Нек причају људи што оће нама (некима) су руси напунили џепове, лако је по њима ударат док су ође но што ће бит ако их не буде овог љета?
Montenegro Airlines i Moskovia su promjenili regularni raspored letenja za Moskvu. Tako da nece biti skoro 50% letova tih aviokompanija do kraja marta. Sto ce bit dalje, videcemo.
Kompanija Rtours vec sada nudi u Moskvi ljetovanje u Crnoj Gori sa 20% popusta ali uz obavezan 100% prepaid.
Budvanska "Imperija" je zatvorila svoju kancelariju u Moskvi.
Hm...
p.s. Hoce li bit' i ove godine clanak u Vijestima da je Moskva "crna recepcija" crnogorskog turizma?
Нек причају људи што оће нама (некима) су руси напунили џепове, лако је по њима ударат док су ође но што ће бит ако их не буде овог љета?
Ја чекам посао али волим ову земљу!
А што пијем кад ми шкоди
ко ће кући да ме води?
O tom i pitam. Ono sto sam naveo su uznemiravajuci simptomi.
Ministar turizma Damir Bajs pohvalio se kako su u programu 'Krila Hrvatske' potpisana čak 94 ugovora vrijedna 8 milijuna eura koji u 2011. trebaju dovesti gotovo 650 tisuća turista
http://www.jutarnji.hr/hrvatsku-turi...verina/920535/
Rade li sta nasi, ili ce oni tamo u maju, junu?
Rade,Nenezic nije više ministar,dosta...
Ne bih se baš bavila procentima (mada očekujem da će biti tu negdje između 5 i 10%), ali mislim da će akcenat ovogodišnje ljetnje turističke sezone biti na rečenici: "Svjetska ekonomska kriza je za nama", tako da će i ovog ljeta turizam da nam cvjeta.
Mislim da su se Rusima smučile visoke temperature nakon onog prošlogodišnjeg talasa toplog vazduha (kad je u Moskvi izmjereno preko 35 stepeni), tako da će sigurno ljetovati negdje na Sjevernom ledenom moru, bar dok ih ne prođu traume![]()
Priča se da novi ministar ne zna engleski.
Naucice,i vele da dobro vozi sto je za pohvalu,makar nece necije majke u crno zavijat.
Ali,da oce neko opeglat ovo krezubo strashilo od Sase Radovica,bilo bi izvrsno.
Elektroinzenjer u turizmu...uh!
"...Tu je slika Ive Lole Ribara"
To mu je plus vjeruj mi, ne nego neka shunja od ekonomiste ili pravnika.
Gledajuci kako idu stvari u Egiptu, pretpostavjam de ce bit koristi ot toga za crnogorski turizam. Vrlo moguce da znatan broj ljudi odluce da idu ove godine negde na Jadran (recimo) umesto da odu u Egipat. Sta mislite vi?
Crna Gora više nije na mapi luksuznih turističkih destinacija
http://www.vijesti.me/vijesti/crna-g...ja-clanak-6414
Ovo može da bude nezgodno. Ako Orascom bude odugovlačio sa Lušticom ponoviće se Svetac, izgubiti vrijeme i ugled. Pokazalo se da smo dobili samo neke muljatore ni jedan ozbiljni investitor nije došao na CG primorije. Ovi Britanci (ili Rusi) što su dobili Valdanos sigurno nisu ništa bolji.
Mnogo sam razocaran sa svim ovim...narocito sa Restis Group i Sv.Stefanom (ako ga pod hitno ne pocne radit i dovrsavat, i nocu ako treba).
Ako i sa kim treba ZAOSTRITI-sa njim treba, jer moze, zna, hteo je, kredit je dobio za to (dakle ima para) ...tako da sad najvjerovatnije nesto okrece i zaradjuje okolo sa tim parama, a na MNE-kad stigne....e pa neka ga Premijer podsjeti da je drzava najaci igrac na svome prostoru...kad je mogao onako muski i KORISNO PO MNE da postupi sa Munk-Knezevic konzorcijumom-moze i sa Restisom!
Tim prije sto je Sv Stefan VAZNIJI OD MONTEPRENCA KAO SIMBOL MNE!
Pozdrav i sva sreca Premijeru...da pripremi i ocisti sto moze ZA ONU PRAVU I DOBRU PRIVATIZACIJU!
Last edited by Old Bone; 13-02-11 at 22:56.
"Svoj posa i svi na radne zadatke...i vrijeme je posle par stotina godina da pocnemo sa malo rada"
Finansijski izvještaji kompanije Cubus lux na sajtu MANS-a
http://www.vijesti.me/vijesti/finans...-a-clanak-6411
Norvežani u Ulcinju gradili na divlje, inspekcije žmurile
http://www.vijesti.me/vijesti/norvez...le-clanak-6396
Izgleda da će Ulcinj biti nova Budva.
Dje je odje vijest. To je praksa. Po meni bi bila vijest ukoliko bi se nesto izgradilo sa svim potrebnim dozvolama.
Kad bi vidio naslov tipa "Zapoceta gradnja kompleksa XY, investitor ima sve potrebne dozvole", stvarno bi se iznenadio.
A ministarstvu treba promjenit ime u Ministarstvo za "sredjivanje" prostora (i u smislu devastacije i u smislu sredjivanja nekom).
Release Yourself
ha-ha, kakva glupost!
Recite je li ikome ikad bio je izdat racun za uplacenu agencijsku proviziju?Oni, prosto, “hapse“ svoje sunarodnike, koji su došli da nešto kupe, već na aerodromu u Tivtu, ubjeđuju ih da mogu da budu prevareni od Crnogoraca, pa se kupoprodajni ugovori na kraju završavaju mimo domaćih agencija. Tako se, između ostalog, gubi i dio poreza na proviziju.![]()
Hrvatska ce ponovno otvoriti vrata za Rusa i Ukrajinaca od 1. travnja! Ruski i ukrajinski turisti moci ce kao i lani neprekidno bezvizno boraviti u Hr do 90 dana.
U CG mozemo samo 29 dana
Kome kod vas smeta taj ruski novac?
IM - Old Bone
Tamo đe nas čekaš, okupićemo se opet i nastaviti đe smo stali...ZBogom prijatelju...
samo rusi ,ukrajici i albanci mogu 30 dana,ostali 90 dana bez viza.Mada, ovih buljuk tajkunskih rusa,ode jedan dan na izlet do dubrovnika i opet su tu 30 dana da uživaju u tajkunskim stanovima u vilama koje mi zaklanjaju ariju koju sam prije imao.Ovi što dolaze turistički,ostaju 14 dana, da kam pukne.
Last edited by minjo; 13-03-11 at 15:04.
Minjo, prosjecan "ruski taikun" (a u stvari obican covjek) TROSI NOVAC u CG. Novac, zaradu kojeg tvoja drzava ne moze omoguciti velikome broju tvojih sugradjana. Zasto ne zelis dat ljudima mogucnost zaradit malo pare ne samo u sezonu nego tijekom cijele godine?
PS Brojni su Crnogorci bili presretni kad su Rusi kupovali stanovi te vile od njih ... i to za kes. Sada oni koji su prodavali UOPCE nemaju pravo na nezadovoljstvo! A ako bilo kome smeta neka "tajkunska vila" koja mu sprijeci pogled, moze slobodno pitati svoga susjeda iliti rodjaka iliti prijatelja ZASTO JE JU PRODAO RUSIMA. Mozes takodjer pitati jeli taj lik uplatio porez s onog kesa, ali mislimda ce ovo bit retoricko pitanjeKoliko ja znam drzavni proracun nije dobio NI PERPERA od toga. Dakle znas koga trebas pitat zasto je zivot u CG takav kakav je.
![]()
Rusa ko salate,cijele godine....Imaju rusko selo,rusko groblje,rusku crkvu,hotele,ruska ampartmanska naselja,firme.......nek otkriju sada mala čari hrvatske,prenapućili su nas!
Život u Crnoj Gori je odličan,sa manje rada se ne može bolje...
Pametni Švajcarci,kod njih najviše 25% rusa može biti u jednom hotelu od ukupnih gostiju,pitam se zašto?
Last edited by minjo; 13-03-11 at 16:06.
IM - Old Bone
Tamo đe nas čekaš, okupićemo se opet i nastaviti đe smo stali...ZBogom prijatelju...
Mislim zato sto mogu birati gosta zbog toga sto imaju sto njima ponuditi.
Vjeruj mi, ne mozes toliko dugo zivjeti u zabludi da je Crna Gora atraktivna destinacija za tajkuna te oligarha. Za njih ovdje uopce nemate NISTA za ponuduti.:bart: Kod vas nece nikad doci ni prvi ni drugi. Mi smo vasi gosti i IZVOR PARE! Ovo "mi" znaci ljudi cije su plate malo iznad prosjeka i od kojih se samo saka imbecila ponasaju bahato, a vecina su od njih spremni TROSITI PARE na potpuno mirni nacin.
Eto pitaj slobodno ma koga od prodavca na setalistu u BG smetaju li njima nase pare, pitaj mojih susjeda na CT jesu li protiv toga sto bih mogao kupovati kod njih prsutu, meso, mlijeko te med tijekom 90 dana.
Ah, oprosti ... sto su oni ljudi za tebe, sto su za tebe tisuce nezaposlenih u CG kad tebi necija vila sprijeci pogled. Dvokatnica, koju je kupio obican menedzer iliti odvjetnik iz Moskve i na kojega pogresno mislis da je PRAVI TAJKUN :lolblue:
There are currently 4 users browsing this thread. (0 members and 4 guests)
Bookmarks