Page 3 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
Results 51 to 75 of 98

Thread: Zakon

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Registrovat će mo se, nije problem..
    A u ulici Slobode i Hercegovackoj sad rastu iz Berana dEca. Neki novi klinci, neki novi klinci..

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

iMA LI NEKA FORA MOŽDA DA VRATIM SVOJ STARI PRIPEID BROJ?
    Pojam nemam đe mi je ta kartica.
    A u ulici Slobode i Hercegovackoj sad rastu iz Berana dEca. Neki novi klinci, neki novi klinci..

Thanks Thanks Given 
    3,574
    Thanks Thanks Received 
    5,922
    Thanked in
    2,850 Posts

Operateri su obavezni da registruju sve korisnike brojeva sa identifikacionim dokumentom.
    Da bi lakše našli nekoga ako ga policija traži, i zbog namjere agencije da broj učini privatnim vlasništvom tj da broj 068 555 111 (lupio sam broj) može da bude registrovan na Telenor mrežu.
    Tako ćete zadržat svoj stari broj a mrežu ćete moći da birate.
    Najvjerovatnije od avgusta ove godine.
    Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

a sto cu ja koji nemam licnu? a necu da mi se kartica vodi na oca,majku,babu...
    Last edited by Junkie994; 01-03-11 at 08:35.
    The moon will illuminate my room and soon I'm consumed by my doom

Thanks Thanks Given 
    3,574
    Thanks Thanks Received 
    5,922
    Thanked in
    2,850 Posts

Ponesi zdravstvenu knjižicu tamo ti piše matični broj.
    Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.

Thanks Thanks Given 
    5,115
    Thanks Thanks Received 
    9,227
    Thanked in
    4,466 Posts

sad kad ste se pojavili VI,ljudi, sa t-com mreže, moje mišljenje o ovome je još gore. počela sam sama sebi da postavljam pitanja...

zašto su operateri pozivali da se zamijene stare kartice za nove?!
    zašto putem javnog servisa građani nisu pozvani da se "ispuni zakonska obaveza" nego se šalje sms?!

i niko nam ne vadi bubrege,ali ovo stvarno više nema smisla....
    nothing comes from violence and nothing ever could

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    1 Post

e tek ces vidjeti i osjetiti draz cudesnog pripajanja vecem i mocnijem , i gubljenja kojechega sve ne, a o ovome je bila prica i najava i ne vidim zashto dizat tolku pompu sada, ovako je lakse, mogu u smjene da pustaju odredjen broj zamjena i sve protekne najbezbolnije
    Risk , is what makes life worth living

Never a failure, always a lesson!

Thanks Thanks Given 
    153
    Thanks Thanks Received 
    1,671
    Thanked in
    1,045 Posts

Nevladina organizacija MANS, nedavno je podnijela tužbu protiv Uprave policije i kompanije m:tel zbog kršenja prava na privatnost, tajnost telefonskih razgovora i prepiske korisnika tog operatera.
    A sad će pored svakog broja stojat i ime.

Thanks Thanks Given 
    13
    Thanks Thanks Received 
    202
    Thanked in
    133 Posts

prije godinu dana svi svajcarski operateri su iskljucili sve brojeve telefona koji se do tog dana nisu registrovali. odjednom je iskljuceno preko 200 hiljada brojeva

Thanks Thanks Given 
    5,115
    Thanks Thanks Received 
    9,227
    Thanked in
    4,466 Posts

počeli smo sa upoređivanjem...super
    uskoro će se svaki download plaćati, svaki streaming takođe....da ne nabrajam.ajmo baš da se upoređujemo.
    recimo, u minhenu je pišljivi mc donaldsov hamburger 1€,a koliko je bio kod nas?
    cijene prehrambenih proizvoda su kao kod nas,a kod nas je prosječna plata oko 500€. nimalo se ne razlikujemo...

ajmo što prije da usvojimo sve što se može usvojiti!
    nothing comes from violence and nothing ever could

Thanks Thanks Given 
    453
    Thanks Thanks Received 
    2,945
    Thanked in
    1,460 Posts

Quote Originally Posted by goozica View Post
    počeli smo sa upoređivanjem...super
    uskoro će se svaki download plaćati, svaki streaming takođe....da ne nabrajam.ajmo baš da se upoređujemo.
    recimo, u minhenu je pišljivi mc donaldsov hamburger 1€,a koliko je bio kod nas?
    cijene prehrambenih proizvoda su kao kod nas,a kod nas je prosječna plata oko 500€. nimalo se ne razlikujemo...

ajmo što prije da usvojimo sve što se može usvojiti!
    Neka ga onda i meni iskljuce slobodno ja ne mogu da se jednostavno povinujem svakakvim glupostima. Do sad nije nikakvih problema bilo sa prepaid sistemom a sad su nasli da prave nekakve izmjene i to na racun potrosaca. Ko ih jebe!
    My stomach was making the rumblies - that only hands would satisfy.

Thanks Thanks Given 
    4,207
    Thanks Thanks Received 
    2,043
    Thanked in
    646 Posts

E.... nekad se niko nije bunio što se tačno znalo čiji je koji fiksni telefon,
    čak je svako mogao pristupit imeniku i to nikome nije smetalo.
    Nego, sad smo se, ono kao, navikli na anonimnost, pa nam ovo prijavljivanje smeta.

Ali kad malo bolje razmislim, nema ničeg lošeg u tome.
    Jedino će mi bit dusa prijavljivat se svaki put kad budem mijenjala broj.
    Pametnima smatramo samo one koji misle jednako kao i mi.
    Fransoa la Rošfuko, francuski filozof

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    1 Post

nece to ce ic za sekund, ka i do sad dobar dan dajte mi karticu tu jenu taj paket sa police, dajte licnu aha evo izvolte isto
    Risk , is what makes life worth living

Never a failure, always a lesson!

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by kenneth View Post
    Pa i za 67 treba, prije 15 dana sam uzeo broj i može samo sa ličnom...
    Samo ne znam kako je na trafikama...
    Ista je procedura i na trafikama - popuni se formular uz l.k.

Ta informacija je još od prije godinu dana, bilo je u "sredstvima javnog informisanja", ali, pošto to medijima nije bilo interesantno niti od bilo kakvog značaja, naravno da 90% ljudi i ne zna za taj zakon, još manje za njegovo sprovođenje... Isto kao što se ne priča o ukidanju analognog signala u CG, a mogu se kladiti da ljudi ne znaju da će nakon digitalizacije moći da bace svoje antene, jer neće imati nikakvu svrhu. Tipično za nas

Thanks Thanks Given 
    153
    Thanks Thanks Received 
    1,671
    Thanked in
    1,045 Posts

Auuuu,moraće moji ovaj EI Niš iz dnevne da miču .Nesretni TV koji je služio 20 i kusur godina a kojeg nijedan Sony,Samsung itd nije moga isćerat iz kuće će izgubit centralno mjesto u dnevnoj

Thanks Thanks Given 
    2,929
    Thanks Thanks Received 
    3,562
    Thanked in
    1,601 Posts

Ali im je nagrada extra, tacno privuce da se ta g**** registruju...
    Tu es mon héro!

Thanks Thanks Given 
    153
    Thanks Thanks Received 
    1,671
    Thanked in
    1,045 Posts

Stavka 4 otvara mogućnost zloupotrebe jer se pod potrebama nadležnih državnih organa može svašta opravdat.

Thanks Thanks Given 
    115
    Thanks Thanks Received 
    4,510
    Thanked in
    2,652 Posts

Nije mi jasno zašto ste toliko ogorčeni na operatore. Svi pričaju o nekim teorijama zavjere.
    Neko pomenu rentgen?? Kao vas ćeraju da se slikate na njemu. Koliko ja znam idete na rentgen ako vam nešto fali, a ako vam nešto fali onda je mala stvar što će vas neko zračiti...

Slična je stvar ovđe, koristite naprednu tehnologiju (razgovarate bežično iz bilo kog kraja zemlje sa bilo kim na drugom kraju), a kome ta tehnologija ne treba, ne treba mu ni mobilni i on nema problema sa registracijom. Kome treba mali će mu biti problem što je ostavio svoje ime i prezime.

Da odemo korak dalje za paranoju, poptuno je normalno da registruješ automobil ili da dobiješ svoju ličnu kartu (a tu tek ostavljaš svakojake podatke).. Zamsiliste da to do sada niste imali i da trebaju da vam sada uvedu, isto bi se našao neko dap irča kako oće vlada da nas kontroliše.. Zamislite oće moje auto da registruju da znaju šta ja vozim, kako ihz nije sramota kontrola kontrola kontrola...

Ili da odemo u jednu nebulozu. Nejasno vam je zašto treba registrovati mobilni broj sa kojim možeš da odeš u Nikaragvu ili Džibuti, ali vam je jasno zašto treba registrovati fiksni broj u svojoj državi (koji je uvjek u istom gradu, u istoj ilici na istom mjestu na zemlji)... Paranojoo :joint::joint:
    Last edited by Bugi; 26-03-11 at 09:27.
    -> Forma za naručivanje online stvari <-

Bugi Vugi tapši Raduj se!

Thanks Thanks Given 
    14
    Thanks Thanks Received 
    169
    Thanked in
    114 Posts

Quote Originally Posted by Aquaria View Post
    Isto kao što se ne priča o ukidanju analognog signala u CG, a mogu se kladiti da ljudi ne znaju da će nakon digitalizacije moći da bace svoje antene, jer neće imati nikakvu svrhu. Tipično za nas
    Neće ništa da baca ko neće, samo će da kupi kutijicu oko 20€, antena na nju, drugi kraj u TV, pa makar i EI Niš.
    ...dip your hands in the water,
    the same deep water as me...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

ni meni nije jasna ogorcenost sto se tice registracije
    iskreno, potpuno podrzava registraciju, jer nije normalno da u zemlji od 600 000 ima oko 1 000 000 korisnika i nije normalno da svako ima po 4-5 brojeva, od toga 2 za stalnu upotrebu, jedan za utjeru dugova, jedan za zaj######. itd. itd.

kratko - jasno, neke stvari moraju da se kontrolisu, pa tako i ove! kad vidim da neko kaze da je ovo krsenje privatnosti, onda je za neki moj pojam krsenje privatnosti onaj posjedovni list o nekretnini i svaki drugi spis o vlasnistvu

Thanks Thanks Given 
    153
    Thanks Thanks Received 
    1,671
    Thanked in
    1,045 Posts

Quote Originally Posted by Bugi View Post
    Ili da odemo u jednu nebulozu. Nejasno vam je zašto treba registrovati mobilni broj sa kojim možeš da odeš u Nikaragvu ili Džibuti, ali vam je jasno zašto treba registrovati fiksni broj u svojoj državi (koji je uvjek u istom gradu, u istoj ilici na istom mjestu na zemlji)... Paranojoo :joint::joint:
    [/B][/COLOR]

Pa recimo da je fiksni telefon plaćan kao postpejd i da se račun uspostavlja nekom na određenu adresu.Ako ne znaš nekom ime i adresu ne možeš mu račun uspostavit,zar ne
    Pripejd plaćaš unaprijed i po sopstvenoj želji trošiš koliko oćeš,ne možeš potrošit više negoli imaš.

Neko pomenu rentgen?? Kao vas ćeraju da se slikate na njemu. Koliko ja znam idete na rentgen ako vam nešto fali, a ako vam nešto fali onda je mala stvar što će vas neko zračiti...
    Rentgenom su 50tih slikavali po CG sve redom i podsticali narod da to radi.Sve je odrađivano primitivnom tehnologijom i u kamiončetu sa prikolicom u koju su "pacijenti" ulazili i tamo slikavani. Mislim da su nešto slično radili samo u Africi.

Oće li se morat ponovo za nekolika mjeseca kod mtela ić za zamjenu kartica?Vidim da to niko na 68 ne pominje.
    Last edited by Dutch; 06-04-11 at 01:04.

Thanks Thanks Given 
    153
    Thanks Thanks Received 
    1,671
    Thanked in
    1,045 Posts

Quote Originally Posted by Girl_from_Tomici View Post
    ni meni nije jasna ogorcenost sto se tice registracije
    iskreno, potpuno podrzava registraciju, jer nije normalno da u zemlji od 600 000 ima oko 1 000 000 korisnika i nije normalno da svako ima po 4-5 brojeva, od toga 2 za stalnu upotrebu, jedan za utjeru dugova, jedan za zaj######. itd. itd.

kratko - jasno, neke stvari moraju da se kontrolisu, pa tako i ove! kad vidim da neko kaze da je ovo krsenje privatnosti, onda je za neki moj pojam krsenje privatnosti onaj posjedovni list o nekretnini i svaki drugi spis o vlasnistvu
    Navela si primjere u pm.Sve će neko doć i otimat se za moju glupavu pripejd karticu jer mu se sviđa pa stoga mora postojat tapija na nju.Sa druge strane za moju kuću i zemlju bi se našli interesenti a možda i za karivolicu koju vozim.
    Koje stvari moraju i zašto moraju da se kontrolišu?Konstatovali samo da kriminal nije u pitanju.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Ako je registracija zakonska obaveza, sta je sa uvodjenjem portabilnosti brojeva. Zar i to nije zakonska obaveza? Vec par puta su probijali termine koji su bili jasno odredjeni. Ako govorimo o evropskim standardima, onda treba biti dosljedan. Tamo je portabilnost standard, a da ne govorimo o onima koji su otisli i korak dalje, pa npr. korisnici mogu da od raznih operatera uzimaju pojedine usluge koje najvise odgovaraju njihovim potrebama, i to sve na jedan broj. To su krucijalne stvari funkcionisanja uredjenih trzista a ne zamlacivanje ljudi uzimanjem licnih podataka, i to jos sve u totalno neorganizovanoj i stihijski odradjenoj kampanji.
    Ponekad, citajuci forum, pomislim kako ce mi mozak progristi put kroz
    lobanju i otrcati vristeci...

Thanks Thanks Given 
    153
    Thanks Thanks Received 
    1,671
    Thanked in
    1,045 Posts

Mtel čak ni ne pominje zamjenu kartica, nego će to vjerovatno naknadno da nas masiraju.
    Sem toga ne znam kakve veze pozivni broj ima sa karticama.Mene i sad očitavaju kao +382 ako zovem nekog u Srbiji.Ne znam što znači potpuni prelazak na taj broj ako se i sad koristi.

E da,neko mi danas reče kako taj zakon nije još uvijek usvojen.Jel to tačno?

Edit:nađoh da je još 2008 usvojen.Pročitah djelove toga zakona i malo je reć da je smiješno koliko su od usvojenog operateri sporoveli u praksu.Počev od zaštite privatnosti pa do realizacije mjera zaštite potrošača itd.
    Last edited by Dutch; 07-04-11 at 20:36.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by fm_group View Post
    Sta ste se uzrujali toliko kao da vam neko bubrege vadi
    Glupav primjer si naveo @Dutch, pravo da ti kazem ne znam ni jednu normalnu osobu koja ce izgubiti karticu i iskulirati kao da nista nije bilo. Svako normalan je dovoljno odgovoran da zna da moze doci do zloupotrebe kartice pa ce poci da prijavi gubitak iste. Podsticaj vise je upravo to sto je kartica registrovana na ime

Super je akcija, bar dokoni tinejdzeri nece `podmetati bombe` u skolu na svakom malom odmoru kupovinom kartice na prvoj trafici sa parama od uzine.
    .
    Slazem se ovo za tinejdzere i sitne zajebancije, al XXX puta mi se desilo proteklih godina da dobijem ili kupim neki pripejd broj "za jednokratnu upotrebu".. tipa uz ulaznicu za neku zurku, na romociji itd.. da je iskoristim i onda bacim ili izgubim ... i sta onda?? Podjem na trafiku i kupim drugu... A sad treba da idem da odjavljujem neke bezveze brojeve...aha, kako da ne...!!!! Jedinu karticu koju cu ikad da prijavim jeste postpaid i to samo iz razloga da mi neko ne nabija racun..
    sent from tabure

Page 3 of 4 FirstFirst 1234 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)