Ne znam. Imam osjećaj da jeste. Slaću pozdrave i čestitke ili telegrame saučešća u nedelju. A možda i sjutra. Zavisi mi od plodnih dana u mjesecu.
NHM jel palo puno snijega kod vas u Rozaje?
Ne znam. Imam osjećaj da jeste. Slaću pozdrave i čestitke ili telegrame saučešća u nedelju. A možda i sjutra. Zavisi mi od plodnih dana u mjesecu.
- .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..
Cuvaj se zeno sankanja kad su plodni dani
![]()
sto je ovo,sad su svi za novaka ?
keako e ?
ja sam ga uvijek volio. A i logicno je da nam je mio kad je srbin/crnogorac.![]()
Ne, ne, ne, mis nije Tom, Jerry je Tom, a mis je Jerry!
Deserve's got nothing to do with it.
Sjajan mec i drugo polufinale. Mogao je Ferer jos malo da ga umori ali dobro![]()
Finale vise nego dostojno Grand Slama.
Alan Durban quote from 1980 - “If you want entertainment, go and watch clowns”.
Mislio sam da ce se Ferer izvuc, tj.nadao sam se
Bice zanimljivo u finalu.
kaze...sreli se Nole i Redzer i kaze mu N:Sta ima? A Federer ce:A eo nista cetrdeset...![]()
A vrijeme je bilo vise. Tolika klasa, a da saceka da Fedex nabaci stomak i napuni 30, pa da ga onda odere...
A opet, mec je bio izjednacen pored rezultata 3:0. A opet, Fedex je napravio najbolje poteze u mecu...
Par objasnjenja u vezi tenisa:
U muskom tenisu ne postoji "pozitivno iskustvo", a da je vezano za godine. Iskusni su Nadal i Djokovic, Federer je vec "star".
U tenisu su najbitnije noge i glava. Od toga sve polazi. Djokovic ima najbolje noge na turu. Drugi je vjerovatno Dolgopolov. Trecu poziciju dijele Marej, Ferer i Nadal... Federer je MOZDA u top 10... zasto je to bitno? Pa bitno je da se onemoguci protivnik da preuzme inijacitivu nakon jednog prosjecnog udarca niz liniju...........
Fedex na dosta lopti kasni nekih 30-ak santimetara, i jos sa onim stomacicem... Ja se divim njegovoj igri protiv Djokovica koji je odigrao turnir zivota. Cio turnir je servirao odlicno i napravio veoma mali broj duplih gresaka.... Ne precerivati u ocekivanjima, ipak momak igra limitiran tenis. kao i Marej, Del Potro, tek Soderling... Djokovic je veoma mali broj turnira osvojio gdje su se pojavljivali Nadal i Federer. vecinom je osvajao turnire gdje se ovi ne pojavljuju, a bogomi i ostali. A opet, ovaj Marej cesto ni takve turnire nije uspijevao osvajati, jer je on tek luzer...
Nadal ce jos dugo vladati. I neka je kralj sljake, jer svako, ko se i malo bavi sportom, zna koja je tragedija za igru tvrda podloga. Kad dodje nesto prirodnije, trava i zemlja, onda isplivaju bespostedni borci... I Nadalu ne prijeti brzi kraj karijere zbog stila igre. trce i drugi. Mozda on trci nekih 20% vise od drugih, ali zato je i spremniji, i mozda mu je organizam vicniji tome... Njega ce mozda hebati bas rani prikljucak Turu. MOZDA... Ali ja predvidjam (nadam se), da ce svake godine na svaku njegovu povredu ici prica o steroidima, istrosenosti organizma, bla, bla, bla, a on skupljati trofeje i docekati 30-tu na turu.
Kakve gluposti naprica. Djokovic je treci igrac svijeta, odmah iza Federera i Nadala koji su mozda najbolji svih vremena i ti to omalovazavas. Jos ih Novak i dobija u zadnje vrijeme. Limitiran tenis:monkey:
Marej 4. igrac na svijetu je luzer hahaa a ovo nema nigdje. Aj ti budi negdje prvi na svijetu, ne 3. i 4. luzer, nego prvi
Utkud te kvalifikacije "najbolji svih vremena"?! Ovaj sport ima tradiciju, kod, šmek... Znas li ti koliko je bilo velikih sampiona?! S tim se rodis, tako se ponasas, takav ti je stil igre, a onda, gle cuda, osvojis ogroman broj GS... Po tvom zakljucku, Djokovic je najveci teniser svih vremena, nakon Rafe i Federera...
