To moze biti 'opasno' samo u pogranicnom dijelu. To sto neki telefoni i maticnu mrezu vide kao roaming, bice rijeseno cim se ugasi stari kod mreze.
Tehnički ne bi trebalo jer su napravili da je podmreža mreže i preslikali tarife. Ali ako ojade ojade ručno...
To moze biti 'opasno' samo u pogranicnom dijelu. To sto neki telefoni i maticnu mrezu vide kao roaming, bice rijeseno cim se ugasi stari kod mreze.
Zamijenio sam pripejd karticu, i isprobao je na 4 telefona. Sad imam problem da mi u dva telefona kartica radi, a u druga dva ne radi.. (tj pise LIMITED SERVICE i stoji slusalica prekrizena). Operater mi je rekao da to nije do kartice vec do telefona, i da dodjem opet u poslovnicu, ne da mi zamijene karticu, nego da mi nesto "odrade" na telefonu.. Sad se postavlja pitanje treba li ja svaki put kad promijenim telefon da idem do njih da mi to "odrade", ili je neko vec imao slicne zajebancije i zna neku proceduru za ovo... ??? Nesto im ne bih povjeravao telefon, posebno poslije saznanja da su jednom poznaniku SLOMILI zadnji poklopac na NOVI telefon (ono Ups..jbg desava se..)
sent from tabure
U pitanju je telefon. Vjerovatnoca je da na novim telefonima neces imati problema....na starim....hoces.
You are born. And you die. And if you are very lucky in between you get to ride motorcycles.
Da li ti je taj telefon bio zakljucan na T-Mobile mrezu?
Probaj da kad upališ telefon podesiš ručno biranje mreže, sačekaj da proba da nađe mrežu, ako ne uspije odmah, ugasi/upali. Nekim tel treba i minut-dva da ručno pronađu mrežu.
Ako ti ponudi više mreža (5) obavezno se nakači na onu sa novim kodom (trebalo bi da je 297 01 Telenor, a 297 04 T-Mobile)
Pretrazio sam manuelno mreze, iz liste izabrao "MONET" i proradilo..
Hvala na savjetu
sent from tabure
mojoj poznanici su rekli da ponese telefon na dekodiranje i da onda može nova kartica.najbolje što je ona taj isti kod njih kupila.
Nemaju mini sim jer kada su dobili kartice, razbacivali su se sa njima. Meni je uz modem došla mini sim. Ovo je ono kada ciganina ima i guzicu medom briše...
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks