Quote Originally Posted by CaseLogic View Post
@Dutch, pitao si za ovaj post, zasto je on glup..

Mislis li da milicija zna svakoga kriminalca u drzavu? Ovime ce pokusati da iskorijene neregistrovane kartice totalno, i onda ce vazda moci da udju u trag pociniocu krivicnog djela. Takodje imace direkte dokaze na sudu, telefonske razgovore i sms poruke.

Svakim danom se pojavljuju novi, i mladi se nazalost lakse nego ikad odaju kriminalu i ovo je odlicna stvar za laksi rad drotova, i sluzi kao preventiva jer ce se mnogi sad bojati.

Citao sam prije nedje davno istrazivanje a ovu temu i zemlje koje su uvele ovo su direktno sa tim potezom uspjele da smanje kriminalnu stopu, pogotovo kod "pocetnika".

Mislim da je dovoljno svakome da pozdravi akciju. Kazem opet, smeta dokonima i onima koji s bave nelegalnim radnjama, kojoj grupi pripadas?
Trećoj, koja obožava svoju privatnost.

Tim potezom se neće ništa promijenit.Nije problem u tragovima nego u neradu policije i pravosuđa.Uć u trag kriminalcu kod nas nije nikakav problem jer imamo najviše "slušatelja" po glavi stanovnika u svijetu. Mogu ti navodit primjera do besvijesti koji će ovu moju tvrdnju poduprijet a između ostalih je da se policija ne angažuje za krivična djela đe je šteta manja od 150e. Dalje, ja ako budem htio da dogovorim neko ubistvo ili sličnu rabotu nikakav problem mi neće predstavljat da ukradem 10tak kartica,da zovem sa broja koji je recimo u Srbiji kupljen(kad sam zadnji put iša gore kartice si na kilo moga trgovat da te niko ne pita što će ti i imaš li ličnu) itd.Sem toga, ogroman broj kartica je u "prometu".Ja recimo kupim telefon đevojci i sa njim dođe kartica.Ona ga daruje drugarici posle po godine,drugarica ga polomi,neki mali na ulicu nađe karticu i koristi je u svoj telefon i opljačka banku a pofali se nekom sa tog broja kako je odradio posa.Mene milicija bane na stan,privedu me.Ja rečem što i kako,moja mala reče isto to,pa dovučemo i drugaricu i tu se sve zatvara.Jel riješen slučaj?Nije! Jesu maltretirani građani,trošeni resursi a sve u prazno? Jesu.Dakle,kriminalac će vazda nać način a ovaj potez ih samo ćera da budu oprezniji u "nastupu".
Pomenuo si neku statistiku.Statistika je skup podataka koji govore sve i ništa.Apsolutno nema veze ni sa čim.Takođe se može tumačit da je stopa kriminala u godinama koje su nastupile posle registracija ozbiljnih opala usled većeg broja vedrih i mjesečinom obasjanih noći koje nijesu pogodovale "bezbedonosno interesantnim" licima da izvršavaju nedjela.