Nesumnjivo je po misljenju vecine Overeem favorit, i ja mislim da ce dobiti ovaj mec, ali ko zna vidjecemo nocas u 4 na ES2.
Overeem 116kg, Werdum 112.
Od Boga ti zdravlje Last Emperor... Danas u 3 se dizu utege pa navrni!
Nesumnjivo je po misljenju vecine Overeem favorit, i ja mislim da ce dobiti ovaj mec, ali ko zna vidjecemo nocas u 4 na ES2.
Overeem 116kg, Werdum 112.
A man,as a general rule,owes very little to what he is born with.A man is what he makes of himself
dok čekamo Overeema i Wedruma...
Live stream prvenstva Hrvatske u slobodnoj borbi
LS na
http://gol.hr/clanak/rubrika/mma/sam...noj-borbi.html
GOL.hr će izravno prenositi finalne borbe u 6 muških seniorskih kategorija te jednoj ženskoj. Borbe počinju u 18 sati, a nakon njih održati će se i tri profesionalne MMA borbe...
Што граете, кои су ви яди?
pa odakle da pocnem...sumiracu izjave miska ajkule i emperora u jednom postu,jer cu svakako da pisem rat i mir
postovani gorepomenuti misko i doljepotpisani emperore
htio sam da se kladim s vama u vezi nocasnjeg meca,ali jebiga ,jedan daje vise sansi verdumu,a ovaj drugi vise sansi overimu,pa jebiga...nece icis obzirom da su ovakve prilike rijetke,moram da kazem da se slazem sa gljupljim -sa emperorom...pokupio malo pameti uz mene i miska
za kardio sam rekao podjednako,sto ne znaci da verdum mozda ima malo bolji kardio nego overim,ali nije velika razlika u kardiu kakva je u udaranju ili parteru eventualno. sto se tice rvanja-ljudi pogledajte njihov mec iz 2006 godine,pa overim ga je bacao kako je htio...iz klinca naravno,ali zar mislite da nocas nece biti u klincu uz zicu? nisam bas siguran kako dobro verdum baca ljude koji imaju rvacku,judo,bjj pozadinu-sjetite se samo sto je jacare verdumu napravio,bacao ga je kao malo dijete kad su radili bjj takmicenje sa kimonima.sto se tice jakih meceva-mislim da je overimu bio zadnji u mma onaj protiv one kese rodzersa,dje je istovario svu svoju stolicu na njega,da ne kazem da se pokenjao po njemu. tezak mec svakako,evo vidjecemo sta ce strikeforce statistika da kaze prije meca na cijoj su strani rvanje,snaga i kardio. tipujem na overima,po meni 65-35.ako hoce neko da se kladi-moze
![]()
Last edited by jorgo; 18-06-11 at 18:54.
Werdum je lukava ljisica dok je ovaj samo takav panglu, Werdum je na lukavost dobio Fedora pa ne sumnjam da ce i ovoga, samo ako mu se ukaze i najmanja prilika
da je kick box u pitanju ili prosto rvanje bilo bi 99-1 za alistera ali ovako..
She is only here to annoy herself!
http://www.youtube.com/watch?v=TFYad2QAxXM
samo mali plus na racun moje tvrdnje u vezi njihovog rvanja) ali vidjecemo sve nocas
Ima li na netu da se gleda mech?
Overeem iz 2006 i ovaj sad se ne mogu porediti.
A man,as a general rule,owes very little to what he is born with.A man is what he makes of himself
kako god na betfairu je kvota dostigla 4.5...alister jeste blagi favorit ali mu ja dajem max 60-70% sansi
http://www.mmatko.com/alistair-overe...o-strikeforce/
alistair vs werdum
koja dva penala sta je ovo
http://www.mmabloodbath.com/2011/06/...ers-fight.html
barnet vs rogers
svaka cast Barnetu
Last edited by RiddicK; 19-06-11 at 07:44.
Die When You Can Do No More Damage!!!
SUPERJOINT RITUAL
kakva sranja od borbi,pu!
Niko od ovih nema sto da trazi sa ovakim borbama u UFC...
Verdum je toliko kukavicki odradio mech (znam bicu ispravljen da je to taktika) da sam se pitao zasto se on uopste bori. Ok submision ti je jaca strana al daj bori se ko covjek a ne lezis na ledjima kao zena i rasirio noge.
S druge strane Overem mi nije nimalo jasan, ocigledno je da je jaci, snage ima a i misica, ogroman je, i ispucao se na tako neke prazne poteze zadihao se i na kraju nista. Navijam za njega, svidja mi se sto je uradio od svog tijela, i transofrmacija koju je dozivio ali realno ovaj mech je bio ocajan, i ocajno ga je odradio. Na kraju pita ga komentator jesi osjetio udarce i on kaze ne. Nije nego, pa sto ga nije nokautirao?
cus zasto ga nije nokautirao,ada nemoguce je ista uradit sa onakvom Werdumovom "taktikom"
Oveerema boli uvo,ladno je prosao,bez muke ikakve,nema povreda,nije se istrosio...
I ja navijam za njega,i ako mi je vazda mrzan bio
Tuzne borbe. UFC borci bi ih sve pospremili lagano. Werdum ocaj. Uzme nogu za single leg i ne pokusava da baci, nego vuce gard i polugard. Overeem takodje nista pokazao nije, samo zna da gura i nesto kao iz klinca da dize koljena.
A sa ovom Werdumovom taktikom, on nikada batine nece dobiti, cim je gusto baca se u parter, dje ga realno niko ne moze gnp-ovat.
Pri zici Werdum je imao odsta prostora da baci Overeema, ali jednostavno ne zna! Ili se prepao Overeemove snage.
Sto je najgore, Werdum je vise udaraca zadao, ali sistem bodovanja je takav da s ovom taktikom se gubi. Nekada je bilo drugacije (sjecate se meca Bas Rutten-Randleman).
Stvar je prosta, ako ocete da se bijete, morate dobro da znate da rvate. Bez rvanja sa ovakvim danasnjim bodovanjem i trajanjem rundi od 5 minuta je nemoguce bilo sto ozbiljnije napravit.
Velaskez bi ih obojicu istresao iz gaca.
glupo mi je sto ove borbe ne traju duze..pa da u ovakvim situacijama dobije bar onaj koji ima bolji cardio
eh platio bi samo da vrate one stare dobre super fights 20 min bro, those were the days uh , kad se sjetim sto su majstori
shamrock vs taktarov , covjece oba oka iskomadana ne vidi nista napipa ga skoci u parter i do kraja drzi na nerijeseno a ne vidi oleg komaaaaaaa
Risk , is what makes life worth living
Never a failure, always a lesson!
Kako Barnett podize Rogersa u prvu rundu ka vrecu cementa, dako mu opet nadju kakvu drogu u krv..
prvo da iskomentarisem prvi mec koji je bio barnet-rodzers
onaj rodzers je jedna kesurina kakve nema.pojma nema.ne mogu da vjerujem da covjek toliko trenira mma i nije u stanju da nauci ista iz partera kad je dolje,a i rvanje mu je za *****. fura se na neki box nesto ,ovo ono,ali ne vidjeh da je u subotu jednu ruku pruzio ka barnetu.covjek bukvalno nije ni jedan jedini put udario barneta.nokautirao je arlovskog ,koji zali boze,ima staklenu bradu,i covjek misli da je nesto.VEZE NEMA,jedna krmaca istripovana samo.da sam na mjesto dana white-a,otpustio bih ga. Barnet-takodje vrlo tuzan. ne mogu da vjerujem da je onaj covjek ucestvovao na adcc (za one ko ne znaju-najelitnije grepling takmicenje)- drzi ga minut u side kontrol i osim neki jadni,pocetnicki pokusaj amerikane-nista uradio nije. ali zato prelazi u ful maunt i 4 minuta tamo stoji i niti da plasira udarce,a niti da pokusa neku finalizaciju.ok rodzers je zagrlio ruke oko njega i primakao glavu,ali ko malo bolje poznaje parter zna da odatle moze xy finalizacija da pukne. tek u drugoj rundi,valjda mu je neko sapnuo iz publike,da proba arm trijangl. tuzno,karitonov ce lagano u finale da ide,sto i treba ,jer je ono pravi borac
sto se tice druge borbe overim verdum
jesam rekao da ce overim da dobije,ali sam 2 puta gledao mec i stvarno mi nije jasno zbog cega je verdum izgubio?vise udaraca je zadao u stand up, na rvanje su bili jednaki,jedino sto je ovaj vise puta isao u parter. u drugoj rundi je verdum cak imao i svip iz polugarda,a kad mu je overim bio u gard-aktivniji je bio verdum.ni g od gnp-a nije bilo.u najmanju ruku ono je bilo nerijeseno. da se mec odrzavao u brazilu,nisam siguran kako bi se glasanje zavrsilo.koliko sam vidio ,overim je imao samo jedno dobro koljeno u glavu i jedan dobar lijevi krose...nego,to ti je amerika i glasanje takvo-i dalje imaju sindrom boksa,da borci moraju da otkinu glavu jedan drugom i ako nema krvi do koljena-borba ne valja. u svakom slucaju,mecevi nisu valjali nista i slazem se sa miskom da bi ih borci iz ufc pojeli. overim nema sanse protiv velaskeza pa cak mislim ni protiv dos santosa i lesnara(u svoje pero kad je bio).tuzno.
Last edited by jorgo; 20-06-11 at 11:20.
u japanu bi odmah dobili kartone.sudija je kriv što ih nije opomenuo
Niko ne pominje kraj borbe, da je potrajala koji sekund vise, werdum bi zavrsio onaj knee bar... ono je bilo gotovo i zvono je spasilo overeema, a vec je ruku bio pripremio za predaju...
to sam i ja primijetio zato i napisah ono gore...
a ne mogu da vjerujem da jos komentarisete one sprdnje od mecheva,i jos nalazite neke detalje...katastrofa
ma treba tu neko gladan svega toga,pobjede, velikih meceva, velikih promocija, ovo su bre sve kesetine iscijepane u strikeforce, Tipujem na Big Foot-a, da dobije turnir, od ovih ostalih pa i zajedno sa fedorom zbog koga sam i zavolio ovaj sport,nema nista, dinosaurusi sve, prosto mogu zamisliti kako bi se ovi iz UFC-a igrali sa njima
Die When You Can Do No More Damage!!!
SUPERJOINT RITUAL
There are currently 5 users browsing this thread. (0 members and 5 guests)
Bookmarks