Vesovic dao juce golcinu za CZ![]()
BISOGNA VINCERE !
vraca nam se poleksic ^^
ne treba nam nista.
Koliko je branio za reprezentaciju, niti jedan gol na njegovu dusu. Pa i ne treba nampouzdan golman...
Bozovic se ustalio na golu, on nas je prakticno i zadrzao na prvoj poziciji, a Poleksic nije branio mjesecima. Jos Blazica hvale na sva vrata u Belgiji.
Onaj izjednačujući gol Bugara apsolutno ide na njegovu dušu. Po meni je on vrlo limitiran golman. Srećom, ima dosta talentovanih golmana u našoj ligi koji bi mogli nešto napravit u budućnosti (Dragojević, Lakićević, Velimirović). A tu činjenicu o našoj talentovanosti za golmane rijetko ko primjećuje. Evo Srbija kolika je pa ima mnogo većih problema od nas po tom pitanju.
Dick Laurent is dead!
S obzirom da rekreativno branim, i da sam dva puta "dao" ruku zbog toga (ne odoh kod doktora, ali sad ne mogu ni prozor, bez po muke, otvorit s njom), mogu iznijeti zakljucak zasto CG su dobri golmani. Potrebne su velike mosnice i inteligencija, prije svega ona momentalna, situaciona. Bonja nije bas neki bistrov, ali to kompenzira svojim paketom. Poleksa je itekako inteligentan, a relativno hrabar... Opet, cesto smo gledali nase golmane gdje kiksaraju. To je zato sto nam je skola losa, a i lose su fizicki pripremljeni. Na kraju, jedini moderan golman na ovim prostorima je Bonja. Sjecam se njegovih nekoliko odbrana u intervalu od 30-ak sekundi. A onda se sjetim npr. svih ostalih, sto skinu jedan sut, a na drugom vise ne znaju ko im glavu nosi... U Engleskoj ih ima koliko hocete (dobro pripremljenih). Medjutim, ogromnoj vecini golmana, pogotovo na ostrvu, itekako fali neocortex. Zakljucak: Hrabar i inteligentan narod (nisu nam valjda bzv glavudze ovolike) mora imati bolju selekciju golmana.
ja sam branio jedno 15 tak godina al rukomet mada u principu to je to. golman da bi bio kompletan sem dobrih m..a i sto bi rekli mora biti lud treba imati inteligencije malo i dobar refleks sto je najbitnije tu i dobru koncentaciju koja se vjezba isto. odmah mi prodje kroz glavu ona odbrana bufona ispod juzne tribine, cist refleks. najmanje je skole tu bilo. a ja je vec vidio u go taeda, to je bonja uradio runiju isto, i kompletan je golman i stetasto ne brani u nekoj jacoj ligi i iskreno cudi me to. mada mi je i poleksic siguran takoi da sto se tice golmana nemamo problema ko god da je tu.
Interview Pejovica i Seratlica
http://www.jagiellonia.pl/aktualnosci.php?a=8877
za sada hvale pejovica da je dobar i ima dobru tehniku i izgleda da ce ostati starter.
Seratlic je ja bio u pripremama, ali je u ligi slabije igrao pa se od njega vise ocekuje
/me stetan
Amor dolor est!
Amor vincit omnia!
obavezno, ali obavezno pogledati ---> http://www.svjetlopisi.com/cg/cg.html
ja kazem da je ovako ispalo vise nego odlicno ali eto ipak mislim da je medju tri najbolja.
edit: promasi vesovic sad prazan gol za zvijezdu
Poleksa mi nikad nije ulivao neko povjerenje,sta vise, mislim da je "rupica" od golmana,ali eto dobar je za atmosferu u reprezentaciji,a inace dalabu obicna...
Nemamo lobi al' imamo damu ! Eviva !
/me stetan
Amor dolor est!
Amor vincit omnia!
u pravu si, pratim meceve standarda samo radi njega jer ga i licno znam ali kazem bojim se da ne vrate ovog sinana na gol...
čudo kako Blažić nikad nije dobio pravu šansu u nacionalnom timu, mislim, čovjeka su proglasili (a ne vjerujem da sam nešto pogrešno shvatio) za najboljeg golmana grčkog prvenstva; dok je čuvar naše mreže bio niko drugi do Poleksić, koji ako i ima nekih kvaliteta, mnogo se dobro skrivaju od publike.
Poslije ovog zemljotresa u Japanu,vjerovatno ce se otkazati gostovanje nase reprezentacije,jer njima jos dugo nece bit do fudbala.
Morala bi se naci neka zamjena da ne propane taj termin za odigravanje prijateljskih utakmica.
onda ce igrati samo jednu i to protiv korejanaca, ili ce otkazat obje pa igrati snekim drugim, a skim to je pitanje, jer su sve repr koje su slobodne manje vise dogovorile utakmice
/me stetan
Amor dolor est!
Amor vincit omnia!
Bećiraj načeo mrežu u Vinkovcima u trećem minutu igre.
edit> ... i tako odlucio utakmicu.
Last edited by [kinetic]; 12-03-11 at 17:58.
There are currently 6 users browsing this thread. (1 members and 5 guests)
Bookmarks