imas na stari i imas put maslina jednu. uzmi najskuplje![]()
Tako mi i jedan drug reche. Dje je ta prodavnica? I koje da uzmem posto mi rece da imaju vise vrsta valjda
imas na stari i imas put maslina jednu. uzmi najskuplje![]()
imam ja jedno pitanje:
kako ste??
HITNO I BITNO
Jesu li svi Italijanski 1.9JTD motori toliko s*anje?
Prije 15ak dana sam htio da kupim Fiat Stilo 1.9JTD bas zestoko ispod cjene, medjutim - imao je simptome kao auto dolje, pa ga nisam uzeo.
Dakle, nocas su mi doveli auto u kompenzaciju da uzmem. Fiat Punto 2001vo god 1.9JTD - izvadio sam shipku od ulja i po mraku vidio da iz rupe za istu izlazi nekakav dim ili kondeacija (doduse, vrlo blago jer se tek uocilo kroz snop baterijske)
Skidoh cep od ulja, stavih ga "vakuum" ga nije vukao, vec je bio neutralan ili ga je cak izbacivao. Ulje me je prsnulo malo po prstima. Chini mi se da je motor pri izdisaju. Iz rupe gdje je cep je izlazio blagi dim.
Hoce li me neko malo demantovati ili bolje informisati jer se u Italijansku mehaniku razumijem ka Mara u kriv k*rac... Moguce da je ovaj motor bio dobar, samo sto ja to ne znam :?
EDIT: Upravo saznao da svi ti motori to rade. Ne jer su losi vec jer je takva konstrukcija. Vozio sam auto. Ide odlicno. Vidi se da je dobro. Ne dimi. Dakle, jbg, zato i pitah na temi jer je svaki koji sam gledao imao iste "simptome"![]()
Last edited by cvxcomputers; 10-03-11 at 21:15.
ja da znam 1.9 i 2.4JTD su odlicni motori...makar ovi iz alfe...a sad da znam isti su i u fiata, e sad ako je zestoko ispod cijene onda mu sigurno taj motor nije najzdraviji
Vaso uzimaj to i ne glupiraj se, iaonako nikad neces prodat Ma za kes.
JTD motori su dobri ako se odrzavaju, kao i svi drugi.
JTD je jedan od najboljih dizela , znam x osoba sto vozi JTD i nikog do sad ne cuh da se zalio ... a iz to ako ga vozis lagano malo trosi , a moze i da se buca i naravno da trosi
ps. ja mislim da nije mjerilo taj dim i vakum . Bash iz razloga jer to ulje moze biti da je loshe a ne da je motor losh
ps. 1+ da uzmes to jer se ta kola prodaju i traze se , dok M-a ces sigurno josh dugo drzati parkiranog , a i bolje nesto da vozis no da ti M lezi kuci pokriven
" If you love something let it go, if it comes back to you it's yours. If it doesn't, it never was."
koliko je pametna kupovina pezoa 407? 2007g....2.0HDI...od opreme da ja znam sve...koza i sl...mislim da nema parking senzore i navigaciju jedino...
nesto nisam vidio da se bas hvala na njih...
Kupovina tog auta nije nimalo pametna kupovina.
TAKUMI
Napisao sam 10 puta do sad, i NEDAJEMISE...
U kratkim crtama:
HDI motor uzas
elektronika uzas
izlged uzas
drzanje cijene uzas
servisi uzasno skupi
mjenjaci prespori
vjesanje u kurcu
i td.
Mozda najgori auto iz te klase.
TAKUMI
bolje e klasu i ciao
-Iz HR Autokluba,
"Za 15.000 eura vrijednu Opel Astru 1.6 hrvatski će kupac banci u tijekom pet godina otplate na ime kamata vratiti 3420 eura, a slovenski samo 1959 eura. Za utjehu, Srbe će taj posao stajati čak 7474 eura!"
http://autoklub.jutarnji.hr/hrvat-za...-eura-/929311/
Koliko je kod nas ovaj harach, zna li ko!?
><
A sto cini Fabija.
HDi su fenomenalni motori.
Menjac spor-pa nije za trke, nije za vracanje u manju za 0.00123 sec i tako to.
Normalna voznja s obzirom da je auto limuzina i ne osjeca se da je spor.
Elektronika je zaisto problematicna kad joj dune.
Servisi nisu vala toliko skupi, jeftiniji nego za Lagunu.
E sad sto je mene razbilo od kupovine tog auta jeste vjesanje koje je podeseno mnogo tvrdje nego sto se to ocekuje od pezoa al opet citav auto u voznji ne daje znake sportiste. Volan nije brz i precizan. Ja sam ocekivao da je udoban i da ima mnogo vise mjesta nego sto ima.
eto tako![]()
As far back as I can remember I always wanted to be a gangster.
Ima li ko da preporuci kakovog dobrog advokata, uzela mi je drotarija vozačku.
Razgovor otprilike ide ovako: u cemu je problem sto sam napravio, drot kaže da sam napravio prekrsaj za oduzimanje dozvole da sam prestiogao kolonu,rekoh mu da ili ne umije da broji ili da ne zna sto je kolona jer sam prestigao 2 vozila, a lik mi kaže da je kolona i dva vozila ako je jedno od njih teretno, rekoh nema problema, onda je zaboravio na kolonu i napisao da sam navodno vozio 126km/h, rekoh mu, frende, od 0 do 100, znas li za koliko Yaris 1.3 ide? , NE IDE, BOK
![]()
Last edited by kEDOWN; 07-03-11 at 18:13.
fabija???? si to ti???
Uglavnom, nista, i meni su je oduzeli i ako nisu trebali, pravne sluzbe u MUP nema, i ako sam ih zvao i na kraju nista od svega nije bilo, a konsultovao sam se i sa advokatom![]()
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks