evo ga PRVI
uzivanje je gledati , bas strasna trka !!!
evo ga PRVI
ne želim oplakivanje.....sve što očekujem je očekivanje
Kiks Red BUlla i Ferraria sa 2 pit stopa.
I kakve su ovo gume, troshe se poslije 2 kruga? Uzhas jedan. Opet otrku odluchuju gume i chuvanje istih.
A trka sama po sebi zanimljiva, dinamichna, dosta akcije.
Akcenat je potpuno na gumama i nije na kvalifikacijama
Webber rpetiche sve zhive jer ima dodatni set mekih guma jer ga nije iskoristio u kvalifiakcijama.
Red Bull nema KERS nikako?
Ili ga namjerno ne koriste i ne stavljaju u bolid zog tezhine shto je suludo jer na kraju trke moraju da ih mjere.
A opet, nije to nuklearni reator pa da je prevelika komplikacija napravit. Svaki tim ga ima oni jedini nemaju?
Ferrari nij da nema brzinu tokom trke. Ali nije to josh blizu prvima ni dovoljno za pobjedu.
Last edited by hercules; 17-04-11 at 09:38.
Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.
danas je najbolji, nakon svih onih problema na startu svaka mu čast!
i weber je strasno vozio
na kraju se W isplati ono što su odlučili na početku da stave tvrde gume, koje su pod punim rezervoarom katastroalno radile. sto se tice guma bas sam juce pisao, katastrofa jedan leteći krug i ćao, a tek kad zaključaš točak pola gume ostaviš na asfaltu![]()
NAJVECI!!!!
Kakav start!!
Kakva superiornost!!!
Webber - vozac dana.
Rosbergu fali iskustva.
TAKUMI
A ko ce sada da bude Robin Hud? HAMILTON!!!
ahhahhhhhhhhhhhhhhhahahahahhahaahahhaahhahahahahah ahaahh ....Fabia KRALJU
bash dobra trka danas! koliko god da mrzim ove nove gume, izgleda da prave stvari mnogo neizvjestnim, zato shto nikad ne znas kad ce neko odjednom da vozi 2 sekunde sporije... shteta za vettela koji je odvozio super trku, ali jbg pogresna taktika skroz, od pocetka se vidjelo... webber i shumi odvozili strasne trke... u svakom slucaju konacno je bilo zanimljivo!
Crazy isn't being broken or swallowing a dark secret. It's you or me amplified.
Katjon vazda :)
Fabia ovo je GP China 2011, nije GP China 2006.
Gume su ochaj zhivi. Kakav raspad. Gubi se na eprformansama prebrzo, i to nije 2-3 desetinke nego sekund dvije. Dovoljno je pogledat krugove na live timing.
NSX kako ti neko onako unishti trku cijelu. Uzhas.
Zato se Webebr muchio na kraju grida u pcohetku, poslije ga je sreca posluzhila. I to sve bez KERS-a. :roll:
ahahahaha a vidje li kretena ahahahahahahahhaah
Crazy isn't being broken or swallowing a dark secret. It's you or me amplified.
Katjon vazda :)
Kako niko ne komentarise Zalosna kako je pokusao da obilazi NAJVECEG uz pomoc DRS-a u non-DRS zone?
Kakva ljiga. Ocekujem kaznu.
Dalje, ne znam prati li FIA ove trke? Jesu li vidjeli Massu kako vozi preko pune linije na izlazu iz boxa? Znaci lijevom stranom komplet preko bijele linije. Njega ne znaju da kazne, ali zato su znali NAJVECEG 2002-e u Magny Cours.
Last edited by Fabia_Elegance!; 17-04-11 at 12:35.
TAKUMI
Slusaj Webbera sto kaze:
Mark Webber "Congratulations to Lewis," said Webber. "It was good that someone finally... of course Seb is in the same team, but he's been on a phenomenal run and we're all here together fighting for victories.
"Shame McLaren won in a way, but also we can't let Seb get too far away. It was a good day for the racing, I think, and a good day for us in terms of points for the team."
Pokvareno.
Drago mi je sto su prekinuli Vettela, zao mi je za Rosba, drago mi je za Hamiltona.
Pratio sam (kao i uvijek) trku na live timing (i BBC naravno) i lap times Vettela i Zalosnog su sprdnja.
TAKUMI
Ne znam sad gdje pise o tome, ali sad mi je palo na pamet, on je vozio preko linije koja je ispred piste, mozda tu smije.
Ne znam stvarno, ali znam za Todta da je gostovao u Maranello prije neko vrijeme mozda su ga zamolili da im gleda kroz prste neke stvari, jbg, vjerujem u to, imam 3 razloga:
1. Kaznili Hamiltona zato sto ga je Zalosni udario (kaznili su i Zalosnog (da ne bude providno) isto sa 20 sekundi, nisu sa 25 jer bi onda Zalosni pao za jednu poziciju);
2. Massa preko pune linije, nista;
3. Zalosni vozi sa otvorenom DRS-om, i nista;
Nego, cuo sam Brundlea kad je rekao za Butka: "Didn't just turn in [u Levisa]?"...
WTF?
Last edited by Fabia_Elegance!; 17-04-11 at 13:41.
TAKUMI
Malo objektivnosti ti ne bi shkodilo. Massa jeste pregazio bijelu pit liniju ali nije napredovao u plasmanu zbog toga niti je ometao vozacha iza sebe zato ga i nijsu kaznili.
Da si malo bolje gledao vidio bi da DRS trepce i da tek kad je dozvoljeno pozeleni. Niti to vozach kontrolishe, nego kompjuter oslobi DRS da se koristi na određeni dio staze. Alonso je pritiskao dugme ali ne reaguje dok sistem ne dozvoli.
Nijesi valjda mislio da će dat vozačima da sami određuju kad će moć da koristi DRS.
Nije napredovao u plasman niti je ikoga smetao pa ga zato nijesu kaznili. Da je bio neki vozach iza njega proshetao bi se pitom ne boj se.
Kaznili su i Ralfa Shumahera nego to niko ne pominje ali dobr.
Hamilton je kaznjen zbog voznje lijevo desno, nije kažnjenjen zato što ga je Alonso udario. Pazi prije nego ovako nešto izvališ preko tastature čisto radi objektivnosti.
Kakav si ti frajer.
Kaze, nije smetao nikome.
Kome je smetao NAJVECI u Magny Course 2002-? Kome je smetao Montoya u Kanadi 2005-e? Rosberg 2009-e u Singapur? Kome je smetalo parkiranje u Rascasse?
On ima dugme i on je pritisnuo dugne i otvorio DRS, vozio je tako dok nije pritisnuo kocnicu.
Zna se gdje smije da se koristi DRS, postoji samo ciljni pravac, ako su ga oni greskom dozvolili (ili ako postoji neki bug u sistemu) onda on nije trebao da pritisne dugme ali on je to pritisnuo zato sto je ljiga.
Hamilton nije vozio lijevo desno, Hamilton je isao samo desno, jedan put.
Onda, zasto nisu kaznili Vettela danas posle starta? I on ga je izgurao skoro do linije, isao je desno.
TAKUMI
Fabia expertu Alonso nije mogao koristiti DRS bez necije dozvole,vjerovatno se radi o nekoj greski zato i nije kaznjen.Kontrola trke daje znak vozačima kad mogu koristiti krilo. Njima je krilo blokirano tokom cijelog kruga i ako su na mjestu dje se razmak detektuje unutar 1s iza vozača koji je ispred njega daje im se signal da se može koristiti DRS od mjesta dje je označeno na stazi. Kad dođe do tog mjesta krilo mu je aktivno i on ga može i ne mora koristiti. Kad pritisne kočnicu krilo se automatski vraća u svoj originalni položaj i opet je blokirano. E sad, zašto je on mogao koristiti na tom dijelu staze nezna se,al sigurno nije njegova krivica ako je imao obavijestenje da je krilo još aktivno.A mislim da sa onim nista nije ugrozio CHICHU(JER MU ZA NJEGA NISTA NIJE TREBAO DRS)
Last edited by f.alonso; 17-04-11 at 15:12.
I ti bi volio da vidis pulena na podijum, ali vidis, dva puta Massic bolji od njega.
Ponavljam, cak i Trulli u Lotus je bio brzi od njega.
TAKUMI
There are currently 5 users browsing this thread. (0 members and 5 guests)
Bookmarks