Page 345 of 1170 FirstFirst ... 245295335341342343344345346347348349355395445845 ... LastLast
Results 8,601 to 8,625 of 29227

Thread: Tenis

Thanks Thanks Given 
    103
    Thanks Thanks Received 
    10
    Thanked in
    8 Posts

novak je trenutno broj 1, ali polakote sa pričama o najvećem, najboljem i sl.. ipak momak hara evo pola godine na ovom nivou (od kako je neporažen i krenula sva ova hajka), biće uskoro i prvi na atp, a onda treba da se dokaže i zadrži na tom mjestu, da osvoji GS titule i još dosta toga da bi se upoređivao sa legendama..

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Mediji: Džin Đoković zaboravio kako se gubi!

Novak Đoković gotovo je prva tema sportskih strana svih svetskih medija nakon još jedne pobede nad Rafaelom Nadalom i ukupno 37. trijumfa zaredom u 2011. godini.

Dan posle pobede Novaka Đokovića nad Špancem Rafaelom Nadalom u finalu Mastersa u Rimu, svi renomirani svetski mediji posvetili su veliku pažnju 37. uzastopnom trijumfu srpskog igrača u 2011. i njegovim šansama da uskoro preuzme prvo mesto na ATP rang listi.

Američki ESPN podseća da je Đoković ove godine pobedio Nadala u sva četiri finala koja su igrali i navodi da je "očigledno da je srpski teniser pun samopouzdanja pred gren slem turnir na Rolan Garosu".

Španska "Marka" na svojoj internet stranici objavila je izveštaj sa rimskog finala uz naslov "Veliki Rafa, džin Đoković". Navodi se da je Đoković sa rimskog trona svrgnuo Nadala i postao novi teniski imperator.

"Novak je novi car Rima. Rafa jeste veliki igrač, ali to nije dovoljno da bi se pobedio neverovatni Novak", ocenila je "Marka".

Španski list je u nadahnutom izveštaju istakao da je Đoković tokom meča koristio snagu iz "hiljadu izvora".

"Igrački repertoar drugog tenisera sveta je nepresušan. Bekhend mu je bio razoran, a forhendom je pogađao teren Nadala pod neverovatnim uglovima", piše "Marka".

"As" ističe da je Novak "srušio Nadala pred vratima Pariza", a "El pais" naziva srpskog tenisera "teniskim buldožerom".

"To svet nije video", ističe autor teksta opisujući borbenost koja je krasila obojicu tenisera tokom meča.

"Đoković sada očigledno raspolaže bogatijim arsenalom teniskih oružja od Nadala", ocenio je "El pais".

"Španski teniser je u ranijim duelima sa Đokovićem imao psihološku prednost i tu je ležao uzrok njegovih trijumfa. Sada su se uloge promenile. Đoković se oslobodio velikog tereta. Nadalovi udarci više ne mogu da pogađaju Novakov teren s lakoćom kao nekada. Ni njegov servis više nije ubojit kao nekada, a ni njegova neverovatna fizička spremnost ne može da naudi Đokoviću koji je sada za korak ispred njega u svim elementima igre", ističe "El Pais".

Britanski [B]Bi-Bi-Si[/B navodi da je Đoković sinoć na terenu izgledao samouvereno i da je delovalo kao da njegova pobeda nad Nadalom nijednog trenutka nije dolazila u pitanje.

Italijanski listovi listom su veličali uspeh Đokovića.

"Gazeta delo Sport" ističe da je Đoković kao "nezaustavljiva lokomotiva" i da je u Rimu još jednom pokazao svoju superiornost.

"Skidamo kapu Đokoviću", piše rimska "Republika", uz ocenu da Đoković nije samo "teniser dana", već nešto "mnogo više". "Na rimskom turniru se ne može lagati ni blefirati. Pobeđuje najjaci, broj jedan u svetu - dakle Đoković" ocenjuje list.

Rimski dnevnik ističe da je Đoković "čovek koji je pobeđivao na betonu svih vrsta, a sada i na šljaci. To je igrač koji je iza sebe ostavio sve: Nadala, Federera, Mareja. Nole više nije onaj koji se ugleda na druge, već neko koga treba imitirati".

Komplimenti za Noleta, ističe "Republika", podsećajući da je reč o igraču koji je bio u stanju da igra na terenu tri sata u subotu uveče, protiv Mareja, "u najlepšem meču koji je odigran ne samo ovde u Rimu, a da zatim dan kasnije za dva sata pobedi Nadala u dva seta".

Takav niz pobeda nije viđen poslednjih godina. Trideset sedam mečeva i još dva 2010. godine i sedam osvojenih turnira. "Čak i ako u klasifikaciji Nadal ostaje broj jedan, očigledno je da je Đoković pravi lider", ocenjuje "Republika".

Đoković je zaboravio kako se gubi, ocenjuje torinska "Stampa", navodeći da je "zaboravio kako se to radi još od prošlog decembra i finalnog turnira u Londonu".

"Nole preoteo krunu Rafi, postao novi kralj terena", piše "Korijere delo Sport", navodeći da je Đoković za dva minuta i 12 sekundi pobedio petostrukog šampiona turnira u Rimu Rafaela Nadala i po drugi put u karijeri osvojio ovaj trofej.

"Đokoviću je ovo 37. uzastopna pobeda ove godine, čime je dokazao da nema premca. Za tenisera iz Beograda ovo je 25. trofej u karijeri i sedmi ove sezone, pošto je osvojio Austalijan open, i turnire u Dubaiju, Indijan Velsu, Majamiju, Beogradu i Madridu", navodi "Korijere".

Novi susret Đoković i Nadal imaće već možda na Rolan Garosu, koji počinje 22. maja u Parizu, a srpski teniser i priliku da se prvi put u karijeri popne na teniski vrh i postane teniski "broj jedan".

Čini se da najbolji svetski teniseri počinju zajedničku (ne)moguću misiju - pobediti Đokovića.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Finale Rolan Garosa za rekord i No.1!

Novak Đoković neće morati da pobedi Rafaela Nadala po peti put ove sezone, da bi ga 6. juna smenio na vrhu ATP liste.

Nadalu je bilo kristalno jasno kako stoje stvari, kada je posle poraza u finalu Mastersa u Madridu rekao da je samo pitanje vremena kada će Đoković postati prvi teniser sveta.

Prema svemu viđenom u dosadašnjem toku sezone, Novak je to već sada, ali ATP lista još tvrdi drugačije.

Nadal je ovog ponedeljka prvi sa 12.070 bodova, Đoković drugi sa 11.665, Rodžer Federer treći sa 8.390.

Trijumfom u Rimu i sedmom titulom u 2011. godini Novak je sa nekadašnjih 5.000 bodova zaostatka prišao na samo 405. Šta bi trebalo da uradi na predstojećem Rolan Garosu (22. maj - 5. jun) da bi napravio i poslednji korak ka proboju na vrh?

Pre svega, Nadal može da ostane prvi ako i samo ako odbrani titulu, a Đoković ne uspe da se plasira u finale!

Ako se njih dvojica sastanu u finalu i Španac pobedi, ipak će morati da prepusti tron Novaku, jer će ostati na sadašnjih 12.070 bodova, dok će srpski teniser osvojiti novih 840 i u ukupnom saldu imati 12.505 bodova.

Ukoliko Nadal bude trijumfovao, a Đoković ispadne u polufinalu, ostaće zamalo "kratak" sa 12.025 bodova...

Ako Nadal, na drugoj strani, ne osvoji novi trofej na pariskoj šljaci, Novak će preuzeti čelo ATP liste čak i u slučaju ispadanja u prvom kolu! (što bi posle svega bilo novo svetsko čudo)

Za Đokovića je važna i "trka" sa Džonom Mekinroom i njegovim nizom od 42 uzastopne pobede na startu sezone.

Kao što je poznato, uskoro dvadesetčetvorogodišnji Beograđanin napustio je Rim sa 37 pobeda u "koferu".

To znači da mu je za izjednačenje rekorda potreban plasman u polufinale Rolan Garosa, a za rekord isto što i za siguran No.1 na svetu - prvo finale u karijeri na stadionu Filip Šatrije.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Sinoć se i definitivno potvrdilo ko je trenutno bolji i to za klasu! Ko bi rekao da će Nadal biti na šljaci onako nemoćan...U Madridu je bilo i neizvjesno, ali sinoć se odma viđelo ko je vidljivo bolji i ko će pobijedit...Nadal koji igra nekakve balon loptice kako bi se pripremio za eventualnu defanzivu i vratio Novakov udarac, nada se u eventualnu grešku Novaka...dobar dio meča Nadal nije imao bez jedan viner iz forhenda...

Razbio ga je u paramparčad, ali bukvalno. Jedini segment igre u kojem Novak nije bolji, makar ne izrazito, je srevis. Ostalo, za klasu bolji udarci, dvoručni bekhend pogotovo koji je i najjače oružje Đokovića.

Momku svaka čast, nikada ga nešto previše nisam simpatisao, ali ovo što radi ove sezone je za svako poštovanje i divljenje. Ne mogu reć da nešto posebno navijam za nega, ali mi je milo sve ovo što postiže. Ponašanje na terenu mu je mnogo bolje nego ranije, nema onolike vike, psovki, grimasa, uzdaha, predaje mečeva i kukanja kad ne ide kao prije. I korektan je maksimalno u svim izjavama, mada je to bio i prije. Postao je ne samo teniser, nego i sportista uopšte na najvećem nivou, uzor mnogim mladim generacijama...

Pitanje je kako će se dalje odvijati ova sezona i njegova karijera uopšte, ali ako ga zdravlje posluži, tj. povrede mimoiđu, mislim da će da dominira neko dobro vrijeme i to na svim podlogama. Jer, u najboljim je godinama, a mislim da nije uopšte pitanje forme ovo što radi, već je riječ o suvom kvalitetu i fizičkoj spremi, a Novak ima ubjedljivo najbolje i najraznovrsnije udarce i prespreman je fizički. Njemu je do unazad godinu dana falilo samopouzdanje i fizička sprema da bi redom sve dobijao i radio ovo što radi, sad mu toga ne nedostaje i tu su rezultati. Kvalitet nikad nije bio sporan...

Biće preinteresantan Rolan Garos, a posebno Vimbldon, jer me živo interesuje može li osvojit i te turnire, ipak su to GS turniri na tri dobijena seta...

Thanks Thanks Given 
    133
    Thanks Thanks Received 
    20
    Thanked in
    17 Posts

Živio mi Srđane Aleksiću!

cssr Guest

Thanks Thanks Given 
    14
    Thanks Thanks Received 
    144
    Thanked in
    87 Posts

u petak zreb za roland garros ?

Thanks Thanks Given 
    25
    Thanks Thanks Received 
    1,442
    Thanked in
    399 Posts

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Nadalova izjava:

“Novak radi čudesne stvari. Na svakom meču je neverovatno čvrst i fizički i mentalno. Radim sve što mogu, dajem sve od sebe i ne mogu više da tražim od sebe. Igram dobro, ali jedan igrač igra bolje od mene. Čekam svaku narednu nedelju i tražim nova rešenja. Videćemo”, rekao je Nadal posle poraza u Rimu.

“Moram da sačekam svoj trenutak, to dobro znam. Zadovoljan sam kako sam igrao. Nisam loše udarao lopticu, ali je on nekako uvek bio u boljoj poziciji. Bio sam i agresivniji nego prošle nedelje. Nisam bio defanzivan kao u Madridu”, rekao je Nadal.

“Nije važno da li ljudi misle da me je sada lakše pobediti nego ranije. Jednostavno, jedan igrač je bolji od mene u ovom trenutku. Ali, biti šampion nije samo u tome da pobeđujete svake nedelje, već da umete da čekate na svoj, pravi momenat. Trenutno jedan teniser osvaja sve, ja sam drugi ali se ne predajem. Sigurno se neće ovo (Novakova serija) produžiti u večnost, jer je to nemoguće. Naravno, želim mu sve najbolje, a meni ostaje da čekam moj trenutak i pobedim ga sledeći put. Probao sam ovoga puta i nekim visokim loptama, tačno je, ali to je zato što sam u Madridu izgubio pa sam probao neke nove stvari. Imam ja još nekoliko novih stvarih koje ću da probam sledeći put kada se sretnemo”, najavljuje Nadal nove velike dvoboje sa Noletom.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Odlične su mu bile one visoke loptice, samo neka nastavi tako

Thanks Thanks Given 
    14
    Thanks Thanks Received 
    169
    Thanked in
    114 Posts

Quote Originally Posted by Igi View Post
    u narednih 7 dana, ko pomene Novaka i dodjeli mu epitet SRBIN ili CRNOGORAC biti isto tretiran kao da je nekome opsovao majku!

Isto vazi ako se pomene SRPSKI NAROD, SRPSKI SIN NAJVECI ili CRNOGORCI DJED ili bilo sto tome slicno!
    Kad bi ovo moglo na drugim temama za one koji kažu "kompezacija", osevapio bi se.
    ...dip your hands in the water,
    the same deep water as me...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    6
    Thanked in
    3 Posts

Quote Originally Posted by MOLER View Post
    Nadalova izjava:

“Novak radi čudesne stvari. Na svakom meču je neverovatno čvrst i fizički i mentalno. Radim sve što mogu, dajem sve od sebe i ne mogu više da tražim od sebe. Igram dobro, ali jedan igrač igra bolje od mene. Čekam svaku narednu nedelju i tražim nova rešenja. Videćemo”
    laze Nadal, sto zna on o tenisu?
    Last edited by [kinetic]; 16-05-11 at 18:40.

Thanks Thanks Given 
    25
    Thanks Thanks Received 
    1,442
    Thanked in
    399 Posts

Novak je prosle godine do RGa odigrao 29 meceva,imao samo jednu titulu i proveo samo dva sata na terenu manje nego ove godine kad je dosao do 7 titula i odigrao 37 meceva
    MICHAEL, THANK YOU FOR SHARING YOUR LIFE WITH US!

Thanks Thanks Given 
    9,176
    Thanks Thanks Received 
    4,001
    Thanked in
    2,401 Posts

Djokovic supermen,ubija sve redom,bekhend broj 1,forhend razarajuci,uglovi do sad nevidjeni,zilav do besvijesti,spreman na igru satima udarajuci lopticu istom jachinom...pa je li to onaj isti Djokovic od prije 7,8 mjeseci ? Onaj shto je jedva mogao treci set i zapochet ? Zar se u par mjeseci moze chovjek koji je bio neshto iznad prosjeka napravit supermenom ?Glava savrsheno mirna do samog kraja mecha a na kraju nezaustavljivo urlanje i chudni pogledi ( podsjetio me na D.Maradonu ) to je taj isti Djokovic koji proshle g nije mogao mech odigrat zbog loshe napravljenih shpageta,slike sa Natom u Splendidu,sochiva ispadala chim ga neko brejkne 2 put,od polena ne znam kako je mogao izac iz kuce a ne igrat.., i shta sve ne...i to je taj isti Djokovic ???
    Dr Chetojevic,chudan lik... shalje puse iz loze...ako se ispostavi da u svemu ovome nema ni malo hemije a to ce se ubrzo saznati onda zaista Djokovicu svaka ti chast shto se mene tiche ne da si broj 1 no simply the BEST shto ja odgledah u zivotu !
    ...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by AL no1 View Post
    Djokovic supermen,ubija sve redom,bekhend broj 1,forhend razarajuci,uglovi do sad nevidjeni,zilav do besvijesti,spreman na igru satima udarajuci lopticu istom jachinom...pa je li to onaj isti Djokovic od prije 7,8 mjeseci ? Onaj shto je jedva mogao treci set i zapochet ? Zar se u par mjeseci moze chovjek koji je bio neshto iznad prosjeka napravit supermenom ?Glava savrsheno mirna do samog kraja mecha a na kraju nezaustavljivo urlanje i chudni pogledi ( podsjetio me na D.Maradonu ) to je taj isti Djokovic koji proshle g nije mogao mech odigrat zbog loshe napravljenih shpageta,slike sa Natom u Splendidu,sochiva ispadala chim ga neko brejkne 2 put,od polena ne znam kako je mogao izac iz kuce a ne igrat.., i shta sve ne...i to je taj isti Djokovic ???
    Dr Chetojevic,chudan lik... shalje puse iz loze...ako se ispostavi da u svemu ovome nema ni malo hemije a to ce se ubrzo saznati onda zaista Djokovicu svaka ti chast shto se mene tiche ne da si broj 1 no simply the BEST shto ja odgledah u zivotu !
    bold: da ne preterujes malo? U kom smislu nesto iznad proseka? Ako je u igrackom, onda ti to ne stoji. Covek koji je nesto iznad proseka ne zavrsava 4 godine za redom na 3. mestu, iza 2 tenisera kakvi su Federer i Nadal, a i s vremena na vreme uspevao je da ih pobedi. Istina je da je uspevao da pokvari stomak spagetama, da je imao alergije, da nije bio fizicki najbolje pripremljen, (u sustini nije on bio lose fizicki pripremljen, ali su zdravsveni problemi koje je imao cinili da izgleda jos gore nego sto jeste), ali stvar je da je on bio i tada odlican teniser, imao je sve udarce (dobro, voleji su mu uvek bili slabija strana) i odlicno kretanje (naravno, sada mu je jos bolje)...
    Za mene je ovaj Djokovic 2011 poboljsana verzija ovog Djokovica dole na klipovima, izmedju ostalog i velikom zaslugom dr Cetojevica :

Prva pobeda nad Nadalom, 2007. Majami (tu osvojio svoju prvu masters titulu)

Finale Montreala, 2007., finale sa Federerom i njegova druga masters titula (u polufinalu drugi put pobedio Nadala)
    Last edited by *eyes*; 17-05-11 at 01:36.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Inace moj komentar bi bio:

Uzgred, ko je prvi spomenuo Novakov pobednicki niz na ovom topicu? ;p
    1. mart, nakon Dubaija tj. nakon "samo" osvojenih AO i Dubai:

Quote Originally Posted by *eyes* View Post
    Jeste, jos plus prenose Wimbledon, kao i prethodnih godina.

Inace, nezvanicna informacija (sutra zvanicna) je da Novak ipak nece igrati i da su se dogovorili da uopste ne dolazi u Novi Sad, nego da ide pravo u Ameriku, sto je vrlo pametno. Bogdanovic je pre mozda 2 nedelje i rekao za Novosti da je on za to da Novak ne igra, ali da je Novak sam zeleo da dodje i igra. U svakom slucaju ovako je najbolje, Djokovic ce imati vise vremena da se pripremi i ne prekine pobednicki niz , a Indija je skroz pobediva i bez njega.
    8)

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

:lolblue::lolblue:

Thanks Thanks Given 
    108
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    97 Posts

Default Experti...

Bilo je razanih misljenja, subjektivnih i objektivnih, ljudi koji vise ili manje poznaju tenis. Malo podsjecanje na neke komentare:

dje je ta era dominacije Djokice? Nesto ne vidim da to dolazi. Tako ti je kad se lozite nakon 2 dobro odigrana meca.

Đoković je još jednom pokazao da je klasična budala grada, koja nikada neće biti spremna da uradi bilo šta veliko... Džaba mu sve... Džaba je Nadal slomio noge, džaba Federer sve gore i gore igra...

Eto ga NOLE,chovjek koji zasluzhuje da bude broj jedan...
    Nikad primac' klasi kakva je Roger,nikad bit' borac kao Rafa...

Ne mrzim ga ja, ja sam navijao za njega, dok nisam vidio kakav je sportista. Tada sam se razocarao u njega, i sad ti mogu rec' NIKAD nece bit prvi

bice nole broj jedan ali ong dana kad ne bude bilo nadala, rodzera, del potra, mareja i ostale druzine. i kad bude prestao da jede pastu.

Iako su ga ti,loshiji sportisti od njega (Roger i Nadal),kako ti reche,odirali dje su stizali..... Chak imam osjecaj da bi ga Roger s' muvaricom oduchio od tenisa.

On ne zasluzuje da bude u prvih 5 uopste.

Nemojte da smarate.
    Đoković nikada neće biti svjetski br. 1...

a cim je neki vazniji turnir,odma' ga zaboli stomak ili nesto

Nole neka se nakon ovog blamiranja nocas povuce, niko mu nece zamjeriti. Gubiti od ozbiljnih igraca je ok, ali od Rohusa... Pa taj lik nema nijedan udarac krsten, potpuno mi je nepojmljivo da ga je dobio. Samo cu reci jedno: razumijem sve njegove navijace, znam da je tesko navijati za momka sa ovakvim stavom, i prastam vam sve nebuloze koje prosipate o njemu po forumu

Djokovic nema srca da igra,cim ga zaboli nesto,predaje,vadi se na spagete i sl.

Djokovic jos jednom dokazao koliko je psihicki slab.Zbog toga nikad nece moci da stane rame uz rame rafi i fedexu.

Thanks Thanks Given 
    9,176
    Thanks Thanks Received 
    4,001
    Thanked in
    2,401 Posts

@eyes naravno da sam mislio u smislu fizichke i mentalne spreme,ovdje je ako ne znash a mislim da znash glava najbitnija,iskreno meni je sumnjivo sve ovo,pricham najrealnije shto mogu iz mog ugla gledanja,ne mogu se toliko stvari poboljshati praktichno preko noci,no vidjecemo
    ...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Sampras: "Đoković je sazreo"

Nakon fantastičnih izdanja Novaka Đokovića zanimljive komentare dali su Pit Sampras i Džon Mekinro, legende američkog tenisa.

Sampras je rekao da je srpski teniser napokon sazreo i da deluje nepobedivo.

“Video sam veliku dozu zrelosti kod Novaka. Gledao sam ga i ranije puno puta. Uvek je bio na nivou Rodžera i Rafe, ali ranije mu njegov temperament nije dozvoljavao da izdrži meč koji traje četiri sata.”

“Uvek je delovalo da ima amplitude, da previše emocija unosi u meč. Ali, ove godine se nešto promenilo. Jednostavno, postao je mnogo pozitivniji na terenu”, rekao je veliki Pit Sampras, osvajač 14 Gren slem trofeja.

Samprasa je posebno oduševio polufinalni duel u Rimu kada je Đoković bio na dva poena od poraza.

“Trebalo mu je nekoliko godina da pronađe put, a sada ima tu auru i veoma, veoma je teško pobediti ga”, dodao je Amerikanac.

Džon Mekinro je uvek bio bez ‘dleke na jeziku’.

“Deluje mi kao da Nadal ne zna šta da radi protiv njega, a ako ćemo iskreno, ako je Nadal u toj situaciji, to je samo pokazatelj koliko Đoković dobro igra na šljaci. Gledamo u momka koji je trenutno bez dileme najbolji teniser sveta”, rekao je osvajač sedam Gren slem titula Džon Mekinro.

Legendarni Mekinro je u Open eri zabeležio najbolji startu sezone, 1984. godine je nanizao 42 pobede, a Đokopvić će, ukoliko uđe u finale Rolan Garosa, prestići taj rekord.

“To je verovatno jedini rekord, ili jedan od retkih koji su mi ostali. To bio bio loš deo priče. Ali, u isto vreme, dobar deo je što je Đoković ‘prodrmao’ tenis i zbog toga sam veoma srećan. Napokon ponovo postoji uzbuđenje pred Rolan Garos, postoji nešto o čemu će se pričati tamo”, rekao je uvek iskreni Mekinro.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Emisija francuskog Canal + o Đokoviću, njegovoj porodici, Srbiji...snimljena prije par dana.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by AL no1 View Post
    @eyes naravno da sam mislio u smislu fizichke i mentalne spreme,ovdje je ako ne znash a mislim da znash glava najbitnija,iskreno meni je sumnjivo sve ovo,pricham najrealnije shto mogu iz mog ugla gledanja,ne mogu se toliko stvari poboljshati praktichno preko noci,no vidjecemo
    "Tennis is a game played on the 6 inch big court. The distance between your ears."

Mislim da je tim sve receno.
    Ja namerno postavih ona 2 klipa iz 2007. i Novakove prve pobede nad Nadalom i Federerom i prve vece titule (da podsetim, najmladji osvajac Majamija, imao je 19 godina tj. nepunih 20, a Montreal 20), a ne njegove jos ubedljivije igre od 2008. kada je osvojio AO, a zatim i IW (gde je Rafu bukvalno razvalio). Ne osvaja se to ako nemas glavu i srce. Ko je gledao Novaka pre 2008. zna da je on imao sve sto je potrebno za buduceg sampiona. Dakle, Novak je vec sve to imao u sebi. Medjutim, onda se desio njegov najveci uspeh 2008. i izjave njegove majke "Kralj je mrtav, ziveo kralj" i ocekivanja ljudi koji prate tenis su porasla, tog proleca se ocekivalo da prestigne Rafu na drugom mestu i upusti se u borbu sa Rogerom za prvo. Taj pritisak i sve to je bilo previse za Novaka (koji je te godine napunio 21).
    Da skratim, stvar je da se sve ovo nije desilo odjednom ni iznenada. Novak je ovo vec imao u sebi. Zato su se njegovi pravi fanovi prethodnih godina nervirali jer su znali da moze, ali nisu ga pljuvali jer su kapirali sta je u pitanju. Rekao je da mu je posle proslogodisnjeg Wimbledona "kvrcnulo" u glavi, shvatio je da vreme brzo prolazi, poceo je da radi sa dr Cetojevicem, koji mu je sredio neke zdravstvene probleme, ali je i dobar psiholog (po Novakovim recima). Prvi rezultati su vidjeni vec u polufinalu USO, gde je dobio Federera u 5 setova, ali na kakav nacin! Spasao je 2 mec lopte i to tako sto je igrao hrabro, isao po te poene, a ne cekao da Fed napravi gresku. Meni je to bio dobar znak. Medjutim, problem je sto ljudi non-stop salju Feda u penziju i tvrde da igra lose, sto kada Rafa izgubi od Novaka igrao je lose, a ne Djokovic dobro itd. E, zato je sada ovo iznenadjenje za te ljude i misle da se desilo odjednom. Da, i osvajanje DC je, po Novakovim recima, mu dalo dodatno samopouzdanje (a finale je odigrao fantasticno).
    Inace, ne morate mi verovati, ali za mene sve ovo sto radi ove godine nije veliko iznenadjenje, to znaju ljudi iz moje okoline.

P. S. resavanje zdravstvenih problema mu je takodje uticalo na samopouzdanje, jer drugacije je igrati kad znas da mozes da provedes vremena na terenu koliko god bude bilo potrebno, a drugacije kad znas da ne mozes predugo da igras. Zato je on ponekad ranije srljao i pravio greske, a sada moze opustenije i pametnije da igra.
    Last edited by *eyes*; 18-05-11 at 10:31.

Thanks Thanks Given 
    9,176
    Thanks Thanks Received 
    4,001
    Thanked in
    2,401 Posts

@ eyes
    Sve to shto kazesh stoji naravno,medjutim shta ja nikako ne mogu da skontam je ta IZUZETNA mentalna i fizichka sprema koja se desila po meni preko noci...opalish 5 forhenda,5 bekhenda istom snagom,umora nema,ma i vishe i to sve u toku jednog poena,bojim se da u svemu tome nema hemije,ne zaboravi da je sve ovo ipak show biznis,puno ljudi koji gledaju tenis s vremena na vrijeme su komentarisali-dokle vishe F i N u svakom finalu,mozda je neko jednostavno zatvorio jedno oko na neke stvari,u suprotnom kao shto i ranije rekoh postao je nenadjebiv i skidam mu kapu za sva vremena !!!
    ...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

@ AL no 1, vec tih napisah u postu iznad, nije odjednom ni iznenada.

Ma, nema sanse da bi zatvorili oci kada je u pitanju bilo koji teniser, a pogotovo ne Novak.
    Ako cemo o teorijama zavere, zasto je Novak uvek na sljaci padao u Rafinu polovinu, a na betonu u Fedovu? Da bi osigurali da gledamo finale Fed - Nadal. Medjutim, nakon sto je Novak ove godine 3 puta uzastopno pobedio Feda na betonu, a kako je sad Fed 3. stavljaju ga u Rafinu polovinu, kako bismo gledali bar polufinale Federer - Nadal. Teoriju zavere mozes svuda da nadjes, ako zelis.
    Sto se nedozvoljene hemije tice, ako bi se ispostavilo kao tacno, u sta licno ne verujem, prestajem nakon svih godina da budem Novakov fan.

cssr Guest

Djokovic 39-Match Win Streak By The Numbers

by Joshua Rey
    | 17.05.2011

© Getty Images/ATP

Novak Djokovic is riding a 39-match win streak heading into Roland Garros, dating back to December's Davis Cup final. Here's a look at the streak by the numbers...

0 - Double faults in Australian Open, Dubai and Miami finals combined
    1 - Grand Slam title
    2 - Wins in 2010 Davis Cup final
    3 - Victories over No. 2 Roger Federer
    4 - Victories over No. 1 Rafael Nadal
    5 - Wins in under 60 minutes
    6 - Different Top 10 players beaten in 2011
    7 - Singles titles
    8 - Games lost to countryman Viktor Troicki in 3 matches
    9 - Sets lost... and also sets won 6-0
    10 - Wins over Top 5 opponents
    11 - Losses before 37th win in 2010
    12 - Games lost in first four matches at Indian Wells
    13 - Wins vs. Top 10 players (and 13 wins on clay)
    14 - Sets won 6-1
    15 - Victories without being broken
    16 - Wins for Nadal, 11 for Djokovic in their rivalry
    17 - Break points faced at Miami, 15 saved
    18 - Consecutive sets won from Jan. 19-Feb. 23
    19 - Sets won and 1 set lost at Australian Open
    20 - Career outdoor titles after Rome triumph
    21 - Victories in which he broke his opponent at least 5 times
    22 - Straight wins at ATP World Tour Masters 1000 events
    23 - Career losses to left-handers, 8-0 during streak
    24 - Years old on May 22nd
    25 - Career titles after winning in Rome
    26 - Match wins on hard court
    27 - November was when Djokovic last lost a match (l. Federer)
    28 - Different players defeated
    29 - Straight wins by Ivan Lendl to start 1986, surpassed by Djokovic in Madrid R16
    30 - Break points converted in 6 matches at Indian Wells
    31 - Consecutive wins by Bjorn Borg to start 1980, surpassed by Djokovic in Madrid SF
    32 - Match win streak is the longest of Nadal’s career
    33 - Percent of first-serve return points won by both Djokovic and Nadal in the Rome final
    34 - Career losses in a deciding set, 9-0 during streak
    35 - Matches in which he won the first set
    36 - Weeks at No. 2 entering Roland Garros (week of May 23)
    37 - Match clay-court win streak of Nadal’s snapped by Djokovic
    38 - Service points won by both Djokovic and Nadal in the Rome final
    39 - Successive wins

Page 345 of 1170 FirstFirst ... 245295335341342343344345346347348349355395445845 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)