Page 139 of 666 FirstFirst ... 3989129135136137138139140141142143149189239639 ... LastLast
Results 3,451 to 3,475 of 16635

Thread: Iz raznih novina II

Thanks Thanks Given 
    970
    Thanks Thanks Received 
    1,814
    Thanked in
    983 Posts

Kriza, kriza, e pa šta je: Crnogorski tajkuni ne pomišljaju da pomognu svojoj zemlji

Zašto se bogataši u drugim zemljama nude državi da kroz plaćanje posebnog poreza na bogatstvo doprinesu punjenju budžeta i smanjenju ekonomske krize, a u Crnoj Gori to nije slučaj, pitanje je koje bi moglo, u susret novoj ekonomskoj krizi, i te kako da bude predmet interesovanja ovdašnjih institucija kroz moguće povećanjem postojećih poreza ili uvođenjem novih.

Neki od najbogatijih Francuza, uključujući Lilijan Batankur, nasljednicu kozmetičkog carstva L'Oreal, i čelnike naftnog giganta Total, izvršne direktore marketinške grupacije Publisi i banke Sosijete ženeral, kao i predsjednik aviokompanije Er Frans, pozvali su upravo početkom ove sedmice svoju vladu da ih dodatno oporezuje kako bi pomogli u rješavanju finansijskih problema u toj državi.

U peticiji objavljenoj na internetskoj stranici francuskog časopisa "Le Nouvel Observateur", direktori 16 kompanija i super bogatih pojedinaca u Francuskoj pozvali su na uvođenje posebnog doprinosa koji bi plaćali bogataši, a koji istovremeno ne bi naštetio tokovima novca u toj zemlji. Dok se svjetski multimilioneri sami nude Nikoli Sarkoziju i Baraku Obami da budu "reketirani", mnogi crnogorski biznismeni se samo žale na krizu
    Ova peticija je objavljena nakon što je čuveni američki multimilijarder Voren Bafet pozvao američke vlasti da njemu i ostalim bogatašima povećaju porez, kako bi doprinijeli mjerama štednje.
    Dok se svjetski multimilioneri sami nude Nikoli Sarkoziju i Baraku Obami da budu "reketirani", mnogi crnogorski biznismeni se samo žale na krizu. Danas kada, prema najavama mnogih analitičara i rejting agencija, nova kriza kuca na vrata mnogih zemalja pa i Crne Gore niko ni ne pomišlja da se oporezivanjem vidljivog luksuza, ministru finansija pomogne u mjerama štednje i punjenju budžeta u naredne 2-3 godine.
    Crnogorska Vlada se ove i prošle godine emitujući euroobveznice zadužila 524 miliona eura.
    - Baba, zašto za nas Zećane vele da govorimo: "Ovizi, onizi"?

- A kojizi to vele, sine??

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

loše štivo.
    već u naslovu tajkuni i uvreda. već u naslovu se vidi kompleks i balkansko socijalističko mudrovanje đe se polazi od pretpostavke da su bogatuni tajkuni tj da su pare zle jer zamisli ima onih bez para.

FR ima oko 300000 milionera. našlo se par njih da zaradi na PR za firme i da ovu krizu prebrode bez većih problema sebi i svojim praunucima. možda treba uposliti onog Summersa američkog koji je isplatio pajtaše iz državne kase i to nazvao spasom ekonomskim...

inače je li autorikad čuo koliko para recimo ne oporezuju firmama kao Apple ili Bic ili BP? jeste čuli kad da je za njih zakon plastelin? ne sve to kao sat radi na Zapadu đe su bogati dobri a ne zli kao Crnogorci.

uporediti FR i SAD je isto guslarski kao uporediti s njima CG.

od ovakvih štiva glava zaboli. ovo čitaju polupismeni građani i klimaju... e jes. mi smo ***** od govana. pi pi pi! mi so bla bla bla.

popij još jednu oli i evo ti jedan cigar.

Thanks Thanks Given 
    970
    Thanks Thanks Received 
    1,814
    Thanked in
    983 Posts

bla, bla, kako god, nase bogatase treba stegnut znatno vise, a ne sve po sirotinji da puca

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    204
    Thanked in
    153 Posts

Quote Originally Posted by Pirun View Post
    loše štivo.
    već u naslovu tajkuni i uvreda. već u naslovu se vidi kompleks i balkansko socijalističko mudrovanje đe se polazi od pretpostavke da su bogatuni tajkuni tj da su pare zle jer zamisli ima onih bez para.

FR ima oko 300000 milionera. našlo se par njih da zaradi na PR za firme i da ovu krizu prebrode bez većih problema sebi i svojim praunucima. možda treba uposliti onog Summersa američkog koji je isplatio pajtaše iz državne kase i to nazvao spasom ekonomskim...

inače je li autorikad čuo koliko para recimo ne oporezuju firmama kao Apple ili Bic ili BP? jeste čuli kad da je za njih zakon plastelin? ne sve to kao sat radi na Zapadu đe su bogati dobri a ne zli kao Crnogorci.

uporediti FR i SAD je isto guslarski kao uporediti s njima CG.

od ovakvih štiva glava zaboli. ovo čitaju polupismeni građani i klimaju... e jes. mi smo ***** od govana. pi pi pi! mi so bla bla bla.

popij još jednu oli i evo ti jedan cigar.
    A inace su crnogorski bogatasi poznati po tome sto vracaju zajednici. Hajde jednog mi nadji.

BU je bio poznat po tome sto je bio nesrazmjerno bogat u odnosu na status, na zalost ne sto je Srbija bogata(nikad nije bila) i na jos vecu zalost sto Srbija nikad nije izdvajala za obrazovanje(nije nikad, a na zalost ni danas), nego zbog bogatih Srba koji su dobar dio svog imetka ostavljali otadzbini. Ali, da ne budemo na kraj srca. Bilo bi (tragi)komicno da jedan od najgorih studenata Ekonomskog fakulteta dio svog bogatstva(ko zna kolikog) ostavi Univerzitetu.
    Kad bi danas protiv ovog Mila, stao Milo iz 90-ih, ta dva bi Mila vodila rat do satiranja.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by salex View Post
    Kako Jevreji, a kako Srbi čuvaju sećanje na genocid počinjen nad njima u vreme Drugog svetskog rata, ko revidira istorijske činjenice, zašto Amerika neguje duple aršine kada je reč o islamu na Balkanu i Bliskom istoku, te kako tumači da po pitanju RS isti stav dele islamske države i Evropa – objašnjava istoričar sa Hebrejskog instituta u Izraelu.

„Obeležavanje godišnjice holokausta u znak sećanja na šest miliona nastradalih Jevreja u Drugom svetskom ratu je prva tema u Izraelu i način razmišljanja. Na taj dan koji nazivamo Šoa izgovara se pet od šest miliona imena nastradalih Jevreja . S druge strane svetska javnost o postojanju logora Jasenovac zna dosta toga, ali sa postojanjem stratišta Jadovno, iako istoričar, upoznao sam se tek kada sam pozvan na ovu konferenciju. Pre toga za mene reč Jadovno nije ništa predstavljala. Najmanje zločin. A svaki zločin traži da bude obelodanjen kako se ne bi ponovio“, kaže u razgovoru za „Pečat“ Rafaelo Izraeli, istoričar sa Hebrejskog instituta u Izraelu.
    Kako tumačite činjenicu da u Srbiji i RS nije ustanovljen dan kojim bi se obeležavalo sećanje na balkanski holokaust?
    To je bila moja konačna primedba. Takve stvari se moraju pamtiti i ovekovečiti, a to se najbolje postiže obrazovanjem mlađih generacija i njihovim upoznavanjem sa ovom temom. No, političke okolnosti u Izraelu i Jugoslaviji bile su posve drugačije. Dok kod nas na obeležavanje genocida dolaze predsednici na desetine država, komunistički režimi u Jugoslaviji su želeli da potru postojanje genocida nad Srbima kako bi stvorili lažnu platformu za izjednačavanje prava Srba i Hrvata. To je bila velika greška. Budućnost se može graditi samo ako se imaju čvrsti koreni u prošlosti.
    Kako gledate na pokušaje revizije istorije ovog dela Balkana? Smatrate li da je uklanjanje predmeta za mučenje iz muzejske postavke u Jasenovcu jedan od takvih pokušaja?
    U Izraelu se istraživanja vrše na daleko većem nivou. U Jasenovcu imamo slučaj politizacije od strane države Hrvatske i pokušaje nametanja nove istine. U ovom konclogoru pretpostavka je da je stradalo preko 700.000 Srba, ali umesto da se broj precizno utvrdi na osnovu istraživanja i tako dođe do definitivne istorije, svedoci smo borbe sa brojevima.
    S druge strane u Izraelu svake godine na Dan obeležavanja godišnjice holokausta stojimo pored večne vatre i čitamo imena, godinu rođenja i smrti pet od šest miliona nastradalih. Isto se dešava i u Parlamentu. Gotovo svako ima nekoliko rođaka koji su pobijeni u raznim koncentracionim logorima.
    Koliko je problematična definicija samog genocida? Smatrate li da ono što radi Haški tribunal obesmišljava pravo značenje te reči?
    Mislim da bi Haški tribunal trebalo da sudi pojedincima, a ne narodima i državama. Oni pokušavaju da identifikuju masovna ubistva i to nazovu genocidom, umesto da se bave svakim zločinom pojedinačno.
    Generalizacijom zločina gubi se pravo značenje i značaj počinjenih genocida, jer dolazimo u situaciju da svako ko je doživeo nesreću može da je proglasi genocidom. Turci nikad nisu rekli da hoće da unište jermenski narod. Oni su hteli samo da eliminišu Jermene iz svoje zemlji. S druge strane, Nemci su hteli da istrebe sve Jevreje u celoj Evropi. Sa užasom gledam na sve zločine u ratovima na području Balkana. Jedan deo medija je obmanjivao javnost skrećući pažnju na drugu stranu. Na taj način je javno mnjenje permanentno zbunjivano.
    Antisemitizam je stariji od nacizma, a nasleđuje ga antiizraelizam. Kako tumačite ovu genezu mržnje?
    Postoji jedna stvar koja je više ili manje dokazana u Evropi. To je ono što se desilo 1144. godine u Velikoj Britaniji, kada je rečeno da Jevreji hvataju hrišćansku decu pre Pashe kako bi pili njihovu krv.Zavera protiv Jevreja koju sprovodi 30 miliona muslimanskih emigranata političkim demonstracijama na evropskim trgovima protiv Izraela, istovetna je onoj u Velikoj Britaniji i Ukrajini.
    Da li talas koji je zahvatio Bliski istok preti da ugrozi Izrael?

Ne mora da znači. Demokratske države obično ne počinju ratove, jer to ne mogu bez podrške naroda. Diktatori su oni koji započinju ratove. Neki diktatori su dosta naklonjeni muslimanima i spremni su da ih podrže i protiv Izraela. U Siriji je režim bio uplašen od intervencije Amerikanaca, pa je upravo Buš primorao Asada da izađe iz Sirije i stavio ga pod vojnu, ekonomsku i diplomatsku opsadu. Za ono što se sada dešava u Siriji krivac je Obama.
    Jedan pravoslavni vladika je nedavno rekao da je nezavisno Kosovo – Džamahirija u srcu Evrope. Kako komentarišete njegove reči?
    Mislim da to nije prejako rečeno. Premijer Džamahirije, odnosno tzv. „republike Kosovo“ je kriminalac i gangster, a pružati podršku takvim ljudima u istoj meri je nedopustivo kao što je nedopustivo bilo bombardovanje Srbije.
    Čini se da Amerika u odnosu prema muslimanskom faktoru na Balkanu i Bliskom istoku neguje različite aršine. Kakav je vaš stav o tome?
    Takva politika je počela za vreme Bila Klintona, a nastavio ju je Džordž Buš Junior. To je pogrešni koncept. Turski islam je predstavljao model po kojem bi jedna islamska zemlja mogla biti i prozapadna, proamerička i članica NATO-a. Amerikanci su želeli da isti model primene u BiH, Tadžikistanu i još nekim zemljama bivšeg SSSR-a. Želeli su da sa modernom Turskom i Izraelom privuku i druge zemlje islamskog sveta, kako bi stvorili moderno prozapadno okruženje. I sa Kosovom namera je bila slična. Već 2002. godine kada su u islamskim zemljama zavladale fundamentalističke opcije bilo je jasno da san o modernom islamu pada u vodu. Islam u Evropi je radikalan i umesto da SAD budu na strani Srba, koji su garantovali kontinuitet hrišćanstva, mi se kao istoričari suočavamo sa činjenicom da je taj kontinuitet presečen i da islam ulazi u srce Evrope. To je samoubistvo hrišćanstva. Protivnik sam toga. Mislim da su Amerikanci shvatili da su napravili grešku, ali SAD su veliki brod da bi mogli lako da promene kurs. Treba da prođe dosta vremena da bi se napravio zaokret u tim odnosima.

Koliko u spoljnoj politici Turske prepoznajete neoosmansku ideju?

Naravno da je to očigledno. Turska je okrenula leđa Evropi. Najpre su godinama čekali da uđu u Evropu, a sada u želji da povrate dominaciju stvaraju saveze sa Iranom i Sirijom. Ideologija Osmanskog carstva nije bio nacionalizam, već Islam. Ako ojačaju poziciju na Balkanu, onda će opet da usmere pogled ka Beču. Svako može da traži pravo na svoju istorijsku teritoriju, ali to nije moguće u svim slučajevima. Napisao sam četiri knjige o Islamu u Evropi.
    Kako komentarišete da je odnos islamskih država i Evrope prema Republici Srpskoj identičan?
    Ovo su dva elementa koja ukazuju na značaj Evrope po pitanju sudbine Srbije i Republike Srpske. Stav Evrope po pitanju islamskog elementa je često pogrešan. Kao i strategija Amerike. Muslimani podržavaju svoje ljude svuda u svetu, kao i kandidate za predsednike država. Evropa bi to trebalo da ima u vidu.
    Koliko jevrejski krugovi u svetu, koji su i te kako moćni, imaju razumevanja za borbu Srbije za očuvanje teritorijalnog integriteta?
    Mi možemo da držimo predavanja, ali to nije dovoljno. Jedan deo jevrejskih krugova ima razumevanja za srpsko pitanje. Ali isto tako je tačno da pojedini krugovi nisu naklonjeni Srbiji i njenoj borbi. Presudna za formiranje takvih stavova bila je propaganda.

Da li se slažete da je pouka iz Drugog svetskog rata sprečila da se ponove slični zločini i devedesetih?
    Jeste u određenoj meri. Razlika je u tome što je po završetkXrebalo bi da se zapitamo šta će biti dalje u BiH, da se definišu granice između religije i nacije.
    Kako je izraelska javnost ocenila hapšenje generala Ratka Mladića?
    Mogu reći za sebe, ali ne mogu u ime Izraela. Moje mišljenje je da je opet potvrđeno da postoje dve strane istine. Na mnogim sajtovima video sam da narod doživljava Mladića kao heroja, na drugim da je optužen za neke zločine. Izvodim zaključak da oni koji su protiv Srbije smatraju Mladića zločincem, a oni koji su na strani Srba proglašavaju ga herojem.
    Da li Srbija treba da se integriše u EU i NATO?
    To je pitanje za Srbiju. Ako dođe trenutak da Srbija treba da se integriše sa EU, onda je NATO samo jedan korak ka tome. Smatram da kada je predsednik Srbije Boris Tadić odlučio da isporuči Mladića, verovatno je to uradio i u tu svrhu. Ne treba zaboraviti bombardovanje Srbije od strane NATO-a, kao i bacanje bombi sa osiromašenim uranijumom.
    Izvor: Pečat

Stvarno mi nije jasno zasto je pastovan ovaj post u rubrici "Buducnost CG".
    Jesu li nasi Muslimani nedovoljno Evrpljani?
    Ne, nego vise od Pravoslavaca, u prosjeku....
    Traze li sto nezakonito i antidrzavno?
    Ne, no su najlojalniji podanici MNE...doduse, traze autonomiju Sandzaka neki od njih, ali imam utisak da ce se to svesti na sasvim prihvatljiv zahtjev za punom kulturnom autonomijom, KOJI TREBA PRIHVATITI (i za Muslimane i za Albance)...jer je maksimalna kulturna autonomija evropska tekovina, koja omogucava da se "izzive" ostatci nacionalnog naboja u nadnacionalnoj EU.

"PECAT"-OVA MUDROST I STAVOVI RUSKIH "NACIONALNO OSVJESCENIH" LISTOVA ZA NAS U MNE NISU NI PRIHVATLJIVI NI KORISNI
    , U SVAKOM SLUCAJU!

Pozdrav,
    "Svoj posa i svi na radne zadatke...i vrijeme je posle par stotina godina da pocnemo sa malo rada"

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Srđan Mrvaljević u finalu svjetskog prvenstva u Parizu!

Thanks Thanks Given 
    2,817
    Thanks Thanks Received 
    3,098
    Thanked in
    1,528 Posts

Na dnu Morače pronađeno 43 automobila, 12 kamiona i tri autobusa

http://www.vijesti.me/vijesti/na-dnu...a-clanak-34876

Uzas!

Thanks Thanks Given 
    3,407
    Thanks Thanks Received 
    1,727
    Thanked in
    948 Posts

Чу ужас, има се може се!
    Ја чекам посао али волим ову земљу!

А што пијем кад ми шкоди
    ко ће кући да ме води?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by montenegrina View Post
    Na dnu Morače pronađeno 43 automobila, 12 kamiona i tri autobusa

http://www.vijesti.me/vijesti/na-dnu...a-clanak-34876

Uzas!
    I piratski brod s blagom
    i izumrla civilizacija
    i rudnik diamante

Nisu mogli to da nadju zbog ovih auta sto su se pocela ekoloski skladistit. Mogli su i par vozova tu da postave.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

http://www.politika.rs/rubrike/region/Lekic-Dukanovic-se-plasi-da-ce-zavrsiti-kao-Sanader.sr.html

Лекић: Ђукановић се плаши да ће завршити као Санадер

http://sr.wikipedia.org/wiki/Мило_Ђукановић

Мило Ђукановић долази из породице која је својевремено власт у црногорским просторима. У вријеме Краљевине Југославије, Блажо Ђукановић је био Бан Зетске бановине, а током рата био је господар Црне Горе, Боке которске и Санџака, као генерал четничких снага које су се бориле на тим просторима. Мило је назвао свог сина по њему.

Je li ovo tacno?
    Last edited by Hercegovac PG; 26-08-11 at 00:34.

Thanks Thanks Given 
    4,434
    Thanks Thanks Received 
    8,561
    Thanked in
    3,293 Posts

Od čega živimo?

Možda moj učmali mozak ne uspijeva da pohvata nedokučivi sistem funkcionisanja naše države. Dakle, ograđujem se odmah. Može biti da je do mene. Drago će mi biti ako je tako, jer ću nastaviti da živim spokojno, miran u saznanju da oni koji nama upravljaju rade to na najbolji način. Jer, lijep je osjećaj biti siguran da neko „iznad“ drži čvrsto sve konce. Tada sve cvjeta, klizi po ohrabrujućoj ustaljenosti kojoj se ne nazire kraj. Divota. Ali ja, ovog puta u stadijumu čovjeka kome nije jasno, pomislim ponekad na ono najvažnije, čemu, pak, crnogorska javna Estrada ne pridaje puno značaja, onako bezbrižno umočena u suštinske teme parada, dinastija, crkava, inostranih enciklopedija itd. Razmišljam o pukom ekonomskom opstanku Crne Gore.
    Ponosni smo odvajkada. Od velike nam najstarije zemlje dukljanske, preko junačke Zete, do prkosne stare Crne Gore i simpatične kraljevine, nepokleklog državolikog entiteta ukalupljenog u šesto-bratstveničku federaciju, do aktuelne zbilje – moderne, nezavisne Crne Gore. Mala, a ponosna zemlja. To nam niko ne može osporiti. A oni kojima je super – tuširaju nas uvjeravanjima da smo bogata država. Samo njihova istina. Ne, ne. Nikad nijesmo bili bogati, braćo Crnogorci (uh, evo da se i o'đe ogradim, e će se ostali nacioni naći uvrijeđenima, naravno – koji ne bježe od ove teško svarljive činjenice. Dakle – stanovnici Crne Gore), a nijesmo ni danas. Razumljivo je da hitamo Evropi, možda će biti bolje, ali bojim se da je loše kada plan B postane spasonosni cilj na vidiku. Obećana zemlja za napaćene balkanske narode. Šta je sa nama samima? Đe je generalni razvojni plan države, nakon kojeg bi ulazak u EU bio vrhunac u političko-ekonomsko-društvenom zamahu? Nema ga, jer narod nije briga. Nema ga, jer društvo ima bitnija, kratkoročna posla: da se provede tačka me, da zapjeni na Skalinama, da kupi knjigu poezije s najviše instance i ponosno je izloži istomišljenicima na polici u prigodnom kutku dnevne sobe. Mora se bit' u trendu, ako se misli napredovati u Keri Bredšou urbanoj hijerarhiji. I, robovi trendova žive u svom bezbrižnom svijetu lažnog glamura, zapahnuti zapadnjačkim vihorom savremenosti. Vrh! A društvo polagano trune u letargiji i nezainteresovanosti za budućnost sopstvene zemlje.
    Nakon referenduma 2006. zaista je došlo do ekonomskog skoka, makar je tako djelovalo. Dobra turistička sezona, novi hotelski kapaciteti, investicioni bum i kockanje nekretninama (čitaj: đedovinama), sve to je doprinijelo da na trenutak pomislimo kako idemo pravim putem. Međutim, šta je trenutna slika: ugašene i gaseće fabrike, hoteli u ruševinama, prljave plaže, nezainteresovanost investitora… A pored ovako lošeg stanja, tu je i najdugovječnija crnogorska boljka: netaknuto plodno tle. U državi koja ionako oskudijeva obradivim površinama, kao da se radi nekog inata samom Bogu želi pokazati da nam ne treba ni to malo što nam je udijelio. Samo pomislimo šta bi Kinezi uradili da kojom nesrećom žive na našem prostoru (i da ih je koliko i nas). Hm. Ne vjerujem da bi im se dešavali netaknuto Ćemovsko polje, ogromni, pusti dijelovi Zete, Bjelopavlića, Vasojevića, Limske doline, Jezerske površi… Mi sve to na kašičicu: solo-vinogradi po Crmnici, pojedinačna proizvodnja voća i povrća i, i… – to je to. Jedini pozitivan primjer u ovom izbjegavanju hvatanja u koštac s zemljom su Plantaže. No, ne živi se od vina i loze. Imati svoje – znači ne zebsti previše ukoliko ne bude moguć uvoz najneophodnijih prehrambenih proizvoda. A svi znamo uz osmijeh zaključiti kako je neuporedivo bolja domaća hrana od inostrane, vještački potpomognute. Međutim, ni to nam ne smeta da ipak proždiremo stranu, lako dostupnu i da, u skladu s onom navalom trendova, vapimo za Mek Donaldsima i drugim zdravljima.Uvozimo ogromne količine hrane. Izvozimo minornu količinu. Ekonomija se još uvijek oslanja na KAP, o čijem stanju i izgledu za budućnost je suvišno govoriti. Izvozimo aluminijum, vina, krš (zaista ga imamo) i otprilike ništa više. Uvozimo sve i svašta. Turizam, koji posljednjih godina kleca zbog očajnog odnosa nadležnih, i dalje je okosnica naše privrede i života naše države. A na kraju, tu su oni – njihovo visočanstvo – Krediti. Usljed konstantnog pozajmljivanja, kako bi se izbjegao najgori scenario, država opstaje na vještačkim osloncima, na štakama. Crna Gora na štakama trči ka Evropskoj uniji, ka blagodeti u najavi. Grčkoj ni to nije pomoglo, već je nakon vještačkog procvata realnost surovo vratila sve na svoje mjesto. Grčka koja, ako ništa drugo, ima nemjerljivo veće prihode od turizma od naše države. Teška srca, Evropa je ulila milijarde eura u staru evropsku državu i nakratko je izvadila iz nok-dauna.Kod nas je još dobro, ne mogu se požaliti. Zašto pišem onda o ovome? Zašto „baksuziram“? A eto, pomalo. Pogledam kako Spokoj skakuće našim ulicama, pa se zapitam. A ovi Spokojni su i jedini koji će se ljutnuti zbog baksuziranja. Ukoliko ih, onako zainteresovane, to i dotakne.
    Nikola Nikolić, Fakultet političkih nauka, Univerzitet Crne Gore

Thanks Thanks Given 
    307
    Thanks Thanks Received 
    272
    Thanked in
    163 Posts

Kad zavrsi fax neka Nikola podje kod Mila da mu objasni, nema teorije bez prakse.
    Inace dobro ide i ovim ljepoticama te studiraju politicke nauke, pride se bave manekenstvom, postaju miss CG itd.
    Kako je to lijepo.
    http://www.vijesti.me/zivot/podgoric...e-clanak-34996

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Vlada: Za legalizaciju kuće od 150 kvadrata državi i gradu Splitu oko 2000 kuna

Vlada je u četvrtak donijela uredbu o naknadi za zadržavanje nezakonito izgrađenih objekata, prema kojoj će visina naknade ovisiti o prostornim i tehničkim obilježjima objekta, zemljištu na kojem se nalazi i zoni gradnje.

Branko Bačić, ministar graditeljstva je tom prilikom ustvrdio kako procjene govore da legalizacijska naknada za 150 kvadrata na Kozari Boku u Zagrebu, gdje je veliki broj takvih objekata, iznositi 8.500 kuna za gospodarski objekt, a 2.800 kuna za stambeni objekt.

U Sirobuji kod Splita legalizacija iste stambene kvadrature koštati će 2.044 kune, istaknuo je Bačić, dodajući kako u Hrvatskoj ima oko 150 tisuća nelegaliziranih objekata.

Prema njegovim riječima, pola iznosa od naknade ide lokalnoj samoupravi koja će ta sredstva ulagati u infrastrukturu naselja i komunalne djelatnosti, dok će Vlada svojih 50 posto utrošiti na sređivanje katastarskih izmjera i gruntovnica, kao i na poboljšavanje energetske učinkovitosti zgrada.

Podsjetimo, osim naknade, podnositelj zahtjeva za legalizaciju morati će platiti komunalni ( i vodni) doprinos čija veličina ovisi od veličini i namjeni objekta i zoni u kojoj se nalazi.

Također, morati će priložiti geodetski snimak, koji bi prosječno mogao stajati oko 4.500 kuna, arhitektonski snimak, koji se procjenjuje na prosječno 3.500 kuna, očitovanje o mehaničkoj otpornosti zgrade, koje će ga koštati između 1.000 i 2.000 kuna, kao i potvrdu o prebivalištu.

Zahtjevi za legalizaciju moraju biti podneseni do 31. prosinca iduće godine, a rok do kada je objekt trebao biti izgrađen, da bi mogao biti legaliziran, jest 30. lipnja 2010. Potrebno je reći i kako se neće moći legalizirati objekti u zaštićenom obalnom području mora u pojasu do 70 metara, osim zgrada koje se koriste za stalno stanovanje, te zgrada poljoprivrednog i obiteljskog gospodarstva za pružanje ugostiteljskih i turističkih usluga.

Vlada je u četvrtak donijela i odluku o davanju avansnih i činidbenih jamstava u ukupnom iznosu od 108,9 milijuna eura Brodosplitu za praćenje izgradnje tri sofisticirana broda za naručitelja iz Nizozemskih Antila. "Ovo nije jamstvo za banke, odnosno novi kredit, nego jamstvo naručitelju broda. On će avansno po fazama plaćati izgradnju broda, a Vlada jamči da će avansi biti iskorišteni za pravodobnu izgradnju broda", ustvrdila je tom prilikom Martina Dalić, ministrica financija, napominjući kako će jamstva biti vraćena nakon isporuke brodova.

Ministrica financija naglasila kako je Brodosplit već počeo vraćati avansna jamstva izdana za prethodni posao vezan za gradnju složenih brodova visoke dodane vrijednosti.
    Ovi mi je pričao ljetos poznanik iz Kaštela,da će za 250 € legalizovat kuću jer je hrvatski budžet u banani,da je sve ostalo dobio na mufte preko grada,aj reko super ako uspiješ,evo sada mu šaljem sms čestitku
    na 150 000 objekata divlje gradnje,skupice se dobra cifra za budžet HR
    Last edited by minjo; 26-08-11 at 08:45.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ministarstvo vanjskih poslova i evropskih integracija koristi priliku da obavijesti da je jutros oslobodjen brod Polar sa 3 crnogorska pomorca Blažom Markovićem, Nenadom Božovićem i Milotijem Bulatovićem. Naime brod Polar vlasništvo kompanije Paradise Navigation je 30 oktobra prošle godine otet od strane pirata u Somaliji. Nakon više od 10 mjeseci svakodnevnih kontakata izmedju Ambasade Crne Gore u Atini, kompanije Paradise Navigation i Ministarstva inostranih poslova Grčke pregovori su uspješno završeni.
    Crnogorski mornari su u dobrom psihofizičkom stanju i za nekoliko dana će se vratiti svojim porodicama.
    Ministarstvo vanjskih poslova i evropskih integracija želi da se zahvali svim medijima u Crnoj Gori, koji su ispoštovali dogovor da se ne objavljuju imena pomoraca i ne plasiraju informacije koje bi mogle ugroziti tok pregovora.

Thanks Thanks Given 
    230
    Thanks Thanks Received 
    73
    Thanked in
    57 Posts

TRAZIM INFORMACIU: https://forum.cdm.me/showthread.php?...76#post2352376
    Molim - bez ismijavanja.

Thanks Thanks Given 
    970
    Thanks Thanks Received 
    1,814
    Thanked in
    983 Posts

Neobjavljeni intervju Mladića: Nije bilo smaknuća u Srebrenici
    26. avgust 2011.

Nekadašnji komandant Glavnog štaba Vojske Republike Srpske Ratko Mladić tvrdio je 1995. godine, u neobjavljenom intervjuu za CNN, da je srpska strana tražila da svi vojno sposobni i evidentirani muškarci koji su se zatekli u Srebrenici i koji su predali oružje budu razmijenjeni za zarobljene srpske civile, kao i da nije bilo nikakvih smaknuća.

"Tražili smo odmah preko Međunarodnog Crvenog krsta i UNPROFOR-a posredovanje da se zamijene za naše civile, koje oni drže još od 1992. godine i to od prije početka rata, dakle za ogroman broj civilnog stanovništva koje su oni pokupili tokom rata sa teritorija koje kontrolišu iz gradova Tuzle, Zenice, Mostara, Zagreba i tako dalje. I za naše vojnike i oficire koje su zarobili tokom rata", rekao je Mladić neposredno nakon okončanja borbi za Srebrenicu u opširnom intervjuu američkoj tv mreži, koji nikada nije emitovan, a koji danas prenosi ruski portal na srpskom jeziku - "Vostok".
    Mladić je naveo da nije pozitivno odgovoreno na srpski gest dobre volje, ali da očekuje da će, uz pomoć međunarodne zajednice, na muslimansku stranu biti izvršen pritisak i doći do razmjene po principu "čovjek za čovjeka" ili po principu "svi za sve", već kako se dogovore državne komisije.
    Odgovarajući na tada aktuelna pitanja o tome šta se dešavalo u Srebrenici, Mladić je rekao da se "dio muške populacije iz Srebrenice koja je počinila zločine nad srpskim narodom, vjerovatno iz straha zbog zločina koje su počinili, a vjerovatno i ubijeđeni da će ih povući muslimanske snage iz rejona Tuzle koje su atakovale njima u susret, računajući vjerovatno da su dovoljno jaki i da mogu otvoriti put ka Tuzli, danima probijao ka Tuzli, Kladnju, a neki i ka Srbiji".
    "Tamo su vođene ogorčene borbe uz obostrano velike gubitke i sa jedne i sa druge strane. Dio njih se probio, što je i naglašavala njihova televizija, a i njihov komandant Rasim Delić je rekao da će vrlo brzo postrojiti 28. ili 38. diviziju iz Srebrenice", rekao je tada Mladić.
    On je opisivao da su "u jeku najvećih i najžešćih bitaka oko Sarajeva, muslimani iz Srebrenice i Žepe 26. i 27. juna, uoči velikog srpskog praznika Vidovdana, izvršili terorističke ispade širih razmjera na srpsku teritoriju".
    "Oni su u selu Višnjica i selu Banja Lučica masakrirali sve što su uhvatili živo i ubili su nam nekoliko vojnika. Na takav njihov napad mi smo odgovorili kontraofanzivom na tom prostoru, maksimalno vodeći računa da ne dođe do civilnih žrtava niti da neko bude povrijeđen od pripadnika UNPROFOR-a, i pored toga što je avijacija NATO-a bez ikakvog razloga dejstvovala protiv nas, čak i po civilnim ciljevima i u rejonu Srebrenice i u rejonu Žepe", rekao je Mladić 1995. godine u neobjavljenom intervjuu za CNN.
    Mladić je objasnio da su vojnici "uspješno završili operaciju prema Srebrenici i Žepi i uz pomoć snaga holandskog bataljona, prisutnih predstavnika međunarodne zajednice u Srebrenici i uz prisustvo snaga UNPROFOR-a iz nekoliko zemalja u Žepi, te ličnim angažovanjem, i njegovim i generala Smita i generala Nikolaja, omogućili da se svo civilno stanovništvo koje je došlo tamo gdje je po sporazumu bilo dogovoreno - za Srebrenicu u Potočare, a za Žepu na ček point broj 2 na Vočanici, da se, dakle, bez ičije prisile, a na njihov zahtjev, evakuiše tamo gdje oni hoće" .
    "I, evakuisali smo ih u rejonu Kladnja. Svi vojno sposobni koji su došli na mjesta gdje su se okupljali, civilno stanovništvo ili koji su predali oružje evidentirani su", naveo je Mladić.
    Odgovarajući na pitanja novinara američke tv mreže, Mladić je rekao kako misli da se "najveći broj muslimanskih vojnika probio na teritoriju koju kontrolišu muslimani, o čemu je, na kraju krajeva, u njihovoj skupštini izvještaj podnio Rasim Delić".
    "Jedan mali dio se predao. Oni su pod našom kontrolom i prijavljeni su ili će biti prijavljeni Međunarodnom Crvenom krstu, a jedan dio je i poginuo. I naših i njihovih. Vi možete pitati pripadnike međunarodnih organizacija koji su bili prisutni u Žepi. Mi smo njihove poginule sahranjivali u njihova muslimanska groblja na tom prostoru", dodao je Mladić.
    Na pitanje da li je bilo masovnih grobnica i smaknuća, Mladić je odgovorio: "Samo što je poginulo u borbi, to je moralo iz higijenskih razloga da se skloni na odgovarajuća mjesta i da se sahrani dok ne budu razmijenjeni posmrtni ostaci sa drugom stranom."
    Mladić je u opširnom intervjuu odgovarao na mnogo tada aktuelna pitanja o ratu u BiH, ali ništa od tog intervjua nije objavljeno sve dok ga nije pronašao sajt "Vostok" i prvi objavio.

nije buducnost CG, ali je zakljucan topic o Mladicu, a ne otvara mi se novi..

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ahmedi Nedžad

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Last edited by Edza; 28-08-11 at 12:46.

Thanks Thanks Given 
    4,434
    Thanks Thanks Received 
    8,561
    Thanked in
    3,293 Posts

Jel osjecam da se mi sad nesto bunimo? Docekali su ih rasirenih ruku kad su im sipali pare i kad su djedovinu rasprodavali kusom i repatom. A sad kad su spiskali sve i zjape praznih guzica nesto im se kriva? E licemjernijeg naroda odavno nisam vidio, pi, gabelji obicni crnogorski.

Thanks Thanks Given 
    160
    Thanks Thanks Received 
    1,733
    Thanked in
    1,091 Posts

I još su se žalili kad su Rusi otišli u Albaniju da kupuju, jer je osta još po neki plac ili stan da se proda.

Thanks Thanks Given 
    160
    Thanks Thanks Received 
    1,733
    Thanked in
    1,091 Posts

Ubijanje mrkog medveda u vrletima Srbije skupo će koštati počinioca tog djela za koje je propisana kazna od million dinara.

Mrki medvedi nisu jedina zaštićena životinjska vrsta. Stroge kazne sleduju i "ubicama" bubamara ili leptira kupusara, koji za ova djela moraju da izdvoje 150 eura, odnosno 100 eura.

Pravilnik o odštetnom cjenovniku za strogo zaštićene i zaštićene vrste, koji je donijet na osnovu Zakona o zaštiti prirode iz 2009. godine, pored pomenutih, propisuje kazne i za ubijanje ili uništavanje niza drugih životinjskih vrsta.

Tako kazna za ubijanje planinskog vrapca isnosi 200, a sove deset puta više - 2.000 eura, .

Kako prenose “Večernje novosti”, strogo zaštićene vrste ne mogu sakupljati, posjedovati, ubijati, zlostavljati".

"Tu se, na primer, misli na sakupljanje puževa ili pijavica", objasnili su iz Ministarstva žaštite životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja.

Thanks Thanks Given 
    160
    Thanks Thanks Received 
    1,733
    Thanked in
    1,091 Posts

Budvanska policija oko 17 časova uhapsila je mladića, koji je Ivanku Šarić majku odbjeglog Pljavljaka Daraka Šarića i pritvorenog Duška Šarića prevario za oko 300.000 eura, saznaju "Vijesti" u vrhu crnogorske policije.

Prema prvim podacima iz policije, uhapšeni se sumnjiči da je Ivanku Šarić ljetos ubjeđivao da joj može pomoći da iz zatvora u Bijelom Polju izvuče mlađeg sina Duška ali joj je za tu uslugu tražio veliku svotu novca.

Navodno, majka Šarića je pregovarala sa osumnjičenim jer joj se činilo da bi to bio dobar način da sina izvuče iz zatvora, tako da je nakon nekog vremena pristala da isplati traženi novac.

Majka Šarića živi u svom stanu u Budvi, a navodno je prevarant upravo tu pregovarao sa njom oko isplate novca ali i detalja na koji to način on može pomoći Dušku kao i kome sve, navodno, mora da da novac kako bi njen mlađi sin izašao iz pritvora bjelopoljskog Istražnog zatvora.

"Vijesti" saznaju da je Ivanka Šarić isplatila novac, ali od obećanja nije bilo ništa tako da je ona kada je shvatila da je grubo prevarena odlučila da slučaj prijavi policiji.

Ona je dala identitet osumnjičenog i iznijela detalje, tako da je na osnovu toga u Budvi uhapšen osumnjičeni prevarant.
    Pa vele loše živi a stara žena od penzije ušteka 300k.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Anto Ždralević (18 ) osumnjičen za monstruozno ubistvo Laza Tripkovića

"Sumnja se da je brutalan način izvršenja krivičnog djela inspirisan proučavanjem satanističke literature od strane osumnjičenog"

Uvecaj!
    Policija privodi Anta Ždralovića (Foto: Svetlana Mandić)

Nikšićka policija uhapsila je Anta Ždralevića (18 ) iz Nikšića, zbog sumnje da ga je u petak veče na monstruozan način iz sektaških pobuda nožem usmrtio sugrađanina Laza Tripkovića (61) u njegovoj kući u Nikšiću, u naselju Rastoci.
    "Nakon završene obdukcije konstatovano je da se radi o nasilnoj smrti, izvršenoj na brutalan način, gdje su na tijelu žrtve, od strane patologa, konstatovane povrede, i to oko 40 ubodnih rana, od kojih pet smrtonosnih, od čega tri u predjelu srca, koje su sve nanesene najvjerovatnije hladnim oružjem – nožem. Takođe, na tijelu žrtve konstatovana je povreda u vidu prerezanog dušnika, kao i to da je izvađeno lijevo oko, uz pokušaj vađenja desnog oka. Na tijelu su uočeni i tragovi paljenja“, navodi se u saopštenju policije.

http://www.vijesti.me/vijesti/anto-z...a-clanak-35444
    Crazy isn't being broken or swallowing a dark secret. It's you or me amplified.

Katjon vazda :)

Thanks Thanks Given 
    160
    Thanks Thanks Received 
    1,733
    Thanked in
    1,091 Posts

Sve u skladu sa Evro-Atlanskim integracijama

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

I na fb profilu njegova slika sa sve pokojnikom...Sta se radiiiiiii...Ima ludaka i forum, slobodno ;-)

Page 139 of 666 FirstFirst ... 3989129135136137138139140141142143149189239639 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)