Page 110 of 748 FirstFirst ... 1060100106107108109110111112113114120160210610 ... LastLast
Results 2,726 to 2,750 of 18691

Thread: Turizam - što se to dešava!?

Thanks Thanks Given 
    230
    Thanks Thanks Received 
    73
    Thanked in
    57 Posts

Quote Originally Posted by Jaroslav View Post

Ovaj sketch je nedavno izasao na ruskoj televiziji u jednoj humoristicnoj seriji. Smisao je u sledecem: dva momka iz gradica Nizni Tagil (centralna Rusija) odmaraju u Turskoj na cuveni "ruski" nacin. Vrlo samokriticno, zar ne?
    "Tagiiiiil!" (c) :hardrock:
    Pa moram dodati da se skoro nitko od "mjesnih" Rusa iliti Rusa-"vikendasa" ne ponasa na takav odvratan nacin, zar ne?
    A obicni su turisti slicni svugdje u svijetu, posebito oni iz razlicitih vuko*ebina :dring:

Thanks Thanks Given 
    4,449
    Thanks Thanks Received 
    8,597
    Thanked in
    3,306 Posts

Evo vidjeh da su zatvorili skijaliste na bjelasici uprkos tome sto jos ima snijega, ali nema djaoljega gosta. Cekam da se javi ministar i da kaze da je bilo 20% vise gostiju ove godine i da je sezona bila jedna od najuspjesnijih do sad.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

.

http://www.portalanalitika.me/ekonom...efan-meu-.html

http://www.cntraveller.com/awards/th...fan-montenegro

http://www.amanresorts.com/rates.asp...s=sveti+stefan

Cijene, datumi i kontakt su istaknuti, reklo bi se da je Sv. Stefan konacno spreman za sezonu.

______

Thanks Thanks Given 
    4,449
    Thanks Thanks Received 
    8,597
    Thanked in
    3,306 Posts

Ove njihove cijene kao da su u Dubai ili ne znam gdje. No dobro, prevarice se neko prvi put. Ali nece drugi.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ja u to ne bih ulazio, klijenti odlucuju sta ce raditi sa svojim novcem. Ako su dosli na Sv. Stefan, znaci da su unaprijed znali kolike su cijene, ali i sta ih ocekuje, makar na osnovu "vizuelne inspekcije" digitalnih brosura, jer visokoplatezni ino turisti ne bacaju pare tek tako. Ako budu zadovoljni uslugom i ambijentom, doci ce opet.

Kvalitet usluge pretpostavljam da ce biti visokog nivoa, ipak se radi o iskustvu ozbiljne kompanije koja ima reputaciju u hotelijerskom biznisu, a ambijent sigurno nece razocarati, jedino moze postati dosadan nakon odredjenog vremena i ponavljanja dolazaka. Crnogorsko primorje nije jednoobrazni reljef, ima sta da ponudi, ono moze biti konkurentno, pa ako mi ne umijemo ili ne mozemo, Aman i slicne kompanije vjerujem da mogu.

_______

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    38
    Thanked in
    9 Posts

Mene je jedna osoba ubjeđivala da Sveti Stefan radi svo vrijeme prethodnih godina a da su natpisi u novinama i po internetu laž. Nego sam ja veći debil kad se raspravljam uopšte sa takvim kapacitetima.
    Vjestacka inteligencija se ne moze suprostaviti prirodnoj gluposti.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

.

Crna Gora prva po učešću turizma u BDP-u

Jedan od komentara ispod teksta:

"Lijepo zvuci, ali je za jednu zemlju korisna diversifikacija industrije, da ne zavisi u toj mjeri od jedne."

______

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Nama opada kosa, a raste nam POTENCIJA.

Biti prvi procentualno u prirastu BNPa od turizma,
    samo ilustruje nedostatak VIZIJE za razvoj ostalih grada PRIVREDE, POLJOPRIVREDE, INDUSTRIJE, DRVOPRERADE, ENERGETSKOG SEKTORA , SHUMARSTVA I ALTERNATIVNIH IZVORA ENERGIJE.

Reche mi jedan poslovni partner i lichni poznanik,
    da u svim broshurama i chasopisima za KAMPERE , stoji upozorenje da izbjegavaju CGu, zbog niskih standarda u AUTOKAMPOVIMA i govana po podu u sanitarnim chvorovima, chistim izvorima zaraze.

Jedva ga nagovorih da dodje u CGu, uz obecanje da moze parkirat u moje dvorishte i koristit kucu na Zlaticu.
    IM - Old Bone
    Tamo đe nas čekaš, okupićemo se opet i nastaviti đe smo stali...ZBogom prijatelju...

Thanks Thanks Given 
    15
    Thanks Thanks Received 
    24
    Thanked in
    18 Posts

Nestaju crnogorske plaže

Posljednjih desetljeća prije svega zbog nemara ljudi nestaju najljepše plaže na Crnogorskom primorju. No, osim ekologa, malo je drugih koji su zbog toga zabrinuti.

http://www.dw-world.de/dw/article/0,,15055203,00.html

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Ogromno interesovanje Francuza za Crnu Goru

ShareAvionima Montenegro erlajnsa /Airlines/ u Crnu Goru je prošlog mjeseca doputovalo preko 2,6 hiljada francuskih turista, što nagovještava dobru sezonu sa tog emitivnog tržista, saopšteno je iz Nacionalne turističke organizacije (NTO).
    “Nakon rekordne prošle godine i dolaska više od 41 hiljade francuskih turista, ovogodišnja predsezona, koja je počela u drugoj polovini aprila dolaskom prvih organizovanih grupa turista iz Francuske, nagovještava još bolju godinu sa ovog izuzetnog ekspanzivnog emitivnog tržista”, rekli su iz NTO, prenosi MINA-BUSINESS.
    Oni su dodali da se do kraja mjeseca očekuje preko 3,2 hiljade turista iz Francuske sa ukupno 37 letova iz Pariza. Francuski turisti, kako se dodaje, vide Crnu Goru kao zemlju avanture, prelijepih pejzaža, dobrih domaćina i koncetrisanih ljepota na malom prostoru. Iz NTO-a su podsjetili da su frekvencije letova iz Pariza za Podgoricu i Tivat, zbog izuzetnog interesovanje turista, pojačane i do četiri puta dnevno.
    “Samo tokom ove subote u roku od 120 minuta sa aerodroma Šarl de Gol /Charles de Gaulle/ realizovana su tri leta ka Crnoj Gori”, naveli su iz NTO. Crnu Goru, kako se dodaje, kao atraktivnu destinaciju prepoznaje sve više touroperatora širom Francuske, pa je i uvrštavaju u njihove programe.
    Samo da nas opet ne iznenadi veliki broj turista a garant će opet poceti neki gradjevinski radovi kao turisticke atrakcije. Cijene nasih hotela i kod njemackih touroperatora su vise nego povoljne, a da li ćemo to iskoristiti kao vazda vidjeće se

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Kad bi se nasle novine od prije deset godina i izblijedjelo ime ministra turizma tekst bi bio gotovo identican

Sekulić: Ove godine očekujemo rekordan broj turista

Crnu Goru će ove godine posjetiti rekordan broj turista, najavio je ministar održivog razvoja i turizma Predrag Sekulić nakon treće sjednice Koordinacionog tima za pripremu i praćenje turističkih sezona.
    Ministarstvo održivog razvoja i turizma spremno je za turističku sezonu, poručuje ministar Predrag Sekulic, prenosi Radio AntenaM.
    „Osamdeset posto posla već je završeno. Čini mi se da se bližimo nekim rekordima ali, u svakom slučaju, o tome ćemo razgovarti na kraju turističke sezone.“
    Ulazak low-cost avio kompanija na naše tržište očekuje se na jesen , najavljuje ministar:
    „Ukoliko radna grupa bude nastavila da radi sa ovakvim entuzijazmom i ubuduće, kao i da svi oni koji se nalaze u tom turističkom lancu budu kao i do sada otvoreni - čini mi se da u septembru već možemo imati prve letove. Rajan air garantuje u ovom trenutku nekih 100 hiljada putnika tokom jedne godine.“
    Novinare je zanimalo da li izjave čelnika DPS-a u vezi sa crkvom, koje su oprečne stavovima iz Srbije, mogu uticati na posjetu gostiju iz te zemlje:
    „Politika neće uticati na turizam ni u kom dijelu, tek ćemo raditi naš nastup na regionalnim tržištima, kako na tržištu Srbije, tako i Bosne i Makedonije i u čitavom regionu. Tako da u tom dijelu neće biti nikakvih problema, jer smo i u političkim mnogo zategnutijim situacijama imali veliki broj gostiju iz Srbije.“
    Štaviše, za sada se, kako kaže Sekulić, očekuje mnogo veći broj turista iz Srbije nego prethodnih sezona.
    Ma niko ne sumnja da će na kraju sezone biti da je to bila super sezona, da će sljedeća biti jos bolja... i trta mrta, ali to već postaje smijesno cak i smjesnije od najava low-cost avio kompanija na naše tržište na jesen. Kad te kompanije prestaju lećeti i na mnogo bolje turisticke destinacije kod nas će tek poceti jer će biti tolika navala turista, a sve svLJecke agencije objavlivati o decembarskom kupanju na nasem moru.
    Od Praga do Kijeva bilbordi Turitickog saveza Hrvatske, agencije nude sta se pozeli i dje se pozeli jer oni stvarno pojma nemaju. Mogli bi ka' nas ministar pred sezonu reći biće turista ka nikad, a kad se sezona zavrsi ocijeniti da je bila uspjesna, a kako i neće biti uspjesna kad se sve radi po sistemu " kako sam se nadala dobro sam se udala." Zivjela nasa crnogorska improvizacija i vazda će nam biti dobro da bolje ne moRe.

Thanks Thanks Given 
    3,407
    Thanks Thanks Received 
    1,727
    Thanked in
    948 Posts

Čini mi se da se bližimo nekim rekordima

Којим секулићу?
    Вјероватно ћемо и ове године премашити милијарду туриста.
    Ја чекам посао али волим ову земљу!

А што пијем кад ми шкоди
    ко ће кући да ме води?

Thanks Thanks Given 
    4
    Thanks Thanks Received 
    91
    Thanked in
    43 Posts

Quote Originally Posted by Mstislav View Post
    Čini mi se da se bližimo nekim rekordima

Којим секулићу?
    Вјероватно ћемо и ове године премашити милијарду туриста.
    Svake godine je u cg po 10-15% turista vise nego prethodne godine, po tom proracunu cemo taman zaokruzit ove sezone milijardu, nego da pitamo Sekulica na fb ako ga ima, valjda je moderan koliko i Luksic.
    Iskljucenje mozga samo osta.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Default loukost

prije dva mjeseca otprilike bili su na sastanak ljudi iz turistickih organizacija i iz drzavne turisticke organizacije i bilo je vec odredjeno po kapa da se daju pare za ulazak, da li Izi dzet ili neka druga niskotarifna, te da se vec pripremilo da odrijese kesu i aerodromi i vlada da daju odredjenu sumu za subvenciju za tu kompaniju. e sad sto je bilo od svega ne znam , samo znam da je jedan grad sa primorja galatno ponudio ucesce od 50.000 eura . i kako tad -i sad, ostasmo bez te kompanije. a gospodja DJurasevic prije neki dan pise o ovome, ali nece da rece ko je krivac sto ih jos nema
    kad je muka đe si duka

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

- Ulcinj...
    Utisci su saroliki.. Dosta cistije u odnosu na proslu godinu. Smece je tamo gdje bi trebalo da bude, ili u okolini "konzervi" u koje je trebalo da zavrsi. Primijetih par djecaka koji su isli duz ulice i kupili kese i plastichne boce..
    Zanimljivo je kako se vjerovatno bukvalno shvata ono koshenje duz ivica puta, 30cmm-50 max..
    Copakabana je za ovdasnje uslove odlicna i dalje. Usluga, simpaticnost personala, pijesak sredjen, a mobilijar iako dugo godina koristen, sasvim ok i za ovu sezonu a cijena korektna, dve lezaljke i suncobran 5 e. Parking i dalje gratis, pokriven. Korpe za smece - uredno. Gosti, i dalje ih je malo ali prijatno i kulturno.
    Test cijena u radnjama.. Smijesno. 1 kg lubenice 90 centi. Nazdravlje turistima od lakomih deraca nece im biti lako. Samo sam pitala, da li placaju porez na takve cijene.. Precutali su. Zato vjerovatno Ulcinj i nema puno novca za kosenje trave i uopste za uredjivanje prostora.
    Ada.. Prelazak preko mosta, vozaci oholi, bez strpljenja i pravila propusta.. Umjesto rucka na Adi, zaokret, jer "sta je to za vas platiti ulazak a imate takvo auto".. Ispred mene su prosli neki iz PG koji su uredno platili namet sa CG platom (koliko se cijeni zaradjen novac).. Ja nisam, jer ne trpim drskost oholih. Elem, objashnjeno je da gospodin kome je data moc da radi kako hoce, neki g. Zec, sam odlucuje na svojoj teritoriji pravila naplate ulaska na Adu. Nedavno pri dolasku na Adu toga nije bilo i vidjela sam na sta to odmaraliste lichi, pa mi je juche pojashnjeno da su prvo naplacivali strancima, a sada i domacim i strancima (?) znachi kako se tom gospodinu kad cefne. Vjerujem da porodica Zec, rodjaci i komsije ne naplacuju te namete, ali eto..
    Turisti sa kosovskim tablicama i iz Alb, nesto u prolazu ka, nesto iz Alb..
    Put ka Sashkom jezeru.. Tuzan put, razdvajanje ka Alb..
    Vladimir, svadbe, svirka, bogate kuce, barjaci ogromni iz auta - albanski doduse.. Nigdje CG kao pratece. Cudno mi jer to nije uobichajeno u drugim drzavama gdje moja malenkost ide..
    Pogled ka Svachu, silno djeluju one zidine, rusevine koje govore puno.. Sa lijeve strane se vide i nove grdosije od kuca, i one starije sa ochiglednom slichnoscu sa kamenom sa Svacha.. Nasa istorijsko mentalitetska posla.. Ovaj put nisam isla ka Svachu jer sigurnost nije bash garantovana za hodanje u sandalama.
    Shashko jezero.. 10-tak auta.. Asfalt i sirina puta odlichne (vidi se da je ex vojska radila ka za sebe i svoje). Restoran ispod grdosije napravljene za gostovanje generala Vojske Jugoslavije. Restoran sve veci i ljepshi. Normalno, nije dozvoljena gradnja, ali sluzi svrsi i vlasniku pa traje. Zaista pristojno zdanje od kamena, uljudnost, sredjen travnjak za odbojku, fudbal itd.. Nekad i ta nezakonita gradnja ima opstu korist.. Preporuchujem za relaksaciju, i ugodnost.
    Jeste da smijesno djeluje ona grdosija iznad koja je dovedena na nivo onog "sto bi gore sad je dolje" i obrnuto.. Chak je i put presjecen u korist nezakonito izgradjenog poslovnog objekta ispod. Dakle, nekoliko apartmana za odmor, restoran simpatichan, personal uljudan, prijatan, terasa sa predivnim pogledom, skela za turistichki provod, i ispod terase, gdje su svi zastajali, pa zastah i ja.. ogromna, uredno rasirena zastava Albanije.. Pogledah ka onom vojnom zdanju iznad oronulom od pljachkaskih naleta, pa opet u zastavu i sa osmjehom.
    Kako s tim nemam veze sluzbeno - svejedno mi, u ulozi turiste meni je bilo sasvim ok.
    SHape k' sebi!

Thanks Thanks Given 
    230
    Thanks Thanks Received 
    73
    Thanked in
    57 Posts

Je li istina da se u Starom Gradu Budve na bivsoj plazi "Masa" naplacuje 40 eura za dvije lezaljke + suncobran ?
    Citao sam takodjer da na SS dvije lezaljke + suncobran kostaju oko 70 eura.:shock: Jel' i ovo istinito?
    Last edited by A+A; 20-06-11 at 17:12.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Iz Kopenhagena do Splita za 60 eura, do Podgorice preko 400 eura, mi i dalje ostajemo OSTRVO izolovano od civilizaciskih tokova, MONOPOLI AVIO KOMPANIJE I AERODRUMA SU VAZNIJI od posjete TURISTA, LUDILO TRAJE LI TRAJE.
    IM - Old Bone
    Tamo đe nas čekaš, okupićemo se opet i nastaviti đe smo stali...ZBogom prijatelju...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

MF:Zarade će biti povećane od 1. jula 2011. godine
    21. jun 2011.
    Share U skladu sa odredbama Opšteg kolektivnog ugovora, usvojenog u decembru 2010. godine, 1. jula 2011. godine biće sprovedeno novo usklađivanje zarada.

Ovim usklađivanjem zarade za zaposlene u oblastima na koje se primjenjuje Opšti koletkivni ugovor biće uvećane kroz povećanje startnog dijela zarade, za oko 5 EUR.

Zarade će se povećavati i u narednom periodu istom dinamikom, odnosno svakih pola godine do kraja 2012. godine. To znači da će se startni dio zarade sa 49,5 EUR (koliko iznosi u prvoj polovini 2011. godine) postepeno povećavati do nivoa od 63 EUR (za drugu polovinu 2012. godine).

Podsjećamo da su zarade za zaposlene u javnom sektoru povećane i u januaru ove godine.

Na primjeru neto zarade od 450 € povećanje je u januaru iznosilo 6.26 EUR, odnosno 1.3%.

Ukupno povećanje zarada u 2011. godini, u skladu sa novim Opštim kolektivnim ugovorom, iznosiće prema procjenama 5,2 miliona EUR.
    Ne znam hoce li im ovo biti taman da mogu uc na Adu, ali za "uar" je da se nudistichki obracunaju sa prirodom..
    SHape k' sebi!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

E moj Milovane, da ta tuga nije istinita bilo bi smijesno. Najavili su oni jeftine letove na jesen pa kad nagrnu turisti pare će se lopatom zgrtati.
    Stigli prije neki dan neki turisti pa poslije zbrke u Frankfurtu umjesto preko Podgorice do Budve morali preko Dubrovnika.
    Smjestili se po sobama poslije ponoći, a onda iznenadjenje :!: Svi dobijaju veceru u sobama.
    'Vodic' koga iz miloste zovu Crmnicki zet se sprda da je to dorucak pa neka se svi najedu, da izduraju do rucka. Stranci obicno ne znaju za salu pa kad su ujutru dobili i dorucak i preporuku da naprave sebi i sendvice jer do Biogradskog jezera daleko, odma odose da ispisu pohvale
    u knjigu utisaka. Zaboravili ono nase "ne fali dan do zalaska Sunca," ali shvatili da su zahtjevniji domaći domorodci koji treba da im pomazu, nego oni.
    Cim se minula Crmnica vodic kaze da njegovu ulogu prihvata neki drugi nesudjeni zet. Biogradsko jezero i nije trebalo opisivati, a tesko je bilo opisati njihovo odusevljenje. Vodic, samo neka je zdravo i da su njega slusali jos bi lutali po Kolasinu, jer nije ni znao da tamo ima fudbalski stadion, a vala i cudni neki turisti koji oce da vide lokalno groblje i livadu dje za jednom loptom trce dvadeset odraslih ljudi i jedan u korotu koji zvizdi.
    Htjedose zakonaciti u Djevojacki Most, ali ih pretekli nekakvi Norvezani. Pitaju zasto se taj hotel bas tako zove, a toboznji domaći koji ih vode po Crnoj Gori slijezu ramenima. Traze spas u netu, ali o tome taman ka na google mapi Bosna.
    Objasnjenje saznaju sa jednim danom zakasnjenja pa ako neko ne zna, Djevojacki most je, kazu, dobio ime kada se neka djevojka utopila tu bjezeci od tadasnjeg manijaka. Kazu da se i danas prividja putniku do polovine mosta. Ta legenda o prividjanju djevojke ih je toliko zaintrigirala da su odlucili ponovo tamo otici.
    E sve se nesto mislim da je steta sto onaj nas djetić iz Rovaca ode za Kanadu, pa mu goste po Rovcima voda bilo ko, ali.....

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

I ja se mislim pored onoliko smjestaja da se zet vrzma po motelima i hotelima... Bruka..

p.s. Nisam bila odavno put Biogradskog jezera.. Jesu li stavili kakav natpis na ulazu da se ulazi na bivsu Rovachku terotoriju koja je ustupljena Nikoli Petrovicu i Crnoj Gori na poklon od Rovcana?
    Znam da Rovcanima, ova vlast sve sa "chuvarima" nacije - SDPovcima, nije ukazala cast za zrtve i crnogorsko dostojanstvo koje su Rovcani pruzali i pruzili za CG. Ali, ko nije vaspitavan u tom duhu ne moze ni znati sta je to, pa ce valjda neka druga vlast i neke druge generacije ce znati to da cijene. Ionako smo 88 godina cekali na jedno, ima se vremena i za drugo. Za sada je bitno da se naplati ulaz u prirodu, a ostalo.. ih, do prve partijske knjizice.
    Last edited by Rovchanka; 21-06-11 at 17:57.
    SHape k' sebi!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Drago mi je da se rovčanima i inima dopada naš avanturistički turizam.
    Click image for larger version. 

Name:	napoli.jpg 
Views:	192 
Size:	35.6 KB 
ID:	59723Ne,ovo nijesu Berane,ovo je Napoli jutros,u narodu poznat ka Napulj u nadasve nam prijateljskoj Italiji
    Last edited by minjo; 21-06-11 at 18:29.

Thanks Thanks Given 
    3,229
    Thanks Thanks Received 
    3,256
    Thanked in
    1,581 Posts

e sad mi je lakše što je onako u Ivangradu..
    She is only here to annoy herself!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by minjo View Post
    Drago mi je da se rovčanima i inima dopada naš avanturistički turizam.
    Click image for larger version. 

Name:	napoli.jpg 
Views:	192 
Size:	35.6 KB 
ID:	59723Ne,ovo nijesu Berane,ovo je Napoli jutros,u narodu poznat ka Napulj u nadasve nam prijateljskoj Italiji
    Da slazem se sa tobom. Italija je lijepa zemlja. E da je nama ovolika ljepota...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Sekulić: "Via Dinarica" će objediniti turističku ponudu regiona
    U okviru saradnje na sprovođenju revidiranog Master plana za razvoj turizma i sprovođenju nedavno potpisane Rezolucije o zaštiti i održivom razvoju Dinarskog luka i susjednih regiona, danas je javno prezentovana nova inicijativa za prekograničnu, regionalnu saradnju u regionu Dinarskog luka, u oblasti turizma u prirodi, zasnovanu na iskustvu Novog Zelanda.

Tim povodom su danas govorili ministar održivog razvoja i turizma Predrag Sekulić istakao je da se zahtjevi gostiju konstantno mijenjaju.
    - Crna Gora, uz izuzetne prirodne ljepote i hotelski smještaj, mora da ponudi mnogo više. Najbolja mogućnost za proširenje turističke sezone i razvoj sjevera nalazi u stvaranju kompleksne turističke ponude kao povezivanje cjelina primorja i zaleđa – smatra Sekulić.
    On je istakao da su iskustva zemalja koje su prepoznate kao top destinacije za avanturistički turizam, poput Novog Zelenda, veoma korisna, „jer su oni uspjeli da napuštene djelove svojih zemalja, koji imaju turistički potencijal, ožive i učine ih atraktivnim za turiste“.
    - Posebno je poučan njihov odnos prema nacionalnim parkovima i njihovoj valorizaciji – zaključio je Sekulić i dodao da realizacijom ovog projekta Crna Gora ulazi u novu fazu ostvarenja strateških turističkih ciljeva, te da nudi novi proizvod „Via Dinarica“ koji može postati regionalni brend i poslati dodatni impuls hotelijerima, turoperaterima i svim drugim činiocima turističke privrede - zaključio je on
    Stalni koordinator UN i stalni predstavnik UNDP u Crnoj Gori Aleksandar Avanesov ocijenio je da je turizam jedan od pokretača razvoja Crne Gore i da kroz ovaj projekat UNDP nastoji ne samo da privuče turiste u našu zemlju već i da kroz turistički razvoj Crne Gore i regiona utiče na obogaćivanje lokalne ponude.
    - Crna Gora ima izuzetan prirodni potencijal koji treba iskoristiti u realizaciji postojećih ideja, pogotovo za eko pješačke i biciklističke staze u regionu Dinarskog luka, koje će biti zasnovane na jedinstvenim prednostima ovog regiona, posebno za ljubitelje avanturističkog turizma.
    Avanesov je naglasio da je Novi Zeland, zahvaljujući ovom načinu valorizacije prirodne baštine, u posljednjih 15 godina dodatno ostvario prihode od 11 milijardi eura.
    - Takav rezultat je moguće ostvariti i u zemljama Dinarskog luka realizacijom ove inicijative koju će sprovoditi Ministarstvo održivog razvoja i turizma, UNDP, uz podršku UNEP i Globalnog fonda za životnu sredinu – zaključio je prvi čovjek agencija UN u Crnoj Gori.
    Saša Radović, direktor Nacionalne turističke organizacije, ocijenio je da se inicijativa „Via Dinarica“ savršeno uklapa u strategiju razvoja Crne Gore do 2020. godine, obuhvatajući dva izuzetno važna segmenta - razvoj sjevera i regionalna saradnja. Radović smatra da se pozitivna iskustva sa Novog Zelanda mogu prenijeti na zaleđe Crne Gore i zemlje regiona koje gravitiraju dinaridima, jer su to „najljepša mjesta regiona u kojima treba vratiti stanovništvo“. On je izrazio je uvjerenje da će „Via Dinarica“ veoma brzo biti prepoznata širom svijeta kao regionalni brend koji će se sam prodavati.
    Svoja iskustva sa puta po novozelandskim nacionalnim parkovima prenio je i Zoran Mrdak, direktor NP„Skadarsko jezero“. On je podsjetio da 10 odsto crnogorske teritorije sada predstavljaju nacionalni parkovi, čiji se broj posjetilaca na godišnjem nivou povećava 15 odsto. Ocijenio je da bi i kod nas, na osnovu iskustva stečenog na Novom Zelandu, aktivan boravak u prirodi trebalo posmatrati kao stil života i to turistima predstaviti kao osnovni uslov dolaska u našu zemlju, tako da bi turistička privreda postala lider u zaštiti životne sredine.
    Nasi sve zivo potpisuju, a onda zaborave i sta su potpisali, a prica im je jednaka pa potpisali instrukciju kako zasaditi lubenice ili kako konstruisati svemirski brod. Vjerujem da Sekulić uvodi sezonu januarskog kupanje i februarskog suncanja i za to se studiozno priprema pa su low cost kompanije najavljaju na jesen.
    Sad moze i ovako da turisti stizu preko Dubrovnika, pa da hotelijeri ispravljaju greske turoperatora "ala crnogorska rabota"
    Kapa dolje onima koji vode hotel The Queen of Montenegro, a lijepo je kad se tamo posalju ljudi pa prosto "neprijatno" slusati kako su
    odusevljeni

Page 110 of 748 FirstFirst ... 1060100106107108109110111112113114120160210610 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)