Page 119 of 722 FirstFirst ... 1969109115116117118119120121122123129169219619 ... LastLast
Results 2,951 to 2,975 of 18035

Thread: Turizam - što se to dešava!?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Samo ih ti Braco prizivaj,nemaju đe više,zovi ga kod sebe doma

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    23
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by minjo View Post
    Samo ih ti Braco prizivaj,nemaju đe više,zovi ga kod sebe doma
    Pun sam ko šipak

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

[QUOTE=bracodubrovnik;2313513]Pa zar ja iz Hrvatske moram odgovarat

Hvala braco puno

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Nisu ovo nove priče. Još prije 30 godina su nadrealisti dijagnosticirali šta je problem našeg turizma - turisti!

Neke stvari se nikada ne mijenjaju. Ovaj klip je snimljen prije 3 decenije, a i dalje je aktuelana.
    Molim da se ne briše

Hari Krisna: -bez trolovanja laganja i ostaloih podmetanja kao i visestrukih naloga

Thanks Thanks Given 
    4,308
    Thanks Thanks Received 
    8,323
    Thanked in
    3,171 Posts

Nama treba 100 000 seika koji ce da trose po milion eura svaki dan. Al ne znam sto ih nema kad smo im stvorili sve uslove sa ovim nasim elitnim turizmom!?

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Posljednji update: 31. Jul 2011, 13:32
    Jahta sa crnogorskim državljanima nasukala se kod Hvara
    Jahta Moon, dužine oko 35 metara, na kojoj se nalaze i tri džavljanina Crne Gore, nasukala se jutros oko 7.30 sati na otoku Pokonji Dol kod Hvara.
    Jahta, na kojoj je zastava Ujedinjenih arapskih emirata, ima pukotinu prečnika jedan metar na pramcu, javljaju hrvatski on line mediji.
    Pored Crnogoraca, na jahti je po jedan državljani Srbije i BiH.
    Jahta inače ima uredno izdanu vinjetu i u vlasništvu je Abu Dhabi International Marine Sports Club.

PCNEN
    Ovo je velika materijalna steta. Da se organizujemo i da uplatimo za popravku stete?

Hvala Lepo

p.s. Ovo kao u pitalica vicu.. Ko je upravljao "jahticom", ko je sluzio, a ko razmishljao o biznisu u CRO ter. vodama...
    Last edited by Maja; 31-07-11 at 16:13.

Thanks Thanks Given 
    14
    Thanks Thanks Received 
    165
    Thanked in
    113 Posts

Mene je na Hvaru zamalo udario brod dok sam ulazio u vodu prošle godine. Lik zaspao i pravo izletio na stijenu gdje je bilo nas 5-6 samo. Udario je pramcem tačno tamo gdje sam ja sjedio na stijeni, jedva izmakoh.
    ...dip your hands in the water,
    the same deep water as me...

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

A evo i ove kompletne tuzne vijesti...

Bogataši iz Srbije, Crne Gore i BiH nasukali jahtu kod Hvara (foto i video)

Kapetan jahte kaže da ju je nasukao jer je uočio prodor mora. Spremnici goriva su zatvoreni i nema onečišćenja mora. Nitko od pet putnika na jahti nije ozlijeđen
    Zadnja izmjena prije 52 minute

Sljedeca
    Jahta "Moon" duga 35 metara, nasukala se u nedjelju ujutro na otočiću Pokonji Dol kod Hvara. Lučka kapetanija Split dobila je dojavu od hvarske ispostave oko 7.30 sati da je na brodu pukotina promjera jedan metar. U spremnicima se nalazilo osam tona dizel goriva koje je pretočeno u spremnike tegljača "Argus" Brodospasa. Onečišćenje mora je izbjegnuto.
    Zapovjednik, inače crnogorski državljanin, tvrdi da ju je namjerno nasukao jer je primijetio prodor vode. Jahta koja plovi pod zastavom Ujedinjenih Arapskih Emirata ima uredno izdanu vinjetu, u vlasništvu je Abu Dhabi International Marine Sports Club. Na njoj je bilo petero ljudi i to tri državljana Crne Gore, po jedan iz Srbije te Bosne i Hercegovine. Nitko nije ozlijeđen
    Fotografiju nasukane jahte primili smo od naše čitateljice.
    Ispostava Hvar dojavu o nasukanju dobila je od vlasnika konobe na otoku Pokonji Dol. Lučka kapetanija Split izvršit će očevid.
    Obzirom na oštećenja i da se na jahti nalazi osam tona dizel goriva, zatvoreni su spremnici, te za sada nema nikakvog onečišćenja. Na mjesto ove pomorske nesreće u 8.15 sati upućena je brodica DVD-a Kaštela "Sv. Florijan" da ogradi jahtu s branama, a u 9.30 sati isplovio je i brod Lučke kapetanija Split "Pojišan" s dežurnim inspektorima, te tegljač "Argus" Brodospasa koji će pretočiti gorivo s jahte u svoje spremnike.
    http://dnevnik.hr/bin/tv/?media_id=60491902

Da nije g. Minjo citao cdm komentare ili pratio CG Parlament pa...?

Hvala Lepo

p.s. Komsije crkose od smijeha:

Ali kombibacija je za krepat.
    Jahta-Abu Dbi
    Vozač:Bosanac
    Kapetan:Srbin
    Sobarice:Crnogorci koji spavaju
    More:Hrvatsko(za sada)
    Otok:Hvar(plaža Pokojni)
    Last edited by Maja; 31-07-11 at 16:40.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Pošto je imao prodor vode u makini odličan je izbor nasukavanje na plaži.
    Last edited by minjo; 31-07-11 at 16:59.

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Hvala Bogu da niste Vi bili tamo u odlucujucim momentima.. Mogli ste se skvasiti...
    Nego, hocemo li organizovati humanitarnu akciju da bar pomognemo sa tom sicom od 8 tona dizela? Greota je Na njih 5 to je puno..

Hvala Lepo

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Dnevnica im je 200€,a pokriveni su oni osiguranjem, 8 tona goriva znači da su bili na "rezervi"

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Za ovo Braco mora bar mjesec dana kod nas na more. Zamislite koliko ce para ostati u Hvratsku, a vala su se mogli nasukati i kod nas

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Greota..
    Vazda smo priticali sirotinji i ugrozenima u pomoc, e vala ako se sad ne izletimo ko Crnogorci.. Pisimo propalo cojstvo i junastvo..
    Josh da se sprdaju komsije da su bez igdje ikoga..
    Da pisemo Ministrima da reaguju?

Hvala Lepo

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Da li i Vi kao ovaj turista vidite crveno svjetlo na semaforu na škaljarskoj raskrsnici u Kotoru ?

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Da je igdje brata u svijetu
    da pozali, kâ da bi pomogâ.
    E, bogami, niko da se okrene na ove nase brodolomce...
    G. Minjo cicijasi sa crnogorstvom.

Hvala Lepo

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Maja View Post
    E, bogami, niko da se okrene na ove nase brodolomce...
    G. Minjo cicijasi sa crnogorstvom.

Hvala Lepo
    Lako mi je za njih,ima se-može se,to je mačiji kašalj..
    Da li i Vi kao ovaj turista vidite crveno svjetlo na semaforu na škaljarskoj raskrsnici u Kotoru?
    Nema crvenog,semafor ne radi godinama,ali to furešti ne znaju već čekaju odbljesak od zalaska Sunca za Vrmac koji pada na crveno
    Last edited by minjo; 31-07-11 at 22:15.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by minjo View Post
    Dnevnica im je 200€,a pokriveni su oni osiguranjem, 8 tona goriva znači da su bili na "rezervi"
    klasicni crnogorac, nabudzeno vozilo tj plovilo na crveno gorivo ;p hahahahhhahaha ;p
    Risk , is what makes life worth living

Never a failure, always a lesson!

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Ja sam mislila da ce Crnogorci polecet da pripomognu sve sa MIP-om, javnim apelom, zelenom tel. linijom za pomoc i fondovima.. A ono... Ostavljeni u stranoj drzavi, na racun osiguranja, na sprdnju komsijskim medijima itd...

Hvala Lepo

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ne. To će vlada da plati i da smatra državnom pomoći.

Thanks Thanks Given 
    2,815
    Thanks Thanks Received 
    3,098
    Thanked in
    1,528 Posts

Quote Originally Posted by Maja View Post
    Ovo je velika materijalna steta. Da se organizujemo i da uplatimo za popravku stete?

Hvala Lepo

p.s. Ovo kao u pitalica vicu.. Ko je upravljao "jahticom", ko je sluzio, a ko razmishljao o biznisu u CRO ter. vodama...
    A pogledajte samo pompeznu najavu jahte koja je uplovila u Budvu. Obratite paznju pod kojom zastavom plovi!!!! "Kajmakanskih ostrva"
    Jahta 64m, necu reci da nije velika ali je opisase kao neko cudo. Stigla u Budvu. Prijestonica turizma...Nidje drugo nema ovakvih jahti
    Zaliv ih je pun svaki dan.
    P.S. Majo, ne znam koja Vam je bila krajnja destinacija, ali do Pg je svakako u ovim danima mnogo bolje ici preko Grahova i Nk. Ja sam ponovo danas tuda stigla za manje od dvije ure od catare.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Opet si jurcala

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Kako je gazda Pinka-a najavio,danas njegova TV počinje propagadu protiv Hrvatske,isti rječnik,ista matrica kao u 90-tih,imaju i telefon da se svi jave sa nekom "svojom" neprijatnošću u HR da oni to obrade-0113063401.
    Ukidanje muzike i kinematografije na svih 5 tv kanala,zabrana reklamiranja hrvatskih proizvoda,i "kukanje nad svojom "i "sudbinom "svakog srbina ,bosanca i crnogorca " koji kroče na tlo HR.
    Znači,njemu su uzeli igračku i ponovo se u njemu budi mali Naci-Željko-što je vazda i bio!

Thanks Thanks Given 
    1,418
    Thanks Thanks Received 
    5,599
    Thanked in
    2,629 Posts

Taj Željko je žešći ološ. Šta mu je muzika kriva
    The more things change, the more they stay the same.

Thanks Thanks Given 
    1,418
    Thanks Thanks Received 
    5,599
    Thanked in
    2,629 Posts

TURISTIČKA SEZONA U ČANJU, ZASAD, LOŠIJA OD PROŠLOGODIŠNJE
    Manje turista iz Srbije
    Sezona je slabija od prošlogodišnje, ali treba razumjeti da je kriza i da ljudi nemaju novca, kaže menadžer hotela „Montenegro“
    Turistička sezona na Crnogorskom primorju ove godine je, po riječima turističkih poslenika i primoraca, znatno lošija u odnosu na prošlogodišnju, pa ni Čanj nije u boljoj situaciji. Čanj je mirno ljetovalište gdje uglavnom dolaze porodični ljudi, ali ima i mladih koji noćni provod često potraže u obližnjim, življim primorskim mjestima, a na jednodnevno rashlađivanje svakodnevno dolazi i veliki broj Podgoričana…
    -Dolazim iz Makedonije… U posjeti sam prijateljima i prvi put sam u Crnoj Gori. Nije loše, zadovoljan sam ponudom… Nigdje nije sjajno, svuda se osjeća ekonomska kriza. U Čanju je malo slabiji provod, jer nema puno lokala, ali s obzirom na to da sam doputovao autom obiđem i obližnje primorske gradove. Cijene jesu visoke, ali nastojim da ne budem previše raskalašan, rekao nam je Mirko Gligorovski, koji u Čanju boravi već nekoliko dana.
    U hladovini plažnog bara spas od vrućine potražile su Željka i Jelena iz Šapca.
    -Već deset godina dolazim na Crnogorsko primorje. Odsjele smo u Sutomoru, ali ovdje svaki dan dolazimo na kupanje, kaže Željka, dok njena prijateljica Jelena dodaje da je ove godine prvi put u Čanju.
    -Nije loše s obzirom na to da sam prvi put ovdje. Provod je dobar, lijepe su plaže, pijesak, more… Jedino bi moglo biti malo čistije. Hrana je takođe dobra, cijene su pristupačne. Posebnu čar plaži u Čanju daju divni zvuci koji dopiru iz „England puba“ , kaže Jelena.
    -Ma, kakva Grčka, ovdje je mnogo bolje! Još kad bi Crnogorci bili malo slobodniji, bilo bi super. Niko nam ne prilazi, u šali dodaje Željka.
    U Čanju smo zatekli i Vladimira, Slobodana i Vladana… Dopada im se i kažu da i iduće godine planiraju da ljetuju u Čanju.
    -Ovdje je odlično, zadovoljni smo. Posebno su nas očarali provod na primorju i noćno kupanje, kao i restoran „Gusar“ u Čanju… Vijene smještaja su pet eura po krevetu, što i nije tako loše, uzimajući u obzir ekonomsku situaciju, prokomentarisali su mladići dok, kako kažu, uživaju ispijajući ''nikšićko pivo'' na plaži.
    Dok smo šetali Čanjom, pažnju nam je privukla reklama da ''Kursadžije'' gostuju u hotelu ''Montenegro''. Popularne humoriste nijesmo tamo zatekli, ali je ljubaznost osoblja hotela i menadžera Gorana Gardovića bila za svaku pohvalu.
    -''Kursadžije'' će doći večeras, odsjeli su u Tivtu, objašnjava Goran, dodajući da je gostovanje ''Kursadžija'' samo dio zabavnog programa koji organizuju za goste hotela.
    -Sezona je slabija u odnosu na prošlogodišnju, ali treba razumjeti da je kriza i da ljudi nemaju novca. Za naše stalne goste i njihove mališane organizujemo animacije i druženja. Imamo ljetnju pozornicu koju izdajemo pozorišnim trupama „Bakine priče“, „Zvončica“, „Kursadžije“. Najbitnije od svega je da gosti budu zadovoljni, a više od svega nas ispunjava osmijeh na licu djeteta, kazao je Gardović.
    Primijetili smo i veliki broj automobila s ''PG'' registarskim oznakama… Podgoričani Miloš i Vuk su, kažu, došli da se malo rashlade.
    -U Podgorici je paklena vrućina, pa smo došli da se rashladimo u Čanju. Blizu je, četrdesetak minuta vožnje, pa se rado odlučujemo za svakodnevne dolaske u ovo mjesto. Za razliku od prethodnih godina, primijetili smo da ove godine ima manje turista iz Srbije… Neki kažu da je razlog tome neodržavanje sportskih igara, koje su bile simbol ljetnjih aktivnosti u Čanju. Ipak, mi ćemo i u narednom periodu nastaviti da dolazimo u Čanj, da se kupamo i uživamo u vodenim sportovima, kazala su dvojica Podgoričana prije nego što su zaronili u morske dubine.

D. Prenkić

The more things change, the more they stay the same.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Spašena Njemica u ronilačkom udesu kod Perasta
    05. avgust 2011.
    ShareLjeto je na Crnogorskom primorju poseban izazov za ronioce koji odmor koriste da bi razgledali naše podmorje. Otkrivanje tajni i ljepota bokokotorskog podmorja umalo da bude tragično za Njemicu Kirstin Rogel iz njemačkog grada Kaizerslauterna- javlja Radio Jadran.
    U zaronu kod Gospe od Anđela, preko puta Perasta ona je sa suprugom Stefanom, ronila na dubini od 40 metara. Zaron je sa dekompresijom trajao skoro sat. Čim je izronila, priča za radio Jadran, osjetila je mučninu, slabost. Suprug je odvezao u tivatski Dom zdravlja, pa u Opštu bolnicu Kotor gdje su posumnjali da je riječ o ronilačkom udesu i uputili je u Hiperbaričnu komoru Opšte privatne bolnice Meljine.
    “Bilo je divno dok sam ronila na četrdesetak metara dubine. Kada sam poslije sat izronila, pojavili su se problemi. Bila sam slomljena s mučninom i jako sam se uplašila. Srećom što sam stigla do Meljina i divnih ljudi koji su me spasili da ne ostanem invalid”- priča Kiristin Rogel, koja je inače ronilačka instruktorka.
    Načelnik odjeljenja Baro komore u Opštoj bolnici Meljine i specijalista pomorske medicine dr. Marko Runje, kaže da su pacijentkinji iz Njemačke odmah uključili infuzije i uradili sve bihemisjke analize .
    “ S obzirom da je doživjela pravi ronilački udes sa poremećajem centra za ravnotežu smjestili smo je u baro komoru na šestočasovnmu terapiju. Izašla je u kolicima, a sjutradan nakon provedena 2,5 sata u komori, već je hodala,” kaže Runje.
    Ovo je prvi slučaj spašavanja ronioca ovoga ljeta u Hiperabričnoj komori u Meljinama, jedinoj ustanovi u Crnoj Gori gdje su 24 časa spremni da pomognu pacijentima kod kojih postoje indikacije za liječenje sa kiseonikom pod povećanim pritiskom. Svakodnevno u dvijema baro-komorama, sa po osam sjedišta, u Meljinama liječe 50-tak bolesnika, ali je većina sa komplikacijama dijabetesa.

Page 119 of 722 FirstFirst ... 1969109115116117118119120121122123129169219619 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 10 users browsing this thread. (0 members and 10 guests)