Hahahhaha, pa to ti kazem, predobra fora![]()
kakva su pravila u saobracaju kod udesa prilikom voznje u rikverc ??? (veoma mi je bitno), ako neko zna, molim za odgovor ... hvala
Pinch harmonics
U najkracim crtama :
-auto parkirano na sred puta
-ja u rikverc
-udaram u auto (na slici nisam nacrtao putanju tog auta) ono je htjelo da skrene lijevo na tu mini raskrsnicu
Pinch harmonics
Auto br. 2 parkirano.
Auto br. 1 ide u rikverc i udara auto br.2.
Jebeno pitanje.
I jedan i drugi su krivi, ali vise je kriv vozac auta br.1.
TAKUMI
auto br 2 nije parkirano, no je htio na tu "raskrsnicu" da skrene lijevo
Pinch harmonics
Onda krivica ide vozacu 2, po meni nekih 100%.
Vozac auta br.1 moze da kaze da mu je blokirao glavni cilindar i stao je tu, i ne mozes mu nista.
TAKUMI
Hvala puno, a sto se tice toga mogu li mu sto evo recimo da je sa neba pao na mene ja bi bio kriv ... Nego sam ovo httio da znam cisto zbog sebe...
Pinch harmonics
Da, oni su ludi i glupi a mi ovdje u CG smo svi pametni i imamo sve i nista nam ne fali.
TAKUMI
Kriv je vozač auta br. 2 . Glavna ulica je je ona koji se krećalo auto br.1. Po zakonu imaš pravo da voziš određeni broj metara ili vremena nazad istom saobraćajnom trakom kojom si se kretao naprijed. Krivica vozača br. 2 se ogleda u tome što:
- nije propustio vozača br.1 koji mu je dolazio sa desne strane
- nije propustio vozača motornog vozila koji se nalazi na putu veće kategorije
Po nepisanom pravilu nikad nije kriv onaj vozač koji je udaren od nazad (što bi reko naš narod u g-u-z-i-c-u), bili prilikom parkiranja, ili vožnje...
Ovo je u situacija da je bila dvosmjerna ulica..
Ako je ulica jednosmjerna (što mogu da vidim po parkiranim automobilima) onda je kriv vozač br. 1 jer se ne smiješ voziti u jednosmjernu ulicu u suprotnom pravcu. Ali se onda postavlja pitanja ako je jednosmjerna ulica kako je moglo vozilo br. 2 da ide lijevo?!?
Last edited by Bugi; 20-01-11 at 08:29.
Trebali ste da izijete po jedan hamburger tu u gurman kad ste već pored bili, plaća onaj ko ima manje štete na auto i ljepota...
ovo su (ako sam dobro shvatio, lijevo od vozila br. 2 je teren/poligon?) blokovske saobracajnice i kod njih nema nize i vise kategorije puta, ista je kategorija, ali isto vazi pravilo desne strane (ukoliko nije signalizacijom drugacije regulisano) tako da je kriv vozac auta br. 2. mada i vozac vozila br. 1 bi mogao bit kriv jer nije gleda kuda ide (cim je rikvercom udario nekoga)
isto tako nejasno je, da li je vozac auta br. 1 planirao da udje rikvercom u ulicu odakle izlazi vozilo 2 ili da produzi pravo![]()
SO MANY WOMEN ... SO LITTLE TIME
svakako vozac broj jedan, ide rikvercom kroz traku za pravo,svoju traku iako je dvosmjerna i gotova pricavozac dva kaze ne rade mu rikverc svijetla nisam vidio odjednom je krenuo umusio se ruskom salatom iz hamburgera i udario me hehehehe
Risk , is what makes life worth living
Never a failure, always a lesson!
http://www.24sata.hr/nogomet/pennant...mjeseci-206666
Desi se da se co'ek zaboravi...
A samo sam htio da doruckujem pilece bijelo :cry:
Pinch harmonics
Kako to uradise komsije
http://www.vrelegume.rs/vesti/skalnd...ablica-domace/Naime, na novim registarskim tablicama nalazi se stari grb Srbije, koji od novembra prošle godine nije u upotrebi. Postavlja se pitanje, šta sada?
..................................Službeni automobili u GER
Mjesto 10: Audi A8/S8. U 2010. firmama je prodato 93,4 posto od ukupno prodatih 4.752
Mjesto 12: Audi A7. U 2010. firmama je prodato 92,4 posto od ukupno prodatih 1.611
Mjesto 16: VW Phaeton. U 2010. firmama je prodato 89,9 posto od ukupno prodatih 1.628
Mjesto 18: Mercedes S-Klasse. U 2010. firmama je prodato 89,7 posto od ukupno prodatih 5.177
Mjesto 22: BMW 7er. U 2010. firmama je prodato 88,4 posto od ukupno prodatih 5.074
Mjesto 24: VW Passat. U 2010. firmama je prodato 88,3 posto od ukupno prodatih 66.496
Mjesto 25: Audi A6/S6. U 2010. firmama je prodato 88,0 posto od ukupno prodatih 30.079
Mjesto 29: Ford Mondeo. U 2010. firmama je prodato 86,3 posto od ukupno prodatih 20.304
Mjesto 33: Mercedes GL-Klasse. U 2010. firmama je prodato 84,9 posto od ukupno prodatih 984
Mjesto 34: Mercedes R-Klasse. U 2010. firmama je prodato 84,6 posto od ukupno prodatih 1.679
Mjesto 37: Mercedes CLS. U 2010. firmama je prodato 83,5 posto od ukupno prodatih1.282
Mjesto 38: Mercedes G-Klasse. U 2010. firmama je prodato 83,2 posto od ukupno prodatih 1.109
Mjesto 39: Ford Galaxy. U 2010. firmama je prodato 82,8 posto od ukupno prodatih 5.767
Mjesto 40: Volvo S60/V60. U 2010. firmama je prodato 82,7 posto od ukupno prodatih 2.329 .
Mjesto 41: BMW 6er. U 2010. firmama je prodato 82,4 posto od ukupno prodatih 732
Mjesto 41: VW Touareg. U 2010. firmama je prodato 82,4 posto od ukupno prodatih 7.258
Mjesto 46: BMW 5er. U 2010. firmama je prodato 82,0 posto od ukupno prodatih 46.014
Mjesto 48: Ford Focus. U 2010. firmama je prodato 81,5 posto od ukupno prodatih 53.719
http://www.auto-motor-und-sport.de/n...article_detail
Last edited by Escobar_BP; 20-01-11 at 19:15.
Kako se desilo? Ne znam.
I am so post-rock I shit sad birds.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks