Auto servis ''Stefan'' Bar, br. telefona ???
A man,as a general rule,owes very little to what he is born with.A man is what he makes of himself
Evo pitanja,kada osiguranje procijeni stetu i konstatuje da je za popravku potebno 36 radnih sati majstora,zna li se koliko novca iznosi jedan radni sat?
niujedne mi gace lastike nema
Zasto?
Cujem da mnogi pljuju po njima, ali kad odes na plac, pogledas auto, povedes ga u servis na provjeru svega i svacega i onda odlucis uzimas li ga ili ne.
Je li imao neko losa iskustva sa njima, da su ga prevarili itd..?
Sa mnom su bili korektni i dosta sam im spustio cijenu pri kupovini auta. Dan danas se nisam pokajao sto sam kod njih kupio.
Si fueris Romae, Romano vivito more; si fueris alibi, vivito sicut ibi
Moras bit bas DUMB ASS da te prevari prodavac Auto Trenda.
TAKUMI
meni su u roksped za prednji dio auta i vrata (lakiranje) napisali da treba 20 (DVADESET SATI) ..znaci hauba, branik, desni blatobran i cijela vrata (iako je samo nekih 20 centi zakacheno)
a za limarske radove 24h
i elektricar 10 sati.
i jos neke sitnice..da ti ne pominjem da su stavili 2 sata za montazu hladnjaka
spone po sat vremena itd
hhahahah
Originally Posted by my name is ...
Jesam pa zato i pricam...Klasicni cigani,u guzicu su me ljubili dok nisam uzeo auto i kleli se u sve zivo da je kilometraza prava...Ja povedem auto kod majstora (pogresnog) i on mi kaze da je auto TOP,a onda pocinju kvarovi i posle jedne popravke utvrdim da je i kilometraza vracana...
U komsiluk su mi i kako svaki dan tuda prolazim 30 puta primijetio sam da im pojedina auta stoje preko godinu ipo (koliko su dobra ne mogu kupca naci).
Sve u svemu losi ljudi a posle toga i auta...Ima pojedinih izuzetaka koji su bolji (na auta mislim) ali sve u svemu otpad!
Fabia poveo auto kod Asanovica i oni me poslali kod Mladena Milacica u Zagoric i on ocistio dizne u kadici ali problem isti auto trza kad je hladan motor.
Trese se kao traktor cak mu je i zvuk skroz drugaciji i kad dodam gas kao da se prvo ugusi pa onda primi gas i sto je jaci gas to vise trese.
Posle nekih 10 minuta u leru kad ugrije motor na 95 po kazaljki onda se umiri i radi skoro pa normalno.
Svjecice i kablovi nisu vodio kod elektricara i on kaze do struje nije ne zna sta moze biti i dalje tvrdi da su dizne.
Sta moze biti dal moze bit motoric ler gasa???
Ima li mo kakvu ideju jedan mi rece posto trosi 0.5l vode za 15 dana toliko moram dodat da bude do nivoa u posudi da je do toga da mijesa pa kad se ugrije voda ispari alitaj je budala pa ga nisam uzeo za ozbiljno.
Taj koji ti je to rekao je stvarno budala.
A sto mislis, da nadjes polovne dizne i da ih stavis?
TAKUMI
Pa ne znam jedino da probam pa ako bude to toga da ih kupim.
A rece mi ovaj Mladen Milacic da su dizne dobre da ih je ispitao a kad sam dosao kad je skinuo rekao je da je jedna bas bila zapekla a ostale su ono kao ok ali ih je sve iscistio i isprobao i kaze da su ok zato i pitah sta jos moze biti jer sam racunao da sam njih eliminisao kao uzrok.
E da ne rece mi moze li biti motoric ler gasa jer mi su rekli da je i to moguce ???
ILi sta jos moze biti osim svjecica i kablova koji nisu ja nemam ideju a ni majstori kad ih pitam.
Koje auto vozis?
TAKUMI
Chervolet Corsa 1.4 MPI 60Kw
96 god ako je bitno
Ali ne znam zasto onda taj ler gas ne zajebava kad je motor zagrijan?
TAKUMI
provjeri vaakume
Nema MAF tako da fals nije bitan.
TAKUMI
dizne nisu 100000000%
kaze da nisu kablovi i svjecice
do struje na to auto jedino jos moze bit da mu ECU salje da sipa vise goriva
najlakse mu je da izmjeri kompresiju,da iskljuci mehaniku
Ako je MAF mass air flow ima neki senzor na crijevu iz kutije od panel filtera ubada se u crijevo ovako izgleda kao na slici to imam i cistio sam ga prije 2 mjeseca.
Kompresiju nisam mjerio ali mogu vala samo me uputite kod koga i koliko para da ponesem jer i mene intersuje kolika je radi drugih stvari.
Ecu sam resetovao tako sto sam skidao +klemu i opet isto a prije mjesec sam bio na dijagnostici i sve je bilo ok nema gresaka s tim sto mi ecu nije fabricki od corse vec sam pisao o tome vec je neki drugi stavljen to sam pisao kad je bila prica o potrosnji da mnogo trosi mozda se sjeti neko.
A na ovome linku u pocetku texta sam nasao ovo za ler gas a i neko mi je to naveo kao razlog nije mi frka da ovo odradim ako moze do toga biti ima upustvo i sve je ok za uradit nije frka samo da kisa stane mrzna.
http://forums.corsa-b.co.uk/viewtopic.php?f=105&t=13412
Last edited by mrzi me da pisem; 17-02-11 at 23:15.
Ne seri da imas MAF?
TAKUMI
HAHAHAH sad me zajebavas ili sta???
Nebitno daj bolan reci znas li sta moze biti izludjese me majstori svaki drugu pricu ima i sve neki kvarovi da me zakolju po 200 eura.
I da ima maf motor je sa slike sad cu ti je postavit da me ne zezas vise hahahaha.
I nema ovog ljepila na crijevu zamjenjeno je novim jer se raspalo bilo tada sam i cistio maf pre 2mj kao i sva crijeva za vodu i svjecice i kablovi su novi.
Ovaj motor sam imao ja u moju staru korsu... 1.4si
Njak Njak Njak
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks