imam jedno strasno pitanje.
moze li glava sa 8 ventila od nekog auta da se natakne na blok od fiata 1.4 12v i koja?
naravno da paljenje ostane kako treba
1.6 16V valjda znam sto vozim 77 kW i 105 ks,kod motora AZD. Na filter vazduha nema nista zakaceno,a filter se nalazi ispod poklopca od motora.
evo ovako:
http://img3.auto24.ee/auto24/320/453/10811453.jpg
I see.
Nisam znao da je bilo Golfa IV sa 1.6 16V, mislio sam da ima samo 1.6 SR.
Pa ako ima MAF onda senzor temperature vazduha je unutra u njega.
Jedna dijagnostika bi ti otkrila problem.
TAKUMI
diagnostika ne otkriva nista....a maf-a ipak nema,kao ni senzora temperature vazduha. preostaje jedino resetovanje TB-a i zamjena senzora temperature motora... castio bi te reputation za trud no ne mere dva puta za redom
edit: e da, 1,6 16v nosi oznaku S ili SE,zavisi od podneblja.
Last edited by Dingospo; 13-02-11 at 01:57.
Gledaj, 180 ti je TB kod Cekovica.
TAKUMI
e vala dzabeprije cu ga ovako vozit,posto sam otkrio da kad upalim klimu problem nestaje
![]()
Pitanje je više "pravno".
Dakle, ako npr imam auto od 4200 kubika, i prebacim mu motor od nekih 2500 kubika, uz svu potrebnu proceduru, da li ću na kraju plaćati registraciju kao za 2.5?
Da, naravno.
TAKUMI
Imam jedan problem.Vozim opel astru g 1.4 16v 2001.
I u poslednje vrijeme je poceo da trokira(mislim da se tako kaze)
Dakle, kad idem nekom brzinom i kad malo smanjim gas on pocne da stuca, ne previse, ali se osjeca. U poslednje vrijeme sve vise i vise. Ili kad idem nekom brzinom (bilo kojom) i kad treba da se presalta u vecu on cimne nekolika puta i onda stisnem kvacilo i presaltam.
Prije dok sam ga vozila na plin to se redovno desavalo dok plin uopste nije htio da radi (ni dan danas). Sad mi se to isto desava na benzin.
Mogu li da ga procackam sa nekim aditivima sto se sipaju u rezervoar?
Hvala.
(課長王子
Kao sto sam ti objasnio na pm, to se mora pregledat detaljno da se nadje kvar. Dijagnostika je najbolja.
TAKUMI
K dijagnostika. Ja imam odavno identični problem sa štucanjem, na dijagnostiku je pokazivao da je apsolutno sve u redu. Dok nijesam doveo auto koji samo što se nije izgasio u servis koliko je trokirao i rekoše da je pumpa od goriva.
Nijesam ga vozio 7 dana jer sam mislio da će stat na put ali evo u zadnja dva dana radi potpuno normalno, Trile potvrdi.
Pa znas kako, na BIMMU ne rade ove falsne dijagnostike.
Tu jedino na OBD ili GT1.
TAKUMI
E sad, pitanje za znalce:
da li je normalno da auto koji kupljen na plac u PG ima 80 000 km, a staro je 11 godina?
Dobro, pise da ima 80 000, koliko je realno da ima?
P.S. u pitanju je auto kompaktne klase sa 1.6 benzinjarom.
TAKUMI
Zasto ne bi bilo moguce?!
Pa ljudi koji imaju novca imaju po par auta i najnovije auto paze i cuvaju i samim tim prelaze malo km.
Si fueris Romae, Romano vivito more; si fueris alibi, vivito sicut ibi
da sam mu ja vlasnik ne bi bilo normalno...jer ja prelazim i manje..
Njak Njak Njak
do kad je obavezna upotreba zimske opreme?
* Profesionalni detailing vozila *Instagram : Tico Detailing
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks