I koja je zvanicna vijest,kad zastare kazne ,posle godinu il divije?
pa onda odes kod saobracajca i trazis dozvolu...
ako je republicka onda na zagoric a ako nisu onda u novi.
I koja je zvanicna vijest,kad zastare kazne ,posle godinu il divije?
---Chelsea Fc---
posle godinu.
kako poslije godinu kad su ođe ljudi pisali da su im pozivi da se pojave kod sudije za prekrsaje dolazili nakon 2god od dana kad su napisana. I mene to interesuje,posto imam jednu kaznu sto su mi pisali (prekoracenje brzine i nevezivanja pojasa) prije 16 mjeseci a jos mi nista nije stizalo doma.
e ovako,ja sam prije nekoliko dana imao poziv da se javim u zagoric zbog oduzimanja vozacke(proslo ljeto). srecom sreo sam arhivarku prije sudije,i ona me naucila da bacim taj poziv,cak i ako mi dodje resenje da i to bacim. jer kako ona kaze, slucajevi zastarijevaju nakon godinu dana i ne moze mi niko nista.
Mene su prije 9 mjeseci zaustavili u blizini bezinske pumpe kod stadijona buducnosti.ja mislio neka rutinska kontrola.uzeo mi policajac podatke i kaze sve je uredu.kad prije neki dan mi dolazi poziv da idem kod sudije za prekrsaje jer kao nisam propustio nekog pjesaka na pjesacki prelaz????
I policijac ti nije rekao to?
TAKUMI
Mozda se nije potpisao pa mu ne mogu nista.
TAKUMI
mogu (ako su bas toliki baxuzi) da dodju na suocavanje i da kazu jes to je taj sto nije propustio pjesaka..a njima sudija uvijek vise vjeruje
She is only here to annoy herself!
Tako bi mogli da zajebu narod svaki dan, samo da imaju podatke...
TAKUMI
nista nisam potpisivao jer je sve bilo u redu.ako me bude sudija htio kaznit, trazicu suceljavanje.
Reci ti sudiji da ne znas o cemu se radi...policajac te zaustavio, trazio dokumenta, vratio i cao.
TAKUMI
a jel ima ikakvu korist ako na kraju zapisnika kazem da nisam saglasan sa kaznom koja mi je napisana? nebitno sta je u pitanju.
ili je bolje ne potpisivati zapisnik??
Evo meni sta se desilo..
Preticao sam golfa3 raspalog koji je isao 30km/h, naravno preticao sam na isprekidanoj liniji a ogranicenje 60km/h, ima li pravo policajac da me zaustavi ukoliko sam vec propisno usao u preticanje?? Pitam jer se meni desilo dok preticem raspalu trojku policajac ispada iza nekog drveta jedva sam ga i vidjeo jer je mrak bio i to bez palice me stopira ja sam produzio, i koji sam debil vratio sam se da se izvinem jer nisam mogao da stanem u nadi da ce me pustit kad ono eto napisa mi kaznu.. sta je dobro, nisam se svadjao sa njima tj nikakva prepirka nije bila, samo sam opusteno rekao da nisam mogao da se zaustavim jer sam vec usao u preticanje i to je to, i dobro je sto nisam podpisao kaznu jer podpisom odma prihvatas krivicu, isao sam kod komandira u policiju sjutra dan i makli su mi kaznu..To ti je ono sto se prica da kazna nemoze da se makne jer ima kod neki i blabla, sve se moze kad se hoce jer da mi nije makao sig bi se ganjao na sud zbog toga jer koga sam kod pitao za zaustavljanje u toku preticanja svi se cude..
![]()
Ukoliko si 100% sig da nisi kriv nikad ne podpisuj zapisnik jer postoji sansa da ti se skine kazna il makar da se smanji novcani iznos, a ukoliko podpises tim si prihvatio krivicu.![]()
drug kad je isa put Sozine pretekne on i neko auto ispred njega na punu kamion , medjutim puste ovoga ispred a njemu pocnu prijavu da pisu, on se pobuni, i veli a kako da ne a sto ovome nisi pisa,a on veli to je policajac bio, i on se pobuni tu i kako veli mora li bit zakon jednak za sve ovo ono i nista napisase mu kaznu i kao na kraj mu veli policajac, morali smo ti napisat ali ne brini nece ti ovo ni stić O_o no narod ne zna a ovo bi trebali sve pisat zalbe i bunit se za svaku sitnicu.
Da ali ja sam npr u dijelu dje se moze napisati zalba rekao da to nije moj prekrsaj i da nisam u to vrijeme ja prosao tuda (radilo se o radaru koji je vidio da sam prekoracio 19km/h preko) i policajac mi je rekao ako ja napisem ''zalbu'' da moram potpisati,ja reko ok napisat cu i potpis cu staviti. Evo cekam 16 mjeseci da mi dodje poziv da podjem kod sudije.
mene su u budvi na tek otvorenom bulevaru zaustavili i kontrolisali me i navodno po tvrdnji niovoj da nemam dobre pneumatike zanje bez merenja dubine sare odokativnom metodom kostatovali,kaze potpisi prazan list i gledam sta naskraba joj i evo jos nije doslo od 2008...
oce ova sad kad sam pretico kolonu auta u nepreglednoj krivina punoj liniji a sve to na mostu sa telefonom u ruci i bez pojasa od svih preksaja jedan me treba zakacit,i ovaj lujka policajac uze dokumenta o poce da pise i pise ja cekam i kroz salu pitam jel ide vozacka za ovo kaze ide ide da zovem komandira i nebi muka da zove i opisa mu situaciju moju i rece potpisi ja potpisa nemam argumenta da se branim,reko mu valjda ce sudija po tezini kazne oduzet vozacku slegnu ramenima i vrati mi vozacku...ostatak cu rec kad dodje pismo...
ako neko ima iskustvoda mi kaze , vozacu policija izmjerava 0.75 alkohola u krvi,uzimaju vozacku,vozac se odvodi u stanicu na trežnjenje... na koji se period oduzima vozacka za ovakav prekrsaj?
There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)
Bookmarks