Drago mi je da ti je komično, valjda je humor OK...
Politika je *****, davno su otkrili tu mudrost. religjska renesansa početkom devedesetih je odrađena namjenski i sa ciljem,čista politka. Isto kao što su razne državne službe pravile razne političke partije itd...sa ciljem da se odigra ono što se odigralo,a za to je trebalo manipulisati sa stokom,odnosno narodom.
Interesantno mi je da stavljaš u kontekst Mladića sa vjerom...meni je ovo zaista komično.
Kao što bi bila sama glupost povezati Ajnštajna sa zločinom i ateizmom kao zločinačkoj frakciji...
Vjera je stvar intimne prirode koja teško određuje karakter samog čovjeka. Ako uzmemo dvadeseti vijek,kao vijek progresa nauke,tehnologije i svjetovne vlasti,takođe možemo u tom vremenu naći najveće sukobe globalnih razmjera. Najnemilosrdnije ratove,koji su vođeni u ime mnogih stvari...Bog je bio po strani.
Ipak, vjera je čovjeku dala nešto veoma dragocjeno. osnovna načela današnjeg modernog društva,ili makar ono čemu se teži.

), da je danasnje drustvo, makar u razvijenijim zemljama dovoljno svjesno i spremno da zakoraci u buducnost bez religije. Zamisli sta bi sve postigli da nema religije i tog shvatanja kolektivnog morala kao neceg nepromjenljivog, i vjernickih duplih standarda i licemjerja.
return to innocence

Bookmarks