Quote Originally Posted by AltaMarea88 View Post
Podvucena izjava mi zvuci poznato. Jedno predavanje na mom fakultetu, jednog sa ove liste, i rijeci 'banka je Bog' . Savrseno poredjenje, ko poznaje taj svijet ukapirace.
Sto se tice ekonomskih pitanja,svakako da sastanci bez prisustva medija imaju svoje logicno objasnjenje. Finansijska stabilnost je skakljivo pitanje i svi aktuelni problemi koji se ticu istog,ne smiju se iznositi u javnost. Nista novo, tajno pravilo. Nemojte misliti da ekonomisti imaju losu moc predvidjanja (kao sto se javnost iscudjavala nakon izbijanja krize).Sve se zna, al ne smije da se kaze zbog kontra efekata u javnosti koji bi dodatno pogorsali situaciju. Zato mogu povjerovati u stvarno postojanje ovih 'bildera' . Sto se tice teorija zavjera i plana da se slomi americka moc,mislim da je prenapumpano.
Ja ne vidim da je previse tesko povjerovati u ove video snimke gdje se mogu vidjeti mocni svjetski ljudi koji se okupljaju na ovaj nacin i cak krse zakone svojih drzava. A ni oni se nesto previse ne trude da se sakriju, eto koliko su mocni.