Recordare, vjerujem da ćeš se složiti sa mnom da
pravila treba da važe za sve tenisere.
Dakle, ako po pravilima ne može dobiti MTO on ga
ne smije dobiti. Je li to humano ili ne, druga je priča. Ako se
niko od drugih tenisera ne bi uopšte usudio tražiti nešto što je suprotno pravilima nije vala ni on mimo svijeta.
Još jedna stvar o kojoj su pričali američki mediji prilikom prvih Nadalovih Wimbledona i njegovog uspona. Primrema za servis. Amerikanci su računali (mislim 2007) i utvrdili da je u prosjeku to trajalo preko 30 sekundi a dozvoljeno je 20. Jesu li ostali teniseri stoka što poštuju pravila? Glavni razlog je bio isključivo sebične prirode jer u nedostatku dobrog servisa Nadal je sebi dao više vremena za koncentraciju. Jedino je Soderlingu bilo prekur*ilo jednom.
Meni je ovo bilo seljački i nekorektno, a sad sa ove distance ga potpuno razumijem. Evo ti još jedan tekst koji je pun ironije a tiče se te tematike
http://www.zutaloptica.com/rafina-sk...ati-protivnika. Slično je radio i Đoković onim neprekidnim tapkanjem loptice što čovjeku koji čeka servis stvara mnoge poteškoće jer nema ideju kad bi ovaj mogao da prestane. Federer je odavno skrenuo pažnju na to a sudija mu je prvu opomenu dodijelio tek marta 2008. Poslije toga je nastavio to da radi i nikome ništa. Ako se vratimo malo ranije (da ne računam Federera za kog navijam pa da ne bude da sam subjektivan) i izračunamo vrijeme između servisa Samprasa i Agassija (ukupnu 24 osvojena GS-a) viđećemo da nijednom nijesu prekršili to pravilo. Becker je imao čitav ritual kod servisa ali daleko ispod vremenskog limita. Samo hoću da kažem kako je kršenje bilo kog pravila užasno nesportski gest pogotovo prema protivniku koji ta pravila poštuje.
Jakuza, za Nadala si zaboravio i finale Wimbledona 2007 kad je u četvrtom setu sa dva brejka prednosti tražio MTO zbog "bolova u koljenu". Klecalo mu je slabašno koLeno, a u stvari bio je umoran što se viđelo u petom setu koji je dobio Federer. Poslije meča je izjavio da nije povrijeđen što su njegovi fanovi prokomentarisali "Wow, kakav sportista! Neće da umanji pobjedu protivnika". Vjerovatno si zaboravio zato što to tada nije uspjelo. I još nešto, Jakuza. Pošto vidim da si strašno kritičan što se tiče Nadala, dobro bi bilo da isti aršin primijeniš i na Đokovića. Naravno, ne gajim iluzije da će se to desiti jer znam da neće

.
Bookmarks