restartuj i phon i komp, provjeri preko sbsettings jel ti aktiviran shh (mada prilikom restarta on ce se sam ponovo aktivirati) ...
i onda pristupi kroz winscp , provjeri IP adresu , user : root pass:alpine
i to je to![]()
restartuj i phon i komp, provjeri preko sbsettings jel ti aktiviran shh (mada prilikom restarta on ce se sam ponovo aktivirati) ...
i onda pristupi kroz winscp , provjeri IP adresu , user : root pass:alpine
i to je to![]()
" If you love something let it go, if it comes back to you it's yours. If it doesn't, it never was."
Nece majku mu!!!
Apsolutno ne podrzavam.
Doktore Stivi , hajd' me nauci kako da postavim mp3 file , koji sam dobio kao attach , mail-om , da mi bude zvono...
Sve sam probao ,ali ne ide....što ću duduk sam , priznajem...:cry:
Radi se o aparatu Iphone 3G 8Gb ,sa akcije t mobile-a , nije jailbreikovan , ....i tako ...![]()
Uzimam i ja iPhone 4 16GB :-)
http://www.vipnet.hr/iphone/
Gugi najbolja solucija ti je da ubacis unjega 4.1 Custom , ja sam taj ubacio . Telefon ti ostaje na stari BB tako da je otkljucan i moze da se koristi na sve mreze , a imash iOS4 u njega.
e sad sto se tice kontakta iz njega mozes da odradish sinhronizaciju sa iTuneso-om , ali po meni je najbolja solucija sinhronizacija sa gmail-om , tako da ti se svi kontakti prebace i na server i tu su sigurni, i onda odradish restore i beckup podatke i to je to
![]()
Last edited by Stivi; 11-01-11 at 19:42.
" If you love something let it go, if it comes back to you it's yours. If it doesn't, it never was."
Samo morash odraditi ovo kroz Cydiy ako vec nisi
Da bi dobio ovo
a koovo nije odradio neka odradi , posebno ko ima 3Gs i 4g
ps.
http://isrbija.net/showthread.php?t=13427
evo link za custom 4.1 ali je bez MT-a http://www.megaupload.com/?d=M0SQ5G6Y
Last edited by Stivi; 11-01-11 at 19:47.
Stivi , Itunes mi ne nudi nista drugo do verziju 4.2 , i ona je jedina dostupna !
Hocu li nju fiknuti ?
E'o skidam na kompjuter ovaj fajl sa megaupload. Sto da ucinim sa njim kada bude gotovo ?
nemoj nemoj nju instalirati...
odradi prvo ovo gore sto sam ti rekao , jer morash imati kroz Cydiu ovaj SHSH za 4.1
a onda samo isprati ovo upustvo
http://isrbija.net/showthread.php?t=13427
imash tu sve potrebne linkove
kucaj u safari jailbreak.me
i instaliraj je za cas
Stivi ja imam shsh za 4.0.1 4.1 i rekao bih za 4.2.1
3gs 6.15 bb
Nisam bacio pogled na isrbija
Imali jb za mene presao bih ma 4.2.1 jer sam cuo baterija se dobra pokazala... Sta da uradim?
Cydia instalirana , samo sto meni umjesto svih onih zaokruzenih brojeva pise samo SHSH: iOS 4.1
Sada skidam one fajlove sa isrbija
Ima li ikakve sanse vrnuti brojeve koji su pasali sa gmail-om ?1000 i kusur brojeva mi ode...sto mi je cinjeti,zna li ko ?
Uradih ono Sync Contacts with....izabrah google ...onda mki je trazio gmail nalog sa passwordom , te upisah ....uprijeh dugme Sync uli tako nesto ...i ćao....aooooo
I sto mu znaci ovo:
"4.editujete Host file time sto ce te dodati jos jednu liniju:
Quote:
74.208.10.249 gs.apple.com
Last edited by GuGi; 11-01-11 at 21:24.
ah gugi pokusaj da vratish beckup na telefon
trebao si da stavish ovo Merge Info , da bi ti kontakti bili i na gmail i na tel, a ovako je samo zamijenio sa gmail na tel(ali kako nije bilo nista na gmail sve ti je pobrisao)
PS. Korak dva ti je Vezan za Host File
http://www.isrbija.net/showthread.php?t=11420
Last edited by Stivi; 12-01-11 at 08:04.
kad ce ovaj jailbreak za 4.2?
Molim vas za par savjeta. Kupio bih Iphone 4.
Pošto do sada nisam imao Iphone a znam nešto malo
o njemu šta mi vi savjetujete da gledam prilikom kupovine.
Nadam se da ne kvarim post ali mi je potreban savjet od nekoga
ko već ima ovaj telefon.
Dalje, postavio sam post na prodaja oglasi da bih kupio ovaj
telefon ali mi je post izbrisan. Ako neko ima na prodaju Iphone 4
molim ponudu na pm.
Hvala svima unaprijed.
Pa kao i za svaki telefon ako je koristen vidi kako je ocuvan i gledaj da bude SIM free iliti fabricki otkljucan (u sustini oni nisu ni zakljucavani) a ako nije onda gledaj da bude verzija softvera 4.0 jer taj moze da se otkljuca za sad...
www.jaredic.com
˙˙pǝlloɹ sɹǝsnoɹʇ ʎɯ ɟo sɯoʇʇoq ǝɥʇ ǝɹɐʍ plnoɥs ı 'plo ʍoɹƃ ı 'plo ʍoɹƃ ı
OK hvala. Na to sam i mislio. Nije mi jasno to kako da prepoznam da li je fabrički otključan ili ga je neko otključao u servisu.
Kako se provjerava koja mu je verzija software-a?
Settings -> general -> about -> version. SIM free je ako nije jailbrekovan (nije instalirana Cydia) a radi sa svim karticama. To je malo teze probat jer ti trebaju micro SIM kartice ali eto...
www.jaredic.com
˙˙pǝlloɹ sɹǝsnoɹʇ ʎɯ ɟo sɯoʇʇoq ǝɥʇ ǝɹɐʍ plnoɥs ı 'plo ʍoɹƃ ı 'plo ʍoɹƃ ı
@Welt
Da napomenem, ne znam da li si upoznat, iPhone 4 ti radi samo sa micro SIM karticama (iste kao obicne... samo manje, ima manje one plastike). Njih cini mi se ima samo u t-com, a ako imas vec karticu i zao ti da mijenjas broj/bacas karticu, jednostavno je izrezes, to sam ja uradio i radi savrseno
http://www.ihackintosh.com/2010/04/c...d-3g-yourself/
Čitao sam na forumu o tome da treba micro sim kartica ili da se reže stara. Nisam na T-mobile mreži nego na drugoj pa će morati na rezanje.
Ko to može da mi izreže? Rade li to ovi u T-comu ako nije njihova mreža?
Rezanje uradis sam, kuci, lako je ne brini. U proslom postu sam ti dao link do sajta gdje ti je sve objasnjeno kako i koliko da rezes.
Jos nesto:
Jailbreak - sluzi za to da mozes da skidas stvari mimo oficijelnog app store-a (iTunes), a to je korisno na mnogo nacina. Za sad, zadnji iOS (operativni sistem na iPhone-u) koji moze da se jailbreak-uje je 4.1 (moj).
Unlock (otkljucavanje) - da moze da radi sa svim karticama tj. na svim mrezama. Otkljucavanje je poseban pojam ali opet zahtjeva jailbreak. Da li ces moci da ga otkljucas ne zavisi samo od verzije iOS-a nego i od baseband-a.
Da provjeris baseband: Settings -> General -> About, skrolujes dolje -> "Modem Firmware".
Sve u svemu telefon je ekstra, preporucujem.
There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)
Bookmarks