Page 5 of 9 FirstFirst 123456789 LastLast
Results 101 to 125 of 218

Thread: Vlast oduzima drzavljanstvo Predragu Popovicu?

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    8,676
    Thanked in
    3,838 Posts

Quote Originally Posted by mihael View Post
    oduzeo bi mu ja jos ponesto..no aj..necemo sad

Nemoj mu nevinost dirat e će kosu sebi počupat.
    - .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by NSX View Post
    Nema tu čekanja i razvlačenja, svaka država koja drži do sebe(ili to želi) mora da se vodi svojim interesima. Pa ako bi do dogovora i došlo dali bi mu to državljanstvo ponovo a stvarno ne znam što mu je toliko stalo do istog.
    Pa razumijemo se...Ja sam to otezanje i napao... Nikad neću razumjeti šta se htjelo uopšte s tim glupiranjem o razgovorima o dvojnom državljanstvu. Nikad tu nesuvislu nadu nije ni trebalo podsticat...

Thanks Thanks Given 
    57
    Thanks Thanks Received 
    139
    Thanked in
    105 Posts

Quote Originally Posted by OSCAR View Post
    Na kraju jedna fina satisfakcija za sve one koji su imali pojest tastaturu kad smo viđeli da se onaj kompleksaš širi...
    Zbog toga ja kažem da je u pitanju ogromna količina mržnje koja se kanališe na podjelu izmedju Crnogoraca i Srba što ne znaci da mi je Peco simpatičan,naprotiv...
    Kako neko može znat da su baš njegovi preci bili Dukljani a ne Srpski okupatori (pošto je u pitanju vjerska razlika a po meni nidje razlika medju ljudima nije kao vjerska)!!!Ima li neki zavod u CG dje bi se mogao ispitati taj podatak jer vjerujem da bi mnogo ljudi željelo da ima stablo od 30-tak imena predaka???
    deuscroix

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

100 postova Pecu,nije bio ovako popularan,ne pamti se...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Dalabu klasicna ,ja ne znam u koju je on partiju ,mislio sam da su ga iscerali iz skupstine na izbore...
    A isto tako ,da meni npr oduzmu drzavljanstvo i s tim i sva dokumenta u drzavi dje imam stalno prebivaliste i dje sam rodjen ,i ja i sva moja familija...Pa taj zakon je jednom rijecju PREODVRATAN ...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Saviris: Uzeo sam crnogorsko državljanstvo zbog poreza 25. mart 2011.

Egipćanin Samih Saviris, vlasnik kompanije Orascom, postao je državljanin Crne Gore, odlukom koja je donešena prije deset dana, saznaju Vijesti.
    Saviris je Vijestima rekao da je mogao da uzme britansko, švajcarsko ili crnogorsko državljanstvo, ali da je poreska politika u Crnoj Gori prevagnula. On je pojasnio da su u Velkoj Britaniji prečeste promjene u poreskoj politici, dok Švajcarska naplaćuje porez za poslovanje i van njenih granica.
    - Crna Gora naplaćuje poreze samo za novac koji zaradimu Crnoj Gori, ali ne i na onaj koji ću zaraditi negdje drugo - rekao je Saviris i dodao da već dvije godine razmišlja o crnogorskom državljanstvu, ali je formalni zahtjev podnio prije par mjeseci.
    - Razgovore o državljanstvu sam vodio dvije godine. Treba dosta vremena za vlast da odluči kako bi procedura trebalo da bude. Ne želite da postavite presedan da bilo ko može doći da traži pasoš, tako da sam shvatio da oni treba malo da sačekaju i da se konsultuju sa EU - zaključio je Saviris.
    -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    -Sarvaris mjesto Peca
    Last edited by minjo; 25-03-11 at 07:53.

Thanks Thanks Given 
    2,541
    Thanks Thanks Received 
    524
    Thanked in
    250 Posts

Nije probem u Pecu nego u zakonu koji je diskriminatorski.
    Sve do 21.maja 2006. svaki državljanin Crne Gore (automatski i državljanin SCG) je mogao imati i državljanstvo bilo koje druge države (Hrvatske, BiH, Makedonije, USA...), ali ne i Srbije jer je stvarno bilo glupo imati dvojno državljanstvo unutar iste države (SCG).
    I onda naša skupština, godinu dana nakon raferenduma, preglasavanjem (na šta ima pravo) donosi zakon kojim kaže ko je stekao dvojno državljanstvo do 21.6.2006. srećno mu bilo, ali poslije toga ne može. Dakle, važenje zakona nije od dana donošenja već i retroaktivno.
    To znači da je spriječeno dvojno državljanstvo samo sa Srbijom, ali ne i sa ostalim državama.
    Ispravite me, ako griješim!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Chuh Luksica kako govori da je on za dosledno postovanje zakona, pa time i podrzava oduzimanje drzavljanstva. U potpunosti podrzavam, samo je problem shto se zakoni ne dosledno, nego uopste ne poshtuju u mnogo vazhnijim situacijama.
    Deserve's got nothing to do with it.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    204
    Thanked in
    153 Posts

Quote Originally Posted by Recordare88 View Post
    Chuh Luksica kako govori da je on za dosledno postovanje zakona, pa time i podrzava oduzimanje drzavljanstva. U potpunosti podrzavam, samo je problem shto se zakoni ne dosledno, nego uopste ne poshtuju u mnogo vazhnijim situacijama.
    Ova vlast i postovanje zakona:burp:

Vise je nego jasno sto je ovaj tajming uzet, sta su cekali dvije godine? Vjerujem da ce do pocetka popisa jos biti slucajeva, ne znamo hoce li biti bucnih, ali da ce ih biti, siguran sam. Da su zivi Zemunci, sumnjam da bi njima oduzeli licne karte, oruzne listove, i sve sto su imali dok su bili aktivni, i oni i Surcinci. Jbg, zasluzni gradjani, a i imali su sigurno talova.
    Kad bi danas protiv ovog Mila, stao Milo iz 90-ih, ta dva bi Mila vodila rat do satiranja.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Je li ovo istraga ******** ili sto?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

podsrbica.
    sa ********ma ćemo lako, oni imaju manjinsko vijeće.
    podsrbice traže konstituciju u crnoj gori da bi je predali srbiji.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    32
    Thanked in
    24 Posts

Ova odluka se trebala donijeti prije dvije godine.
    Peco je stravicno ponizavao drzavu, mashuci svjezim drzavljanstvom Srbije.
    Sa druge strane, tajming odluke je vise nego degutantan.
    'Gdje ce biti nacionalni praznik kada se izvuce bod protiv Estonije, Albanije...'
    V.Drljevic-DAN

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ovo je demonstracija sile i samovolje. Jer, šta običan čovjek da pomisli, kad poznatom političaru koji je dugo na političkoj sceni ovako oduzmu državljanstvo? Strah, da se i njima može desiti isto ako se vlastima otvoreno suprotstave, bez obzira o čemu se radilo. Popović je mahao sa svojim državljanstvom da bi napravio dramu s obzirom da mnogo državljana CG ima dvojno državljanstvo sa Srbijom i bilo bi ih još mnogo više da nema ovog zakona. No, zakon je donesen da zaštiti DPSDP državu, jer bi (potencijalni) dvojni državljani mogli da glasaju na izborima, kao što to npr. čine Hrvati. U CG ne postoji glasanje dijaspore, a dijaspora bi činila ogromno glasačko tijelo. Zato je ovo moralo da bude učinjeno. Ovim se ne štiti nezavisna CG, već DPSDP država.
    *O svemu je govorio, bio je u stanju da kaze sve, pa i najmucnije, sve se moglo reci, sve pokazati, o svemu pricati.*
    (H. Hese, Sidarta)

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Ajde malo bez sprdnje oko tajminga jer na to je i Peco igrao. Pogledajte postove sa pocetka i glavno je "zasto pred izbore", sad je "zasto pred popis" a poslije su opet neki izbori i bilo bi "zasto pred izbore". Nema datuma kad bi se uzelo da ne bude a zasto tada a ne na "sveto nikad".
    Zbilja cudo velje da se postuje zakon a jos treba birati kad i da to ne bude na svetac, na slavu, na izbore, na popise, ne nikako radnim danim, a vala nema smisla smetati cojeku kad se nedjeljom odmara.
    Nije Peco maloljetno dijete, pa kad je trazio tudje drzavljanstvo nije znao sta moze da slijedi, ali je mislio da je van zakona i jos zacikavao da postuju zakon "ako smiju".

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by nihil View Post
    Ovo je demonstracija sile i samovolje. Jer, šta običan čovjek da pomisli, kad poznatom političaru koji je dugo na političkoj sceni ovako oduzmu državljanstvo? Strah, da se i njima može desiti isto ako se vlastima otvoreno suprotstave, bez obzira o čemu se radilo. Popović je mahao sa svojim državljanstvom da bi napravio dramu s obzirom da mnogo državljana CG ima dvojno državljanstvo sa Srbijom i bilo bi ih još mnogo više da nema ovog zakona. No, zakon je donesen da zaštiti DPSDP državu, jer bi (potencijalni) dvojni državljani mogli da glasaju na izborima, kao što to npr. čine Hrvati. U CG ne postoji glasanje dijaspore, a dijaspora bi činila ogromno glasačko tijelo. Zato je ovo moralo da bude učinjeno. Ovim se ne štiti nezavisna CG, već DPSDP država.

A kako bi ti u ovom slucaju zastitio nezavisnu Cg?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Moracikus View Post
    Ova odluka se trebala donijeti prije dvije godine.
    Peco je stravicno ponizavao drzavu, mashuci svjezim drzavljanstvom Srbije.
    Sa druge strane, tajming odluke je vise nego degutantan.
    Timing je odlican! Da su mu ranije uzeli drzavljanstvo on bi ispa ka mucenik za veliko srpstvo, a sad to potpuno drugacije izgleda. Vjeruj mi da se njemu timing najmanje svidja.

Thanks Thanks Given 
    103
    Thanks Thanks Received 
    10
    Thanked in
    8 Posts

[quote=Hari Krisna;2143845]Nije Peco maloljetno dijete, pa kad je trazio tudje drzavljanstvo nije znao sta moze da slijedi, ali je mislio da je van zakona i jos zacikavao da postuju zakon "ako smiju".[/quote]

tačno tako, sve i da je ćutao poslije uzimanja drugog državljanstva, trebalo ovo učinjet, a ne još dozvolit mu sprdanje sa zakonima i vlašću i puštajući ga demonstira silu(koliko god ovo smiješno zvučalo) kroz pozive da vlast postupi po zakonu ako smije!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by SECTOR View Post
    A kako bi ti u ovom slucaju zastitio nezavisnu Cg?
    On je protiv nezavisne CG, ili ako je vec nezavisna da bude druga srpska drzava.
    Last edited by Hari Krisna; 25-03-11 at 10:04.

Thanks Thanks Given 
    2,314
    Thanks Thanks Received 
    5,860
    Thanked in
    2,041 Posts

Izdrži Peco.

u potpisu Andrija Mandić-vojvoda-crnogorski državljanin.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Peko View Post
    On je protiv nezavisne CG, ili ako je vec nezavisna da bude druga srpska drzava.
    Ko?Ovaj Nihil?Za Peca tandara broc znam...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by SECTOR View Post
    Ko?Ovaj Nihil?Za Peca tandara broc znam...
    E, Nihil.

The message you have entered is too short. Please lengthen your message to at least 10 characters.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by remark View Post
    Izdrži Peco.

u potpisu Andrija Mandić-vojvoda-crnogorski državljanin.
    :yipiiii::yipiiii::yipiiii:

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    8,676
    Thanked in
    3,838 Posts

Treba Peca dobro našpicat. Nije u Pecovu korist argument da je on poznati političar, pa ako se njemu to dešava, šta će se raditi običnim ljudima. Naprotiv. Mazga poziva običan narod na kršenje zakona. Ima onih koji su povodljivi koji će i pratiti njegov primjer. On, kao političar, mora da se bori da se izmijeni zakon, ako sam zakon ne valja. I poslije 15-20 godina u politici, on krši zakon, provocira državu i poziva ostale da to urade. Je li to ta zakonodavna funkcija parlamenta kojem je on pripadao? I Dedeićevo cijepanje Ustava?

Neka je tajming kakav je da je, šta je alternativa? Nikad ništa ne preduzeti? Koja je onda poenta samog zakona? Bilo kog zakona? Treba da je srećan što je pune dvije godine živio bez posljedica svog kršenja pravila. Častili su ga dvije godine.

Thanks Thanks Given 
    2,541
    Thanks Thanks Received 
    524
    Thanked in
    250 Posts

Quote Originally Posted by NHM View Post
    Treba Peca dobro našpicat. Nije u Pecovu korist argument da je on poznati političar, pa ako se njemu to dešava, šta će se raditi običnim ljudima. Naprotiv. Mazga poziva običan narod na kršenje zakona. Ima onih koji su povodljivi koji će i pratiti njegov primjer. On, kao političar, mora da se bori da se izmijeni zakon, ako sam zakon ne valja. I poslije 15-20 godina u politici, on krši zakon, provocira državu i poziva ostale da to urade. Je li to ta zakonodavna funkcija parlamenta kojem je on pripadao? I Dedeićevo cijepanje Ustava?

Neka je tajming kakav je da je, šta je alternativa? Nikad ništa ne preduzeti? Koja je onda poenta samog zakona? Bilo kog zakona? Treba da je srećan što je pune dvije godine živio bez posljedica svog kršenja pravila. Častili su ga dvije godine.
    Na stranu rečnik koji nije na mjestu, ali ovaj tvoj post sadrži i neistine.
    Kad i gdje je Peco pozvao običan narod na kršenje zakona? Kad je pozvao ostale da to urade?
    Naprotiv, rekavši šta je uradio, on je u parlamentu javno preporučio građanima Crne Gore da se ne povode za njim. Vjerujem da ima onih koji se sjećaju tog čina, a vjerujem da je i snimak negdje moguće naći.

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    8,676
    Thanked in
    3,838 Posts

Ne govoriš đetetu da ne valja da se puši dok sam izbijaš dim za dimom. Valjda se primjerom pokazuje nešto.

EDIT: Obratite pažnju na poentu posta, a ne na rječnik. Ili je važnije koga ja zovem mazgom od toga što taj kojeg ja zovem mazgom radi?
    Last edited by NHM; 25-03-11 at 12:12.

Page 5 of 9 FirstFirst 123456789 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)