Feniksisa je javila, ona ti ima vise informacija.
Feniksisa je javila, ona ti ima vise informacija.
TAKUMI
Posto ovdje moze da se pita : Je li ima igdje u CG dionica puta gdje je dozvoljeno preko 80 km/h da se vozi ? Ako nema, ko ce da oduzme vozacku ovome jer je vozio 95 km/h (~2:20)?
" Damn the cargo, we'll be on our way tonight "
Ima put prije Sozine dje je dozvoljeno 100 kmh, a ovo dje ovaj vozi 95 (mada mi se cini da vise vozi) je dozvoljeno 80 i da bi mu se oduzela vozacka trebao bi da ide preko 130
posto se krecu moment kljucevi? majstor za mijenjanje gumica ventila trazi 50e pa ako se moze kljuc uzeti za te pare bolje mi je da sam to uradim...
kad bih vec to radio skinuo bih glavu komplet...
" If you love something let it go, if it comes back to you it's yours. If it doesn't, it never was."
radio.....neko mi je uzeo kljuc i nikad ga nije vratio kao i dosta drugih stvari...
+ako skines glavu, moras mijenjat i dihtung glave
a to za alat, to ti je svudje tako, uzme i nikad vise...
SO MANY WOMEN ... SO LITTLE TIME
2 dihtunga(glave, dekla) + novi sarafi...
50-60€ ti je u Okov 28-240Nm Uniorov 1/2" moment kljuch
Ne treba posebni alat za skidanje ventila, samo malo domishljatostiNiti su u najvecem broju sluchajeva potrebni novi sharafi...
Last edited by stefan123; 24-05-11 at 11:00.
"ahh V-TEC...all of the lag, none of the turbo, it's like waiting for bad sex"
za mijenjanje gumica je lako.samo se izbiju ventili,malo ih je mučno vratit nazad.tu treba ključ koji obično ručno prave.sabije se ona opruga i onda se sve polako vraće.
Za sabijanje opruga se ne koristi kljuch no posebna steza...no nije to neophodno (svakako da je lakshe/brzhe), uzmete jednu cijev ili plochicu debljeg lima, probushite da mozhete doc do osiguracha - jedan pritisne, drugi skine/vrati osigurache...
I da, na vecinu motora mozhesh promjenit gumice bez skidanja glave..
Kod ovog mog ima ručno pravljen ključ.Šipka velika na čijem je kraju pričvršćen šraf preko par zglobova kako bi se lakše sa njim manipulisalo.Taj šraf ide na mjesto šrafova od dekle i time se pravi oslonac.Na sredini je je zakačena isto tako pokretna cijev koja se namjesti na ventil i onda jedan pritisne kraj šipke i sabije oprugu a drugi namjesti osigurače.Malo vještiji majstor može i sam to odradit bez pomoći.Ključ sličan tom, tj stega kako ti kažeš, je nešto poprilično skup a ovom ga je otac napravio odavno i funkcioniše savršeno.Vrlo prost komad alata a efikasan i precizan.
Kako to da je moje auto euro 4 standard a proizveden 2001? Buuuu!!!!
Njak Njak Njak
Kapiram o chemu prichash...kod dosta starih majstora se mozhe naic na to...Danas je alat lako nabavljiv i cijene su normalne tako da niko ne cijepa glavu oko pravljenja istog...
Zavisi koji motor imas. Ja sam recimo mijenjao gumice bez skidanja glave. Imas dosta takvih motora.
Koji motor imas?
TAKUMI
Gledajte kad kupujete alat tipa moment kljuch, mikro-metar i slichno da to ne bude varijanta "pijaca" poshto nikakav posao niste uchinjeli ako nije precizan i bazhdaren..
Mislim da ovaj Unior za tih 50-60€ nije nimalo skup..
nabavio sam manju ultrazvucnu kadicu pa me zanima koju tecnost da sipam da bi cistio dizne sa njom?Da napomenem dizne su obicne ne elektronske.
U principu bilo koja technost koja nece izazvat nekakve hemijske zeebancije...dakle trebalo bi izbjegavat nekakve zapaljive kisjeline i slichno.....Mozhe recimo voda s malo ferry-a, neki "degreaser" i slichno..
a sta kazete na nitro raradjivac?
Probaj sa uljnim razredjivacem, mada moze i nafta.
TAKUMI
Ok probam i javljam rezultate.
There are currently 14 users browsing this thread. (0 members and 14 guests)
Bookmarks