E ovo sam htio da iskomentarisem juce, ali posto nije bilo oglasavanja Beshtija onda sam malo sacekao.
Dakle imamo dvije strane, Nikole Janovica koji je naocigled svih igraca Jadrana pogodjen upaljacem u glavu i stranu navijaca koji ovaj dogadjaj opet pripisuju novinarskoj imaginaciji i pokusaju demonizacije navijacke grupe.
imam dva komentara :
- prvi sa stanovista nekog ko bi mogao biti posmatrac sa strane. Dakle imate grupu ljudi koji prave ekscese po utakmicama, bacaju stolice, zbog njih se prekidaju utakmice, gadjaju upaljacima reprezentativce, skandiraju reprezentativnom selektoru u negativnom kontekstu , i tome slicno.. Tesko da bi neko povjerovao da su oni nevini u ovom slucaju, jer kod nas kada te jednom etiketiraju, onda ces tesko etiketu skinuti sa sebe.. nazalost
- drugi komentar je sa stanovista nekoga ko zna ponesto o situaciji kod nas u waterpolu. Iskreno moram da priznam da mi je tesko povjerovati da nije pogodjen ako to vec potvrdjuje cjela ekipa Jadrana. Mozda je opet kao i sto je bio slucaj upaljac doletio sa mjesta gdje nisu navijaci primorca. Ironija jasna...
MOj stav je sledeci:
cinjenica je da se mnoge cudne stvari desavaju oko Primorca ove godine. PO meni Beshtije svojim "ne"cinjenjem vise odmazu nego pomazu svojim ljubimcima. Bojim se da ce na ovaj nacin samo steci prefiks huligani- nazalost- te ce na svakoj buducoj utakmici na kojoj budu prisustvovali biti okruzeni sa tih 40 policajaca ( ako im budu dopustili da prisustvuju utakmici).
Biti pohvaljen od strane Lonzija i ostalih je za svaku pohvalu i to niko ne umanjuje. Jedna je razlika, u Rijeci kada vam je zavidila cijela Crna Gora, ukljucujuci i mene, vi ste navijali za Kotor, bodrili svoj klub , to je bilo ono pravo. Ovih dana, po meni, vi vise ne navijate, vi prozivate, vrijedjate , mrzite. Jer ne moze mi ni jedan od vas reci da nemozete naci nacin da plasirate vase ideje osim onako na bazenu. Dokaz je i ovo saopstenje dva posta iznad mog... Ovo nije dijelo nekog huligana ili divljaka, vec kulturnog i rjecitog covjeka.
promjenite taktiku, taktika vam ne valja.
Please alowe me to introduce myself.......
Bookmarks