Page 77 of 1284 FirstFirst ... 2767737475767778798081871271775771077 ... LastLast
Results 1,901 to 1,925 of 32078

Thread: ++ Informacije o internet kupovini

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    7
    Thanked in
    7 Posts

Quote Originally Posted by Dutch View Post
    Dođe ti u mailu ili imaš na ebayu(ako si tamo trgovao na spisku kupljenih stvari pored dotične pošiljke).Ne šalju ga svi naravno,obično je za veću poštarinu(u mom slučaju je bila 10 funti) ili veću trgovinu neku.
    Na sajtu naše pošte imaš na desnoj strani crno bijeli kvadrat neki sa slovima track & tace.Na sajt Royal Mail-a takođe je lako nać,čak kad guglaš to ima u rezultatu prvom imaš direkt link.U prazno polje uneseš i on ti izbači rezultat.
    Meni nigdje nema tog broja...Mozda bi bilo dobro pri svakoj kupovini zatraziti i taj broj...
    Evo cekam jedan spliter za slusalice iz Hong Konga, 40 dana je proslo...Dok mi je bezicni mis isto iz HK stigao prije 10 dana, a narucen je dan posle splitera...

A u vezi ovog splitera sam kontaktirao prodavca i pitao sam ga sta predlaze i on rece da je spreman da mi vrati pare pa da mu ja ponovo uplatim ako mi spliter u medjuvremenu stigne...To mi je malo cudno, jer lako moze doci do zloupotrebe...Taj spliter kosta jednu funtu, pa mu se mozda ne isplati da mu zbog jedne funte ostavljam negativan feedback...Ne znam kako ovo funkcionise sa skupljim stvarima, tj jesu li spremni da vracaju pare ako im kazes da ti roba nije stigla....

Thanks Thanks Given 
    54
    Thanks Thanks Received 
    321
    Thanked in
    81 Posts

dace ti guzice samo da im ne ostavljas negativan feedback

mislim da sam ti sve rekao sa tim.

vec receno par puta da se negativnog feedbacka boje kao ludi i spremni su na bilo koji dogovor samo da ne dobiju - rep ...

sad jedina stvar koju treba paziti su transakcije van ebay-a.
    razlog : ne mozes traziti refund, ne mozes mozes ostavljati feedback moze ladno da te odje*e ako bude posle neki problem...
    the World's leading dance event
    Sensation

Thanks Thanks Given 
    777
    Thanks Thanks Received 
    642
    Thanked in
    299 Posts

Najveci refund koji sam imao je bio u visini nekih 100 eura. Sve zavisi od prodavca do prodavca. Kao sto rece Nikola, samo placajte PayPal-om, jer vas onda pokriva eBay buyer protection, u slucaju da se prodavac nesto buni. Naravno da moze doci do zloupotreba, zato mnogi i ne salju u Crnu Goru, i uopste na Balkanske prostore.
    Mother, should I trust the government? (No Fu*king Way!)

Thanks Thanks Given 
    369
    Thanks Thanks Received 
    22
    Thanked in
    13 Posts

Danas mi u PG stiže paket iz Španije UPS-om.
    I evo me sad zvaše da mi kažu da treba da dam još 30 eura ako nemam špeditera?i da im pošaljem kopiju lične na fax/mail?Što je ta muka,ovo je prvi put ovako da mi traže?

Vrijednost paketa ja manja od 100 eura (tu oko 50-60) i 0.50kg
    Last edited by Emp; 18-03-11 at 09:00.

Thanks Thanks Given 
    54
    Thanks Thanks Received 
    321
    Thanked in
    81 Posts

muka je sto je poslata brzom postom i sto sad treba da uzmu svoj harac ovi nasi. citaj da te oderu sto ce da ti spreme papire da nema nista za carinjenje.

tih 30e su carinski pregled i usluge spedicije.

pisalo se preko 100 puta da ako se ne salje brzom postom bas zbog toga, mislim ako je nekome ok da placa to 23-24e koliko li vec samo naprijed
    ja casti mi kupovati nesto za 5-6e a njima placati ovamo skoro 30e za nista, ne pada mi na pamet
    Sensation

Thanks Thanks Given 
    369
    Thanks Thanks Received 
    22
    Thanked in
    13 Posts

Postoji li mogućnost da pođem ja lijepo kod njih i uzmem svoj paket a njima dam 0 eura?

Thanks Thanks Given 
    54
    Thanks Thanks Received 
    321
    Thanked in
    81 Posts

Quote Originally Posted by Emp View Post
    Postoji li mogućnost da pođem ja lijepo kod njih i uzmem svoj paket a njima dam 0 eura?

mislim da ne postoji . . .

ne mogu reci 100% da ne postoji jer sam nedje procitao prije da je moguce da im reces da neces njihove usluga spedicije ili tako nesto pa tako da izgjegnes makar dio toga haraca. mozda se javi neko pa ti objasni to bolje.
    Sensation

Thanks Thanks Given 
    777
    Thanks Thanks Received 
    642
    Thanked in
    299 Posts

Mislim da ne postoji ta mogucnost, mislim da je jedina mogucnost da odbijes da primis posiljku (osim ako ti nemas nekog svog speditera koji ce to da ti odradi free, to vec ne znam kako ide), i da je oni vrate nazad posiljaocu. Onda on da ti vrati ono sto si platio - troskovi postarine, jer nije prodavac kriv za te zavrzlame...

Po 100-ti put da ponovim... Ne kupujte nista sto se salje kurirskim sluzbama, osim ako to nije bas vrijedno (300-400+ eura) i treba vam u najkracem roku, pa ste spremni da izdvojite za te njihove usluge neplaniranih 20-30 eura. Meni su stizale dosta vrijedne stvari najobicnijom postom, i nikada nisam imao problema... Kada saljete preko poste, jedino sto mozete platiti je carinski pregled (4 eura), a ako je potrebno carinjenje, obavjestice vas posta o potrebnoj proceduri... Ne znam koja je, jer jos nikada nista nisam carinio
    Last edited by Incognito; 18-03-11 at 09:16.

Thanks Thanks Given 
    369
    Thanks Thanks Received 
    22
    Thanked in
    13 Posts

Eh nisam čitao pažljivo ovu temu i sad ispaštam
    No dobro,evo opekoh se sad i neću više.
    Hvala.

Thanks Thanks Given 
    54
    Thanks Thanks Received 
    321
    Thanked in
    81 Posts

Quote Originally Posted by Incognito View Post
    Mislim da ne postoji ta mogucnost, mislim da je jedina mogucnost da odbijes da primis posiljku (osim ako ti nemas nekog svog speditera koji ce to da ti odradi free, to vec ne znam kako ide), i da je oni vrate nazad posiljaocu. Onda on da ti vrati ono sto si platio - troskovi postarine, jer nije prodavac kriv za te zavrzlame...

Po 100-ti put da ponovim... Ne kupujte nista sto se salje kurirskim sluzbama, osim ako to nije bas vrijedno (300-400+ eura) i treba vam u najkracem roku, pa ste spremni da izdvojite za te njihove usluge neplaniranih 20-30 eura. Meni su stizale dosta vrijedne stvari najobicnijom postom, i nikada nisam imao problema... Kada saljete preko poste, jedino sto mozete platiti je carinski pregled (4 eura), a ako je potrebno carinjenje, obavjestice vas posta o potrebnoj proceduri... Ne znam koja je, jer jos nikada nista nisam carinio

da prensem malo duha sa automibilizma

potvrda
    Sensation

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    7
    Thanked in
    7 Posts

Evo kad smo kod te procedure oko prijema stvari itd...interesuje me jeste li vracali kad nesto? Koja je procedura? Je li bilo problema itd?

Ima bas kvalitetnih majica, trenerki i uopste odjece i obuce po vrlo povoljnim cijenama, tipa Fila majica je bila 38 funti, sad je 9 + 2 dostava...Ali dok se to ne proba...

Pa ako procedura vracanja ne kosta puno i nije komplikovana, uzeo bih par stvari

Thanks Thanks Given 
    777
    Thanks Thanks Received 
    642
    Thanked in
    299 Posts

Procedura je da prvo obratis paznju na sekciju "Returns" kod prodavca, i tu nadjes sve potrebne informacije, npr u roku od koliko dana mozes vratiti robu... Kada primis posiljku, i ne svidi ti se, onda jednostavno obavjesti prodavca, i na adresu sa koje ti je poslao, ti fino to ponovo zapakujes i posaljes iz nase poste... I platis postarinu... Kada primi posiljku nazad, on ce ti fino vratiti pare minus njegovi prvobitni troskovi postarine...

U slucaju da je roba ostecena kada je ti primis, ili nije onakva kakvu je prodavac opisao, tada mozes isto ovako da je vratis, samo sto ce ti tada vratiti i troskove postarine...

Uglavnom, kod kupovine odjece, imas najcesce naznacene mjere i velicine, pa npr ako kupujes Nike, slicne su velicine i kod nas, i kod njih... Za neku odjecu koju prvi put kupujes, fino se izmjeri, i onda provjeri sa tabelom na stranici prodavca...
    Last edited by Incognito; 18-03-11 at 10:30.

Thanks Thanks Given 
    153
    Thanks Thanks Received 
    1,673
    Thanked in
    1,047 Posts

Patike poslate u ponedeljak iz UK stigle jutros .Nisam se nada da će tako brzo .

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    7
    Thanked in
    7 Posts

Procedura je da prvo obratis paznju na sekciju "Returns" kod prodavca, i tu nadjes sve potrebne informacije, npr u roku od koliko dana mozes vratiti robu... Kada primis posiljku, i ne svidi ti se, onda jednostavno obavjesti prodavca, i na adresu sa koje ti je poslao, ti fino to ponovo zapakujes i posaljes iz nase poste... I platis postarinu... Kada primi posiljku nazad, on ce ti fino vratiti pare minus njegovi prvobitni troskovi postarine...

U slucaju da je roba ostecena kada je ti primis, ili nije onakva kakvu je prodavac opisao, tada mozes isto ovako da je vratis, samo sto ce ti tada vratiti i troskove postarine...

Uglavnom, kod kupovine odjece, imas najcesce naznacene mjere i velicine, pa npr ako kupujes Nike, slicne su velicine i kod nas, i kod njih... Za neku odjecu koju prvi put kupujes, fino se izmjeri, i onda provjeri sa tabelom na stranici prodavca...
    Hvala ti na odgovoru.

Evo napr. za jednu majicu pise ovako:
    ...we offer an "absolute satisfaction" guarantee where you can return any unopened item within 14 days of the date of your receipt of your order...

Sto im znaci ovo unopened?

Kako cu je probat ako ne otvorim

Thanks Thanks Given 
    777
    Thanks Thanks Received 
    642
    Thanked in
    299 Posts

Daj link, pa da pogledam na sta konkretno misli...

Thanks Thanks Given 
    153
    Thanks Thanks Received 
    1,673
    Thanked in
    1,047 Posts

Quote Originally Posted by Brent1986 View Post
    Hvala ti na odgovoru.

Evo napr. za jednu majicu pise ovako:
    ...we offer an "absolute satisfaction" guarantee where you can return any unopened item within 14 days of the date of your receipt of your order...

Sto im znaci ovo unopened?

Kako cu je probat ako ne otvorim
    Proba se u radnji a ne preko neta .Teško da će ti ko prihvatit povratak jer se tebi ne sviđa kako ti "čuči".Sem toga,ti bi mora da platiš troškove poštarine i njihove i tvoje a s obzirom na naše cijene to bi te više koštalo nego majica sama.Pažljivo razmotri brojeve pa ko što ponese

Thanks Thanks Given 
    777
    Thanks Thanks Received 
    642
    Thanked in
    299 Posts

Quote Originally Posted by Dutch View Post
    Proba se u radnji a ne preko neta .Teško da će ti ko prihvatit povratak jer se tebi ne sviđa kako ti "čuči".Sem toga,ti bi mora da platiš troškove poštarine i njihove i tvoje a s obzirom na naše cijene to bi te više koštalo nego majica sama.Pažljivo razmotri brojeve pa ko što ponese
    Vjeruj mi da gotovo svi prihvataju povratak robe, osim ako ne kupujes nesto polovno... Naravno, ako tebi nije komplikovano sve to nazad pakovati, slati, cekati, itd itd... Al generalno ako nosis npr XL majice, tu nema mnogo mudrosti

Thanks Thanks Given 
    153
    Thanks Thanks Received 
    1,673
    Thanked in
    1,047 Posts

E ne znam,nije mi nešto isplativo da o svom trošku šaljem nazad za inostranstvo

Thanks Thanks Given 
    58
    Thanks Thanks Received 
    72
    Thanked in
    38 Posts

Nego Dutch, kakve su patike
    Njak Njak Njak

Thanks Thanks Given 
    153
    Thanks Thanks Received 
    1,673
    Thanked in
    1,047 Posts

Jeftinije 30-40e nego da sam ih ođe kupio .

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    7
    Thanked in
    7 Posts

Daj link, pa da pogledam na sta konkretno misli...
    http://cgi.ebay.co.uk/Fila-Mens-Cost...70973933869768

Thanks Thanks Given 
    777
    Thanks Thanks Received 
    642
    Thanked in
    299 Posts

Ovo se odnosi na ostecene, ili stvari koje nisu kao sto su opisane (npr posalju ti majicu pogresne boje)... U tom slucaju ti oni refundiraju sve sto si platio, ili ti salju ponovo taj proizvod, po prispjecu tog sto si vratio nazad kod njih... Ne kazu nista konkretno za stvari koje ti ne odgovaraju, al vjerovatno je slicna procedura... Pitaj direktno prodavca ako imas nekih nedoumica... Medjutim, kako je ovdje u pitanju 11 funti sa postarinom (cca 12,5 eura), u slucaju da ti ne odgovara velicina, poklonis majicu nekome, ili je prodas na podforum Oglasi

Thanks Thanks Given 
    153
    Thanks Thanks Received 
    1,673
    Thanked in
    1,047 Posts

Ja mislim da ga ne može ispanut ispod 10e da je vrati nazad

Thanks Thanks Given 
    54
    Thanks Thanks Received 
    321
    Thanked in
    81 Posts

jeli ko porucivao kad sto iz njemacke

pricam sa jednim prodavcem da mi posalje jednu stvar i on se slaze kaze 30e ali nije to problem nego sto salje DHL-om, pitam ga za normalnu postu da nije brza posta i evo sto mi on kaze

Hello again...

The problem is that the normal post in Germany, called "deutsche Post" and DHL are ONE company! DHL belongs to Deutsche Post. So whenever i send some bigger things to Germany or around the World it will be automatically shipped via DHL...
    There will be no other way... But i don't understand why you still have to pay... Last time i sent a sextant to Italy and i think this guy didnt pay any extra fee...
    But i really don't know.
    sugestije? licitacija se zavrsava sjutra oko 4 pa samo do tada ako neko moze odgovoriti
    Sensation

Thanks Thanks Given 
    1,129
    Thanks Thanks Received 
    579
    Thanked in
    338 Posts

Meni su sve vece stvari iz njemacke stizale DHL-om, samo ne ovdje, nego na adresu u njemacku, tako da je to vjerovatno istina, nema razloga da laze lik.
    Mozemo li mi kako da stupimo u kontakt sa nekim menadzerima DHL-a ili nesto, da im objasnimo sto oni rade kod nas, da naplacuju nesto sto nikakve veze nema, da oni odreaguju nekako ?

Page 77 of 1284 FirstFirst ... 2767737475767778798081871271775771077 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 4 users browsing this thread. (0 members and 4 guests)