Podgorica – Crnogorski i inostrani džet-seteri, koji se utrkuju da budu viđeni u prestižnom bečićkom hotelu “Splendid”, nijesu imali priliku da u čarima luksuznog ambijenta uživaju i u ispijanju ptičijeg mlijeka, ali bi se mogli pohvaliti da su probali mlijeko od kamile - makar je tako tvrdio jedan stariji Budvanin, u prijavi koju je podnio osnovnom tužiocu u Kotoru.
On se u neobičnoj krivičnoj prijavi tužiocu požalio da su u “Splendidu” muzli ljekovito mlijeko, proizvod njegove kamile koja mu je, navodno, ukradena sa već čuvenog rta Zavala.
U čudnoj prijavi, punoj nelogičnosti, Budvanin je za krađu životinje, teške nekoliko stotina kilograma, optužio vlasnika hotela Žarka Radulovića i njegovog vozača!
Kamilu su, kako je naveo, navodno, ukrali uz “falsifikovanu ličnu kartu”, nakon čega je odvedena i držana na prvom spratu hotela “Splendid”. Navodno, na tom spratu hotela, osoblje je na zahtjev imućnih gostiju muzlo pustinjsku životinju.
- Mlijeko od moje kamile davali su gostima - tvrdio je on, objašnjavajući da je njegova grbava ljubimica bila obilježena.
- Na njoj je pisalo moje ime - bio je gotovo potpuno siguran ovaj Budvanin, dok je diktirao navode prijave.
Budvan, veoma maštovit u pisanju, u prijavi je opisao i kraj sage o prvom primjerku crnogorske kamile.
- Kada im je dosadilo održavanje ovog rijetkog primjerka, koji se na prostorima južnijih djelova ovog kontinenta može vidjeti samo u zoološkim vrtovima, Radulović je pustio da sama ode - tvrdio je on, koji je, vjerovatno, samo u mašti imao ponovni susret sa životinjom.
- Došla mi je sama, opet mi se vratila - radosno je pričao Budvanin, koji i pored toga nije odustao da prijavi Radulovića za “tešku krađu i neovlašćeno korišćenje njegove imovine”.
Osnovni tužilac u Kotoru Boris Savić potvrdio je “Vijestima” da je dobio prijavu tog Budvanina, ali je za njega ona bila neozbiljna. Zbog maštovitih navoda, tužilac nije povjerovao u priču, tako da je prijavu odbacio kao neosnovanu.
“Vijesti” su juče kontaktirale i Radulovića, koji, međutim, nije želio da potvrdi, ni da demantuje prijavu sugrađanina.
Sagovornik “Vijesti” iz osoblja luksuznog “Splendida” ispričao je juče da je isti čovjek prije nekoliko dana navraćao do recepcije hotela.
- Tražio je kovertu, koju mu je navodno ostavio Radulović. Kada smo ga pitali o kakvoj je koverti riječ, kazao je da je u pitanju čak 2,6 milijardi eura, koje mu Žarko Radulović duguje - ispričao je ovaj izvor, našalivši se da je istom čovjeku jedan od “dužnika” i Taksin Šinavatra, kojeg svakodnevno traži iza zidina Starog grada.
Bookmarks