Page 83 of 666 FirstFirst ... 337379808182838485868793133183583 ... LastLast
Results 2,051 to 2,075 of 16635

Thread: Iz raznih novina II

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Crnogorski Albanci su se sasvim dobro snašli u SAD. Nema potrebe da traže azil u EU.
    Hari Krisna: -bez trolovanja laganja i ostaloih podmetanja kao i visestrukih naloga

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by MonterO View Post
    Crnogorski Albanci su se sasvim dobro snašli u SAD. Nema potrebe da traže azil u EU.
    I crnogorski Srbi u Srbiji... Čak imaju tamo i predsjednika i pola Vlade...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Portal Vijesti: 25. maj 2011
    Bez velikih promjena u kartonu Andrije Mandića, samo kupio vespu

Posjeduje i plac od 300 kvadratnih metara u Dobrim Vodama kod Bara

Novi motocikl i povišica poslaničke plate od 80 eura jedine su novine u imovinskom kartonu predsjednika Nove srpske demokratije Andrije Mandića.

U Mandićevom imovinskom kartonu za 2011. godinu, objavljenom na sajtu Komisije za sprečavanje konflikta interesa, navodi se plata od 1.380 eura i motor “vespa pjađo beverli” stara šest godina.

Osim poslaničke plate Mandić nema drugih primanja a, kako se navodi, posjeduje zemljište u Podgorici, Dobrim Vodama i Krnjoj Jeli. Mandić ima 600 kvadratnih metara zemljišta, kuću od 360 kvadrata i pomoćni objekat od 73 kvadratna metra u Podgorici.
    Lider Nove ima i kuću od 120 kvadrata i 10 hektara šume u Donjim Poljima kod Mojkovca, kao i kuću od 80 kvadrata i 74 hektara zemljišta i šume u Krnjoj Jeli kod Šavnika.
    Posjeduje i plac od 300 kvadratnih metara u Dobrim Vodama kod Bara.
    Mandićeva supruga Sanja u kompaniji „Merlin Dakar“ prima 600 eura mjesečno, posjeduje 1000 kvadrata zemljišta u Tološima i vozi “sitroen C4” star četiri godine.
    Mandići plaćaju i 260 eura mjesečne rate za kredit u Komercijalnoj banci Budva, ali se ne navodi koliki je kredit i u koju svrhu je podignut.

Thanks Thanks Given 
    3,229
    Thanks Thanks Received 
    3,256
    Thanked in
    1,581 Posts

ovi imovinski kartoni su kod nas jedna nevidjena sprdnja
    She is only here to annoy herself!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by NSX View Post
    ovi imovinski kartoni su kod nas jedna nevidjena sprdnja
    Meni je simpatično što ima garažu (pomoćni objekat) od cijela 73 m2. Ili mu je to ambar u kom skladišti kukuruz... No, sad će me napasti da nijesam fer i ne postujem karton ovoh lopova što imaju milione... Bih, ali su Vijesti izdvojile samo Mandića, pa pošto sam se umalo potresao nad njegovom sudbinom rekoh da zakačim...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Da li je neko primijetio bijedni pokushaj humora na poslednjoj strani pobjede danas? Mislim, shta je ono? Jel bash nemaju smisla za humor, ili su se spustili na josh nizhe grane od onih na kojima su inace?

Inache, josh jednom pobjeda, tekst o uvodjenju viza Makedoniji i Srbiji. Naslov je, parafraziram, Makedonija i Srbija PRED UVODJENJEM viza, a argumentaciju za to crpe iz izjave neke od funkcionera EU, koja je rekla, opet parafraziram, da POSTOJI NIZ DRUGIH MJERA koje ce se pokushati prije nego shto se bude razmatralo uvodjenje viza, da je uvodjenje viza POSLEDNJA mjera, koja se primjenjuje ako sve druge omanu, i da ce to,ukoliko do toga ipak dodje, biti PRIVREMENOG karaktera. Objasnite sad vi meni, kako se ovo uklapa sa naslovom?

Tacno bi trebalo otvoriti posebni topic na kojem ce se navoditi i dokumentovati svi failovi ove tamne strane crnogorskog novinarstva, lista koji je pod ovim urednishtvom dostigao, ako ne i prestigao, neslavni "standard" iz 90ih.

Pretpostavljam da ce sad da bude argumentacija da su svi dnevni listovi u CG na istom ili slicnom nivou, da su jednako nekvalitetni. Neka to bude i tacno, ali ostali se ne finansiraju nashim novcem, novcem poreskih obveznika.
    Deserve's got nothing to do with it.

Thanks Thanks Given 
    3,229
    Thanks Thanks Received 
    3,256
    Thanked in
    1,581 Posts

sta je to bilo na zadnjoj strani?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

sta je to bilo na zadnjoj strani?
    Vrlo tuzhan pokushaj da se ispane smijeshan, a sastojao se iz mixovanja seoskih crnogorskih popijevki i modernih izraza...Tipa: Mala moja sa Boana chatujesh li ovih dana, sa youtube-a skidash vjeshto, prijatelji ti shalju svashta neshto, i tako dalje...Mislim, humor na nivou...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

More bit buva, a more bit nije... Ako nije - onda je vijest godine.
    Ipak, uzmite s rezervom jer je "Jutarnji list" daleko od ozbiljnog medija.
    -------------------------------------------------------------------------

Portal Analitika:26. maj 2011.
    Uhapšen Ratko Mladić?

Zagrebački Jutarnji list saznaje da je Specijalna jedinica MUP-a Srbije u tajnoj operaciji prije nekoliko sati na teritoriji te države uhapsila Milorada Komadića, koji bi, prema policijskim izvorima u Beogradu mogao biti Ratko Mladić, odbjegli ratni zločinac.

Hapšenje je navodno uslijedilo nakon dojave da Komadić raspolaže nekim identifikacijskim oznakama Ratka Mladića kojem je i fizički vrlo sličan.
    U hapšenju Komadića učestvovalo je i specijalno Tužilaštvo za ratne zločine Republike Srbije.
    Nakon hapšenja, Komadiću je uzet uzorak DNK koji je predat na analizu, pa će se ubrzo saznati je li zaista riječ o najtraženijem ratnom zločincu iz Srbije.

Thanks Thanks Given 
    22
    Thanks Thanks Received 
    54
    Thanked in
    30 Posts

Quote Originally Posted by El Re View Post
    More bit buva, a more bit nije... Ako nije - onda je vijest godine.
    Ipak, uzmite s rezervom jer je "Jutarnji list" daleko od ozbiljnog medija.
    -------------------------------------------------------------------------

Portal Analitika:26. maj 2011.
    Uhapšen Ratko Mladić?

Zagrebački Jutarnji list saznaje da je Specijalna jedinica MUP-a Srbije u tajnoj operaciji prije nekoliko sati na teritoriji te države uhapsila Milorada Komadića, koji bi, prema policijskim izvorima u Beogradu mogao biti Ratko Mladić, odbjegli ratni zločinac.

Hapšenje je navodno uslijedilo nakon dojave da Komadić raspolaže nekim identifikacijskim oznakama Ratka Mladića kojem je i fizički vrlo sličan.
    U hapšenju Komadića učestvovalo je i specijalno Tužilaštvo za ratne zločine Republike Srbije.
    Nakon hapšenja, Komadiću je uzet uzorak DNK koji je predat na analizu, pa će se ubrzo saznati je li zaista riječ o najtraženijem ratnom zločincu iz Srbije.
    Eto, uhapsose Mladica

El Re, ti si budala, moram ti to opet rec, jer sam ti to jednom vec rekao.

Ovo ti je kompliment, jer ljudi mene drze za pametnog bistrog i razboritog mladog covjeka, al sam ja budala na kvadrat.

Sto trosis zivce, vrijeme na pisaniju ovoliku, ne samo na ovaj topic, nego i na ostale, nisi mi jasan covjece...
    I nisam zidar, ali eto
    oko mene ceo zivot cigle, zgrade, blokovi i beton

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by kvarni View Post
    Eto, uhapsose Mladica

El Re, ti si budala, moram ti to opet rec, jer sam ti to jednom vec rekao.

Ovo ti je kompliment, jer ljudi mene drze za pametnog bistrog i razboritog mladog covjeka, al sam ja budala na kvadrat.

Sto trosis zivce, vrijeme na pisaniju ovoliku, ne samo na ovaj topic, nego i na ostale, nisi mi jasan covjece...
    Zašto pišem - ne znam...Nisam, brat moj, tu ni ja sam sebi jasan...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Evo su skinuli "?" sa naslova "Uhapšen Mladić"... Sajtu B 92 nakon toga vidim nemoguće je pristupit...Vjerovatno je vijest potvrđena...

Thanks Thanks Given 
    2,547
    Thanks Thanks Received 
    528
    Thanked in
    251 Posts

Vjerujem El Re da se previše ne unosiš u ovo piskaranje na forumu. Ovo dođe kao relaksacija, eksperimentisanje i sa sobom i sa drugima. Ponekad postaviš sebi cilj da odbraniš neodbranjivo, opravdaš neoprostivo... uspješno ili ne, svejedno, igraš se u pauzi između dvije partije šaha. Povedeš računa da nikoga lično ne uvrijediš, a ostalo...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Uzgred, slučajno ili ne, udarna vijest danas (do ove) na B 92 bila je:

"Bramerc ruši šanse Srbije za status kandidata" jer je objavljeno da će njegov izvještaj o saradnji Srbije biti negativan, što je i uslov za kandidaturu, jer su im Holanđani rekli da ih ništa drugo ne zanima i bez Maldića nema ništa od kandidature...

Thanks Thanks Given 
    2,547
    Thanks Thanks Received 
    528
    Thanked in
    251 Posts

Ne znam da li je to Mladić ili ne, ali vrijeme je da taj čovjek, i ne samo on, odgovara za nečovječnost!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by Stradivari View Post
    Vjerujem El Re da se previše ne unosiš u ovo piskaranje na forumu. Ovo dođe kao relaksacija, eksperimentisanje i sa sobom i sa drugima. Ponekad postaviš sebi cilj da odbraniš neodbranjivo, opravdaš neoprostivo... uspješno ili ne, svejedno, igraš se u pauzi između dvije partije šaha. Povedeš računa da nikoga lično ne uvrijediš, a ostalo...
    Naravno Stradivari...Za mene je ovo samo prilika za virtuelno druženje i eto tek valjda mogućnost da iživim pomalo tog političara u sebi i dam mu na volju ovako pod pesudonimom, obzirom da bi javni angažman značio momentalni otkaz od strane međunarodne ustanove za koju radim. Naravno u mjeri koliko mi Hari i drugi domaćini foruma dozvole. A vodim se i logikom ako jednom Milovanu i mnogim drugim razumnim ljudima (među koje i tebe držim) nije ispod časti da pišu, što bi meni bilo... Eto,..družimo se i poput onih staraca iz Mapeta s balkona komentarišemo zbivanja na sceni...
    Last edited by El Re; 26-05-11 at 12:20.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

u prevedenom znacenju rekao je "ili ga hapsite ili nista od (kandidata za) EU", i nakon par sati je uhapsen sto znaci da je skoro svako pa mozda cak i Tadic znao da je Ratko tu i mogao da izda naredbu za hapsenjem..ako nije znao kao predsjednik je sigurno bio odgovoran za svoje podredjene tako da snosi poprilicnu odgovornost za dosadasnje nehapsenje
    To jeste istina, ali ipak ce se pisati da su u mandatu ove vlade uhapseni i Karadzic i Mladic. To nije malo dostignuce.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Po ovoj logici, hapšenje Mladića je loša vijest za Crnu Goru

WikiLeaks: Šanse Crne Gore veće, jer je Srbija izgubila naklonost EU
    Autor/izvor: SEEbiz / Vijesti
    Datum [COLOR=#018D25 ! important]objave[/COLOR]: 09.03.2011. - 19:44:05

PODGORICA - Premijer Igor Lukšić, dok je bio ministar finansija, ocijenio je da su se šanse Crne Gore za brzi napredak procesa evropskih integracija i brzu viznu liberalizaciju poboljšale, pošto je Srbija izgubila naklonost EU, napisao je u depeši State departmentu doskorašnji američki ambasdador Roderick Moore.
    U dokumentu koji je poslao 17. marta 2008, mjesec dana nakon proglašenja nezavisnosti Kosova, Moore piše o tome da taj događaj nije proizveo značajne ekonomske posljedice za Crnu Goru. Ambasador je citirao i Lukšića koji je takođe predvidio da neće biti štetnih ekonomskih posljedica za Crnu Goru.
    "On (Lukšić) je i pozitivno protumačio regionalna dešavanja, spekulišući da su šanse Crne Gore za brzi napredak procesa evropskih integracija i brzu viznu liberalizaciju poboljšale, pošto je Srbija izgubila naklonost EU", piše u dokumentu. U tom periodu Srbija je praktično bila zamrznula proces pridruživanja EU pošto nije htjela da prihvati nezavisnost Kosova.
    Na pitanje "Vijesti" da prokomentariše ove navode, Lukšić je juče kazao da i sada ostaje pri toj ocjeni.
    Hari Krisna: -bez trolovanja laganja i ostaloih podmetanja kao i visestrukih naloga

Thanks Thanks Given 
    3,229
    Thanks Thanks Received 
    3,256
    Thanked in
    1,581 Posts

Quote Originally Posted by Recordare88 View Post
    To jeste istina, ali ipak ce se pisati da su u mandatu ove vlade uhapseni i Karadzic i Mladic. To nije malo dostignuce.

to nije malo dostignuce? "ona" vlast se promijenila 5. oktobra 2000. i od tada je proslo skoro 11 godina..11 godina je izvjesni gospodin Miskovic (mozda i u saradnji sa jos nekim) sponzorisao partije na vlasti kako bi sto vise odlagale hapsenje i drzale Srbiju van EU eda bi isti mogao ubirati sto vecu zaradu bez konkurencije iz EU, apsolutno ista stvar je i u Hrvatskoj..sve se vrti oko $$$, ko misli da je drugacije vrlo vrlo je naivan

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ipak će ostati da se to desilo za Tadićevog zemana. Nije press sazvao ni Cvetković ni Dačić, nego Broj1

Thanks Thanks Given 
    22
    Thanks Thanks Received 
    54
    Thanked in
    30 Posts

Zasto bi to bilo mjerodavno? Zasto je mjerodavno sto je u mandatu M.DJ. vracena nezavisnost Crnoj Gori?

Zar nije mjerodavnije je li narod gladan, i ima li se dje radit, i sto je otvoreno, kakav proizvodni pogon?
    I nisam zidar, ali eto
    oko mene ceo zivot cigle, zgrade, blokovi i beton

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

to nije malo dostignuce? "ona" vlast se promijenila 5. oktobra 2000. i od tada je proslo skoro 11 godina..11 godina je izvjesni gospodin Miskovic (mozda i u saradnji sa jos nekim) sponzorisao partije na vlasti kako bi sto vise odlagale hapsenje i drzale Srbiju van EU eda bi isti mogao ubirati sto vecu zaradu bez konkurencije iz EU, apsolutno ista stvar je i u Hrvatskoj..sve se vrti oko $$$, ko misli da je drugacije vrlo vrlo je naivan
    Dobro, Koshtunca je imao vlast 4-5 godina, on nije Milosevic, ali je izrazito antievropski raspolozen.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Dobro, Koshtunca je imao vlast 4-5 godina, on nije Milosevic, ali je izrazito antievropski raspolozen.
    To je olako izrečeno. Toliko se ponavlja da će jednom neko reći da je to istina. Jedina konstanta u Vladi Srbije od 2000 je DS- Demokratska stranka Đinđića, a posle Tadića. Ostali su možda davali malo tona, ali DS je na vlasti od 5. oktobra.

Koštunica je 2000 došao na mjesto predsjednika kao "najmanji zajednički sadržilac". Iza njega je stajao dio raznorodne opozicije, pa je on bio najmanje štetan.

Thanks Thanks Given 
    3,407
    Thanks Thanks Received 
    1,727
    Thanked in
    948 Posts

Montero ovdje te moram korigovat G17 plus je jedina konstanta od 2000.
    2003 u vladu nije usao DS.
    Bili su DSS, SPO-NS, G17 i SPS koji su ih podrzavali.
    Ја чекам посао али волим ову земљу!

А што пијем кад ми шкоди
    ко ће кући да ме води?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Mstislav View Post
    Montero ovdje te moram korigovat G17 plus je jedina konstanta od 2000.
    2003 u vladu nije usao DS.
    Bili su DSS, SPO-NS, G17 i SPS koji su ih podrzavali.
    Sad sam gledao i ostadoh zbunjen, jer znam da mi je nelogično da je DS bio toliko dugo bez vlasti. Znači Koštunica je premijer od marta 2004, ali je Tadić predsjednik od juna 2004. Tada je u Srbiji bila višestrančka vlast u kojoj samo radikali nisu učestvovali. Na snazi je bio dualizam i svako je vukao na svoju stranu, pa se slabo moglo ići naprijed. Ne zbog Koštunice, nego zat što ni Koštunica ni Tadić nisu imali punu vlast. A g17 je uživao iz drugog plana

Page 83 of 666 FirstFirst ... 337379808182838485868793133183583 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)