A evo ti malo posmatranja za razmisljanje...
U Srbiji, Djokovic se mahom slavi jer je pobijedio Federera mrznog, a ne jer je Djokovic. Inace mu se bar 50% pratioca sporta posprdava za sve zivo... Zamisli velikog sampiona sto ga u svojoj zemlji ne simpatisu...
Gledao sam mec Srbija Francuska... Djokovic poziva na navijanje, i na razglas kaze nesto u smislu "ma kakvi Francuzi" (ruznije je on to srocio)...
Nadala i Federera voli gotovo cio svijet, sem jedan dio Srba. U Svajcarskoj Novak jedva da ima podrsku gasterbajtera, a u Srbiji znacajan dio smatra da je Federer gospodin...
Federer ima mane, Nadal, Djokovic... Svi ih imaju. Treba li da stalno lovimo necije "kikseve" i odmah pricamo "nista covjek"?! Taj "nista covjek" (Federer) odavno dijeli siromasnoj djeci i sakom i kapom...
ps. Znas li zasto je Marej luzer? Zato sto je ovo individualni sport!!! Da igra ekipa koja ima vrhunske igrace, i stalno je 4-5, bez ijednog trofeja, rekli bismo da je luzerska, zar ne?? Ne bismo pricali "Hej, pa oni su 4-5 u jednoj jakoj..." Ni Barca ne osvaja svake godine... Tenis je jedini individualni sport na svijetu, a da je zanimljiv, muski, da je potrebna inteligencija, hrabrost, smek... Ko ima sve predispozicije, a nema hrabrost da osvoji nesto (a sve je u njegovim rukama), za njega se kaze luzer... Po tebi, Gael Monfils je veliki sampion. Jer, nije iskljuceno da osvoji par turnira, odradi par GS do polufinala, i eto ga medju 4-5.
Last edited by Mr_Gospodin_Signore; 29-01-11 at 16:27.
Novak nema konstantnost, on se ne bori da zadrži dobru formu u kojoj se nalazi. On pobijedi Federera ili Nadala, pa u idućem kolu ga izrešeta jektičavi Verdasko ili Berdih. Ono što je prošle godine Novak radio, izuzevši povremena sjajna izdanja, bio je pravi amaterizam. Nijedan veći turnir nije osvojio, pravo je čudo da je i na trećem mjestu završio, sa 3020 bodova ispod Fedexa. Prošla godina je gledajući ATP listu bila najbolja za njega, jer je prvi put u karijeri došao na drugo mjesto, ali gledajući njegovu igru i pojedinačne rezultate po svakom turniru, to mu je najgora godina od kad je na vrhu. A na drugo mjesto je dolazio isključivo Fedexovim kiksevima kojima je padao u borbi za odbranom bodova na Grend Slemu.
"ˇDejémonos de andar de cumbre en cumbre y vayamos directo a combatir el alfabetismo, carajo!"
Opa Sinjore nisam ocekiva' da takve gluposti napises ali dobro...
Krenucemo redom,od kad je Novak krem svjetskog tenisa igrao je protiv Federera 16 puta,dobio 7 izgubio 9,pa i nije lose kad znamo da je Federer najbolji svih vremena,od toga 3 puta ga dobio na Slemu,na Fedovoj teritoriji!Reci da je Novak limitiran je osnovno nepoznavanje tenisa,a sto se njegovog fer pleja tice sve je jasno,Novak nikad nije i nikad nece raditi ono sto je Federer neki dan radio,Novak i posle toga aplaudira na dobar potez protivnika,to je razlika izmedju njih!
No malo je vecih strucnjaka od Sinjore sto se tenisa tice srecom...
http://bleacherreport.com/articles/5...ck-come-of-age
Rafa: "Novak sjajan primer fer - pleja"
Nadal veoma srećan zbog trijumfa u Njujorku, siguran da će Đoković uskoro osvojiti novi Gren Slem. Neće poređenja sa Federerom.
Nadal je bio veoma uzbuđen, ima devet titula na najvećim turnirima, ali je dugo čekao trijumf u Njujorku.
"Veliki dan za mene, srce lupa kao ludo, stvarno je jedinstven osećaj jer se zna da je meni najteže da pobedim na ovoj podlozi. Nije bilo velikog pritiska, sama činjenica da sam stigao do finala je velika stvar", ocenio je Nadal.
Kako komentariše finale.
"Najbolje sam odigrao kada je bilo najvažnije", rekao je Španac koji zaista Đokoviću nije dao šansu.
Dodaje da je Novak veliki igrač.
"Pobedio sam jednog velikog tenisera. Time je trijumf značajniji. Nole, ne brini siguran sam da ćeš ti brzo biti na ovom mestu", kao i uvek je korektan Španac.
Dodaje da se divi Đokovićevom stavu nakon izgubljenog finala.
"Nije lako izgubiti, ali Novak ima sjajan stav, to je primer fej pleja na koji bi mnogi, naročito deca, mogli da se ugledaju. To je veliki dobitak za naš sport", sipa komplimente Nadal.
Odbio je poređenja sa Federerom.
"Daleko je to od mene, on mi je uvek bio primer i motivacija da se nadograđujem. Ali, osvojio je 16 Gren Slem titula, mislim da bih ispao veliki glupak da pričam o tome kako sam bolji, ili kako ću ga nadmašiti. Iskreno, mislim da ću tokom karijere biti u njegovoj senci", smatra Rafa, koji se do kraja godine okreće pokušaju da osvoji Masters Kup.
"To je teže nego Njujork. Prvo, igra se u dvorani, gde ima boljih od mene. Drugo podloga je užasno brza, postoje strašni serveri koji će mi napraviti problem. Ali, uvek mogu da treniram i da postanem bolji", prihvata izazov Nadal.Sto se zadnjeg meca tice,samo je ovo dovoljno procitati i sve je jasnoIn losing with grace, Djokovic proved he's a champion
It was a simple gesture. While Rafael Nadal was celebrating his U.S. Open victory, the man he defeated, Novak Djokovic, walked over to Nadal's side of the court to offer his congratulations. The two men warmly embraced, exchanged words and then began walking off the court arm in arm: a poignant show of sportsmanship on the sport's grandest stage.
Minutes earlier, Djokovic had been on the verge of pulling off the greatest victory of his career. When he hit a ball wide on match point, he must have been heartbroken. Had he gone to the net, waited for Nadal to get to him, exchanged a perfunctory handshake and then dashed off the court, nobody would have thought ill of him. It's what most players do. But Djokovic is wired differently than most. He offered sincere congratulations during the most painful moment of his career and that, perhaps, is more commendable than anything he accomplished over the past two weeks in New York.
Contrast Djokovic's actions to Roger Federer's two days before. When Djokovic took a five-set thriller from Federer, he celebrated by looking at his player's box and standing with his arms outstretched near the baseline. Federer couldn't watch, rushing to the side of the court to begin packing away his racquets. When Djokovic finally came in for the handshake, Federer left the bag, gave Novak an abrupt handshake and then left the court as quickly as possible.
It wasn't poor sportsmanship by Federer, but it wasn't good sportsmanship either. He was understandably gutted. Many athletes are after losses. Peyton Manning didn't even give a handshake after losing this year's Super Bowl. LeBron James did the same in the NBA playoffs a few years ago. When you're unaccustomed to losing, it's sometimes hard to do so with graciousness.
There's always a delicate balance to how much one should celebrate after a tennis match. The victor needs to revel in their accomplishment and release the pent-up emotions from the match. (Hence the tendency to fall to the ground. It's cathartic.) But there's also the loser to think about. While the winner is basking in the glow of a big win, the player they defeated is waiting at net to give the handshake they've dreaded giving and are usually trying to leave the court as fast as possible so they can go in the locker room and have a cathartic emotion-release of their own. At some point the winner needs to think of the loser during the celebration. Approach the net too quickly, and you've deprived yourself of the greatest moment in your tennis career. Go too slowly and too joyfully and you're rubbing salt in the wound of a person who just experienced the most disappointing moment of theirs.
Nadal and Djokovic did the dance perfectly. Rafa fell to the ground, having accomplished one of the greatest achievements in the sport. When he got up, his face was stoic. He knew Djokovic's pain -- he's been there before. Their embrace was genuine. It was sportsmanship at its finest. For as good a loser as Djokovic was, Nadal was just as good of a winner.
If you're a young athlete in any sport, take a page from Rafa and Nole. Win with grace and lose with dignity. Watch Djokovic when he shakes the hand of the chair umpire. His head is held high. It should be. In losing the U.S. Open, Novak Djokovic showed that you don't have to be the guy holding the trophy in order to be a champion.
E ako je Novak limitiran onda ja pojma o tenisu nemam.A nema toga sto npr taj luzer od Mareja ne moze na terenu,to ne postoji,jer moze sve,jer je igracina!By the middle of the second set in their Australian Open semifinal, it was apparent that Roger Federer could not hurt Novak Djokovic. Heaven knows he tried. Over the years, he has tried in more ways than one.
Igracina koji je osvojio sta? Pa 24 godine su mu, imao je na tacni Federera prosle godine... Covjek nije veliki sampion. Djokovic nije... To se vidi, osjeti... On je znaci veliki sampion, ali nema mosnica da preuzme inicjativu, da ponizi nekog u poenu, da ga satjera u cosak... Je li to hoces da kazes?! Ne moze se reci "to mu je stil igre"... Umije on i da napane, ali nema "to" nesto... Znaci prosle godine u finalu AO nije ni oznojio Federera. Marat Safin je sa nepunih 20 godina posao u USA i savladao u finalu domaceg takmicara 3:0. Tamo neki Pit... Zasto to ne uradi Marej, igracina????????? Mozda mi ipak gledamo dva odlicna tenisera, a ostali su boranija. Ipak je bilo i prije velikih igraca, tako da nije umjesno raditi poredjenja...
Mogu pisati "strucnjaci" sta im drago... Svi oni su pametni "od danas do sjutra" ... Recimo, Mats je rekao za Soderlinga da je GS sampion materijal, i da ce vjerovatno osvojiti bar jedan... Ako to ne uradi, nikom nista, ali Mats ce i dalje biti "strucnjak", bez obzira sto mu je IQ mozda tu oko 100... E'o ja odgovorno tvrdim da ce trebadi MNOOOOOOOOOGO toga da se poklopi pa da Soderling uzme GS. Mozda vec ove godine izadje iz top 10, pa ce posle malo tezi zrijebovi...
I molim te da mi kazes koji to udarac ima Djokovic, a da je najbolji na turu?? Samo jedan, onaj koji mu je zastitni znak, koji ce se pamtiti godinama... Ja tvrdim nijedan, a da ima najbolje noge.
Evo na brzinu guglah, sigurno ovoga ima na tone... Isto tako i Federer je drzao fantasticne govore na podijumima. Samo je 16 puta to radio sto se tice GS. Ako iko zna prozborit, to je on. Glupo mi sad da nakacim njegovih 16 govora...
A cio svijet ga voli, sasavog li naroda... Ja sam indiferentan. Prema njemu, Nadalu, mareju... Trudim se dati realno vidjenje i uvjek zelim odlican tenis, i da pobijedi onaj koji to vise zeli i koji vise napada, ima bolje udarce, ..., jer tenis je, uz boks, jedini individualni sport vrijedan prave paznje. A nisam nesto fan tabacine, a jos Gvozdeni odavno ne udara...
Last edited by Mr_Gospodin_Signore; 29-01-11 at 17:43.
Safin je uzeo dva Slema u karijeri,trebao je mnogo,mnogo vise ali jbg tenis mu nije bio na prvom mjestu,Novak ode u Dubai i ode da skija,Federer i Nadal su drugo to su ljudi koji zive za tenis+su velikani,pa vjerovatno i dva najbolja tenisera svih vremena,jedan sigurnro,drugi ima dosta vremena da tu dodje,ali to nije bitno.Reci za Novaka da je limitiran,a 4 godine je 3. u eri eto dva najbolja igraca svih vremena je strasno i to niko ko je limitiran ne moze.Novak Djokovic ima najbolji ritern na turu uz Mareja,ima najbolji bekhend na turu,svidjalo se to nekom ili ne,ali je tako.
Endi Marej je vise puta dobio Federera nego sto je od njega izgubio,Endi ima i 2 pobjede na Slemovima protiv Nadala,Nadal 1,pa jbg ako to nije veliki igrac ja ne znam sta je.Ali nije dovoljno ni biti veliki danas,kad je Lejton uzima Slemove e tih godina bi Endi i Novak da su igrali uzeli bar 7-8 komada...endi ima 6 Mastersa,Novak 5,Masters Kup,Slem,olimpijsku medalju,Dejvis Kup,od 12 pobjeda svojoj reprezentaciji je donio 7,ma mali igraci jbg...
Naravno ti si veci strucnjak od svih drugih...
P.S.Federer nije isti covjek kad gubi i dobija,to je vise puta pokazao
Ali na kraju krajeva to ne umanjuje njegovu velicinu,najbolji je teniser svih vremena!
Valjda je sve jasno
It wasn't poor sportsmanship by Federer, but it wasn't good sportsmanship either.
Last edited by Jakuza; 29-01-11 at 18:28.
Nisu problem slemovi... Necemo da zamijenjujemo teze. Marej se nije bas ni drugih turnira naosvajao. A na mnogim nije bilo top 5 igraca... Besmrtni Monah je najbolje objasnio... Gledaj sad ovu obzervaciju. Murinjo je trenutno jedan od najboljih trenera na svijetu. Kakav je bio fudbaler? Kakav je bio Saki fudbaler? ... Neko je povezan sa tenisom, zivi kroz njega, i kao strucnjak je. To je dobar preduslov, ali isto treba jos dosta toga da posjeduje. Nadasve, da je dobar psiholog, da je vizionar... Evo ja necu vise iznositi svoje misljenje, no cemo vec sad potpisati Soderlinga kao buduceg sampiona, Djokovica kao zvek osobu (mora biti. To je za njega rekao njegov "tour friend" Nadal, koji je sasvim slucajno klijent iste agencije kao i Novak...)...
ps. Ritern je dobar, ne i najbolji na turu. A da bi odlicno riternirao, trebaju muapriori odlicne noge. Dolazimo na moje
pps. A bekhend mu tek nije u vrhu, jer onaj Svis gaj, Rože, ovakakav kakav je, ima mnogo bolji bekhend. A to nije stvar ukusa, vec pomalo i stvar fizike. S obzirom na nacin udaranja, Rože može da generiše mnogo "neobičnije" i "smrtonosnije" uglove. Vidjeno i u zadnjem mecu njih dvojice, ali Ljudina ima 23 godine i brz ko metak, tako da je imao lijek za neke fantasticne uglove.
Ako uporodjejujes Novakov i Rodzerov bekhend pa to bio i onaj iz najboljih dana onda opet ne gledamo isti tenis,Novakov bekhend je mnogo jaci,kvalitetniji i sto je najvaznije konstantniji od Rodzerovog!Druga je stvar sto je Rodzerov ljepsi,ali ima jos jacih jednorucnih bekhenda od Rodzerovog,tu je Vavrinka,tu je Gaske...
Ali bilo je ok dok je Rodzer dobijao Novaka kad je ovaj bio maltene dijete,te meceve da racunamo,a ove sad ne,najbolje tako?
Vilander je Svedjanin i on zeli da Robin dodje do Slema,ali zelje su jedno,a realnost nesto sasvim drugo,moguce je svakako da se i to desi,ali ce bas to tesko ici,bas tesko...
Nije konstantniji jer je jednorucni! I dobro bi bilo kad bi imao nedje snimak samo bekhend udaraca gore navedenih, vidio bi da su Gaskeovi i Vavrinkini udarci nesto nizek kvaliteta... Ne, ja kapiram sto ti oces da kazes. Ima jedna velika nedoumica. ne moze se apriori tvrditi ko je bolji. Nisu im se u potpunosti preplijetale karijere, nisu vrsnjaci. I ja se pitam da li bi Rodzer bio toliko dominantan, prije svega rezultatski, da je vrsnjak sa preostalom trojicom... nedoumica ima svakako, ali neke stvari se ne mogu osporiti. Najveci umjetnik na turu je Federer i ima najjacu psihu, posle Rafe. Njegove titule su dokaz te tvrdnje. Opet, samo slijepi ne vidi da se vec nekie dvije godine mnogo slabije krece, sto je pogubno za vrhunski tenis.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks