Budvani su izgubili ovaj put i neka su, dosta je bilo! I po novinama je pocela hajka na savez, a i vrijeme je bilo. Nesto se mora mijenjat!
ODBOR ZA VATERPOLO je danas donio ODLUKU kojom se decidno i jasno kaže da DARKO BRGULJAN NIJE IMAO pravo nastupa za Budvu na Finalu Kupa CG u vaterpolu.
Sad je na potezu upravni odbor PVSCG. Ova ODLUKA se ne može poništiti više. Pitanje je izbora kazne za BD, a u slučaju opstrukcija moguć je i raspad takmičenja i saveza.
Brooclyn Forever !
Budvani su izgubili ovaj put i neka su, dosta je bilo! I po novinama je pocela hajka na savez, a i vrijeme je bilo. Nesto se mora mijenjat!
Nisam za hajku...više sam za razotkrivanje svih iz saveza koji su učestvovali u srozavanju vaterpola...nebitno jesu li Budvani, Kotlorani ili Novlljani...
Da vidimo dokle su dovele nacionalni sport br. 1. Argumentovano...
Brooclyn Forever !
Ako je glasano 5 naprama 1 za to da Brguljan nije mogao da igra, volio bih da cujem koji su argumenti ovog jednog koji je glasao protiv?
Release Yourself
Šta je sa Primorcem , je li od sutra igraju juniori ili ..?
Jedan dobar tekst u današnjim Vijestima:
---------------------------------------------------------------------------------------
DRUGA STRANA MEDALJE - SLUČAJ „BRGULJAN” SAMO JE JEDAN OD PROPUSTA VATERPOLO SAVEZA CRNE GORE
Od kikseva Vaterpolo saveza boli glava
Vaterpolo je u Crnoj Gori preko noći postao sport broj jedan, titula prvaka Evrope u Malagi je pokrenula sve i to je tada izgledalo potpuno logično - da sport koji može da državi donese samo radosti postane broj jedan, da ga s pravom zovu nacionalnim...
Međutim, da li je taj uspjeh u Malagi ušuškao sve u Vaterpolo savezu Crne Gore, na čijem je čelu Srđan Kovačević, ili im je, što je još gore, titula prvaka Evrope bila dovoljna satisfakcija, to je samo nagađanje, ali od te čarobne noći u Andaluziji ljudi iz VPSCG srljaju iz greške u grešku, gube se u kompromisima među klubovima i u većini slučajeva izgledaju smiješno.
Bez obzira na Malagu, ljudi koji prate vaterpolo ne mogu da se ne prisjete „kikseva” crnogorskog saveza, kojih je od kada je Crna Gora nezavisna država bilo i previše.
Odlazak Porobića iz Jadrana
Čelnici Budvanske rivijere i Primorca su se u decembru 2007. odlučili na presedan - zatražili su od Petra Porobića, tada trenera Jadrana, da napusti tu funkciju i posveti se samo reprezentaciji Crne Gore.
I, naravno, Porobić je nakon toga napustio Škver (pošao u ruski Šturm) i, tako se poklopilo, tu je potpisan krah crnogorske reprezentacije.
Jer, od tog trena crnogorskim vaterpolom je zavladalo klubaštvo, rat između tri kluba je bio tako moćan da je reprezentacija izgubila prioritet. Na kraju krajeva, Rim, potom Zagreb (Crna Gora je tu predala krunu iz Malage) su pokazatelji koliko je VPSCG počeo da se kreće unazad.
U međuvremenu, Porobiću je dozvoljeno da vodi mlađe kategorije Jadrana, više se ne pominje da kao selektor na taj način može da utiče na igrače da dolaze u Herceg Novi. Ali, šteta je napravljena...
Bile su bolje inostrane sudije
Ko je sve ove godine bio najviše na udaru kada su nacionalna takmičenja u pitanju? Odgovor nije težak, naprotiv - u pitanju su sudije! Jednog ne vole Kotorani, drugog ne žele ovi ostali, a najveća bruka je bila krajem 2008. godine kada je Savez došao na ludu ideju da finale Kupa Crne Gore sude inostrani arbitri!
Tačnije, to su predložili klubovi, a Savez je samo djelimično aminovao - kako bi napravio kompromis i pokušao da udovolji svima (klubovima i donekle sudijama) riješio je da o trofeju odlučuju i naše i hrvatske sudije. Naravno, zbog nepovjerenja prema njemu i kolegama, sudija finala Olimpijskih igara Mario Brguljan odbio je da dijeli pravdu, ali to nisu uradili predsjednik sudijske organizacije Aleksandar Adžić i generalni sekretar saveza Dejan Adžić.
U finalu je i sa „mirovnim snagama” iz komšiluka viđeno i udaranje, bilo je i krvi, pa je nakon toga postalo jasno da projekat nije prošao. Ali, šteta je opet napravljena i ni za to niko nije preuzeo odgovornost.
Slučaj Matije Jaukovića
Nije praznog hoda bilo samo u vaterpolu, Savez je morao drugačije da riješi i situaciju sa plivačem iz Herceg Novog Matijom Jaukovićem.
Momak koji je, javna je tajna, želio da bude dio crnogorske ekspedicije na Olimpijskim igrama u Pekingu nikada nije dočekao da pliva pod crnogorskom zastavom na tom takmičenju. Tačnije, Jaukoviću poziv VPSCG nikada nije stigao, Crna Gora je izgubila biser i za Olimpijske igre i za budućnost. Sve što je, sa druge strane, uradila Australija je to što je širom otvorila vrata „nebrušenom dijamantu”... Zašto to nije mogla da uradi i njegova domovina? Niko ni to nije pokušao da objasni.
Njegov svjetski rekord 2009. godine (na 50 metara leptir stilom u malim bazenima) je bio samo dodatni šamar Savezu.
Problem sa strancima
Problem koji je prisutan od prvog dana od kada se igra crnogorska liga je višak stranaca u našem vaterpolu.
U početku, u stvari, pravila nije ni bilo, inostranih igrača je moglo da bude onoliko koliko je klub želio da ih dovede, pa je većina ekipa izgledala kao legija stranaca... Dolazak stranaca se taman poklopio sa odlaskom domaćih igrača van države, a dolazilo je i prosječnih Mađara, Hrvata, malo je bilo onih vrhunskih igrača (Kiš, Štajnmec, Azevedo, Ćirić, do skoro i Šefik), a stvar je i sada opipljiva.
Izuzetak nije ni Kataro, koji je do ove sezone „živio” od internacionalaca, a onda je bio prinuđen da se okrene Crnogorcima.
Naknadnom pameću broj stranaca drastično je smanjen, ali treba li ponavljati da je šteta opet napravljena.
Savez se nije oglašavao ni kada su mu se reprezentativci tukli u bazenu, ni kada su se na tribinama pojavljivali transparenti koji na najprimitivniji način vrijeđaju člana reprezentacije evropskog prvaka...
Ko je kriv zbog Darka Brguljana?
Primorac i Budva M:tel su i dalje u centru pažnje zbog dešavanja u Kupu Crne Gore i situacije oko toga da li je Darko Brguljan regularno nastupio za Budvane.
Kako god da se završi ova primorska saga, već sada je jasno ko je glavni krivac što se sve ovo desilo. Naravno - Vaterpolo savez Crne Gore. Jer, kako drugačije da se objasni da oba kluba imaju, crno na bijelo, argumente da su u pravu, a jasno je da je u pravu samo jedan.
Da je Savez bio kategoričan i da je makar dan pred finale saopštio: “Darko (ne) može da igra!”, cijela ova komedija ne bi ni postojala.
Da se ne ponovi situacija sa Dušanom Mandićem
Maloj državi kao što je Crna Gora je svaki sportista od krucijalne važnosti, pogotovo vaterpolista, jer su ljudi iz Saveza do sada radili na tome da prošire bazu (ili su makar pokušavali), ali su opet dozvolili da izgube velikog talenta.
U pitanju je Dušan Mandić, 16-godišnji ljevoruki igrač koji je ljetos pošao u Partizan i odlučio da prihvati poziv da nastupa za Srbiju.
I Savez i njegov matični klub Primorac su se „ogradili”, bježali su od odgovornosti (kažu da su mu ponudili sve što je moglo da se ponudi), ali je efekat isti - crnogorski vaterpolo je izgubio igrača za narednih 15 godina. Igrača koji je već debitovao za Partizan u Evroligi, kojeg je Igor Milanović nazvao „biserom srpskog vaterpola”...
--------------------------------------------------------------------------------------
Dick Laurent is dead!
mali subotic 5 golova. jes da je protiv dosta slabije ekipe, ali ipak, odlicna stvar za samopouzdanje jednog 15-godisnjaka![]()
Gaju svaka cast, mali polako ali sigurno ide naprijed .. kazu prema partizanu..
A crep ce u reprezentaciju jednog lijepog i suncanog dana, samo ne znam koje godine, nazalost..
Rjec dvije o onom cudu od Kupa.. Dakle poslednja vjest je od strane odbora za vaterpolo, koji je predlozio da se utakmica registruje za Kotor, a da sluzbena lica koja nisu htjela da obavljaju svoju duznost na pomenutoj utakmici najstrozije kazne.
ja koliko znam Ivanovski je odbio da sudi iz nekih nepoznatih razloga, Mario je otkazao zbog porodicnih , svima poznatih razloga.
Znaci li ovo i da neki delegat nije dtio da radi svoj posao?![]()
Please alowe me to introduce myself.......
terorosticki napad na moskovskom aerodromu, ali na srecu, reprezentacija je bila na drugom aerodromu tako ta nije bilo nikakvih opasnosti po njih, u slucaju da se neko mozda uplasio.
S obzirom koliko crnogorsku javnost trenutno zanimaju te samozvane zvjezde, nije ni cudo sto nema nikakvih komentara na tu vijest.
U svakom slucaju dobro je sto nikome od nasih nije zafalila ni dlaka sa glave.
Evo je Peuro izjavio da je za loše vrijeme u Moskvi kriv VPSCG, počeo je da se šali lagano. Nekome će na nos izać, vidim ja. Bojim se da će taj NEKO bit baš on !!!
Naši i dalje čekaju,nakon jučerašnjeg haosa,lokalni aviosaobracaj u Rusiji je paralisan,Rusi su obećali avion u 14h po našem vremenu,ako ne bude....
sad će Pero da se ironično našali kako je savez bačio bombu u Moskvu pa on jadan mora svojim uticajem da odlaže utakmicu
Bog je izmisljen da bi se smirile mase!
8:10 (3:2, 1:4, 3:2, 1:2)
polovina četvrte četvrtine
9:12 (3:2, 1:4, 3:2, 2:4)
1,52 do kraja
kraj
9:12 (3:2, 1:4, 3:2, 2:4)
otaljasmo muku Rusku
Last edited by minjo; 25-01-11 at 17:26.
zna li neko neki sajt dje se migu pratit rezultati uzivO? igro sam ove srbe
Reci mi, molim te, da se šališ. Ukoliko pređe u Partizan to bi značilo da gubimo (Crna Gora) još jednog bisera kog smo sami stvorili jer se još nije desilo da igrač Partizana igra za našu reprezentaciju. Nego se stvarno nadam da je Porobić izvršio uticaj u mlađim kategorijama Jadrana koje trenira da se ne bi ponovile situacije sa onim igračima čija imena ne želim ni da pominjem.
Dick Laurent is dead!
Drzite tog malog daleko od sekretara Adzica. Svaki kontakt sa njim ga priblizava da zaigra za reprezentaciju Srbije, Australije, ili bilo koje druge zemlje.
Release Yourself
Znaci, ne bi me uopste cudilo da se to desi..
Naime, Gajo nema nista potpisano sa Jadranom, prvi ugovor se potpisuje kao sto svi znamo sa 18 godina.
Sledece Vaso je napravio svoju karijeru u Zvjezdi, tj srbiji, prima srpsku penziju kao osvajac zlatne medalje na svjetskom prvenstvu .
Sledece Vasa uopste ne tretiraju u Jadranu kao svog zasluznog clana, nekadasnjeg igraca i proslavljenu zvijezdu, vec kao obicnog tatu.. bojimse da ce im se to obiti o glavu kada bude doslo vrjeme za neke potpise.
Sto se tice Saveza, ja sam mislio da taj organ vise ne postoji, tj ne zna se sa ti ljudi tamo rade??
Volio bih da mi neko objasni sta se to radi u kancelarijama u novom i u kotoru. Koliike su plate tim ljudima i koja su njihova zaduzenja, kao i koliko radnih sati nedjeljno provedu u svojim kancelarijama??
Napokon doma.
Zadnji rezultati Primorca su me totalno ubili u pojam, razocaran sam...bijesan. Opravdanje igracima stoji, medjutim vrijeme je za radikalni potez koji ce ili izvesti na ulicu sve kotorske zaljubljenike u vaterpolo ili ce samo potvrditi da vecih pi.ketina i ulizica danasnjoj vlasti od kotorana u CG ~ NEMA!
Naime, predlazem zatvaranje zimskog bazena, zabranjivanje treninga djeci, odigravanja utakmica i kupanja gradjanstvu.
A onda ce neko, u tom gradu mozda izac na ulicu i rec DOSTA bandi koja je srozala nas voljeni klub!
Mozemo krivit svakog (pa i nas same, svjestan sam da ima i nase krivice), ali glavno je pitanje ~ je li moguce da drzavi Crnoj Gori ne odgovara sportski klub sa rezultatima kakvi su u zadnje dvije godine? Pa makar to bio i badminton...
Ne mislim ja da Premijer treba da izdvoji milion za spas Primorca, ali smo svjesni da su ljudi iz Vlasti zadnjih godina sponzore usmjeravali ka nekim drugim klubovima, a ne prema Primorcu.
Primjer ~ u godini kad smo bili prvaci Evrope, M~tel postaje sponzor Budve!?
Odgovornost Uprave, Opstine(neki brkaju pojmove pa misle da je Primorac Mandicev klub...) i drzave je gotovo podjednaka i svako treba da ispasta na svoj nacin.
Nakon sto smo kao siromasi postali prvaci Evrope rekao sam da ce sve biti sjajno dok tu budu rezultati. A sad se ni kuche za nama nece obrnut... E zato predlazem radikalan potez, svjestan posljedica.
Plan novsko~budvanskog lobija na celu sa klovnom od selektora sam odavno razotkrio i vama ga opisao ~ srozavanje Primorca do te mjere da ce sve u klubu funkcionisati (a za to je dovoljno i ovo sto Opstina iz budzeta izdvaja) izuzev prvog tima, cime se sticu svi preduslovi da najveci kotorski talenti idu u budvu i jadran.
Zato, BOLJE DA NAS NEMA NEGO DA BUDEMO NJIHOVA FILIJALA!
Zar cemo opet u 90~e, kad su 11 od 13 igraca VK Budva, kao i danas pokojni trener, bili kotorani, dok su za Primorac igrali juniori??? Kad je preko 25 kotorana igralo u prvim evropskim ligama!?
Savez smo mi odavno razotkrili, sto i nije bila filozofija, mi sve ljude jako dobro znamo...
Evo, poceli su i medjusobno da se pljuju...nastaje pravi cirkus.
A govorio sam i reci cu ponovo ~ vecih fanatika za vaterpolo reprezentaciju CG od Bestija nema, zato nam to i tesko pada...
Posebno sam ljut sto se ispostavilo da taj usrani Savez zbog licnih interesa stiti srpski na stetu crnogorskog kluba!??? Jer kako objasniti to sto nisu reagovali na Mandicev prelazak u Partizan. Naravno, Milanovic je tog decka vec poslje par mjeseci krstio u ''srpski biser''.
Ostale dogadjaje, rezultate, spletke...necu komentarisat. Povraca mi se.
E da, cestitam novljanima i budvanima plasman dalje u EL!
Last edited by cattaro; 26-01-11 at 15:30.
P r i m o r a c
Samo da na sramnu listu kotorana koji godinama rade kako im se kaze i iskljucivo za interese drugih klubova, a protiv Primorca (Djurcic, Porobic, Rajevic, Adzici, Avramovic...) dodam i Puru Popovica.
Moje veliko razocarenje. Shock.
Otisao je i onaj zadnji za kojeg sam mislio da ima muda toj bandi da kaze ODJEBITE!
Interesantno, otisao je iz Primorca, a nije iz: Opstine, nekih vaterpolo organa u oviru Saveza, COK~a, LP~a... Da li misli da te oraganizacije dobro funcionisu ili zato sto se tamo, za razliku od Primorca, prima plata(ili se imaju druge beneficije)?
Sramno je napustati Primorac sada, sramno!!!
P r i m o r a c
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks