Tuđman,Vatikan,Amerika,ima li još neko da je kriv za raspad sfrj?
Last edited by minjo; 04-03-11 at 20:32.
Puštaj himnu!!!
Koliko tipova koji bi lagum u temelje Crne Gore stavili,od nvo,popova,opčinjenih forumaša,profesora univerziteta....hahahaah
Ali džabe....ubi ih pizma,nacionalizam,mitomanija...
Last edited by minjo; 04-03-11 at 22:16.
u YU je bio seljački rat. najviše zločina i to organizovano sprovelo je srpstvo i Srbija. nažalost bezočni fašisti imaju obraza poželjeti tvorevinu kao Rep. Genocidnu u BiH.
Do će dan pa će taj četnitet u sastavu BIH postati kanton,ali za to je potrebno vrijeme,EU perspektiva,i odvikavanje partenalizma Beograda nad njima,kada joj ne budu tepali "srpska" i kada iz entiteta shvate da im je glavni grad Sarajevo,eto bosne sretne kao nekad!
A da mi necesh ti zabraniti mozda? Na ovom forumu moze se reci sve shta je u granicama korektnog, a taj naredbodavni ton ostavi za partijske sastanke.
Kako utripuju razni srafcici i aparatcici da su sile kad ih chovjek pushti da se razmahnu malo, bog te vidio...Nevjerovatno...
Deserve's got nothing to do with it.
Ne umanjuje, ali stavlja u odredjeni kontekst. Nesto kao sto se kod nas sprdaju s policijom sto hapsi zbog korupcije od 200 eura. To sto neko uzima milione ne umanjuje djelo korupcije 'vrijedno' 100-200 eura, ali kad ga stavimo u kontekst slicnih djela vece vrijednosti, njegov se znacaj relativizuje na neki nacin. Slicno je i sa ratnim zlocinima.
porediti 200 eura i zlocine nad ljudima je jako ruzno..
She is only here to annoy herself!
Što se bosne tiče nikad više tu sreće ne može bit, niko nikoga na oči ne može viđet a da nema stranaca pokasapili bi se opet u roku od koliko im treba da očiste naoružanje.
Bosna je, nažalost, nepovratno podijeljena, možda ne formalno, ali suštinski da.
Mi, još uvijek, imamo šansu da izbjegnemo suštinske podjele i da zaživimo kao jedno društvo, jedan organizam.
Veoma mi je zhao.
Takodje mi je iskreno zhao shto si morala da prodjesh kroz to iskustvo. Ipak, mozhda cu zvucati previse hladno, ali to je potpuno nebitno za temu shirenje nacionalizma. Kao shto vec rekoh. Hrvatski nacionalizam, za Hrvatsku, je istovjetno shtetan kao i srpski za Srbiju.Originally Posted by berekina
E sad, shto je ovaj poslednji prvi preuzeo agresivne korake, to je mozda relevantno u utvrdjivanju krivice za nastanak rata, ali za shtetne posledice-nikako.
I oprosticesh mi shto cu zvucati josh hladnije, ali to shto si bila direktno pogodjena tim dogadjajima utice na gubitak tvoje objektivnosti o njima. Recimo, Tudjman je u Bosni provodio istu onakvu politiku kakvu i Milosevic u Hrvatskoj(i Bosni), a to pravdao "patriotskim" razlozima. One silne srpske izbjeglice iz Krajine vjerovatno nisu shvatale, a ne shvataju ni danas (barem vecina) da je njihovo sopstveno rukovodstvo podjednako krivo za kalvariju kao i hrvatsko...Pod plastom nacionalistickih histerija, i u Srbiji, i u Hrvatskoj, a bogami i u CG, vrsilo se nelegalno obogacivanje uskog kruga pojedinaca koje je rezultiralo katastrofalnim ekonomskim stanjima u svim tim drzavama. Primjera je puno-poenta je da teshko neko moze biti objektivan ako je bio direktno pogodjen akcijama jedne od strana (ili svih).
Ja pratio kao i svi ostaliOriginally Posted by berekina
Istina, bio sam tada jako mlad, ali to je u stvari prednost u sagledavanju ovih stvari-iz gorepomenutih razloga.
EDIT: I jedna prijateljska sugestija na kraju, pa se molim te ne uvrijedi: promijeni nick. Ne znam shta znaci, ali isuvise podsjeca na varikinu![]()
Deserve's got nothing to do with it.
zašto bi ona mjenjala nick,i tako su romanizmi potpuno zamrli u našim krajevima,njen nick ti znači da je 100 đaola u njojno ona sada parićava objed pa nema kada spjegat s tobom.A i neće se ona jedit na tebe,bio si dijete 90 tih godina.,zato uvaži nas koji smo to proživjeli tada kao odrasli ljudi.
Last edited by minjo; 05-03-11 at 11:18.
Ne vjerovatno, nego to je tako i da ne umanjuje zločine druge strane.....no postoji jedan ali a to je da ne možeš nekog napasti, silovati, uništiti i ne očekivati posljedice tog. Kao npr. da se taj drugi brani ili osveti. To je rat( ne građanski, nego pravi rat ), gdje nema zakona ni pravde, jer da je ima ne bi bio rat......Ne možemo zaboraviti logore, silovanja, Srebrenicu, Sarajevo, Vukovar ili samo jednu činjenicu da neko napada tvoj dom, da te želi ubiti, pa te gađa projektilima, snajperom itd...da si gladan, žedan, prljav i da ne razumiješ što se to događa sa tvojim životom, zašto te neko želi ubiti......zašto.....jer si se našao s druge strane obale....zašto....
Ja danas volim život i volim ljude, ne zanima me nacija, ni narod, ni vjera zanimaju me ljudi, ali isto tako ne podnosim laž i nepravdu kad su 90 u pitanju, jer ovo ti ne piše političar već običan čovjek koji je to morao proživjeti.
"Fear leads to anger, anger leads to hate, hate leads to suffering" by Jedi Master Yoda
na isti nacin Srbi nisu razumjeli zasto ih je 1999. napao NATO, na teritoriji Srbije, zedne prljave i tome slicno..imas previse crnobijeli pogled na svijet, dok vas je takvih manipulisace se ovim masama jos dugo dugo godina..
She is only here to annoy herself!
Nacionalizam me ne zanima....
o da, ne možeš biti agresivan prema nekome i očekivati da ti taj ne vrati...
Moja objektivnost nije izgubljena, moja objektivnost je objektivnost jedne žrtve, moja objektivnost je dio mog života i ne može mi neko sa strane govoriti što sam ja živjela ili osjećala, čega sam se bojala i u čemu sam bila hrabra, ne, ne može, jer nije bio na mom mjestu..... moj život je primjer.......
I da, oprošteno ti je......
Minjo ti je rekao sve.....hvala Minjo![]()
"Fear leads to anger, anger leads to hate, hate leads to suffering" by Jedi Master Yoda
Kad pogledam sta se posle toga dogadjalo, kao i danas, jedino mi ostaje da sam ponosan sto sam Srbin. Ova olos koja maltretira citav svijet je i nas tada napala, i svakako se ljepse osjecam kad sam svjestan da smo medju zrtvama ove olosi, a ne da saucestvujemo sa njima.
@ Berekina, nemoj da mislis da se solidarisem sa bilo kojim Srbinom koji je bilo sta izvrsio u bilo cije ime. Sa mnom je ucila jedna bitanga koji je haos pravio po Sarajevu, i kad smo se vidjeli posle dosta godina, nisam htio da mu se javim, ali je on prisao. Eksponiran je u zadnje vrijeme u medijima, pa ne bih o njemu sire.
Elem, pomenula si neke gradove, pa si mogla i logore koje su pripadnici tvog naroda, kao najzesci pobornici nacista, osnovali u WW2. Elem, da je pravda na zemlji konacna pravda, zapitaj se da li bi tvoj narod posle svega i dalje bivstvovao na ovom poluostrvu i sire.
Kad bi danas protiv ovog Mila, stao Milo iz 90-ih, ta dva bi Mila vodila rat do satiranja.
Kad bi danas protiv ovog Mila, stao Milo iz 90-ih, ta dva bi Mila vodila rat do satiranja.
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks