Page 103 of 108 FirstFirst ... 3539399100101102103104105106107 ... LastLast
Results 2,551 to 2,575 of 2695

Thread: Islam!

Thanks Thanks Given 
    452
    Thanks Thanks Received 
    2,933
    Thanked in
    1,455 Posts

Quote Originally Posted by Serhi View Post
    Znaci, roditelji su krivi jer svoju djecu ne upucuju na Allaha. Kakvi nesoji... Zbog njihove nevjere bezbroj generacija je osudjeno na vjecne muke i Pakao. A Allah je milostiv. Reci mi, kakva je razlika izmedju toga unutrasnjeg osjecaja na ovome svijetu i unutrasnjeg osjecaja na onome svijetu? Malo mi je glupo da ono sto ne smijes pozeljeti na ovome svijetu i sto se shvata kao grijeh na onome mozes upraznjavati i cak se tretira kao nagrada. Mislim na orgije sa djevicama.
    Ne pokusavaj da nadjes logiku u religiji, to je nemoguce.

Meni je interesantno kako je blud u ovom zivotu zlo i kako je zabranjen a citav zagrobni zivot u Islamu se zasniva na sexu. To znaci da blud sam po sebi nije zlo nego je jednostavno zabranjen. A sta je sa djevicama koje covjek dobije posle smrti? Odakle one dolaze i da li su tu svojevoljno ili ih niko nista ne pita? Ako su tu svojevoljno znaci da ni zenski blud nije zao nego pozeljan, a samo je u ovom zivotu zabranjen. Ako su tu primorane da budu onda Alah i nije neki dobar bog no zlo veliko. A rece jednom mali Dawud kako Kuran nema protivrjecnosti
    My stomach was making the rumblies - that only hands would satisfy.

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Quote Originally Posted by VanjaTheMan View Post
    Ne pokusavaj da nadjes logiku u religiji, to je nemoguce.

Meni je interesantno kako je blud u ovom zivotu zlo i kako je zabranjen a citav zagrobni zivot u Islamu se zasniva na sexu.
    Nije samo to što im je na zemlji zabranjena blud, a u raju dozvoljena
    Na zemlji im je zabranjen alkohol, a u raju teku rijeke vina i postoje fontane sa vinom
    A sta je sa djevicama koje covjek dobije posle smrti? Odakle one dolaze i da li su tu svojevoljno ili ih niko nista ne pita?
    Hurije(ženske i muške) nisu zemaljska bića već ih je alah stvorio da zadovoljavaju stanovnike raja.U predhodnom postu sam objasnio (copy/paste pasusa "svete knjige") zašto žene ne ulaze u raj
    Last edited by Rakun; 25-05-11 at 21:40.
    "Ja i dalje čekam da mi dokažeš da je Sunce kancerogeno.", Bugi

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Dzennet i njegove blagodati, nisu samo za ljude mimo žena, vec za oboje, "...pripremljen za one koji se Allaha boje"(Ali-Imran 133), tj. za oba pola, onako kako nas je Allah, džellešanuhu, obavijestio o tome kada je rekao u prevodu ajeta: "A onaj ko čini dobro, bio muškarac ili žena, a vjernik je - ući će u Dzennet i neće mu se učiniti ni koliko trun jedan nepravda"(An-Nisa 124)
    • :wink: Luzeri...
    Last edited by Dawud; 25-05-11 at 22:52.

Thanks Thanks Given 
    452
    Thanks Thanks Received 
    2,933
    Thanked in
    1,455 Posts

Oh, sweet, sweet irony...

Nista od toga ne postoji Dawude. Samo zato sto je neko rekao da postoji ne dokazuje nista osim koliko si naivan. Stvari nisu tamo samo zato sto ti zelis da budu.
    Last edited by VanjaTheMan; 25-05-11 at 23:17.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Oh, sweet, sweet irony...

Nista od toga ne postoji Dawude. Samo zato sto je neko rekao da postoji ne dokazuje nista osim koliko si naivan. Stvari nisu tamo samo zato sto ti zelis da budu.
    Samo zato što si ti rekao da nešto ne postoji, ja sa sigurnošću mogu da zaključim suprotno... Jer si ti takav nevjernik da ako vidiš Pravi put – nećeš ga kao put prihvatiti, a ako vidiš stranputicu kao put ćeš je prihvatiti.
    Last edited by Dawud; 26-05-11 at 09:15.

Thanks Thanks Given 
    452
    Thanks Thanks Received 
    2,933
    Thanked in
    1,455 Posts

Quote Originally Posted by Dawud View Post
    Samo zato što si ti rekao da nešto ne postoji, ja sa sigurnošću mogu da zaključim suprotno... Jer si ti takav nevjernik da ako vidiš Pravi put – nećeš ga kao put prihvatiti, a ako vidiš stranputicu kao put ćeš je prihvatiti.
    Problem je sto se tvoja vjera ne zasniva na logici i kritickom razmisljanju nego na zeljama i emocijama. A emocije itekako znaju da grijese. U slucaju religije grijese svaki put.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by vanjatheman View Post
    problem je sto se tvoja vjera ne zasniva na logici i kritickom razmisljanju nego na zeljama i emocijama. A emocije itekako znaju da grijese. U slucaju religije grijese svaki put.
    A ti strašno vodiš računa o logičkim zakonima zaključivanja. Nemoj molim te...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Nešto što mi je privuklo pažnju...

"U Dženetu ima stotinu spratova koje je Allah obećao za one koji se bore na njegovu putu. Prostor između dva sprata je kao prostor između nebesa i zemlje. Ako tražite od Allaha Dženet onda molite Ga za Firdeus, a to je središte, odnosno najviši nivo dženneta. Odatle izviru dženetske rijeke, iznad toga je Allahovo prijestolje 'Arš.'"

Još jedan apsurd u nizu...

Imamo opis dženeta. Njegove dimenzije. Što će reći da posjeduje određeni,odnosno ograničeni prostor u ovom opisu pokazan trodimenzijalno. Čak se opisuju i rijeke koje teku, jedan od osnovnih uslova da rijeka tekla jeste sila gravitacije...
    U njega je smješten alah kao beskonačno biće,neizmjerljivo i nepojmivo...

Prostom matematičkim procesom, odnosno tautologijom možemo i dokazati ovaj besmisao.

Konačno 'Tačno' X beskonačno 'netačno' = NETAČNO

Što implicira da nešto bezgranično ne možemo ugurati u konačno. Sa druge strane imamo podijele u dženetu, imamo centar gdje stanuje alah i tako dalje do najudaljenije tačke gdje stanuju oni koji su daleko od njega. Sve što je uslovljeno to ne može biti i savršeno pravedno za sve.

Jedan običan sunčev sistem posjeduje mnogo više savršenstva od dženeta. Recimo imamo sunce kao centar, koji nas obasipa svojim zracima. Uslijed nesavršenosti oblika ne dobijaju svi podjednako količinu njegove energije, ali makar u jednom je ispoštovan princip jednakosti, to jeste da je udaljen od nas svih gotovo identično.

Što opet implicira da egipatska religija ima većeg smisla nego islam...jer oni u svom običajnom pravu imaju ritual obožavanja sunca kao i da je sunce dom čuvenog amon-ra.
    Makar je ispoštovao da je udaljen od svih jednako dajući šansu,kao i nagradu i kaznu svima po istim aršinima.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by gaul View Post
    Nešto što mi je privuklo pažnju...

"U Dženetu ima stotinu spratova koje je Allah obećao za one koji se bore na njegovu putu. Prostor između dva sprata je kao prostor između nebesa i zemlje. Ako tražite od Allaha Dženet onda molite Ga za Firdeus, a to je središte, odnosno najviši nivo dženneta. Odatle izviru dženetske rijeke, iznad toga je Allahovo prijestolje 'Arš.'"

Još jedan apsurd u nizu...

Imamo opis dženeta. Njegove dimenzije. Što će reći da posjeduje određeni,odnosno ograničeni prostor u ovom opisu pokazan trodimenzijalno. Čak se opisuju i rijeke koje teku, jedan od osnovnih uslova da rijeka tekla jeste sila gravitacije...
    U njega je smješten alah kao beskonačno biće,neizmjerljivo i nepojmivo...

Prostom matematičkim procesom, odnosno tautologijom možemo i dokazati ovaj besmisao.

Konačno 'Tačno' X beskonačno 'netačno' = NETAČNO

Što implicira da nešto bezgranično ne možemo ugurati u konačno. Sa druge strane imamo podijele u dženetu, imamo centar gdje stanuje alah i tako dalje do najudaljenije tačke gdje stanuju oni koji su daleko od njega. Sve što je uslovljeno to ne može biti i savršeno pravedno za sve.

Jedan običan sunčev sistem posjeduje mnogo više savršenstva od dženeta. Recimo imamo sunce kao centar, koji nas obasipa svojim zracima. Uslijed nesavršenosti oblika ne dobijaju svi podjednako količinu njegove energije, ali makar u jednom je ispoštovan princip jednakosti, to jeste da je udaljen od nas svih gotovo identično.

Što opet implicira da egipatska religija ima većeg smisla nego islam...jer oni u svom običajnom pravu imaju ritual obožavanja sunca kao i da je sunce dom čuvenog amon-ra.
    Makar je ispoštovao da je udaljen od svih jednako dajući šansu,kao i nagradu i kaznu svima po istim aršinima.
    Pokušala buva da odgovori na matematičku jednačinu. I šta se desilo ?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

O Allahov Poslaniče! Pričaj nam nešto o Dženetu i njegovoj konstrukciji, a on je rekao: "Njegovi zidovi su od zlata i srebra, a sastav građe od miska, kamenje je od bisera, dragog kamenja. Zemlja je mirisna. Ko u njega uđe osjetiće svu ljepotu i neće osjećati tugu. Trajno ce živjeti i neće umirati. Njegova odjeća se neće mijenjati niti će njegova mladost prolaziti."

Opet sudar beskonačnosti i konačnosti. Materijalni opis dženeta. imamo čak i materijale od kojih su zidovi napravljeni. Znamo da ima prostor odnosno određen je trodimenzijalno, imamo materiju,gravitaciju, pa čak i metale koji su nam poznati. Očekivao sam makar neki pojačan metal ili mineral. Čak i tvorac supermena je bio maštovitiji, on je bar izmislio kriptonit.

Pošto je utvrđeno da je dženet materijalni svijet vjerovatno postoji i njegova pozivcija u prostoru. Čekamo tehhološki razvitak i onda...

Pošto u dženetu raste voće od kojeg će se jesti (ne od svih) stanovnik dženeta se znoji...znači imamo sva čula,kao i potrebe za hranom i da izbacujemo izlučevine. Samo više nemamo analne otvore, za tvrdo i meko nego imamo žlijezde preko kojih se znojimo.

Nešto poput infuzije kada se primi.

Nevjerovatno. Bez obzira kojiko naš znoj u dženetu bio miomirisan mi prozvodimo otpad, tj. izlučevine i vršimo zagađenje...pa sve to X mnogo vremena = deponija

Doduše,ovaj citat me jako podsjeća na neke mafijaške aktivnosti kada vrbuju jadne dijeve iz siromašnijih zemalja pa im obećavaju da će ih odvesti u zemlju gdje je bolje,a na kraju završe kao prostitutke i bijelo roblje.

Dobar način da se pristupi nekome i da mu razviješ fikciju u neko bolje sjutra,mnogi dobri ljudi završe loše uslijed ovakvih obećanja.

Neko čak postane i ubica :/
    Last edited by gaul; 26-05-11 at 11:41.

Thanks Thanks Given 
    22
    Thanks Thanks Received 
    54
    Thanked in
    30 Posts

Jos se mlati o hurijama??
    I nisam zidar, ali eto
    oko mene ceo zivot cigle, zgrade, blokovi i beton

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by kvarni View Post
    Jos se mlati o hurijama??
    Paćenici moj Kvarni, paćenici...

Thanks Thanks Given 
    22
    Thanks Thanks Received 
    54
    Thanked in
    30 Posts

Paćenici moj Kvarni, paćenici...
    Ada nisu pacenici, pa mladi momci, privlaci ih pomisao o 6 zena, jos djevica, a privlaci i mene, pravo da ti kazem, kad bi zna da je to istina, tacno bi se ubio da bih zavrsio u njihovom zagrljaju...
    I nisam zidar, ali eto
    oko mene ceo zivot cigle, zgrade, blokovi i beton

Thanks Thanks Given 
    452
    Thanks Thanks Received 
    2,933
    Thanked in
    1,455 Posts

A ti strašno vodiš računa o logičkim zakonima zaključivanja. Nemoj molim te...
    Oces li ti da nastavis da lajes ili ces da pocnes da ujedas? Jer samo iznosis svoje misljenje koje je bazirano na frustracijama. Nijednom nisi argumentovano osporio moje postove. Srecno sa tim.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Tjelesni užitak u dženetu...

Imamo seks...prosta činjenica da je to instikt koji je jako uticajan i koji služi za razmožavanje. čista životinjska faza.
    U što se ide u primitivnijim slojevima ili razviću civilizacije on je imao jaču ulogu.

alah u dženetu nudi djeve i razne tjelesne užitke, koji podrazumjevaju i seks. Ako se uzme u obzir da je dženet kraj za razviće čovječanstva, znači nema više poroda i razmnožavanja čemu će onda da služi seks...

Osim u nevjerovatnoj dimenziji grijeha, čisto radi zadovoljstva.

Koliko samo islam nosi u sebi licemjerstvo, ovdje se propagira čistoća duha a kao nagrada mu slijedi nevjerovatn grijeh...BLUD.
    Jer jedini legalan seks (sa religijske tačke gledišta) jeste onaj koji služi za oplodnju, čak i on nije perfetktno definisan.

Nevjerovatno licemjerstvo...

Naime, raj je materijalan,postoje razlike, imamo instikte za glad i seks,besmrtni smo i u jača tijela smo...znači mnogo jači.
    Sa druge strane alah je pokazao svoje loše predviđanje i lošu organizaciju onog trenutka kada je 'hava' uzela jabuku...znači u raju su mogući prestupi.

Ako je od adama i have do danas (po nekim tvrđenjima cirka 5000 godina) čovječanstvo se ovoliko izvitoperilo da će na kraju njegov kraj biti uslovljen sa maksimalnim vaseljenskim grijehom...šta će da se desi u dženetu za nebrojeno mnogo godina...neko će početi da rovari.

Jer mi potekosmo od adama i have, najčistijih u čovječanstvu (oni sami su napravili grešku) kako će da pogriješe oni savrmeni potomci kojima zapane dženet (recimo sitni lopovčić koji je odlučio od sebe sa jednim aktom da napravi mučenikom...da digne sebe i druge u vazduh, tako je kupio jednosmjernu kartu za dženet)...

Vjerovatnoća za pobunu u dženetu je ogromna, gotovo izvjesna...a zatvorena su vrata i pakla i raja,nema više transfera.
    Last edited by gaul; 26-05-11 at 12:07.

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Hurije (ženske i muške) na stranu

Topic je počeo sa "Islam, religija rata ili religija mira"

Kuran daje odgovor na to pitanje

Kuran 9:5 "Kada prođu sveti mjeseci, ubijajte idolopoklonike gdje god ih nađete, zarobljavajte ih, opsjedajte i na svakom prolazu dočekujte! Pa ako se pokaju i budu molitvu obavljali i zekat(porez) davali, ostavite ih na miru, jer Allah je milostiv" znači Alah je milostiv samo ako mu se plaća zekat(u prevodu porez)

Inače da napomenem muslimani smatraju hrišćane idolopoklonicima (što fakat i jesu)
    Last edited by Rakun; 26-05-11 at 12:04.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Tjelesni užitak u dženetu...

Imamo seks...prosta činjenica da je to instikt koji je jako uticajan i koji služi za razmožavanje. čista životinjska faza.
    U što se ide u primitivnijim slojevima ili razviću civilizacije on je imao jaču ulogu.

alah u dženetu nudi djeve i razne tjelesne užitke, koji podrazumjevaju i seks. Ako se uzme u obzir da je dženet kraj za razviće čovječanstva, znači nema više poroda i razmnožavanja čemu će onda da služi seks...

Osim u nevjerovatnoj dimenziji grijeha, čisto radi zadovoljstva.

Koliko samo islam nosi u sebi licemjerstvo, ovdje se propagira čistoća duha a kao nagrada mu slijedi nevjerovatn grijeh...BLUD.
    Jer jedini legalan seks (sa religijske tačke gledišta) jeste onaj koji služi za oplodnju, čak i on nije perfetktno definisan.

Nevjerovatno licemjerstvo...

Naime, raj je materijalan,postoje razlike, imamo instikte za glad i seks,besmrtni smo i u jača tijela smo...znači mnogo jači.
    Sa druge strane alah je pokazao svoje loše predviđanje i lošu organizaciju onog trenutka kada je 'hava' uzela jabuku...znači u raju su mogući prestupi.

Ako je od adama i have do danas (po nekim tvrđenjima cirka 5000 godina) čovječanstvo se ovoliko izvitoperilo da će na kraju njegov kraj biti uslovljen sa maksimalnim vaseljenskim grijehom...šta će da se desi u dženetu za nebrojeno mnogo godina...neko će početi da rovari.

Jer mi potekosmo od adama i have, najčistijih u čovječanstvu (oni sami su napravili grešku) kako će da pogriješe oni savrmeni potomci kojima zapane dženet (recimo sitni lopovčić koji je odlučio od sebe sa jednim aktom da napravi mučenikom...da digne sebe i druge u vazduh, tako je kupio jednosmjernu kartu za dženet)...

Vjerovatnoća za pobunu u dženetu je ogromna, gotovo izvjesna...a zatvorena su vrata i pakla i raja,nema više transfera.
    Legalan seks po islamu je samo sa onom koju oženiš, paćeniče. Licemjerstvo je to da bi ti da bludničiš i u ovom i u onom životu. Šta da ti kažem, osim to da bi trebao da upišeš teologiju umjesto što tračiš vrijeme sa nama po forumu. Šta misliš kada bi ugledao džehenem, da li bi ti mudovište želio pobunu u raju ?
    Last edited by Dawud; 26-05-11 at 13:12.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Islam prijeti džehenemom...

On je kao mašina, već detaljno napravljena i na njemu ima 70000 lanaca i na tim lancima ima 70000 veza i za svaku vezu će vući po jedan melek...ukupno mnogo meleka.

U opisu pakla malo je doduše određeniji. Naravno strah jeste najače oružije islama,doduše ne samo njegov.

I na kraju će grešnici da budu unutra bačeni i mučeni , a alah će da se nadvisi nad njima i da kaže . Zar niste upozoreni?!

Zaisra trijumfalno za jednog impotentnog tipa, koji na kraju dolazi do izražaja. Pita se gdje je tu neki vid ljubavi da kaže jednostavno: žao mi je što vas je ovoliko...makar kao biće koje posjeduje beskonačnu ljubav,svu čast i moć univerzuma, baš mora da dođe nad svim tim jadnicima i da malo trijumfuje. Što da ne...može mu se!

Pitam se u čemu je poenta postojanja svih onih demona, nekada bijahu meleci a sada treba beskonačnost da se trpaju i da prže guzicu nekim ljudima koji se nisu dopali alahu.

Pa čak i onima koji su bili neviđene dobrice,ali eto alah jednostavno nije imao mogućnosti da ih obavijesti o sosptvenom postojanju. pa čak i ono indijansko pleme koje u svom rečniku nije imao pojam i riječ u svom jeziku za rat i borbu. I ako je to pleme dostiglu društveni vrhunac tolerancije blagosti gdje sus ve dijelili i zaista bili najblogordniji na svijetu.

Ukratko nema veze, jer nečiji ego je povrijeđen. Nisu ga obožavali dovoljno. Zapravo toga nikada nije dosta.

Čudna definicija...ubij hiljadu u moje ime ideš u raj,živi kao svetac ali me ne obožavaj ideš u pakao.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Posto postoji zasebna tema o ateizmu kao i o drugim religijama bilo bi prakticnije da svoja shvatanja iznosite tamo. Ovdje se prica o islamu kao vjeri, razjasnjuje sto drugim vjernicima ili ateistima nije jasno.... i nije mjesto dje će neko ubjedjivati Dawuda da postane ateista niti on da navraca nekoga na islam.
    Nećemo zatvarati teme zbog onih koji po deseti put ponavljaju svoje postove ili pisu o sasvim desetim stvarima. Ako nekoga interesuje sex i razne dijevijacije - postoji podforum i za takve teme, ako se zeli chatovati - postoji i ta mogućnost na portalu CdM ili PM poruke na forumu...
    Ova je tema precizna i molio bih da se toga pridrzavamo jer postaje naporno brisanje i molbe i opomene i ....

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Mozete se iscrpljivati do beskonacnosti , necete se pomaci mnogo. Treba se sjetiti Isusove besjede o sjemenu koje padne na tlo. Ja sam religiozan, i niko me ne moze uvjeriti u suprotno, pri cemu se ne smatram boljim od nekog ateiste.

Thanks Thanks Given 
    452
    Thanks Thanks Received 
    2,933
    Thanked in
    1,455 Posts

Čudna definicija...ubij hiljadu u moje ime ideš u raj,živi kao svetac ali me ne obožavaj ideš u pakao.
    Sto naravno dovodi do zakljucka da je cijela sustina religije da budes poslusan i da radis kako ti kazu oni koji tu religiju propovjedaju. Onda ces sigurno bit spasen.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Sto naravno dovodi do zakljucka da je cijela sustina religije da budes poslusan i da radis kako ti kazu oni koji tu religiju propovjedaju. Onda ces sigurno bit spasen.
    Što naravno dovodi do zaključka da je cijela suština religije da budeš poslušan Allahu i poslaniku, a da odbaciš sve ostalo...

Thanks Thanks Given 
    3,383
    Thanks Thanks Received 
    1,717
    Thanked in
    940 Posts

Quote Originally Posted by MegaDrakce View Post
    Mozete se iscrpljivati do beskonacnosti , necete se pomaci mnogo. Treba se sjetiti Isusove besjede o sjemenu koje padne na tlo. Ja sam religiozan, i niko me ne moze uvjeriti u suprotno, pri cemu se ne smatram boljim od nekog ateiste.
    Лијепо речено.
    Ја чекам посао али волим ову земљу!

А што пијем кад ми шкоди
    ко ће кући да ме води?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    3 Posts

Quote Originally Posted by RoNN|3 View Post
    Dawude, šta misliš koji procenat muslimana će ući u Džennet? Oće li više od polovine?
    Zanima me tvoje mišljenje ili neka statistika, ako ti je poznata.

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Quote Originally Posted by MegaDrakce View Post
    Prije samo 80~90 godina SVI su bili izuzetno religiozni (religiozniji od vas ) pa 2005 (za samo manje od 100 godina) 4~6% svjetske popilacije su hard ateisti i 15~20% soft ateisti (agnostici) i taj broj eksponencionalno raste. I to ne računajući vjeroispovjesti koje nemaju boga (Budizam,Taoizam i još par njih)
    To čini nevjernike jačim i od hrišćanstva i od islama.
    Za preko 1300 godina koliko je na raspolaganju imao islam vjernici će biti ugrožena vrsta osim u Americi (znamo kako su inteligentni) i fundamentalističkim islamskim zemljama(gdje se očekuje da će u sljedećih 10 godina ući u bronzano doba) .

Skoro 50% sadašnjeg evropskog stanovništva su nevjernici.Što veći standard i inteligencija to više nevjernika(2005 je u Švedskoj bilo 23% vjernika)
    Last edited by Rakun; 27-05-11 at 07:37.

Page 103 of 108 FirstFirst ... 3539399100101102103104105106107 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Bookmarks

Bookmarks