Nervira me situacija od prije nekoliko dana...
vozim, u daljini vidim mladi par (~22 god) kako prelazi pjesacki (vec na pola puta), drze se za ruke, ja malo nagazio gas (ne ometajuci nikoga, procijenio sam da ce oni davno prec pjesacki dok ja dodjem do njih sa sve gazenjem), a ovaj joj momak cim je vidio da gazim, uspori i gleda u mene na foru "aloo ovo je pjesacki mi imamo prednost"...sve je to ok ali, realno, mogli su pjesacki preci 2 puta (ne preuvelicavam) samo da je nastavio normalno da prelazi kako je i zapoceo, jer ja ne ocekujem da ce on da stane na pjesacki i da gleda u mene kao tele, nego je momak cak povukao djevojku koja je presla pjesacki da je vrati, cisto ne bih li dosao na situaciju da kocim zbog njih.... BUKVALNO JE STAO U MOJU TRAKU ne bih li ja naleceo na njega, znaci da je nastavio da puzi presao bi, ali on STAJE !!!
razumijem ja da pjesaci imaju prednost, i ja to postujem, ali i kao pjesak ne usporavam iz inata da bi dokazao poentu, nego prelazim normalno (pa ako naleti auto, nikom nista, nastavljam tempom svojim), a ovaj je realno mogao 2 puta preci pjesacki dok sam ja naisao na njega da je samo nastavio zapocetim hodom da prelazi....To me je sagorilo, mada svakako momak je ostao ispaljen, ja sam se prestrojio u drugu traku i proletio na jedno 30 cm od njega dok je on gledao u mene onim pogledom "kakva je ovo stoka"
I onda dok sam vozio sam se samo razmisljao kakvih poltrona ima, on nece da predje pjesacki nego ce da uspori do te mjere da zadrzava saobracaj samo kako bi on ispao...faca...
Ja bih to kaznjavao, i uveo u zakon tacku da ko prelazi pjesacki mora to da uradi bez zabusavanja i izigravanja smartass-a
Zakljucak: Momak sa pjesackog nema kola

Reply With Quote
Bookmarks