Mjenjac pasuje ali valja stavit drugi od 1.6 zbog prenosa, osovine su iste AFAIK, ECU drugi a instalacija ista, uz malo modifikacija.
Imam klimu nije automatska mada nebitno uzet cu ovaj original za 60e nije skup bolje nego da uzmem polovni pa da za 3 mj propisa.
Nego za motor zna li iko koji motor pase sad su benzinci jeftini pa bih jaci ubacio bolje no ovaj da radim nanovo ovome cu jebat majku u skorije vrijeme jer ga vozim i ovako a sav je u *****.
Sad je c14se od 82Ks ja bih neki od tigre jaci 1,6 16v ali sta mi jos treba mijenjat dal moze moj ecu i instalacija da ostane.
Mijenjac moj ili novi,,osovine pasu li ili ne zna li ko.
I hvala na odgovorima +rep.
Mjenjac pasuje ali valja stavit drugi od 1.6 zbog prenosa, osovine su iste AFAIK, ECU drugi a instalacija ista, uz malo modifikacija.
TAKUMI
Koliko vidjeh na opelovom sajtu sa popisa motora ovaj je najaci iz tigre X16XE 1598 cc, 16V DOHC, 78 kW / 78 kW /
sa 106hp i opet je to malo mislio sam nesto vise ali jbga ako ovaj nadjem njega cu jer za bilo koji jaci treba previse zajebancija.
Meni je sad F13 a u tigri je F16 mijenjac mada vidim da pisu kad se stavi ovaj motor na F13 da su kratke 1 i 2 i da lijepi za sic ka blesav i da moze lagano da ga izdrzi. Ne znam nisam pametan sad cu se bacit u potraznju da vidim sta se ima za kupit pa ako nadjem kakav motor pisem opet da vidim kod koga to da odradim da valja da zna sta radi.
Nisam nesto zadovoljan sa njim, pogotovo po hladnijem vremenu
Znate li kakvog dobrog majstora za lajsne ,treba nesto da mi pogleda ?
moze li mi ko dat broj tog makija ?
Kad si vec uzeo auto trebao si i u zadnji diferencijal promijenit (cini mi se da je kod mene za prednji diferencijal i mjenjac na jedno mjesto sipa ulje a za zadnji posebno) ako je i kod tebe tako dobro bi bilo da i zadnji diferencijal zamijenis ulje cini mise da staje oko 2 litra
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks