to: perper
pa upravo sam ja to i objasnio u post scriptumu, otisli su radi njega, ali je ispalo da je mali otisao radi njih, jer zaboga porodica mu se seli u drugu drzavu..!
Dobar i jeftin trik istovremeno.
Please alowe me to introduce myself.......
Bog je izmisljen da bi se smirile mase!
Samo da se nadovezem...sve sto sada govorim za Mandica govorio sam za Prlainovica! I dan-danas kazem da je on - otet (jadranu). Jedino je razlika u tome sto je Partizan iskoristio to sto se raspala zajednica... No, kad dolazi do stvaranja nove drzave, koji zakoni vaze? Postojeci ili zakoni ulice? Nismo tupavi majku mu staru...
I da li i mi treba da cutimo i kao fol da se ljutimo na Partizan, kao sto su uradili novljani?
Nego, kad govorimo o Mandicu, ne pricamo o razlozima ili uslovima zbog kojih je otisao, vec da se postuju pravila.
I da se pokaze jos jedan sraman potez Saveza.
Sto se Porobica tice, interesantna je licnost. Iako su mu korijeni novljanski, svakako je on kotoranin (sere mi se od svih tih kotorana, ali dobro). Kljucni momenat je bio kad je svojevremeno potpisao za Primorac i onda ostao trener jadrana (sam je nesto rekao da je dogovor u vlasti bio da je bolje da imamo 2 solidna nego 1 dobar i 1 los klub, bla-bla-bla). Tada mu to niko nije uzeo za zlo, jer nismo bili svjesni sto se sprema.
Moje misljenje - Peuro nikad ne bi mogao da radi ovo sto radi da je ostao u Kotor. Peuro ne bi mogao biti selektor reprezentacije nakon Rima, a kamoli nakon Zagreba da je iza njega Kotor.
Ovako, udario nam je tuki, iza njega stoji budvansko-novski lobi i sto god napravi - njegovo mjesto je zacementirano!
P r i m o r a c
to cattaro
- sto se tice malog Subotica ja sam prije nekoliko postova izrazio otvorenu sumnju da ce se vrlo brzo pridruziti Mandicu u partizanu, a za sansu, to se poklapa sa mojom pricom cekaj sansu ako docekas..
- ne skacem sebi u usta vec objasnjavam paradoks: zalimo se kako nam mladi igraci odlaze prije potpisanog prvog profesionalnog ugovora, a u svojim zakonodavnim aktima nismo definisali sredstva kojima bi mogli takve situacije da preduprjedimo.
- ako mislis da je dovoljna satisfakcija da extratalentovani djecaci dobijaju sansu u prvom timu, onda zasto ljutnja, Mandic je tu sansu nakon primorca dobio i u Partizanu.. Izgleda da je Mandicu vise znacilo da se pokaze u Partizanu , i plus obezbjedi sebe ...
to : perper
odlicno receno stari za moje mumljanje i tako to
Jos samo da vidim tvoj post koji se sastoji od vise od jedne prosto prosirene recenice..
Nemoj mi reci da u Partizanu ima vecu minutazu nego sto bi je imao u Primorca??
Najbolje jos da kadete (jesi zaboravio da je on bio KADET kad je otisao?) pocnemo tretirat kao profi-je.
Teorija ti nema veze sa vezom, ali osjecam potrebu da ti pojasnim, zbog svih onih koji misle kao ti, a u samom Kotoru ih je skoro pola...
I da li se i u kojoj mjeri taj decko oduzio klubu koji je u njega godinama ulagao?
Koja je svrha rada sa mladjim kategorijama? Da pravis klince od kojih ce supertalentovani sa 16 da igraju u Partizan?
I ne samo to, Partizan u zadnje vrijeme biljezi losije rezultate od Primorca.
Dakle, otisao je u slabiji klub...
P r i m o r a c
mislim da primjer u kom poredis mandica i subotica, i njihove minutaze, nije bash najbolji [mada je sustina potpuno tacna - jadran u dosta manjoj mjeri pruza sansu svojim klincima]. prije svega zato sto je subotic prosle godine imao 14 godina, i nije jadran josh uvijek nigdje zakasnio s njim, stavise. a mandic, neka mi neko ne zamjeri, ali mislim da je njegovo ubacivanje u igru imalo veze i sa cinjenicom da se znalo da mu se ide u partizan, i da je to, kao i ono pozivanje za reprezentaciju, bio samo nacin da pokusaju da ga 'kupe' da ostane.
BGH,
sve to stoji. I da je Subotic mladji i da se sa Mandicem pokusalo SVE sto se moglo da bi ostao (ne ide li to u prilog mojoj prici?).
Umjesto Subotica sam mogao pomenut nekog drugog, ali koji nije toliki talenat...kao ova dvojica.
P r i m o r a c
Ja nikakvu minutazu nisam spominjao, ponavljam, mali je dobio sansu u kotoru, dobio isto sansu u partizanu. I?
Sta sad, tvoja je teorija da ako je zaigrao za prvi tim sa petnaest, da treba da bude vjecno zahvalan capru ili kome vec za to?
Trebamo li tretirati kadete kao profije, ja opet ponavljam, extratalentovani bi trebalo da imaju drugaciji tretman, i to ponavljam evo treci put , za one kojima to nije u prva dva puta jasno.
A ako ih ne budemo tretirali na takav nacin, bilo kroz zakonodavna akta, ili kroz postupke klubova, dozivit cemo jos mandica i prlainovica, subotic je sledeci..
E a ovo sam cekao zaista: "Klub je ulagao u njih.." dakle vrhunac
KO je to ulagao u njih?
Svaki od klinaca u novom daje mjesecno 30 eura clanarine za kojih dobiju nove kupace., i to " eventualno", kao i stare bade mantile od prvog tima. Putovanja do kotora budve ili ne daj boze dubrovnika, smjestaj koji obezbjedjuje klub koji je domacin prvenstava je takodje nacin da klub ulaze u klince. Zato nemoj molim te o ulaganjima kluba u djecu.
I onda treba da im se oduzi... Ni na kraj pameti!
@cattaro
razlika izmedju 30 i 31 godine skoro pa nema, a izmedju 14 i 15 godina je velika. subotic je prosle godine imao 14 godina, i ne bi vjerovao koliko je ozbiljniji sada sa 15.
isto tako, ko bi prosle godine igrao pored ivovica, zlokovica, janovica, jokica, gojkovica, itd itd...jbt, nisu imali sansu ni ovi iz prvog tima (sekulic, bebic, itd), a ne neko dijete. vec 2-3 godine se igra/tim primorca temelji na mladjim igracima + igraci sa iskustvom, zbog cega je nikao darko brguljan, draskovic, cuckovic, itd.
to je prije jadran radio (nastali zlokovic, gojkovic, ivovic, jokic i kompanija), sto opet (na moju veliku srecu) radi i ove godine i pokazalo se uspjesnim.
ako mene sjecanje dobro sluzi, prlainovicu je istekao ugovor s jadranom akd je otisao u partizan, isto kao i radovicu sad, tako da su oni skroz regularno presli gore, iako meni s moralno-sportske strane nije ok.
u slucaju mandica je bilo skroz neregularno i to je trebalo sankcionisati. zasto je savez okrenuo glavu, ne znam. isto tako smo i matiju jaukovica izgubili, pa opet nikom nista.
nadam se samo da sa suboticem i ostalim klincima koji nesto vrijede nece uciniti istu gresku.
a jedini koji je u jadranu nesto dobio je scepanovic, koji je dobio stan od CKB-a (dok su jos bili sponzori), nakon EP-a u malagi.
<--- leuk
ja ne bi slova posvetio covjeku , igracu koji je izabrao da igra za drugu drzavu.
u principu ne osjeca se crnogorcem a znam mnogo veca imena u drugim sportovima i u vaterpolu kojeg nisu mogli pokolebati da igra za tu srbiju ni za koje pare.
a ti sto se prodaju da bi igrali u partizan , ne znam cemu rasprava o njima. nisu crnogorci i to je to
isto tako, ko bi prosle godine igrao pored ivovica, zlokovica, janovica, jokica, gojkovica, itd itd...jbt, nisu imali sansu ni ovi iz prvog tima (sekulic, bebic, itd), a ne neko dijete. vec 2-3 godine se igra/tim primorca temelji na mladjim igracima + igraci sa iskustvom, zbog cega je nikao darko brguljan, draskovic, cuckovic, itd.
to je prije jadran radio (nastali zlokovic, gojkovic, ivovic, jokic i kompanija), sto opet (na moju veliku srecu) radi i ove godine i pokazalo se uspjesnim.
ako mene sjecanje dobro sluzi, prlainovicu je istekao ugovor s jadranom akd je otisao u partizan, isto kao i radovicu sad, tako da su oni skroz regularno presli gore, iako meni s moralno-sportske strane nije ok.
u slucaju mandica je bilo skroz neregularno i to je trebalo sankcionisati. zasto je savez okrenuo glavu, ne znam. isto tako smo i matiju jaukovica izgubili, pa opet nikom nista.
nadam se samo da sa suboticem i ostalim klincima koji nesto vrijede nece uciniti istu gresku.
a jedini koji je u jadranu nesto dobio je scepanovic, koji je dobio stan od CKB-a (dok su jos bili sponzori), nakon EP-a u malagi.[/QUOTE]
ja mislim da je nemoguce da je andriji istekao ugovor jer se prvi ugovor potpisuje tek sa 18 i obaveza je 4 godine!ja mislim da je tako...a on je otisao 2006. kad je imao 19 godina...tako da mislim da @fidimose nije u pravu...
Mali gajo ce bit strasan igrac!to se zna odavno!nadam se da ce vise od vasa iskoristit talenat...mada jbg i vaso je igrao u zajebanim vremenima...
Prlainović je imao izrazitih matarijalnih poteškoća proisteklih iz porodičnih razloga,tako da opravdavam njegov klubski angažman,njegova je lična stvar izbor reprezentacije.
Od Mandića se nijesu digle ruke,učiniće se sve ali da se njemu ne naškodi.
Jaukovićeva potraživanja su bila ogromna za olimpijski ciklus...
treba biti realan u svemu
npr.svaki HR reprezentativac je dobio nagradu od 3500€ za osvojeno Evropsko prvestvo
Last edited by minjo; 27-01-11 at 16:58.
ne znam kolko je to matija trazio za ciklus al sigurno da je COK i savez imao dosta troskova i na zene funkcionera koje su blejale u pekingu na teret budzeta...
Hiper, nalupao si se vrhunski danas, pokusao sam ti objasnit, nisam uspio...
Fidimose, objasnih zasto sam pomenuo Subotica u slicnom kontekstu kao Mandica. Jesam trebao da pomenem nekog od onih '91. godiste koji su uzeli sva moguca takmicenja? Zasto njima niste dali sansu nego tek ove godine?
Da ne bjezimo sa teme, valjda si shvatio da sam htio rec' da je Mandic od nas dobio sve sto je mogao, u tom trenutku.
Sto se tice toga ko za koju reprezentaciju igra, o tome trenutno ne pricamo. Naravno da je vazno, ali to je druga prica. Vezano za ovaj slucaj - zar nije onda jos tragicnije to sto je nas Savez uradio - zastitili su Mandica, Partizan i srpsku reprezentaciju. CRNOGORSKI Plivacko Vaterpolo Savez. Bruka!
P r i m o r a c
ne znam kako je u točno u vaterpolu, ali recimo u nogometu se može potpisat profesionalni ugovor i prije 18. godine, ima u hajduka nekoliko igrača koji su prije 18. potpisali, a kako je tu riječ o nekoliko tisuća eura mjesečno, neki su do 18 postali i alkoholičari.
a može se potpisati i stipendijski ugovor.
vaterpolski portal - www.dance.hr
Oživje forum čim dođe ovaj cattaro
Primorac protiv Primorja bez Radića, Brguljana, Petrovića i Štajnmeca. Inače u ponedeljak će se znati da li Adam završava karijeru![]()
wha'? karijeru u primorcu ili karijeru karijeru?Inače u ponedeljak će se znati da li Adam završava karijeru
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks