LOLLLCINA!
Najpoznatili problem kod 4Motiona je sto zna da vlazi i da gubi ulje onda radi na prazno i lamele Haldexa idu u kitu, onda senzori za nivelizaciju torka, pumpa i td.
Balsa, ako ne dolazi do proklizavanja, kod 4Motiona snaga ide na prednje tockove, i to 95% u normalnim uslovima, tako da 4Motion nikad ne gubi zbog samog pogona, gubi samo zbog toga sto je auto tezi od predjepogonasa (recimo Golf, TT, Octavia...).
TAKUMI
LOLLLCINA!
nisam znao odje ili u konyck
![]()
If you turn a man into a fish, you will catch him for a day
Passatlija.....
TAKUMI
4Motion:
TAKUMI
A daj ne brukaj se. Ko zna kakve gume ima.
Oh no, bijele!
TAKUMI
audi na zimske golf na ljetnje...
f6
ima li neki site da na osnovu broja sasije golfa 4 nadjem o kakvom golfu se radi?
doslo vrjeme da se promijeni potpis :)
hvala acs, tu mi pokazuje godiste i da je golf 4 proizveden u bratislavi
ima li sta detaljnije![]()
doslo vrjeme da se promijeni potpis :)
Vidim, ali isto mislim da nije trebao sa punim gasom da se penje
Kako je neprecizan i spor 4Motion...jao...
TAKUMI
no da te pitam, ima li kakva najava da ce se mjenjati tabla bmw? ps. svidja mi se nova od 7ce ali moze to i bolje
Ne vjerujem, bar ne do 2020-e...
TAKUMI
Nije zbog gasa, on bez gasa ne bi mogao nikuđ, treba gume da se zagriju da bi imale trakciju.
NSX, potvrdi.
TAKUMI
Brzinomjer se kontrolise preko senzora brzine koji je smjesten na zadnji lijevi i prednji desni tocak.
Ako 4Motion stavis na "prednje" valjke, i dajes gas, prednji tockovi ce se vrtit, senzori vide da se prednji vrte a zadnji ne, i on to smatra kao proklizavanje pa bi aktivirao i zadnje koji nisu na valjke i auto bi krenuo naprijed.
TAKUMI
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks