jel mi skupo dat 12e za nov UV 77mm?![]()
pa to mi je najvaznije kad kupujem polovnu stvar, inace ne bih mogao da zivim s tim. od jedne male ogrebotine bih poludio
cuo sam za taj shutter count. kako to da fotoaparat ima rok trajanja? i reci mi nesto u vezi s objektivima. kupujem li i njih, zbog cega itd?
jel mi skupo dat 12e za nov UV 77mm?![]()
Nisam neki strucnjak u ovoj oblasti, al vise detalja mozes naci na Wikipediji. Uglavnom, dslr ima ogledalce koje se fizicki pomjera pri okidanju fotke, i cim se nesto fizicki pomjera, to ima i rok trajanja... E sad zavisi od kvaliteta modela aparata, al uglavnom ovaj tok trajanja varira od nekih 100.000-200.000 fotografija, sto i nije tako malo...
E sad dobra stvar dSLR-a su upravo objektivi... Najcesce dolazi neki objektiv sa njim u kit-u... Koji ce ti za pocetak sasvim zadovoljiti potrebe... Pa ces vremenom vec sam vidjeti da li vise preferiras fotografije pejzaza, ljudi, ili neceg treceg, pa ces prema tome birati i objektive za njega... Uglvnom objektivi se krecu od nekih 100ak pa do par hiljada eura, naravno zavisi od tvojih afiniteta i mogucnosti... Isto tako, ako nekim slucajem ti rikne aparat jer si ispucao 100.000+ fotki, uvijek mozes kupiti samo tijelo aparata, a objektiv prebaciti sa postojeceg... Uglavnom, lijep je to hobi, al trazi neka ulaganja![]()
Mother, should I trust the government? (No Fu*king Way!)
ja sam dao 45e za 67mm Cokin, koji je mnim, bolji![]()
DSLR sa HD videom nema šta ispod 500 evra da se traži. Za toliko sam vidio Canon 500D polovni sa 18-55 IS objektivom. Ne znam koja je situacija s Nikonom, ali oni kaskaju u tome tako da mislim da nije bolja.
...dip your hands in the water,
the same deep water as me...
evo ima vise od godinu da imam d90 jos nijedan video nisam snimio..nisam ni pogledao kako
Ja cu ti rec kakokliknes to dugme Lv, i pritisnes OK, i onda snima.. opet OK, i onda je prestao da snima.
![]()
đe da nađem info koliko sam na nikona (d3000 i d5000) okinuo fotki, baš me interesuje? tražih po menu, al slaba vajda... neki shutter count se traži jel?
Valja li sto ovaj kurs sto organizuju u foto klubu Podgorica? Koliko to kosta, nema da pise na sajtu?
pisasmo već o tome, 100e je kurs
valja ako si početnik...mora se krenut od osnova
RotfLmaOmGg
zahvaljujem, instalirah taj programčić i ja se začudih da nisam okinuo ni 200 fotki kad ono 900 i kusurkako lete fotke...
Last edited by MontSAT; 24-02-11 at 21:19.
...dip your hands in the water,
the same deep water as me...
Jedno pitanje u vezi baterija.
Gdje u PG da kupim kvalitetne punjive baterije? I koliko koštaju otprilike?
Trebaju mi za moj Canon IS130 u koji dođu dvije AA baterije. A sa blicem i gori bukvalno rečeno
Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.
moze li mi ko rec za sta mi sluzi na aparat mod "Frame Guide: Shutter"?
ja sam uzeo PHILIPS rechargeable accu AA 1.2 NiMH - odlcine su
Opet : moze li mi ko rec za sta mi sluzi na aparat mod "Frame Guide: Shutter"?
Opet : moze li mi ko rec za sta mi sluzi na aparat mod "Frame Guide: Shutter"?
stvarno me zanima a nmg nidje da nadjem.
Jesi probao: http://www.google.com/search?q="Frame+Guide%3A+Shutter" ?
Mother, should I trust the government? (No Fu*king Way!)
Jesam . nisam nasao neko objasnjenje.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks