Slažem se u potpunosti sa Roy-em!
O čemu pričaš?!
Prvo - "Factory refurbished" nije "novo". Sve je polovno, samo je ovo (navodno) refurbished od strane Nikona, što je opet rizik i lutrija kad nije od zvaničnog dilera.
Drugo - ono je 70-300 4-5.6 koji NOVI košta 150€ (Link)
Treće - ako mi nađeš polovni 18-200 VR za 150€, odmah prelazim na Nikon, pošto je novi oko 720€.
Četvrto - smeće je sve što je fuš kineska roba, a nije neophodno... svi oni optički adapteri (samo da bi mogli umjesto dva da stave "8 lenses") su šit, stativ je šit, filteri su šit, blic je šit, torbe se ne kupuju onako nego prema opremi itd. Kontam da su naduvali cijenu aparat + stakla još jedno 20% s onim smećem.
Last edited by Roy Fokker; 03-07-11 at 22:52.
...dip your hands in the water,
the same deep water as me...
Slažem se u potpunosti sa Roy-em!
Prodajem malo korišten Sony DSC HX1. Uz njega tripod i kartica 8 GB!
Mislim da se upravo ta kombinacija prodavala na forumu za 700 eura, potrazi na podforumu prodaja
Evo, mislim da je ovo korektna ponuda, aparat je prakticno nov:
https://forum.cdm.me/showthread.php?...ighlight=nikon
Ok. A u neku radnju da se kupi ima li, da znas?
i da ima, ne bi ti se isplatilo, jer bi cijena bila bar 900-1000e (kod nas u CG)
Ispašće ti nešto. Ja mislim da ćeš najprije nać' "lokalno", tj. ili ovdje ili u Srbiji, i aparat i objektiv(e), samo traži prave stvari.
Ja sam moj uzeo korišćen još 2007, i savršen je i dalje. Kao što rekoh puno puta ranije, najbolji momenat je kad se pojavi očekivani novi model. Tada se prodaju stari, i tako sam i ja kupio moj.
...dip your hands in the water,
the same deep water as me...
Pozdrav,
razmišljam da sebi uzmem jedan entry level DSLR, i počnem malo da uozbiljavam svoje fotografije! Često sam u prirodi, i uvijek nosim fotoaparat sa sobom. Vidio sam neki Nikon D3100!
Znam ponešto o expoziciji, aperture i shuter modovima, koristim dosta makro......ali neznam mnogo o DSLR i njihovoj primjeni, posebno o objektivima!
Kako bih u startu izabrao ono što mi je za početak dovoljno dok ne skapiram kako sve ide, a kako bih imao nešto sa čime mogu fotografisati ono što inače radim (pejzaže, rijeke, makro, životinje....i familiju naravno) šta bi trebao da uzmem u obzir prilikom kupovine. Tj, koja su to (recimo) dva objektiva koja za početak treba da uzmem i koristim u ovim situacijama. I naravno, dobro bi bilo (laičko) obješnjenje u kojim situacijama se koji koristi i kako!
Skinuo sam neke tutorijale i knjige sa neta, ali dok neđem vremena da pročitam i prostudiram, rekoh sebi možda ću naći kakav brz savjet ovdje!
Hvala!
d3100 ili d5000 ti je sasvim dovoljno za pocetak, a od objektiva bih ti preporucio 18-105mm i recimo sigmu 70-300mm (solidna za portrete i makro).
onda bolje uzmi objektiv 18-55 i 55-200 jer ti sigma preko 200 ionako nista ne valja
Ili uzmi ono što ću i ja u nekom periodu - neki sistem bez ovjektiva, tipa olympus epl-1 sa 14-40mm ili koji već ide i banja...
eto kod mene 18-55 mm i 70-300 na prodaju,za nikon :P
Pošto mi je ovo stvarno višak, cijena ide dolje na nevjerovatnih 300 evra za:
Fotoaparat
Memorijsku karticu
Tripod sa torbicom
Cijena ovog kompleta u radnjama iznosi oko 450 evra, a sve je staro oko 6 mjeseci i malo korišteno!
Aparat je veoma visoko rangiran u klasi prosumer fotoaparata, sa pokretnim ekranom, HD movie režimom, panoramskim modom, 20X zoom, i, ko želi, potpuno manuelnom kontrolom rada slično DSLR aparatima!
Zadnja cijena....300 evra!
Ima li gdje u Podgorici da se uzme punjac za bateriju od Canon 450D ?
gumeni dio na koji naslanjas palac desne ruke pretpostavljam? ako je to, ostavi ga tako, i meni je to odavno, nista strasno..
Jes, ovaj dio sto je na slici. A grdno mi je ovako da stoji, i prijatnije je mnogo kad je guma, jer mi sad ostadose ostre ivice dje je guma bila.
Zna li ko realnu cijenu za polovni canon 350d tijelo ?
Hahah, zOBLA aaaaaa, predlazem da se otvori jedan thread i jedan ziro racun u banci da se prikupe sredstva da ti se kupi DSLR... I da te onda banuju na jedno mjesec dana, da podjes malo u priorodu i fotografises![]()
Mother, should I trust the government? (No Fu*king Way!)
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks