Ovo je prava statistika, a ne ova naša :P
Ali obratite pažnju kako smo odmah iznad srbije![]()
da
ne
gaul-u prichash?
Opusti se....
I Rakonja nam se opustio zeru.
Sad ne spamuj, no se ukljuchi
Tj ako zhelish![]()
Samo oni koji se usude uvelike podbaciti, mogu uspjeti u velikoj mjeri.
Ovo je prava statistika, a ne ova naša :P
Ali obratite pažnju kako smo odmah iznad srbije![]()
to što tvoje postove ne nalazim dovoljno interesantnima da bi potrošio pola minuta truda da odgovaram na budalaštine ne znači da sam se povukao. Jednostavno odgovaram na izazovnije postove (tipa Gaul-ovih) a na tvoje gluposti jednostavno ne vrijedi trošiti vrijeme. Postoje dvije vrste glupih postova Jednostavno glupi kao što su tvoji(od kojih bole oči), i zabavno glupi kao Dawud-ovi i Ego...-vi
Dovoljno si se civilizovano pokazala postujući video lomače ateiste i upozoravanja na topicu Eutanzija.
Treba te poslati u srednji vijek jer ti je tamo mjesto i ponašanjem i pameću
Last edited by Rakun; 04-07-11 at 09:52.
"Ja i dalje čekam da mi dokažeš da je Sunce kancerogeno.", Bugi
Vjerovatno.
Ipak, vjerujem da si vjernik veci no i gaul i ja. A i Dawud i Ego.
Zato se ne trudim oko tebe, izvini.
Jos se krpite?
GAME OVER!!!! Utuljuj Ligu Šampiona, IGRICA JE OBRNUTA, dajte nešto novo!
Ovdje vidim da pojedini pokušavaju jedno drugo ubijediti da je samo jedino ispravno... I vjernici i ateisti moraju shvatiti da ne možete onog drugog ubijediti, već samo ih prihvatite takve kakve jesu. Do sada sam srela dobre i loše vjernike, dobre i loše ateiste, mislim da sve zavisi od njihovih moralnih vrijednosti, a moralne vrijednosti se stiču prije svega uticajem sredine, prije svega uticajem porodice...
ps. vjernici u pokušaju, nevjernici iz nehata-kako ste ih ovdje okarakterisali, jesu možda samo neodlučni ljudi po ovom pitanju, jer možda smatraju da i nije bitno imati stav o tome?![]()
Ateisti ne postoje. Oni su se samoizmislili.
![]()
Fašizam?
Da vidimo, šta će onaj iz loše porodice da radi? Da nikada ne proba da bude dobar iliti moralan...
Ili recimo siroče...
Nije valjda da još sve zavisi od genetskog materijala...kako bi pojedini šahisti tvrdjeli (raquel ne zamjeri što koristim tvoj izraz).
Treba praviti razliku između nametnutih i stečenih vrijednosti i normi. Niko ovdje nikoga ne ubjeđuje, zašto se sve tako crno-bijelo posmatra. nije valjda d aimamo naše organizacije koje ostvaruju profit. pa ćemo poslije da utičemo na svjetsku ekonomsku sliku i da farbamo kako hoćemo. Naprosto iznosimo mišljenja.
Neko jednostavno ne želi da živi u tranziciono sivilo koje nas je zahvatilo. Od svega pomalo,ali ništa konkretno...da nebi štrčao.
Do sada si srela dobre i loše...ateiste i teiste...kako to zaključi? I u čemu je poenta ove konstatacije?
Tebi odavno ne zamjeram. Cak bih te voljela vidjeti i za mod-a R&F, pa nek sve splamti poslije toga.
Samo ti zezaj...ali OK.
popravio se skor... 31 : 50
od onih kukavnih 19:46
Ne zezam.
A i inace, i ja to prvo pogledam kad upadnem u temu.
Pitam se je li slucajno sto je ''ne'' plavom bojom, a ''da'' - crvenom.
Interesantna mi je dinamika glasanja, ateisti su odmah pohitali da daju glas. Sam start..svi su tu.
Postoji jedna "mala" razlika. Od ateizma niko nije stradao, ateista nije ubijao nekoga zbog toga što je ovaj vjernik. 70~80% ratova na zemlji su počeli kao vjerski ratovi, da ne računamo sporadične terorističke napade na one koji boga nazivaju drugim imenom misle ili ne da li je bog imao sina itd...
kada bi vjernici dotakli logiku i batalili sliepo vjerovanje u crvenkapicu i zlog vuka ovaj svijet bi bio daleko bolje mjesto za život i to je prosta činjenica i zbog toga treba satrijeti religiju ukazujući vjernicima na logiku (ili će oni da ubjede ateistu da je univerzum star 6000 godina). Ali i to ima svojih mana, bez religije bi vladala prenaseljenost
Last edited by Rakun; 05-07-11 at 00:21.
Vidim ga nisi uopšte shvatio ono što sam napisala, eto nova sam pa možda ne znaš moju filozofijuFašizam?
Da vidimo, šta će onaj iz loše porodice da radi? Da nikada ne proba da bude dobar iliti moralan...
Ili recimo siroče...
Nije valjda da još sve zavisi od genetskog materijala...kako bi pojedini šahisti tvrdjeli (raquel ne zamjeri što koristim tvoj izraz).
Treba praviti razliku između nametnutih i stečenih vrijednosti i normi. Niko ovdje nikoga ne ubjeđuje, zašto se sve tako crno-bijelo posmatra. nije valjda d aimamo naše organizacije koje ostvaruju profit. pa ćemo poslije da utičemo na svjetsku ekonomsku sliku i da farbamo kako hoćemo. Naprosto iznosimo mišljenja.
Neko jednostavno ne želi da živi u tranziciono sivilo koje nas je zahvatilo. Od svega pomalo,ali ništa konkretno...da nebi štrčao.
Do sada si srela dobre i loše...ateiste i teiste...kako to zaključi? I u čemu je poenta ove konstatacije?
sprdnja...
Fašizam??? Gdje to u mom postu??? Molim tee?? Nažalost ne! Kao što se vidi nisam stala na ni jedni stranu
Da ti prvo odgovorim na pitanja pa da objasnim neke stvari oko posta
Dijete koje je iz loše porodice (sada šta je loša porodica, ona koja ne vodi dijete na izlete il ne kupuje skupocijene poklone il ona koja ih zapostavlja zlostavlja itd, kao što vidiš sve je u oku posmatrača) će imati drugačije moralne vrijednosti (to ne znači isključivo loše, nego samo drugačije) isto tako i siroče. Ko zna da li bi ti bio takav kakav jesi tj sa takvim pogledom na svijet da te npr odgajio afrikanac iz nigerijeZnači sve zavisi od okoline i situacije
Naravno da nije sve crno-bijelo, samim tim i ne treba generalizovati ateiste i teiste.
Kako sam zaključila da ima dobrih i loših ateista i teista ... hm pa lijepo jer su prema meni (čitaj mojoj skali moralnih vrijednosti) postupali dobro ili loše lol... A koja je poenta toga, pa mislim da je dovoljno jasna bila, malo pomozgaj pa će ti doćii.......
Naravno, unaprijed se radujemHvala, hvala. Officially se druzimo na forumu.
Možda i jeste, ali su više bili to pojedinačni slučajevi...Postoji jedna "mala" razlika. Od ateizma niko nije stradao, ateista nije ubijao nekoga zbog toga što je ovaj vjernik.
Apsolutno se slažem!!!!!70~80% ratova na zemlji su počeli kao vjerski ratovi, da ne računamo sporadične terorističke napade na one koji boga nazivaju drugim imenom misle ili ne da li je bog imao sina itd...
Ja lično smatram da religiozan čovjek teže prihvata drugu religiju sem svoje kao pravu, i zato vječita borba tipa moja vjera je jedina prava itd... To kasnije prelazi i u vid mržnje prema drugoj vjeri, mržnja vodi ratu itd...
[QUOTEkada bi vjernici dotakli logiku i batalili sliepo vjerovanje u crvenkapicu i zlog vuka ovaj svijet bi bio daleko bolje mjesto za život i to je prosta činjenica i zbog toga treba satrijeti religiju ukazujući vjernicima na logiku (ili će oni da ubjede ateistu da je univerzum star 6000 godina). Ali i to ima svojih mana, bez religije bi vladala prenaseljenost][/QUOTE]
Nekima kako ti zoveš crvenkapica i zli vuk pomaže da se bolje osjećaju jer misle da njima neko upravlja i da će im ako dovoljno duboko budu vjerovali donijeti dobro... Ako njima to pomaže ja sam za![]()
Mada to nije jedina dobra strana vjere, ko zna kako bi se pojedinci ponašali i šta bi sve radili da ne vjeruju da postoji Bog koji će ih na kraju kazniti za sva svoja loša djela. Naravno postoje i ona kojih povrh svega rade sve i svašta i misle da će im biti oprošteno samo zato što su religiozni i oni kojiu ime "Boga" takođe rade sve i svašta i manipulišu svetim knjigama... (nažalost ovih je u znatnoj mjeri više što se pokazalo kroz istoriju a i sada imamo primjere i to baš da kažem "fuj " )
Ps. Izvinjam se na greškama u postovima![]()
Zaista ne znam...
Kao što ti rekoh sivilo...u čemu je onda poenta reakcije? Glas razuma?
wau...
Pa da me podigao afrikanac iz nigerije egipatskog porijekla, možda bih kakio u dvorište i neđeljom gledao ujaka (koji je glavni seoski vrač) kako maše kitom po nekoj ledini zajedno sa nizom srednjovječnih gologuzih ženturača u plesu plodnosti.
Opet ne kapiram kakve to veze ima sa moralom...sa magijskim i običajnim ritualom OK.
I to što ti tatko poklanja skupocjene poklončiće čini tvoju porodicu boljom od moje časne afrikanske kuće.
Kao ugao i oko posmtarača za moral...ovo je jako interesantno.
Tvoja skala moralnih vrijednosti?
Častili su te kafom...pokloni ti parfem za rođendan...ne psuju u tvom prisustvu...ili ako psuju kažu 'da prostiš na izrazu'...bili su dobri prema tebi.
Kao prvo živo me interesuje šta je to skala moralnih vrijednosti. Još lična...
Valjda bi trebala da pretpostaviš da pričamo o društvenim konceptima. Znači mnogo širi pojam, najmanje petoro - šestoro, sa druge strane pravila i propisi koja su 'propisana' za društvo po kojima se orijentiše i funkcioniše.
Nemoj tako...
Sama definicija ateiste jeste da čovjek koji nema mišljenje ili osjećaja prema teizmu. Po definiciji više nigdje ne pripada, za razliku od teiste, koji se može ugurati u bilo koji koncept religije i njenog djelovanja.
Siguran sam da nijedan rat nije pokrenut zbog duhvonsti. Opšte poznato jeste zbog čega se ratovi vode. nije slučajno da upravo određene religije pokrivaju rasne,nacionalne entitete...religija zna biti krvavo oruđe političara.
Kažeš logika i racionalnost...sa njome nikako ne mogu da prihvatim beskonačnost univerzuma,teoriju mjehura i nastancima odnosno postojanje paralelnih svjetova,crvotočine...
Možda jednostavno kada čovjek umre, dobije vantjelesni nematerijalni oblik jeste u mogućnosti preći u neki drugi svijet gdje vladaju sasvim neki drugi fizički zakoni. Šta je on tada...čista informacija,energija koju je kreirao za ovoga života.
Kao što se univerzum brine da se ne desi paradoks,nešto što će ga uništiti,samim tim sigurno nije kreacija života puka slučajnost.
Nauka je već, iako u povoju po tom pitanju, ponudila puno bolje odgovore od "božje djelo". Smiješno mi je što se stalno provlači rečenica tipa "nepojmljivo za ljudski um", a ljudski um konstantno nastoji da pojmi, i uspijeva. Možda će nama crvotočine biti jasne i logične kao što je danas, recimo, struktura atoma. Vjerovatno je neko u srednjem vijeku za magnet govorio "nepojmljiva viša sila, božje djelo".
...dip your hands in the water,
the same deep water as me...
To bi bila definicija agnostika (čovjeka koga živo boli uvo) ili kako ih ja zovem Ateista light
Definicija Ateiste je neko ko ne "vjeruje" u omnipotentno biće, stvaraoca univerzuma. Jedini razlog zbog kojeg stoji ovo "ne vjeruje" je jer su budalaštine kao što je postojanje nekakvog svemogućeg bića nemoguće otpovrgnuti nekakvim dokazima, a vama razum jednostavno nije dovoljan.
Jeste mi uvjek možemo dokazati da svemir nije 6000 godina star, možemo dokazati i reprodukovati gotovo sve što se vjekovima i mileniumima pripisivalo bogu(od groma pa do nastanka života). ALI NEEEE, TO NIJE DOVOLJNO. U priči sa vjernicima bilo kakvi dokazi i razum nije dovoljan.
Čak da znamo kako je nastala i kako funkcioniče apsolutno svaka sitnica u univerzumu uvjek ćete moći da kažete da bog postoji jer vam je razum izmješten iz kolosjeka
Eto, svaki rat jeste pokrenut upravo zbog "duhovnosti"('bem ti ja takvu duhovnost) dok su pravi razlozi nešto drugo, ali divljaku na bojnom polju(koji kolje, peče bebe, nabija na kolac, kida glave, guli kožu itd...) nisu poznati ti "viši ciljevi" on to radi radi "duhovnosti". Da li bombaš samoubica aktivira bombu u ime nafte koja je razlog zbog kojeg brani zemlju od okupatora kojima je važna samo nafta ili aktivira bombu ubivši 100 nevinih ljudi u ime Alaha ? Tog bombaša samoubicu je neko iskoristio zakvaljujući njegovom vjerovanju u budalaštine. Da ateisti neko kaže ubij se i sa sobom što više onih koji su se drznuli da boga zovu drugim imenom pa ćeš ići u raj i dobićeš 72 djevice ateista bi mu rekao " mrš od mene budalo"
Viši stepen "duhovnosti" imaju budisti pa eto vidiš oni nemaju boga
Logika i racionalnost ti kaže(mada mi nikad nije bilo jasno kako um vjernika funkcioniše i šta vi nazivate logikom) da ništa što fizički postoji ne može biti beskonačno tako i ta ljudska racionalnost je ispravna univerzum nije beskonačan (u stanju širenja je ali nije beskonačan). beskonačno - n nije beskonačno, najprostija matematika
Čuš, "možda". Evo, možda sam ja bog.
Izazivam tebe lično da dokažeš da ja to nisam.
Kao vjernik da li vjeruješ u Isusa Hrista i samom tim njegov drugi dolazak. Po tome trebalo bi da prestaneš sa davanjem medikamenata ludacima koji kažu da su Hrist jer ne možeš da dokažeš da oni to nisu.
Notorne gluposti jednostavno ne možeš da iskorjeniš jer ne postoji način, jedino možemo da koristimo zdrav razum(čega vjernici nemaju mnogo)
Last edited by Rakun; 05-07-11 at 08:18.
ne brini se(ako se uopšte brineš)popravlja se na globalnom nivou. ateizam i agnocizam je u većoj ekspanziji nego što je i jedna religija ikada bila. 17% svjetske populacije u manje od 100 godina.Doduše veći dio od tih 15~17% su agnostici(oni koje boli uvo) ali sa tim može da se živi jer niko zbog toga ne pati
Last edited by Rakun; 05-07-11 at 08:16.
Znaci, ti si (ipak) vjernik, ako dobro kapiram?
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks