Page 101 of 108 FirstFirst ... 5191979899100101102103104105 ... LastLast
Results 2,501 to 2,525 of 2695

Thread: Islam!

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

Cush ti njega sto mu pada na pamet...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Ego_and_his_own View Post
    Cush ti njega sto mu pada na pamet...
    Isto se istim mjeri, vidiš da mu nije dobro...
    Last edited by Dawud; 24-05-11 at 13:10.

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Niti je to o "mladim dječacima kao biseri čuvani" palo meni na pamet niti bi ikome normalnome(osim možda katoličkim popovima ). To je palo na pamet onome ko je pisao kuran, mada nije neko čudo pošto su mladi dječaci izuzetno cijenjeni u islamu. I U RAJU IMAŠ OPCIJU DJEVICE ILI DJEČACI
    Last edited by Rakun; 24-05-11 at 10:44.
    "Ja i dalje čekam da mi dokažeš da je Sunce kancerogeno.", Bugi

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Mstislav View Post
    Кад смо већ код духовне музике ислама, има ли ко да зна једну пјесму вјерску од Алевита (Алевија?) из Турске пјевљива је страшно, ал не могу се сјетит како се зове.
    Samo za vas, jedna od najljepših ilahija:
    i još jedna:

i još jedna:
    Last edited by Dawud; 24-05-11 at 12:45.

Thanks Thanks Given 
    3,383
    Thanks Thanks Received 
    1,717
    Thanked in
    940 Posts

Хвала али није ово баш оно што сам тражио.
    И она трећа пјесма је мало чудна, не свиђа ми се поп пјевање религијских пјесама.
    Ја чекам посао али волим ову земљу!

А што пијем кад ми шкоди
    ко ће кући да ме води?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ova je dobra:

Thanks Thanks Given 
    3,383
    Thanks Thanks Received 
    1,717
    Thanked in
    940 Posts

Quote Originally Posted by POBR0 View Post
    Ова ми је ипак најбоља.
    Ове друге су ми мало слаткасте да не кажем бљутаве.
    Ја чекам посао али волим ову земљу!

А што пијем кад ми шкоди
    ко ће кући да ме води?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Živo me interesuje obrada u stilu black metal, kako bi zvučala...

Thanks Thanks Given 
    452
    Thanks Thanks Received 
    2,933
    Thanked in
    1,455 Posts

Ja sam odje na ove forume mnogo prije nego je Dawud doshao, i istorija ovoga foruma ukazuje koliko je vasa argumentacija istrpljela mene samog, iako je vas na desetine odje bilo sebe glavom o zid trudeci se. Pa sam se onda udaljio i nisam dolazio neko vrijeme i onda je Dawud doshao i on vas takodje sa lakocom savladjivao ko da ste kakva nejach. A meni je ostalo samo da izrazim zadovoljstvo u tome koliko je jasna pobjeda onih koji su iskreni u svojoj vjeri. Vi ste ocito izgubili svaku nadu.

Mene se Vanja cini da ti ipak nedostaje kapaciteta da dajesh takve opaske i da si licno uvrijedjen svojim neuspjehom pa pokusavash da mu prilijepish epitete ono sto bi mu ti zelio a ne sto odgovara stvarnosti. Trebao bi da se suzdrzish od toga, i da pokusash da nadjesh iole neke argumente i naucish malo vishe o temi o kojoj raspravljash.

Odje si zaista previse ukazao da je tvoje poznavanje onoga o cemu raspravlja nikakvo. Nije problem ja sam spreman da progledam kroz sto sta, ako uvidim da si se i malo potrudio - a da ti nije namjera da vrijedjash i omalovazavash.

A popravio si se malo, samo se mani ovakvih opaski i davanja epiteta i skoncentrisi se na temu.
    Umjesto sto se pravis pametan odgovori na pitanja koja sam ti postavio i usput mi pokazi kad ste ti i Dawud dokazali nesto sto ide u korist vasim religijama. Uopste nije pohvalno to sto si ti "izdrzao" nase argumente tako sto si odbacio sav razum i logiku svijeta i prigrlio nevidjene gluposti u koje normanla osoba ne moze da povjeruje. A epiteti koje koristim su i previse blagi u poredjenju sa mojim najiskrenijim misljenjem o tebi i Dawudu. Volio bih da dokazete da grijesim. Ja zelim da dokazete da grijesim, ako mozete. Zato molim te, odgovori argumentovano na pitanja koja sam postavio, nemoj svaki put da izbjegavas najvaznije djelove onog sto napisem.
    Omaklo ti se vanja greska, pa si preskocio najmanje recenicu ispred i poslije:

23 Tada ako vam ko kaže: Evo ovde je Hristos ili onde, ne verujte.

24 Jer će izići lažni hristosi i lažni proroci, i pokazaće znake velike i čudesa da bi prevarili, ako bude moguće, i izabrane.
    5 Moj. 13:1, Rim. 8:28, 2 Sol. 2:9, 2 Tim. 2:19, 1 Pet. 1:5, Otk. 13:13

25 Eto vam kazah unapred.

A ja "znam" da ti to nisi namjerno.

Muhamed nikad nije govorio u svome prorostvu kad i gdje ce Isus da se pojavi.

Nemoj ovakve greske da ti se ponavljaju vanja.
    Nije mi se nista omaklo jer nista nije izvadjeno iz konteksta. Jasno kaze da ne vjerujes laznim Isusima i laznim prorocima. U lazne proroke logicnim razmisljanjem spada svako ko dodje da propovjeda neku religiju bilo to Hriscanstvo ili neka druga religija.

A volio bih da ti i Dawud procitate knjigu Richarda Dawkinsa: The God Delusion. Vecina ateista ovdje (ili mozda samo ja) je upoznata sa Biblijom i Kuranom pa bi bilo dobro da se vi upoznate sa bar jednim djelicem literature protivne strane. Osim ako vas ne plasi sta cete procitati:

Quote Originally Posted by The God Delusion
    Quote Originally Posted by Dawud View Post
    Opis Dženneta iz Kur'ana...
    O ljudi moji. Ti si ovo procitao i i dalje vjerujes? Pa sa tobom covjek da vodi nekakvu raspravu je kao razgovor sa drvecem.
    Last edited by VanjaTheMan; 24-05-11 at 23:47.
    My stomach was making the rumblies - that only hands would satisfy.

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Ja sam odje na ove forume mnogo prije nego je Dawud doshao, i istorija ovoga foruma ukazuje koliko je vasa argumentacija istrpljela mene samog, iako je vas na desetine odje bilo sebe glavom o zid trudeci se. Pa sam se onda udaljio i nisam dolazio neko vrijeme i onda je Dawud doshao i on vas takodje sa lakocom savladjivao ko da ste kakva nejach. A meni je ostalo samo da izrazim zadovoljstvo u tome koliko je jasna pobjeda onih koji su iskreni u svojoj vjeri. Vi ste ocito izgubili svaku nadu.
    Ne bacaj bisere tek tako, čuvaj ih i poliraj neko vrijeme

Sinan je došao i nastavio tvojim sistemom neodgovaranja na pitanje već rađenja copy/paste pasusa neke "svete knjige".
    I to po mogućnosti neki ogromani pasus nebi li što prije prošla strana sa zajebanim pitanjem.

Quote Originally Posted by VanjaTheMan View Post
    Opis Dženneta iz Kur'ana
    O ljudi moji. Ti si ovo procitao i i dalje vjerujes? Pa sa tobom covjek da vodi nekakvu raspravu je kao razgovor sa drvecem.
    Ipak moraš odati priznanje da će pošto podržava prava homoseksualaca Dženet prije nas ući u Evropu.
    Last edited by Rakun; 25-05-11 at 08:09.

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

O Vanja svaki put kad sebe provalish odje sa svojim povrshim izmisljotinama i neznanjem, Rakun uskoci pa se prospe dva put gore da skrene paznju na sebe. Ovaj put je iz sebe izvadio homoseksualnu i pedofilsku notu ujedno. Kad covjek na pominjanje 'mladih djecaka' dobija prvo takve ideje, nije ni cudo sto je devijantan i u svemu ostalom.

Ja bih te zamolio da ako vec necesh da imash obzira prema ostalima ucesnicima, makar Rakuna postedi, jer se vec izrekao preko mjere. Ali ja znam da tebe briga za njega. Takvi ste vi nevjernici.

A ne treba tebi veci dokaz od tebe samog da grijeshish, ti to dobro znash. Moj cilj diskutovanja na ovom forumu je da se jasno pokaze ka cemu nevjernici idu a ka cemu vjernici. A vi ste odje primjer pravi!

Aoo kako je ruzno ka cemu vi idete i kakvim strastima sebe potcinjavate. Ali vama se to sve lijepim cini.

Strasna je zabluda nevjernika!

Vi ste najbolji dokaz zasto se ljudi trebaju bojati Boga! Da ih mudrost sacuva od ovakve strasne zablude u koje ste vi sebe doveli.

Nemoze ni jedan vjernik tako snazan dokaz dat kao sto su sam primjer nevjernici.

Kad vec brate neznash sto hocesh bit u zivotu, mosh jasno odlucit sto necesh.
    Last edited by Ego_and_his_own; 25-05-11 at 04:40.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Hajde da ne budem na sličnim razinama sa nekim, mada nije baš 'oštrina' prešla granice ... no dobro.

Dakle da se doreknem na drugačiji način.

Koliko samo se mora ići daleko da se odbrani neodbranjivo. Pa makar predmet obožavanja, u ovom slučaju Kuran, bio toliko pun nevjerovatnih gluposti. Malo je ipak vaseljena odmakla u nekim zakonima da ipak nije normalno kamenovati,klati,sakatiti ljude, a kamoli još i ubacivati u duhovnu dimenziju čak i pedofiliju.

Zato sam ubacio u kontekst i lično . ako se baš toliko ovaj forum penje na nebeskim sferama, gotovo ponekad bi se stekao utisak da lično imamo konekciju sa sedmim nebom, hadje da čujemo sve to iz prve ruke.

pošto Kuran je 'knjiga bez greške' onda smo promašili nešto...pretpostavljam duhovnost pa sve ovo nekako se...

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Rakun uskoci pa se prospe dva put gore da skrene paznju na sebe.
    To možeš da pričaš ako navedeš jedno mjesto gdje je Rakun lagao, a kad ne budeš mogao da ga nađeš pokrij se ušima i radi svoj copy/paste

Ovaj put je iz sebe izvadio homoseksualnu i pedofilsku notu ujedno. Kad covjek na pominjanje 'mladih djecaka' dobija prvo takve ideje, nije ni cudo sto je devijantan i u svemu ostalom.
    to što sam naveo mjesta gdje se glorifikuje homoseksualizam u Kuranu nema veze sa mojim opredjeljenjima (zato ja naginjem paklu)
    Pišem o licemjernosti islama, u dosta islamskih zemalja je to kažnjivo smrću dok je homoseksualizam u njihovom raju opšteprihvaćen

A u ostalom podrška homoseksualcima u Dženetu je povoljna za njih. Brže će u Evropu

Vi ste najbolji dokaz zasto se ljudi trebaju bojati Boga! Da ih mudrost sacuva od ovakve strasne zablude u koje ste vi sebe doveli.
    Aha, do sad ste pričali kako je bog jedno divno biće i personifikacija ljubavi. Odakle sad to "boj se boga" ?

Thanks Thanks Given 
    452
    Thanks Thanks Received 
    2,933
    Thanked in
    1,455 Posts

O Vanja svaki put kad sebe provalish odje sa svojim povrshim izmisljotinama i neznanjem, Rakun uskoci pa se prospe dva put gore da skrene paznju na sebe. Ovaj put je iz sebe izvadio homoseksualnu i pedofilsku notu ujedno. Kad covjek na pominjanje 'mladih djecaka' dobija prvo takve ideje, nije ni cudo sto je devijantan i u svemu ostalom.

Ja bih te zamolio da ako vec necesh da imash obzira prema ostalima ucesnicima, makar Rakuna postedi, jer se vec izrekao preko mjere. Ali ja znam da tebe briga za njega. Takvi ste vi nevjernici.

A ne treba tebi veci dokaz od tebe samog da grijeshish, ti to dobro znash. Moj cilj diskutovanja na ovom forumu je da se jasno pokaze ka cemu nevjernici idu a ka cemu vjernici. A vi ste odje primjer pravi!

Aoo kako je ruzno ka cemu vi idete i kakvim strastima sebe potcinjavate. Ali vama se to sve lijepim cini.

Strasna je zabluda nevjernika!

Nemoze ni jedan vjernik tako snazan dokaz dat kao sto su sam primjer nevjernici.

Kad vec brate neznash sto hocesh bit u zivotu, mosh jasno odlucit sto necesh.
    Znaci ukratko, ne mozes da odgovoris, nemas ni znanje ni argumente, i sva prica ti se svodi na jedno te isto kako su ateisti losi ljudi a kako si ti superioran itd. A da bilo sta od toga pokusas da dokazes ne mozes. Svaki put kad ti postavim pitanje i trazim da argumentovano odgovoris ti pribjegavas klasicnoj vjernickoj taktici. Izbjegnes pitanje i pocnes da vrijedjas suprotnu stranu. Bukvalno svaki put. Ti covjece nemas nijedan argument da podrzis svoj stav. Religija na sve strane gubi argumente svakim danom. Mogu mislit koliko te to izjeda. Samo mi nije jasno kako mozes sebi da dozvolis da cijelog zivota budes takva neznalica. Takva vrsta slijepog vjerovanja se granici sa ludilom. To sto ti radis uopste nije zdravo ni za tebe ni za ljude oko tebe. Probudi se covjece. Pogledaj kakve nebuloze pises.
    Last edited by VanjaTheMan; 25-05-11 at 15:11.
    My stomach was making the rumblies - that only hands would satisfy.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

O takvima kao ti, Allah mi je preko svete knjige dao obavještenje :[I] Ima onih koji dolaze da te slušaju, ali Mi smo na srca njihova zastore stavili, da Kur’an ne bi razumjeli, i gluhim ih učinili, pa i ako bi sve dokaze vidjeli, opet u njih ne bi povjerovali. A kada ti dolaze da se s tobom raspravljaju, govore oni koji ne vjeruju: ”To su samo izmišljotine naroda davnašnjih!”
    Znaci ipak je Allah kriv sto su ateisti to sto jesu?
    GAME OVER!!!! Utuljuj Ligu Šampiona, IGRICA JE OBRNUTA, dajte nešto novo!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Serhi View Post
    Znaci ipak je Allah kriv sto su ateisti to sto jesu?
    Oni govore: ”Naša su srca okorjela.” A nije tako, nego je Allah njih prokleo zbog nevjerovanja njihova, i zato je vrlo malo njih koji vjeruju. Onome koga Allah želi uputiti – On srce njegovo prema islamu raspoloži, a onome koga želi u zabludi ostaviti –On srce njegovo stegne i umornim učini kao kad čini napor da na nebo uzleti. Eto, tak Allah one koji ne vjeruju bez podrške ostavi. Oni žele da ustima svojim utrnu Allahovo svjetlo, a Allah želi vidljivim učiniti svjetlo Svoje, makar ne bilo po volji nevjernicima. Allah želi da vam objasni i da vas putevima kojima su išli oni prije vas uputi, i da vam oprosti. – A Allah sve zna i mudar je. Allah želi da vam oprosti, a oni koji se za strastima svojim povode žele da daleko s Pravog puta skrenete.
    Last edited by Dawud; 25-05-11 at 15:42.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by Dawud;2228335 Onome koga Allah [B
    želi uputiti[/B] – On srce njegovo prema islamu raspoloži, a onome koga želi u zabludi ostaviti –On srce njegovo stegne i umornim ...
    Zar Alah nije dobar prema svakom? Kako bira one koje zeli uputiti i one koje u zabludi ostavlja.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Ok, kapiram ja da Allah, slava mu i milost, odlucuje koga ce uputiti na pravi put a koga ce drzati u zabludi ali su mi nejasni kriterijumi po kojima to odlucuje i kako je uopste bilo koji ateista kriv zbog svojeg ateistickog uvjerenja ako mu sam Allah zastor na srce stavi kako Kur'an razumio ne bi i gluhim ga ucinio. I ne kapiram zasto je grijeh biti strastven prema djevicama ovozemaljskim a nije grijeh biti strastven prema djevicama onozemaljskim? I to prema desetini njih.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Hari Krisna View Post
    Zar Alah nije dobar prema svakom? Kako bira one koje zeli uputiti i one koje u zabludi ostavlja.
    Kako mogu biti isti: onaj kome su njegova ružna djela prikazana lijepim, a i on ih smatra lijepim… Allah u zabludi ostavlja onoga koga hoće, a na Pravi put ukazuje onome kome hoće, pa ne izgaraj od žalosti za njima; Allah, doista, dobro zna sve što oni rade. Time On mnoge u zabludi ostavlja, a mnogima na Pravi put ukazuje; ali, u zabludi ostavlja samo velike grješnike, koji krše već čvrsto prihvaćenu obavezu prema Allahu i prekidaju ono što je Allah naredio da se održava, i prave nered na Zemlji; oni će nastradati...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ok, kapiram ja da Allah, slava mu i milost, odlucuje koga ce uputiti na pravi put a koga ce drzati u zabludi ali su mi nejasni kriterijumi po kojima to odlucuje i kako je uopste bilo koji ateista kriv zbog svojeg ateistickog uvjerenja ako mu sam Allah zastor na srce stavi kako Kur'an razumio ne bi i gluhim ga ucinio. I ne kapiram zasto je grijeh biti strastven prema djevicama ovozemaljskim a nije grijeh biti strastven prema djevicama onozemaljskim? I to prema desetini njih.
    U zabludi ostavlja samo velike grješnike, Hadis glasi: “Svako dijete se rađa u prirodnoj vjeri, fitretu, pa ga onda njegovi roditelji odgoje kao židova, kršćanina ili medžusiju (vatropoklonika)! Znači rađaš se bezgrešan, ali odgoj i kasniji grešnički postupci ti ne dozvoljavaju da sagledaš istinu. A ovo drugo ima važnost na ovome svijetu, jer je Allah u duši svakoga čovjeka usadio izvjesna moralna pravila koja imaju odnos sa unutrašnjim osjećajem, koja ako budu poštovali, imaće nagradu u budućem, pa i žene koje su opisane kao ljepotice naravi divnih ...
    Last edited by Dawud; 25-05-11 at 16:02.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Znaci, roditelji su krivi jer svoju djecu ne upucuju na Allaha. Kakvi nesoji... Zbog njihove nevjere bezbroj generacija je osudjeno na vjecne muke i Pakao. A Allah je milostiv. Reci mi, kakva je razlika izmedju toga unutrasnjeg osjecaja na ovome svijetu i unutrasnjeg osjecaja na onome svijetu? Malo mi je glupo da ono sto ne smijes pozeljeti na ovome svijetu i sto se shvata kao grijeh na onome mozes upraznjavati i cak se tretira kao nagrada. Mislim na orgije sa djevicama.
    Last edited by Serhi; 25-05-11 at 16:15.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

U zabludi ostavlja samo velike grješnike.. ...
    Ja vjerujem da niko odje nije veliki grješnik ni sto se tice rijeci ni djela. Znaci li to da nas Alah ne ostavlja u zabludi iako na primjer ti mozda mislis suprotno?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Malo mi je glupo da ono sto ne smijes pozeljeti na ovome svijetu i sto se shvata kao grijeh na onome mozes upraznjavati i cak se tretira kao nagrada. Mislim na orgije sa djevicama.
    Pogresno si to shvatio, ali će ti Alah oprostiti. Ako na ovaj svijet volis djevice a ne neke profuknjace normalno je da i tamo budes nagradjen, mada je ne znam koji će mi djavo onih sest mojih i dvije Dawudove kad preguram stotu. Nijesu tamo orgije već fino sve po redu.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Znaci, roditelji su krivi jer svoju djecu ne upucuju na Allaha. Kakvi nesoji... Zbog njihove nevjere bezbroj generacija je osudjeno na vjecne muke i Pakao. A Allah je milostiv. Reci mi, kakva je razlika izmedju toga unutrasnjeg osjecaja na ovome svijetu i unutrasnjeg osjecaja na onome svijetu? Malo mi je glupo da ono sto ne smijes pozeljeti na ovome svijetu i sto se shvata kao grijeh na onome mozes upraznjavati i cak se tretira kao nagrada. Mislim na orgije sa djevicama.
    I roditelji su krivi naravno, jer umjesto da su tražili istinu, a nisu je našli, truju svoju djecu lažima i poluistinama. U ovom životu vladaju takva pravila, u drugom druga. Jer je dženet mjesto koje oko nije vidjelo, ruka dotaknula niti što bi čovjeku na um palo. Orgija nema, to su pogrešne predstave neukih. Jadna li ja vaša predstava raja kada se zasniva na beskonačnim orgijanjima, kao da ste osakaćeni za svaku drugu vrstu uživanja...
    Last edited by Dawud; 25-05-11 at 16:35.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Dawude, objasni mi jednu stvar koja mi je nejasna. Posto sam ja dobar i fin i sve kako treba.... da li ja mogu reci kad dodjem gore da neću onih sest hurija nego bi htio jednu koja mi nije mogla biti odje na zemlji?

Page 101 of 108 FirstFirst ... 5191979899100101102103104105 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Bookmarks

Bookmarks