Originally Posted by
Recordare88
Jos jedan od razloga, pored podloge, zashto serve and volley igraca ima sve manje je cinjenica da je taj stil igre najtezi za nauciti. To nekada nije bio problem kada su igraci sa 20-21 godinom tek pocinjali a sa 26-7, do 30 chak, dostizali vrhunac karijere. Medjutim, sad se od mladih igraca ocekuje da do 20e budu minimum u top 25, i ako to ne postignu onda se na njihov talenat gleda sa sumnjom i konsekventno ugovori se ne potpisuju. Tako da mladi igraci od 14-15 godina koji se formiraju(a treneri ih u tome debelo ohrabruju) najcesce izaberu power baseline tenis jer je najlaksi za nauciti i brzo daje rezultate, za razliku od serve and volley za koji treba vise vremena.
Ja sam fan napadachkog tenisa, stoga i meni je zaista zhao shto se ne pojavi neki klasicni serve and volley igrac. Sa onakvim servisom, Raonic ima sve predispozicije da igra tako na vrhunskom nivou, nezavisno od podloge. Naravno, Federer to zna da uradi takodje, sjetite se samo kako je osvojio finale 2003, ili prvo protiv Nadala 2006. Skoro svaki prvi servis je izlazio na mrezhu. Zbog takvog mog stava, navijam za recimo LLodru da prodje shto dalje uvijek, iako objektivno nije on klasa za top 5 nikad bio, nezavisno od stila koji koristi.
Jakuza, shto se tice komplexa Nadal od strane Federera, samo sam htio da napomenem da taj komplex nije toliko izrazen na drugim podlogama koliko na sljaci. I nije vise toliko izrazen koliko je bio, recimo 2008(posle onog uzasnog poraza u Parizu) ili pocetkom 2009, kad ga je Rafa dobio i na hardcourt podlozi. Federer je od svih njih ubjedljivo najrastereceniji trenutno, i mislim da ce to biti kljuc, kao shto mislim da to smanjuje dosta komplex koji ima od Nadala. Na kraju krajeva, ovogodisnji porazi od Nadala na sljaci uopste nisu bili toliko uzhasni, pogotovo u Parizu, a shto se tice Miamija, samo cu da ponovim da Fedexa odavno, bash odavno ne zanima ni jedan turnir osim slamova, ostale bukvalno koristi kao trening. Sa druge strane, Nadal se vratio u Parizu, a komplex od Djokovica josh on nije stekao, jeste ga ovaj dobio 4 puta uzastopice ali to je ipak samo pola godine. A i Nadal uvijek igra tako(osim 2009 kad je bio povrijedjen), uvijek tempira formu da bude najbolja na RG i Wimbledonu. Plus, podloga Nadalu ove godine odgovara vise nego ikad. Stoga, mislim da bi finale Fedex-Rafa bilo spektakl u svakom smislu te rijeci.
P.S. Toni, zamolio bih te da ne lupas. Jedan Bjern Borg je pet puta osvajao Wimbldon, a ako je iko bio suprotnost od servis voleja, to je on bio. A sve se to desavalo na mnogo brzoj podlozi.
Bookmarks