Izolovan sluchaj? O.o
A on mu lobanju otvori...
Izolovan sluchaj? O.o
A on mu lobanju otvori...
Slazem se.
Kako mi se ne doruckuje sad..
jesu igrali ivovic i janovic? :?
<--- leuk
Ne nisu posli na prvenstvo.
Dobro vece draga publiko, ja samo necu trositi reci na ove flamingose.
Zivim za momenat kad mu bude neko od novinara postavio pitanje ZASTO nije Scepo dobio sansu kad Sefiku nije islo?! ZASTO?! A bas me zanima sto ce pametnjakovic da kaze, pih izludio sam jutros. Neka smo lose igrali, nebitno al bitno je da je on poveo 3 golmanaa a jednoga samo zabetonira na go, pihhhhhhh
Nekad smo imali dva nasa momka koji brane sasvim dobro. Onda je neko odlucio da njih ostavi doma ili na klupu, i da u reprezentaciju dovede placenika, starog, koji vise i nije neki golman. Jedno pitanje... ZASTO? OK, valja DPS-u za izbornu kampanju, ali je li to veci razlog od uspjeha reprezentacije. Mozda nekima i jeste. I kako onda ne kritikovat savez.
Idemo dalje, samo ovako, bez promjena, u nove poraze.
Release Yourself
Taman je onaj Sefik psihicki poremecen..
e to ce ti bit odgovor
Porobiću, Porobiću...Napravio si sebi alibi za još jedan loš rezultat sa igračima koji nedostaju i busaš se sa pobjedom protiv Rumuna, na pravom smo putu ovo ono, Rumuni koji su od Kanađana danas izgubili glatko...Nemaš obraza pa nećeš podnijet ostavku, jer si smeće jedno s ogromnom guzicom...Doveo si Šefika posranog da ti bude prvi golman kad više nije ni sijenka onog golmana od prije, tog istog Šefika koji je pljuva ove naše igrače s kojima sad igra dok je branio za Srbiju, da postane član tvog dps-a i uzme neku nacionalnu penziju eventualno...evo ti ga danas Šefik je.ba te on tamo, izbušili su ga ka kantu i posprdali se s njim, i ako mi je zbog čega milo to je zbog toga, maka si Šćepa koji te, da ima išta ljudsko u tebi, zadužio do kraja života s onim odbranama u Malagu...
Poslije svjetske lige u Pg ovo je još jedan neuspjeh u nizu, u kom god da smo sastavu, i Porobić mora da ide da je sreće i da imamo nekog iole krštenog i normalnog čojeka u savezu, ali bojim se da nemamo, a on sam neće poć jer je sisa obična kao i svi mu iz partije...
Zadnji napad s igračem više za nas u prvom pol. ostalo još 20 sekundi do kraja četvrtine, i ladno lik ne traži tajm aut...makse, to je i laiku jasno da se on pogubio...dovoljno mu je bilo viđet facu prije početka meča i jasno ti je u kojem je čojek stanju...
Rekao sam neđe ranije, da ako kiksamo na ovom prvenstvu (iako ovo nije neki kiks, ali po meni je sve sem medalje neuspjeh), a on ako ne podnese ostavku ili ga smijene, ja više neću ni dap pratim naš reprezentativni vaterpolo. Nisam daleko od toga, tačnije pratiću jer volim ovaj sport, ali se sigurno više neću sjekirat...
Mnogi će reć dživi ovoga, ali ja sam ubijeđen, da je Čapro recimo vodio ove momke išli bi do kraja na ovom prvenstvu...Ako ništa drugo makar mu onakva rupa ne bi bila na golu...
Nisam gledao zadnji minut, ne viđeh što napravi to Tičić, ali eto, ni taj momak da je sreće ne bi bio u timu...
Hrvatima čestitke, zasluženo.
Ne moraju ga nista ni pitat. Pa prije prvenstva je vec sve bilo jasno. Sto god da se desi, ipak nisu igrala tri bitna igraca. Tako da i Scepanovic nije branio jer je Zlokovic povrijedjen.
Release Yourself
Valjda je vise jasno da je Malaga bila "izolovan slucaj". Ovaj tim (sa sve strucnim stabom i savezom) je nesposoban da udje u borbu za medalju.Zaista malo od sporta koji proglasise nacionalnim.
Posto je nastavljeno posrtanje, logicne su promjene. Ali toga kod nas nema....fotelja se ne da niposto. Tako ce se sa istim timom u nove poraze naredne godine na Evropsko i Olimpijadu.
Uzgred, ogroman doprinos dade Sefik na ova dva takmicenja:mad:...... imalo ga je rashta dovest na mjesto golmana ciji je udio u Malagi bio znacajan.
E jada ovoga!
Pero je dobar trener ali mislim da je on i kompletno rukovodstvo vaterpolo saveza izgubilo kompas i zrelo za šut karte.Ako je tebi uspjeh to što si pobijedio Rumuniju i Španiju a čim ti je naišao jedan jači protivnik ti glat izgubiš ako si na zadnja četiri prvenstva lagano ispadao čak i kad is igrao sa najačim sastavom ako ti igrači idu igrati za druge države a ti se ni ne boriš da ih zadržiš ako ti se ugasi tim koji je bio klupski šampion Evrope onda definitvno nešto ne valja i neko mora odgovarati za to.
I have a plan so cunning you could pin a tail on it and call it a weasel.
Gledajuci koje ko ima benefite od "posla" Sefik, izgleda mi da je Savez tu igrao u ime Budve i partije. A Sefik je vodjen licnim interesom i njemu se mnogo i ne moze zamjerit.
Budvi je odgovaralo da Sefik igra za CG jer tako oslobadja mjesto stranca, a partiji valja jedan takav srbin u svojim redovima za svoje kampanje.
Nisu jasni benefiti reprezentacije, ali u nasem slucaju to i nije najvaznije u odlukama Saveza.
Naravno nije Sefik jedini razlog zbog kojeg reprezentacije posrce, ali je jedan od mnogih koji pokazuju da Savez funkcionise po nekim principima koji nemaju veze sa sportom.
Release Yourself
uz ogradu da danasnju utakmicu nisam gledao, mislim da smo mi ovo prvenstvo odigrali po ocekivanjima, a donekle i preko ocekivanja. ekipa je djelovala kao ekipa na momente, ali realno je da smo mi zavrsili tamo gdje i pripadamo. cak i u najjacem sastavu, mi nismo medju 4 najjace ekipe u evropi i na svijetu, to je valjda vec poodavno jasno. po pojedinacnim kvalitetima da, ali pojedinacni ucinak je nebitan.
ova reprezentacija je nakon malage sve radila na silu, nekako se uvijek islo uzvodno. nije normalno da reprezentacija i posle 3-4 godine igranja u istom sastavu i dalje ponekad djeluje neuigrana. ja sam siguran da oni daju koliko mogu, da se trude najvise sto u datom trenutku mogu, ali ocigledno je da prosto ne ide na ovaj nacin vise. mora se nekako 'sokirati' ekipa, bilo radikalnim podmladjivanjem, bilo promjenom trenera ili necim drugim, pojma nemam. ali potrosicemo citavu generaciju, a ostace samo malaga. istina, koliko god mi bili 'gladni', neke sjajne generacije u nekim sportivima nikad ni ne osvoje nista, ali jebiga, to je u sustini samo pricica kojom mozemo da se tjesimo, pogotovo sto josh nismo zakasnili da promjenimo nesto [mada se to nece desiti, ali makar teorijski nije josh sve gotovo za ovaj tim]
http://www.vijesti.me/sport/porobic-rudicu-sram-te-bilo-zar-mislis-da-sam-ja-rekao-da-udare-buslja-clanak-30579
cudi me od ticica, cini mi se da je ono ok momak a ovaj rudic mi je vazda mrzan bio
treba ga je povuc za one brke njegove..
Pizdarski je uzimat tajm aut 14 sekundi do kraja, a gubiš tri razlike!
Neću da kažem da je rekao da se udari Bušlje, ali priča da nije svejedno sa koliko ćemo izgubit samo neka je zdrao.
Postojaće Crna Gora...
Moj dobar prijatelj, dugogodisnji trener mladjih kategorija u VK Partizan, mi je prosle godine, pred utakmicu SRB - MNE (Evropsko prvenstvo u Zagrebu), rekao da je MNE tim najmanje 50% jaci, po pojedinacnom kvalitetu, od SRB tima, ali da ce SRB da pobijedi ... i bio je u pravu ... to je staro pravilo, da je TIM uvijek jaci od mehanickog skupa pojedinaca (koliko, i kakvi su god, njihovi pojedinacni kvaliteti). I posto je to tako, jasno je da se mora ici na OBIJE mjere koje si pomenuo: i podmladjivanje ekipe i promjena trenera ... ovako cemo na svako takmicenje ici i unaprijed znati ne samo kakav nas plasman ceka, nego i kakvu cemo igru prikazati. Mi se mucimo u napadu jos od svjetskog prvenstva 2009 (i sa realizacijom, i sa igracem vise) ...
Jednostavno, zamislite neko preduzece koje godinama 'pati' od iste boljke i biljezi lose rezultate. Neminovno je ili zamijeniti rukovodstvo (i/ili managere i/ili zaposlene) (uvesti nove ideje, novi stil rada, nove saradnike) ili ugasiti to preduzece ... to je elementarna logika ... ovim ne zelim da 'pljujem' selektora Porobica, golmana Sefika, ili bilo koga drugoga ... jednostavno, promjene su neizbjezne ... tim prije sto se trebamo izboriti za ucesce na Olimpijadi 2012 ... najgore rjesenje je da sve probleme u nasem vaterpolu prekriju 'snjegovi, ruzmarin i sas' i da kazemo da 'bolje nije moglo' ili 'vazno je da smo ucestvovali' ... mada, cesto se to, na ovom forumu, provlaci, da je Malaga 'stigla prerano' ... i vjerovatno i jeste ... kako ono kazu, jedno je popeti se na vrh, a nesto sasvim drugo opstati na tom vrhu ...
Doljani forever ...
Sto se tice kvaliteta i sposobnosti igraca nije stigla prerano,nego je maler sto je stigla prva i ovi su rekli,eto im trofej sad mozemo da radimo sto mi ocemo ne treba nam nijedna vise medalja,mi smo mali,uspjeh je i ovo. nesreca je sto je stigla rano u tom smislu da ovi odma dobili opravdanje za sve sledece neuspjehe kao plodove njihovog nerada.mislim da je to ono sto najvise boli sve ljude koji prate i vole vaterpolo,da imamo mozd ai najbolji skup igraca,uz madjare ali reprezentaciju kao tim,nemamo.
... Kakko mrzim kada pogodim sve... Aj neko nek procita moj komentar prije utakmice sa hrvatskom.. Ubio nas je Pavic totalno, nasi sidruni se nisu culi, najsmjesnije je bilo kada klikovac izlazi poslije jednog napada vanka jel nema snage , i to na pocetku cetvrtine???? U nekim trenutcima su nasi izgledali kao grupa penzionera, ono trkali su se koji ce prije izaci vani da se odmori... toliko o sposobnosti blazevica da spremi ekipu..
Pokopao nas je i sefik u trecoj , nije mogao da nista uhvati, a i ruku na srce sve su mu kroz glevu pucali, poznato je da samo tuda moze dapopije normalan go, ona dva komada od buljubasica i obradovica sigurno nije trebao da primi ali u svakom slucaju zbog dva gola ne treba sada covjeka unistavat. Ja bi prije pogledao nasu igru u napadu.. zatvorili su nam Janovica i Ivovica, kao sto je i bilo za ocekivat, i sto je ostalo, pedja je svaki drugi napad zavrsavao, jer nema ko drugi mud.., danilovic opet izgubljen, ticic napravio zamalo ****** na kraju, mada covjek zaista nije bio kriv , ovaj mu je drzao ruku vidjelo se jasno...
Napomenuo bih potez naseg vajnog trenera, trinaest sekundi prije kraja, pri 3 razlike za hrvatsku on trazi tajm aut???? Mislim da je to najljigaviji potez koji je neki selektor reprezentacije napravio..MIslim damu Rudic poslije toga nije ni pruzio ruku na kraju utakmice.
Elem odiseja se nastavlja sa nejasnim krajem.... djekna jos nije umrla , a ka ce ne znamo.....
Please alowe me to introduce myself.......
Zamolio bih pojedine da ne mlate ovuda..Dobro de udario ga je,nije trebao,dali je namjerno ili nije to niko ne zna a najmanje mi odje.. Rudic neka ne aveta,eto bas je Porobic uzeo pauzu da bi naucio ovoga kako ce udariti suparnickog igraca,sve mozete reci za Porobica ali to ne mozete ni da pomislite.. Sto koji moj ... boli Rudica sto je ovaj uzeo pauzu,svasta.. Nasi su se borili koliko su mogli tu im se nema sto zamjeriti,dali je selektor mogao bolje postaviti igru,vjerovatno jeste mogao i sto sad? Ne zaboravimo da nam je nedostajalo par igraca,itd,itd.
Ne zelim da pomislite da branim selektora,ali branim reprezentaciju u cijelosti i svi bi vi trebali to uraditi kad je napadne neko sa strane.
prosto, to nije korektno. ne vjerujem ja ni jedne sekunde da je skovan pakleni plan da ticic nekog povrijedi, to se prosto desilo u igri, kao sto se i inace desava u sportu kakav je vaterpolo - cak i mirni i korektni igraci izgube zivce, ili prosto slucajno povrijede nekoga. ali trazenje tajmauta na -3 na nekoliko sekundi do kraja je sprdnja, to se prosto ne radi.Sto koji moj ... boli Rudica sto je ovaj uzeo pauzu,svasta
There are currently 7 users browsing this thread. (0 members and 7 guests)
Bookmarks