Breaking Bad je vrhunska do sad. Obecava dosta. Fala vi za preporuku![]()
Je li gledao ko Alias? Fina je serija, ja sam do 4 sezone stigao.
A ko ne gleda, neka obavezno pogleda Burn Notice, prava ljetnja serija a i legendarni Bruce Campbell glumi!
Breaking Bad je vrhunska do sad. Obecava dosta. Fala vi za preporuku![]()
Alias odgledao do kraja. Zadnja sezona poprilično seljačka, a i kraj je nekako naglo došao. Kao i sve serije đe se tapka dugo u mjestu, a onda se nagazi gas do daske da se cijela serija riješi u dvije epizode.
Burn Notice je taman fina da se ubije vrijeme. Jedini problem je što sam stigao do aktuelne sezone i idem epizodu za epizodu. Četvrtkom se emituje, subotom se već downloaduj-e. Mada se bojim da će i ta serija imati antiklimatički kraj. Mada, ko zna kad će da bude kraj, valjda je i šesta sezona najavljena, a tek sedma epizoda pete sezone treba da se emituje danas.
"Ja i dalje čekam da mi dokažeš da je Sunce kancerogeno.", Bugi
Preslatka divljakusa : )
A to je znači. Zlatile se latinoameričke sapunice, one se ne počinju snimati što se kraj već nije isplanirao. Možda treba 200 epizoda do toga kraja, ali je cjelina unaprijed osmišljena.
Pojma nisam imao da je Farscape tako popularna serija bila, znam da sam se sebi uvijek smijao što sam je pratio. Znači, nisam jedini gledalac.
Meni je uvijek problem bio što sam volio serije u nastavcima, ne u epizodama. Kako latinoameričke sapunice ne zadovoljavaju moj ukus (ukus je da serija nije latinoamerička sapunica, ili turska, ili italijanska, ili neka druga), čovjek se orijentiše na američku i slične produkcije. Problem kod Amera je što je sve poređeno mlaćenju para (pa i nije neko iznenađenje), tako da se serije odužuju sve dok ima gledanosti. To je, za serije u nastavcima, totalna katastrofa. Primjer je Lost. Ona serija, sa onakvom idejom, nije smjela da traje preko četiri sezone. Radnja je od početka do kraja morala da bude unaprijed smišljena.
Što se tiče epizodnih serija, nisu ni one loše, onako da prođe vrijeme. Ali se čovjek nikad ne udubi toliko u njih. Jeste da i one imaju poneku važniju radnju koja se provlači kroz više epizoda ili kroz cijelu sezonu, ali nije to to. Šerlok Holms koji je išao prije jedno 7-8 godina je fenomenalno urađen. House se može gledat nevezano za neku radnju koja se prenosi u druge epizode, ali to su sve serije koje su vrhunski urađene.
...dip your hands in the water,
the same deep water as me...
Problem sa LOST-om je sto su se previse rasirili. Originalna ideja je bila da to bude mini serija od 10 epizoda. Fora sa crnim dimom i Jacobom, Desmondom i putovanjem kroz vrijeme itd. je vec bila osmisljena tad. E onda kad su odlucili da urade 6 sezona, morali su da smisle kako da prosire tu radnju na preko 100 epizoda. I mislim da su to odlicno uradili. Velika greska im je bila sto su odbijali da shvate da fanovi gledaju seriju zbog misterija a ne zbog likova, iako svi vole te likove. Sve sto je trebalo da urade sa sestom sezonom je da otkriju istoriju ostrva i rijese misterije koje su do tad prikazali. Umjesto toga, oni su nas hranili sa jos misterija. I da nije kraj bio onakav, sesta sezona bi bila spasena. Nisu mogli vecu gresku a naprave od onog flash-sideways. Tako kasno u prici da okrenu radnju, to se jednostavno ne radi.
Sto se Farscape-a tice, oni su dosta toga planirali unaprijed, i mislim da je to bilo bas primjetno. Velika je steta sto je serija otkazana na onakav nacin.
Last edited by VanjaTheMan; 04-08-11 at 11:37.
My stomach was making the rumblies - that only hands would satisfy.
Taman bi Lost bili bolji da su trajali deset epizoda. Ja sam već poslije druge epizode pomislio da je ono ostrvo neko čistilište, da su likovi već mrtvi, samo što još to ne znaju. Ispalo je da nisam bio daleko od istine. Ipak, deset epizoda za nešto za šta je pilot koštao 14 miliona nije dovoljno isplativo za takvu mašineriju kakva američka industrija zabave jeste. Uostalom, sveukupno nije loša serija bila.
Two And A Half Men..uzivanje...
" Ko te kara,nek ti piše pjesme! "
Breaking Bad je EXTRA!!!
Ne shvataj život previše ozbiljno i tako se iz njega niko živ nije izvukao.
Pa evo ja sam na 4 sezonu Aliasa, i praktično je kao da su sve krenuli ponovo da rade.
A Burn Notice ja čekam da izađe ljetnji dio (10 epizoda) pa odgledam, i onda odgledam zimski (6 epizoda), kad izađe.
ja sam stigao do polovine druge sezone breaking bad-a i tu stao, nekako mi nije ''legla'' serija
Play for that money boys, play for that money, fuckin' money
Upravo zavrsih prvu sezonu breaking bad. Izuva![]()
nesto stvarno fantasticno:
http://www.imdb.com/title/tt1492966/
nema mnogo epizoda,probajte![]()
1993-2020
Najbolja krimi serija koju sam gledao do sad ( BBC )
Del Boy kao Detektiv, odglumio ga je fantastično
![]()
"Ja i dalje čekam da mi dokažeš da je Sunce kancerogeno.", Bugi
koga interesuje - pocela je nova sezona Thundercats crtane serije
3 epizode su izasle
"There is a difference between constructive criticism and acting like u have a di*k up your ass"
cus koga? Ko je prvi postovao vijest?
https://forum.cdm.me/showthread.php?...ts#post1673248
And now off to download itNadam se da ima HD...
(nečitko)
U junu je pocela sa emitovanjem americka verzija australijskog Vilfreda, sa malim Frodom u jednoj od glavnih uloga.
Odgledano sest epizoda, pa ili su mi ljetnji dani u Podgorici bili dosadni, ili serija zaista nije toliko losa.![]()
Wilfred je dobio i drugu sezonu.
...dip your hands in the water,
the same deep water as me...
There are currently 4 users browsing this thread. (0 members and 4 guests)
Bookmarks