Kako se vi dogovarate sa prodavcem je li ono kad izaberes opciju placanja pa onda mu posaljete poruku ili posebno prvo na email poruku pa onda placanje![]()
Kako se vi dogovarate sa prodavcem je li ono kad izaberes opciju placanja pa onda mu posaljete poruku ili posebno prvo na email poruku pa onda placanje![]()
Kad otvoriš da vidiš detalje oko nekog predmeta imaš na dno strane ask seller.
Na paypal i ebay stavi sve Croatia pa onda otvoris nalog na entro pay i verifikujes tvoju visu pa entropay virtuelnu karticu verifikujes na paypal i trugujes na ebay normalno![]()
Za entropay moze bilo koja banka
Dje ti je god Montenegro stavi Croatia isto tako I na ebay. Grad mozes tvoj I adresu. Pa kasnije kad kupujes dog se sa prodavcem dje da ti posalje..
Registrovao sam se na entropay i stavio tacnu adresu...nego to je nebitno sad
Unio sam podatke s kartice al na karticu imam 2-3e mozda...i uglavnom pise mi tamo minimum 15 da ubacim na entro i ja kao stavio 15 i pise mi da imam 15e na online racun.....
Jesam li sad posao u minus na karticu? i kako te pare da vratim na karticu???
A kako mi je mrzan postar kad ostavi paket mali(igra/cd) u sanduce odakle ga svako moze ukrast jer nam u zgradu lome i krive sanducad..... Zar ne bi trebao na vrata da donosi sve mimo pisma mater mu.
Jos samo knjiga iz USA da stigne, poslata 10tog
rm -rf /
Bolje, tako u Ameriku rade, narucim PC i cuda, sve ostavi pred vrata Q_Q
rm -rf /
10tog mi je poslata knjiga sa amazona najjeftinijom opcijom, koliko ono treba da stigne, ne sjecam se od prije.
I zna li ko dje u PG da se kuoi ili dje da narucim prazna blue ray kutija?
Inace samo 1 igra stigla od dvije poslate u isto vrijeme.
rm -rf /
Evo jedan update u vezi primanja posiljki preko kurira, konkretno FedEx-a.
Kupio sam na Amazonu Canonov objektiv 50mm 1.4... On me je sa postarinom i UV filterom sve ukupno izasao 500 dolara (oko 350 eura).
Posiljka je poslata preko FedEx Intl Economy paketa. Za 4 dana je stigla iz USA ovdje, tj danas. i ovo je bilans od FedEx-a:
- troskovi otkupa tovarnog lista: 30 eura
- troskovi Carine: 80,63 eura.
Dakle objektiv koji bi mi obicnom postom, uz smanjenje fakture, dosao za placenih 350 eura, ovako mi je dosao za ukupno 460... Eto tako![]()
Mother, should I trust the government? (No Fu*king Way!)
Za te pare si mogao da kupis kartu do Bgd-a, i da kupis objektiv.![]()
\\OFL•GIC
I da gledas beogradjanke...a mozda bi ti se i posrecilo...
Njak Njak Njak
Hahahaha, a jeste, sve znam, nemojte mi sad stajati na muku
No eto, s obzirom koliko sam do sada utajio carine i poreza od online kupovine, vala je red bio da i ja jednom fino platim, kao posteni gradjanin Crne Gore![]()
Mother, should I trust the government? (No Fu*king Way!)
Ko mu odgovori bice banovan. Neka momak malo koristi search!
![]()
\\OFL•GIC
https://forum.cdm.me/showthread.php?32866-carina-i-pdv
Jel ovo jos aktuelno da se ne placa carina do 150e?
Ultras kad budes verifikovao vizu na. Paypal obavezno javi posle koliko vremena su ti izbacili listing na entropay I digit number. Ja sam narucio nesto ali sad celam listing kako bi dobio taj kod. Jer ne moze bez njega![]()
PayPal sa uvažavanjem prepoznaje interesovanje ljudi iz Crne Gore za njegove usluge i u kompaniji su, kako je saopšteno, svjesni potencijala projekta ulaska na crnogorsko tržište.
"PayPalove usluge nijesu trenutno dostupne u Crnoj Gori, ali smo svjesni potencijala tog projekta. Sarađujemo blisko sa Ministarstvom za informaciono društvo i telekomunikacije Crne Gore sa ciljem da omogućimo PayPal usluge”, navedeno je u saopštenju kompanije dostavljenom.
"Za PayPal, ovo je dio projekta globalnih dimenzija koji uključuje istovremeni ulazak u veliki broj zemalja u različitim regionima svijeta".
PayPal i MID su uspostavili aktivan i pozitivan dijalog, sa ciljem da omoguće PayPal usluge u Crnoj Gori.
"Ostvarujemo veliki napredak u saradnji i uspostavljamo redovno izvještavanje o projektu. Cijenimo to što relevantna regulatorna tijela iz Crne Gore pružaju podršku u ovom procesu, aktivno dokazujući da Crna Gora predstavlja dobru priliku za PayPal i naglašavajući potrebe lokalnih internet korisnika”, kazali su iz kompanije.
Ovaj dijalog je, kako su dodali, takođe pojasnio veliki broj regulatornih pitanja koja se tiču funkcionisanja ključnih komponenti za pružanje međunarodnih PayPal usluga građanima Crne Gore.
"PayPal je veoma zahvalan za podršku koja mu je pružena i želi da prepozna doprinose MID i Centralne banke Crne Gore”, naveli su iz kompanije koja trenutno procjenjuje obim potrebnog razvoja proizvoda za proširenje usluga i uključenje novih zemalja.
Nekoliko zemalja je pokazalo interesovanje za omogućavanje PayPal usluga i počeli su pregovori sa lokalnim vlastima tih država pojedinačno.
"Najefikasniji način za realizaciju ovog velikog projekta je omogućavanje usluga u nekoliko zemalja istovremeno. Ovo zapravo znači da napredak cjelokupnog projekta zavisi od pojedinačnog napretka u svakoj od zemalja”, objasnili su iz kompanije.
Takođe, potrebno je značajno vrijeme za razvijanje i sprovođenje tehnologije koja je neophodna da bi se pružile PayPal usluge novim zemljama.
"Glavni razlog za to je kompleksnost globalnih i bezbjednih usluga koje pruža PayPal, a drugi razlog je u brzom tempu promjena u sferi globalnih plaćanja. Dakle, za napredak je neophodno vrijeme, ali ipak razumijemo nestrpljenje nekih potencijalno budućih korisnika”, poručuju iz PayPala.
PayPal je globalni lider u novčanim transakcijama preko interneta, koji godišnje obrne oko tri milijarde USD. On omogućava da se uplate i novčani prenosi obavljaju u potpunosti preko interneta i bilo ko, ko ima e-mail adresu može da pošalje novac nekom drugom ko takođe ima e-mail adresu.
PayPal je primjer posrednika u plaćanju koji olakšava i omogućava svjetsku internet ekonomiju, a omogućava i plaćanja između dobavljača, aukcijskih stranica i ostalih komercijalnih korisnika, za što naplaćuje određeni iznos.
Isto tako, u zavisnosti od okolnosti, naplaćuje i prenos odnosno prijem novca.
There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)
Bookmarks