Aaaa...vidji ... prvo mi da da slikam 1 sliku , koju ne sacuvava, i onda na sledecu sliku uzima podesavanja sa ove prve slike, sad slucajno pogledah to , mada ne znam sto ce mi to :P
A jesi isprobao to na aparatu? Ima li kakvih prednosti?![]()
Mother, should I trust the government? (No Fu*king Way!)
Aaaa...vidji ... prvo mi da da slikam 1 sliku , koju ne sacuvava, i onda na sledecu sliku uzima podesavanja sa ove prve slike, sad slucajno pogledah to , mada ne znam sto ce mi to :P
Set [Frame Guide] mode when you want someone else to take a
picture for you from the angle you choose.
1. Take a picture from the angle you choose.
- A guide appears around the sides
of the picture.
2. Then another person can take the picture by aligning the edge of the picture to be taken with the guide framing the sides of the window.
Fala ti .
E sad , koji je trenutno najeftiniji canon/nikon aparat koji ima omogucava HD video snimanje ?
i najeftiniji DSLR canon/nikon?
Od compact HD aparata, mislim da je trenutno najbolji kvalitet/cijena: Canon PowerShot SD1400 IS / Digital IXUS 130.
Od DSLR-a, mislim da ti je najbolji za pocetak npr Canon 400D ili 450D, pod uslovom da je dobro ocuvan, a koji se mogu polovni naci za nekih 300ak eura...
...dip your hands in the water,
the same deep water as me...
Fala vam , no dok ja skupim te pare panuce im cijena u pola![]()
Koliko bi se mogao prodati analogni Canon T70 sa objektivom 35-70mm aparat je kao nov.
Last edited by NikNik; 20-03-11 at 21:51.
T90 + 50mm f1.8 sam gledao za 150 funti. T70 vrijedi vjerovatno dva+ puta manje.
\\OFL•GIC
Nego interesuje me dje ima jeftinih filmova? Fujicolor 100tka je u Boni 3.5eura. Ima li dje jeftinije? I ima li ko da zajmi neki siri objektiv za m42 ili m39 navoj?
\\OFL•GIC
Ja sam imao desetak rolni C/B filma s akademije, ali mi je propalo jer nisam iskoristio... bilo mi je krivo kad sam ih našao u fioci poslije 3-4 godine.Poklonio sam ih drugu iz BG da snima za stock, bio je srećan kao malo dijete.
dobri photography tutoriali i ponesto photoshopa
http://www.youtube.com/user/PhotoGavin
Niko nema stari Jupiter 12 - m39 ili Pentacon 30 - m42?
\\OFL•GIC
ima li ko M42 adapter za canon da prodaje?
imali ko da oce da kupi 580 ex ll,ili da se mijenjamo za sb8 ili 9....![]()
Imam nekoliko pitanja, pa ako bi mogao neko ko se bavi fotografijom da mi kaze koji je od ova dva aparata bolji? Gdje mogu da se kupe u Cg ili Srb ?
Ja sam ih uporedjivao na: http://www.dxomark.com/index.php/eng...Sensor/Compare
ali ako bi neko mogao da mi pojasni i preporuci koji je bolji![]()
Bolji je D7000 - http://www.bmfoto.rs/product_nikon-d...-105mm-vr_3283 ali je D90 isto dobar aparat, za prilicno nizu cijenu - http://www.axelfoto.com/sr/index1.ph..._proizvoda=574
\\OFL•GIC
pa sigurno je bolji, nego ja biram izmedju ova dva. cuo sam da na nikon mogu dosta drugih objektiva koji nisu nikon.. e sad ne znam je li to tacno...
interesuje me vase misljenje oko ova 2 modela nikona
D90 vs D7000
treba da uzimam aparat nedje na ljeto,pa me interesuje,dal vrijedi dodati za 7000body ili uzeti predhodnika!
d7000 po spec svakako poboljsan al me interesuje vas glas
hvala![]()
Što se kvaliteta fotografija tiče, D90 i D7000 su tu negdje, uprkos novijem senzoru i više megapiksela. Prave razlike su u izradi (D7000 je magnezijum, D90 polikarbonat) i videu (D7000 snima FullHD/24fps). Ako imaš para, uzmi D7000. Ako imaš ograničen budžet, bolje uzmi D90 i neko vrhunsko staklo. Džaba dobro novo tijelo ako koristiš kit objektive.
Mozes da uzmes D90 sa kit objektivom + neki seksi objektiv, za cijenu D7000+kit. Barem bi ja tako uzeo.
\\OFL•GIC
Upravo to, Druže Tito. Ja i dalje koristim moj Canon 30D jer mi ne treba trenutno bolje. Uložio sam malo u par staklića i mislim da bih prije opet u staklo nego u novo tijelo kad bi imao kintu.
d7000 sa 18-105 je oko 1350e
za te pare mozes uzeti d90 + 50m f1.4d i sb 600...
sve zavisi za sta ces najvise koristiti aparat..
Pa svi koji ulaze u svijet dSLR-a gledaju da uzmu novi updejtovan fotoaparat. Problemi nastanu kada poslije odredjenog vremena kit objektiv pocinje da sputava, pa je potrebno novo ulaganje u objektiv. Zato su odje pala 3 savijeta, da se uzme model aparata koji je star 3 godine, i neki dodatni objektiv. Bolje je imati starije tijelo (inace D90 je i po danasnjim standardima jedan od najboljih dslr aparata) i dodatni objektiv. Koji je to objektiv? Pa to zavisi od fotografa, sta ce najvise da fotografise u buducnosti. To nije bas lako predvidjeti, pa je moj savijet da se uzme D90 sa 18-105 objektivom, a tih "dodatnih" 300-350eura sacuva za neki drugi objektiv, kada se materija malo apsolvira.
\\OFL•GIC
valja li sto ovaj Nikon p100
Bookmarks