siemens i delco su fabircki za opela...
Delphi mozda...
TAKUMI
siemens i delco su fabircki za opela...
Njak Njak Njak
Nisam bio svjestan do danas a izgleda da je tako a kako su je cipovali nisu 5 konja dodali ne vjerujem samo su joj potrosnju povecali i malo je startnija bolje da je nisu dirali 82 konja je bilo dosta za nju mala i lagana sta ce joj vise ali se neko zajebavo izgleda sa njom.
Mislim da je nekakav simtec (pa neki broj) za ecu.
Last edited by mrzi me da pisem; 30-12-10 at 20:16.
Ako je cipovana, to ne mora da znaci da ima drugi ECU.
TAKUMI
Hvala na info, ali mi je ta solucija bila preskupa. Kao što rekoh, električar je uspio prošle godine da "nakalemi" regler od Golfa II na pomenuti alternator i to je funkcionisalo oko godinu dana. Prekjuče, iz kanala i bez skidanja alternatora, za 5 minuta zamijenismo crknuti regler sa nekim Huco-ovim (8,5 eura kod Cekovića), i za sada alternator dobro radi, "a do ka' će --- ne znamo" :).
Hvala bojankov, edin1, stivi, i naravno Fabia_Elegance koji je iz prve pogodio da je lezaj. Jutros sam zamjenio lezaj na zadnji lijevi tocak i sad je sve ok. Auto radi kao sat. Momci, svaka vam dala u 2011-oj![]()
U vezi lambda sonde, stric bio kod Maljevića, i ovaj mu je samo isključio, kola idu bolje i znatno manje troše...Može li šta naopako da pođe...?
If you turn a man into a fish, you will catch him for a day
Bez lambde ide bolje i manje trosi?
TAKUMI
Da, kaže stric da je počinuo konačno, tek mu sad troši ispod 15 i nije nemiran na ler kao prije... Sve ono što nađoh na net u vezi nuspojava kod sonde...
-Više troši
-Sporije ide
-Više izduvnih gasova
-Nemiran ler gas... (oko 900-1100)
To sa ler gasom nije 100%, cak ni 20% ali potrosnja i snaga idu gore odnosno dolje.
TAKUMI
Izmjeriće opet kad mu se isprazni, ali on je siguran u to, pa ću javit, što se tiče snage vidjećemo kad dođe opet da ga provozam...
To bjese 320i, e30 ili e36?
TAKUMI
320i E36 M50B20
Kakva god da je lambda, motor bez nje ce imati manje snage i trosice vise.
TAKUMI
desavalo se i meni na 145-icu, auto lokao gorivo i u niske obrtaje nikud nije mogao, tek posle 3 ipo iljade je ishao...
raskacili smo sondu i auto je islo kao metak i potrosnja se smanjila za trecinu minimum. sonda kad crkne daje pogresne parametre i normalno da motor ne ide kako treba i da "prosipa" gorivo.
SO MANY WOMEN ... SO LITTLE TIME
Da, vel kol neiskorišćenog goriva...
Čudno mi da može bez toga bez problema (za sada)
zna li neko koja je procedura mijenjanja boje na auto?ono saobracajna masinski i to..?
* Profesionalni detailing vozila *Instagram : Tico Detailing
Fiat bravo 1,6 16v 103ks kad se upali i kad zelim da krenem zakuca gas, padnu obrtaji i desi se detonacija. Kad se ugrije bude to ok, mada i tad ponekad na malom gasu oce da se desi mala detonacija. Mjenjao sam svjecice, kablove i bobinu probao sa drugog brava, mijenjao filter goriva. Na dijagnostici nema nista, sve ok. Pumpa od goriva zuji ali tako zuji godinama. Sto bi mogli biti?
temp senzor?
dizne?
* Profesionalni detailing vozila *Instagram : Tico Detailing
Jel na plin?
Ako jeste, moguce je da je smjesa siromasna tj. ne ide dovoljno plina, moguce je da su ti lose svjecice ili kablovi.
A ako je na benzin onda senzor radilice.
TAKUMI
Last edited by transcend; 03-01-11 at 21:00.
Pa hitno da se mijenja je toliko koliko tebi smeta to drkanje motora.
TAKUMI
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks