Sipao sam 20e goriva kazaljka za gorivo se ne pomjera i onaj kompjuter pokazune da se moze preci jos nesto malo km...sta to moze biti?pezo 207
ja sam cuo da je predobar limar pedja markovic u donju goricu
Last edited by Sparco_CG; 02-02-11 at 11:16.
Sipao sam 20e goriva kazaljka za gorivo se ne pomjera i onaj kompjuter pokazune da se moze preci jos nesto malo km...sta to moze biti?pezo 207
to ti mislis da si sipao...
Last edited by Gorostas; 31-01-11 at 14:48.
Njak Njak Njak
Pa nemoguce iz 3 puta da je tako...
jel se kazaljka goriva spusta, broj km koji se moze preci jel se on spusta ili je sve fixno?
Njak Njak Njak
Ima li to neke veze sa onim ako je upaljen auto dok se sipa?
ima. ali bi trebalo da ti se pokaze pravi nivo kad posle toga ugasis pa upalis auto.
Originally Posted by my name is ...
I mene nervira sto mi se pali lampica za gorivo ,a ubijedjen sam da imam minimum 30 litara u rezervoar...kad stojim u mjesto ,dize potrosnju i do 25l/100 km ,pa onda to dize virtuelno i prosjecnu potrosnju i spusta "km range" ,a pametni kompjuter misli da nema goriva u rezervoarja mislim da to tako ide ,osim ako me neko ne razuvjeri
![]()
ne bi smio da ti spusta range iako ti pokazuje neku nenormalnu potrosnju u mjestu.
nek ti Appelle_moi pogleda to![]()
Originally Posted by my name is ...
ne znam za u mjesto ali mene ako stoji autonomija 240km i krene da ga stiskam 2-3 minuta odma mi spusti na 200km
nocas malo izduvah kola reko da mu zagrijem malo lambdu (dosta vishe od 15min) , zakacih na dijagnostiku i dalje ne mrda vrijednost od 430mV-500mV , i na turiranje a interval mijenjanja je ok
e sad ne znam jel to malo ili tako treba ??? ja koliko znam treba da bude od 0.3-0.7 min
" If you love something let it go, if it comes back to you it's yours. If it doesn't, it never was."
Ne sipam nikad dok je auto upaljeno,jer uvjek izvadim kljuc da otvorim rezervoar...
I kazaljka stoji u mjestu,tj na rezervu i ne pomjera se...
ja te pitah, pomjera li se to, smanjuje li kilometrazu koju mozes preci, dok vozis?
Moze bit da je senzor koji cita nivo goriva izgubio kontakt, mozda se pokvario, moze i imati veze sa kompjuterom koji cita te podatke i salje instrument tabli i bordu (valjda tako funkcionise).... Ja se ne razumijem nesto pretjerano, ali dok strucnjak ne dodje,da ja malo mudrujem, a i dosadno mi pa odgovaram svakom...
E da, ima li kakvih gresaka na autu?
Njak Njak Njak
Najjjace da se na 207 ne pomjeri kazaljka od 20e.
A staje 50e :hammer:
Ugasi, izvadi kljuc, upali. Filozofija u pm.:shock:
As far back as I can remember I always wanted to be a gangster.
Meni se ne pomjera više kad sipam 10 eura, neka kad je gorivo bilo jeftinije znala je da mrdne malo, sad nikako![]()
oce li mi ko rec sto se sve mijenja na veliki servis? i na koliko je preporucen na hondu type s?
set kajseva sa natezacima, ulje, filter ulja, da je srece filter goriva,klime, vazduha....jos po neke stvari
Njak Njak Njak
Na veliki servis:
antifriz
glicerin
ulje
svi filteri
vodena pumpa
termostat
reglaza
zabcasti
ciscenje dizni
klinasti
svi natezaci
svi klizaci
ulje u mjenjac/filter
svjecice
TAKUMI
Iz ovog bih makao:
Glicerin (mijenja se svake dvije godine, bez obzira na KM. Veliki servis ide na KM ili na period (razlog je kondezacija vlage u sistem koja tamo dolazi bez obzira vozi li se auto ili ne))
Ulje u mjenjac (kod nekih auta se nikad ne mijenja, kod drugih na odredjenu KM, i to razlicito na manual/auto trans)
Svjecice (od 10.000 - 100.000km, bez obzira na vremenski period, u zavisnosti od tipa svjecice (bakar, iridium...))
Ostalo sve kako je fabia rekao.
BEFORE SEX u help each other get naked. AFTER SEX u only dress yourself. Noone helps u once ur fcked
Imam osjecaj da to ne rade kod nas, pa ako ne rade redovno (tj. svake dvije godine) onda neka to ide sa velikim servisom.
Ulje u mjenjac "se ne mijanja nikad" - to je glupost made by proizvodjaci.
Mora, jer ulje je ulje. Nijedan proizvodjac ne sipa neko ulje koje ima lifetime warranty, nego svi koriste ATFove koje mos kupit u pekaru, na pumpu, u apoteku...
Honda u USA kaze da svecice se mijenjaju svakih 110 000 milja, kad i zupcasti.
Kod nas kazu svakih 90 000 km.
TAKUMI
pa i planiram da zamijenim sve to, al ne rekoste mi kad je taj veliki servis? na 100 000 ? i fabia ne u usa nego kod nas :P
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks