E, a sto ces dodat?
al cu dodat jos ko zna sto i smijesace se ;p
Risk , is what makes life worth living
Never a failure, always a lesson!
E, a sto ces dodat?
TAKUMI
pitacu ove strucnjake
hahahahhaha odlican moze, i vegeta ima vise oktana od ovog goriva, mejbi i alkohola malo
Kad se sipa gorivo preko pistolja, vazduh ulazi u rezervoar umjesto tog goriva (preko posebnih, nadpritisnih ventila; ako bi rezervoar bio hermeticki zatvoren, i prodavalo se gorivo iz njega, on bi se deformisao, valjda vam je to jasno, ili pumpa na kraju vise ne bi mogla da vuce gorivo iz njega); takodje, kad se gorivo hladi preko noci, zapremina mu se smanjuje, i takodje vazduh ulazi u rezervoar; a sa vazduhom ulazi i vlaga, koja se kasnije kondenzuje, i posto je, kao sto je Fabia objasnio, voda teza od goriva, pada na dno rezervoara i ne mijesa se sa gorivom. Kad se gorivo zagrijava preko dana, ili kad se gorivo iskrcava u rezervoar, gasovi iz rezervoara izlaze vani iz rezervoara, a oni imaju i isparenja goriva i vlagu, sto znaci da vise vlage ostaje u rezervoaru, nego sto izadje vani.
Zato su na svim rezervoarima usisni ventili (kroz koje se iz rezervoara vuce gorivo ka pistolju) postavljeni najmanje 10, 15 cm, ili cak vise, iznad dna rezervoara, tako da je na usisu cisto gorivo. A visina vode se prati preko senzora, ili se mjeri rucno, letvom, ako nema senzora u rezervoaru, i kad dostigne nekoliko cm, ispumpava se.
Potpisujem. Voda i gorivo se ne mijesaju, ako neko misli suprotno, neka to objavi... mozda dobije Nobelovu nagradu...![]()
Al ja bih volio da mi neko objasni odakle kaplje voda na auspuhu, nebitno koje je doba godine ili dana. Nebitno bila kiša ili suvo. Pod uslovom da je sve u redu sa motorom tj da ne "troši" vodu iz hladnjaka.
Sem toga, pri onom zadnjem ispitivanju koje su radile "Vijesti" ustanovljeno je da je kod svih pumpadžija nivo vode veći od predviđenog. Zar u tom slučaju ne ne bi predviđeni nivo bio 0% tj ne bi ni postojao?
Ah, taj dio sam zaboravio; ako uzmes udzbenik hemije iz osnovne skole, vidjeces da se pri sagorijevanju goriva oslobadja uglavnom ugljen-dioksid i voda; zbog ogromne temperature u motoru, voda je, naravno, u obliku vodene pare; medjutim, kako se krece kroz izduvnu granu, gasovi se postepeno hlade i na kraju, dok dodje do izlaza, para je vec dovoljno hladna da bi se kondenzovala i kapala iz auspuha u tecnom stanju. Kolicina vodene pare koja ce se kondenzovati zavisi od duzine i materijala izduvne grane, potrosnje i vrste goriva, vrste motora, spoljasnje temperature, i ko zna jos cega (ispravnosti motora, naprimjer - ako je motor rastelovan i sagorijevanje nije potpuno, oslobadjace se vise ugljen-monoksida, a manje ugljen dioksida i vode), i stoga iz nekih auta na auspuhu vidis mlaz vode, kao da peku rakiju unutra, a iz nekih samo po koju kap.
A za ispitivanje Vijesti, sjecam se tog teksta, ali ne znam objasnjenje; ako su zbilja nasli vodu u gorivu, trebalo je da ih sankcionisu; a koliko se sjecam, dozvoljeni nivo vode po pravilniku nije 0%, nego ima neka mala tolerancija, ne znam tacno, ali mogu da se raspitam ako treba.
par procenata je u pitanju, 2-3% ako se ne varam. al samim tim pada u vodu() tvrdnja da se ne miješa benzin i voda. miješaju se al slabo
.
Nema sanse da je 2-3%, mnogo je manje! Sad sam googlao, evo ovaj tekst kaze da je 2002 to bilo 0.05%, i to voda i talog zajedno! A vjerujem da su u medjuvremenu smanjili, a ne povecali tu granicu!
http://www.rxp.com/DieselFuel.htm
Eto se dolje na dnu na onim slikama vidi i da se ne mijesaju: nakon stajanja, voda se istalozi, a gorivo izbistri.
Ma da, ali kome ces ti objasnit. Datču?
TAKUMI
Ok. Kad vi kažete tako. Nešto sam prilično bio ubijeđen da ima načina da se vodom poveća količina goriva. Stvarno, vazda sam mrzio hemiju pa mi nije jača strana.
sipao plin danas na castellaninu pumpu,presao sam oko 100km i mogu vam rec da ga slobodno sipate.
a vi sto ne vjerujete,ako cete mi vjerovat auto mi je petom slajfao![]()
Bez zajebancije, ja kod nisam nisam sipao bolji plin.
TAKUMI
pa s obzirom da je inin,nisam ni ja.
kad manju vratim svijet stane,a sve na plin.
a sto vozis dingospo?
* Profesionalni detailing vozila *Instagram : Tico Detailing
ja mislim da je golf 4 1.6![]()
Pogledaj potrosnju, zadnja 2 tankera su by Castellana:
There's something unusual.
TAKUMI
If you turn a man into a fish, you will catch him for a day
PG NK RI HN RI NK PG, bez A/C-a:
![]()
TAKUMI
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks