hvala ti..probacu
Ne mozes sam. Sad, znas kako, ja ovo samo lupam, znaci nisam siguran ali to mi najvise smrdi.
Onda, tu treba da radi dobar elektricar koji zna tablu u prste, kao sto je Module Masters...
Znas kako, kad smo kod njih, posalji im email, objasni im situaciju...reci im ovako: imam taj i taj auto i imam taj i taj problem, da li mozete da mi odgovorite sto je u pitanju i da li moze da se posalje vama. Oni ce ti odgovorit sto je u pitanju i onda ti to mozes ovdje da sredis.
Ako ti je to tesko, uzmi drugu tablu.
TAKUMI
hvala ti..probacu
koje su normalne vrijednosti MAF-a i Lambda senzora kad je auto na leru
znaci Kg/s i mV
" If you love something let it go, if it comes back to you it's yours. If it doesn't, it never was."
daj info od alfe da vidimo u auto datu![]()
* Profesionalni detailing vozila *Instagram : Tico Detailing
pa pise u auto datu kad je radna temp![]()
To tico majstore totalno sam zaboravio na autodatu
" If you love something let it go, if it comes back to you it's yours. If it doesn't, it never was."
Prosjek voltaze kod lambde na ler gas je oko 500 mV, ali to uvijek varira, ide +-10,20,30,40...e sad, ako je bogata smjesa voltaza ide i do 800 mV, pa cak i 1 V, a ako je siromasna onda pada na 300 mV.
Kod MAF-a...nisam siguran da li je isto kod obicnog i HF MAF-a.
TAKUMI
ahhaha
ontopic ladno na cdm![]()
[QUOTE=Fabia_Elegance!;2045377]Koja godina?
2006 god
jutros uzeo i testiram lambdu , voltaza joj je uglavnom 430mV, upalio grafik i na turiranje do 3000-4000rpm nece da predje preko 500-530mV , ja mislim da bi trebalo da bude to vishe ?
status lambde COLD ...
treba i ja kupim novu lambu jer sigurno je ova moja fabricka crkla
rece mi tile juce da ima NGK univerzalna i da se dobr pokazala. dje im je predstavnistvo i jel zaboga original ili kinez
stivi dje si ti tvoju nabavio i koliko para ?
Imas u Blok 5 da kupis NGK, kupovao je Vuk, bio sam ja sa njim.
ne znam ti nista, jes blizu mene, ali ti ne umijem objasnit tacno dje![]()
Ne umijes mu objasnit u blok dje je? E propalo se
Njak Njak Njak
Mislim da mora da se vozi malo auto, da se zagrije lambda kako treba shto li, pa tek onda da se mjeri....
BTW, jesi li to nabavio neshto za dijagnostiku Stivi ? Da necesh na kafu svrnut nedje da vidim oce li se oko chega pobunit ova moja :P
"ahh V-TEC...all of the lag, none of the turbo, it's like waiting for bad sex"
najbolji limar u CG ?
ne zanimaju me clanovi familije, vasi rodbinski odnosi, postenje itd..
Samo struka i licna iskustva (nije obavezno)
Originally Posted by my name is ...
Ja da moram lakirat neshto opet bih ishao kod Zheljka na NK put...jebesh slijepe,gluve,nijeme,bez slijepog crijeva i bez glave....i komore i gluposti...Ako provalish na moje auto dje je lakirano, popisacu ti koja sve crijeva treba da nabavish za audi![]()
"ahh V-TEC...all of the lag, none of the turbo, it's like waiting for bad sex"
pitah za limara ne lakirera
a imam vec spisak svih crijeva, dodje mi da ih ne stavljam, ako znam sto ce mi klima posrana
pih milion crijeva samo za nju.
Originally Posted by my name is ...
a mogu ti i ja doves auto da ne provalis dje je lakirano, a lakirano je bar pola kvadratnog metra![]()
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks