pa jes pitao kod fandja ? i pored peckog kod deverdzica
Risk , is what makes life worth living
Never a failure, always a lesson!
Service garage, service section, garage section...
TAKUMI
ok, hvala![]()
Htjedoh da operem ispod haube auto, smijem li crijevom to oprat ili krpom mic po mic?
Spricom, isto kao sto peres lim, upalis motor i peres. Ako si iz PG onda najbolje ti je da ides na ove self wash, 60-70 C voda...predobro.
TAKUMI
moze li se auto registrovati ako mu je napukao vjetrobran? negdje cuh da ne moze, pa da provjerim na vrijeme.
You trying to say Jesus Christ can't hit a curveball?
ne, vratice te, ako je nesto malo pri vrhu onda nalijepi neku fensi naljepnicu i vozi tako na tehnicki ;p
a nije malo bogami. ide kao munja od vrha do dna. sa strane skroz, istina, ali tu je.
i da podviknem na tehnickom da ne diskriminisu konicare? :mrgreen:
ne dirati konik.![]()
* Profesionalni detailing vozila *Instagram : Tico Detailing
malo tech mozganja\
koje sve konfigurabilne elektronike postoje za auto, da se zamijeni fabricki sistem, poput vems-a ???
svejedno je kad su one u pitanju, vems ide na sva auta na svijet , tako da mora imati jos nesto, znam da hrvati rade neshto slicno al ne mogu se sjetiti naziva firme
Ti pod ovo VEMS mislis na Vehicle Electronic Menagement System, jel?
TAKUMI
jeste, al ima i vems.hu check it out ,dakle ecu za zamijenit i instalaciju, kako bi covjek dobio mogucnost izmjena na masini kakvih god, tipa skines injection turis carbs and throtle bodies i slicno
Znam da je vems madjarska firma, i znam da ga ima u Pugove, nove Pugove...i znam da je koma.
E sad, oni su isto koristili i Sagem ECU.
TAKUMI
jesu, pa gledam ima li drugih opcija il da zviznem vems u alfu
A trenutno je? MM?
VEMS ti je najlaksi za montiranje, i mislim da imas dosta DIY...
TAKUMI
Nije svejedno....ne podrzhava svaka standalone elektronika sve sisteme paljenja/ubrizgavanja.....Postoji milion tih programibilnih elektronika no sve koshtaju mnogo, Vems je najpristupachnija gotova varijanta, Megasquirt je josh povoljniji no prije je bio DIY varijanta, sad mozhe i gotovo da se kupi...Oko 500€ je sklopljen + wide band sonda ~150-200€ + senzorchici u zavisnosti od toga shta radish....I na kraju treba da se uradi dobra mapa na valjcima a to je u HR.
"ahh V-TEC...all of the lag, none of the turbo, it's like waiting for bad sex"
bravo megasquirt , nisam se mogo sjetiti, hm sve ce da provjerimo
MS je OK, MAP based sa TPSom.
TAKUMI
Moze li mi reci ko koliko bi me ispala ugradnja novog motora u Porsche 996, znaci motor 3.4 fabricki je crkao,poznati su po tome da posle 120000km se ne upale vise,ali uz auto dolazi nov motor 3.6 pouzdaniji 10 puta fabricki 0km ali se nalazi van auta,zanima me ko bi to u cg mogao radit i kolika je cijena otprilike da se sve to spoji i nasteluje?
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks