Page 29 of 666 FirstFirst ... 192526272829303132333979129529 ... LastLast
Results 701 to 725 of 16635

Thread: Iz raznih novina II

Thanks Thanks Given 
    162
    Thanks Thanks Received 
    1,743
    Thanked in
    1,094 Posts

Nije na odmet no si me zbunio za tren

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Cojek je pitao lijepo da li neko zna i sta tamo pise, a nije pitao sta ti mislis o tome.

Thanks Thanks Given 
    162
    Thanks Thanks Received 
    1,743
    Thanked in
    1,094 Posts

Quote Originally Posted by Hari Krisna View Post
    Cojek je pitao lijepo da li neko zna i sta tamo pise, a nije pitao sta ti mislis o tome.
    O hvala, mogu li ja to isto da koristim ako mi se ne svidi neki odgovor na moj post?

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Ma nije gospodine Hari, to je toliko puta prezvakano iz poznate kuhinje, da poznajuci italijane, sve se ubise od srece da prelome jezik citajuci balkanska prezimena, a o interesovanju za CG van domena kocke = 0.
    Sve je isto samo je mace malo posijedilo... ostalo je ko i ranije ljubav, novac, audio snimci i r&r..
    Bash je bio duhovit prevod.

Hvala Lepo

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

hvala lepo,ja bi levo

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Hvala na foto
    Stvarno ne znam cemu vise davanje paznje sezonskom kopiranju i preradjivanjem istog teksta koje Italijani od dosade i za par hiljada eura objave kad bash nema nista posebno na fudbalskom terenu. Ja se vise sablaznjavam od ovih komunistichkih zakona u poslovanju i sto ne mogu ni jedne novine otvoriti a kamoli informativni program pogledati a da ne vidim onog zalosnog gospodina Luksica koji iskace ko Kvisko svaki dan po tri puta (da je vitacitrol pa mnogo jada). U Cg sezonski stancaju na isti nacin ili g. Alku ili gospodina Luksica ko Derek Trottera i Rodney, andjeli s njima...

Hvala Lepo

p.s. Ako neko javi da je ispala kakva roba sa kamiona humanitarne pomoci, odma ce dvojka da se zabavi krpljenjem rupa u budzetu...

Svaka slicnost je evidentna..
    Last edited by Maja; 13-12-10 at 12:54.

Thanks Thanks Given 
    162
    Thanks Thanks Received 
    1,743
    Thanked in
    1,094 Posts

Doskorašnji šef odborničkog kluba PZP-a u podgoričkom parlamentu Sergej Sekulović biće postavljen za savjetnika predsjednika Skupštine Ranka Krivokapića, pišu ''Vijesti''.

Sekulović je samo prije nekoliko dana podnio ostavku na mjesto odbornika u Skupštini opštine glavnog grada, nakon što ga je prije oko 20 dana Predsjedništvo PzP-a isključilo iz partije. Krivokapić je predložio Administrativnom odboru parlamenta da Sekulović bude postavljen na mjesto savjetnika predsjednika Skupštine za pravosuđe i osnovna prava. To savjetničko mjesto do sada nije postojalo, a Krivokapić izgleda da želi pripremiti svoj kabinet za pregovore sa EU. Upravo je poglavlje 23 - naslovljeno kao pravosuđe i osnovna prava - najteže za pregovore, a iz crnogorske vlasti više puta je poručeno da namjeravju pregovore sa EU upravo otvoriti ovom oblašću.

Sekulović je potvrdio “Vijestima” da ga je Krivokapić predložio za svog savjetnika i rekao da će njegov angažman u državnom parlamentu biti profesionalan. Sekulović, koji je magistrirao iz oblasti ljudskih prava i sloboda, dodao je da njegov budući angažman predstavlja i profesionalni izazov, u trenutku kada će teme iz njegove struke zauzimati značajan dio u evropskim integracijama.

On je istakao da je prijatno iznenađen što je dobio ponudu za drugi angažman na osnovu preporuka ljudi koji su prepoznali njegov kapacitet i znanje, za razliku od, kako je kazao, bivših kolega iz PZP-a.Predsjedništvo PZP-a isključilo je Sekulovića i još šest članova GO jer su „sprovodili javnu kampanju protiv te stranke” time što su u dokumentu “Osnove političkog djelovanja PZP-a”, napisali da ta stranka ubuduće mora raditi na profilaciji novih, javno prepoznatljivih ljudi i kreiranju alternativnog lidera. Oni su naveli i da PZP dodatno gubi identitet učestvujući u koaliciji “Bolja Crna Gora”, ističući da stranka mora imati dosljednu, kontinuiranu, jedinstvenu i principijelnu politiku.

Nakon što je podnio ostavku na odborničku funkciju, Sekulović je rekao da je PZP za njega „završena priča”.

Kako je opozicioni status kočnica za uspjeh pojedinim ljudima.Vidite, čim se posvađaju sa svojom strankom i napušte je odma nađu dobro radno mjesto,postanu pametni,uspješni i potrebni državi

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Evo saznadoh iz danasnjih Vijesti da Crna Gora finansira terorizam i da Medojevic i Pavlovic traze da se i to ukljuci u izvjestaj EK.

Thanks Thanks Given 
    162
    Thanks Thanks Received 
    1,743
    Thanked in
    1,094 Posts

Pa koliko heroina prođe kroz ovdašnje ruke taman ga i finansiramo

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by NSX View Post
    Ne znam, ali očito je da crnogorske vlasti do potpisivanja famoznog sporazuma o izručenju nisu baš svesrdno sarađivale sa srpskim..doduše ni obrnuto se nije baš često dešavalo.

To nije poenta. Procitaj,

"Djukanovic je ambasadoru Muru nagovijestio da ce uskoro posjetiti Albaniju, i ukazao na ogroman problem koji Srbija ima u regionu Sandzak. Premijer smatra da se tenzije izazvane konfliktom izmedju politickih i vjerskih predstavnika Bosnjaka i Beograda mogu prenijeti u Crnu Goru, destabilizujuci ne samo unutrasnje prilike i medjuetnicki sklad koji je tradicionalno na visokom nivou u Crnoj Gori, vec i cijeli region.
    Djukanovic smatra da ovaj problem opterecuje odnose Crne Gore i Srbije."

ili

"Djukanovic je ambasadoru Muru nagovijestio da ce uskoro posjetiti Albaniju, a posebno je pomenuo sporo napredovanje Srbije ka EU. Djukanovic smatra da je to problem koji bi mogao ugroziti integrativne procese u cijelom regionu, istakavsi da je dinamika srpskog priblizavanja evroatlantskim organizacijama opterecena odnosom Beograda prema pitanju statusa Kosova, i odbijanjem da prizna nezavisnost.
    Djukanovic smatra da ovaj problem opterecuje odnose Crne Gore i Srbije."

pa uporedi sa:

"Serbia’s relations with Montenegro were at a historic low"

"the ball was in Podgorica’s court."

"One important criterion will be how Montenegro addresses organized crime, which Ratkovic identified as a serious problem that Serbia believed must be tackled."

Problem organizovanog kriminala je cinjenica (kao i problem Sandzaka cija bi eskalacija mogla ugroziti i Crnu Goru, ili odnos Beograda prema Kosovu), medjutim, u depesi je diplomatski vjesto zloupotrijebljena. Cilj je izazvati stetu, i to je ono na sta sam ukazao.

* Organizovani kriminal ne opterecuje odnose Crne Gore i Srbije u toj mjeri da bi Tadic odlucio da ispovijedi svoje teske muke americkom ambasadoru u Beogradu. Stavise, pitanje organizovanog kriminala je stvar tehnicke saradnje na koju su zemlje regiona upucene (primorane, bolje reci), i sustinski nikad nije uticao, a ni danas ne utice na odnose izmedju Crne Gore i Srbije, sto ne znaci da ga visoka politika nece instrumentalizovati po potrebi.

* Crna Gora ima odlicne odnose sa SAD; odnosi Srbije sa Vasingtonom nijesu ni na pribliznom nivou, iako imaju uzlaznu putanju.

* Problem organizovanog kriminala je izrazeniji i kompleksniji u Srbiji.

Thanks Thanks Given 
    3,229
    Thanks Thanks Received 
    3,256
    Thanked in
    1,581 Posts

Jeste ali je kriminal u CG i Srbiji isto povezan..koliko ja shvatih on je urgirao kod amerikanaca da pritisnu CG da se jače bori (tj. da se uopšte bori) protiv organizovanog kriminala jer je to interes Srbije (prilična količina kriminala u Srbiji ima uporište u CG, mada sve manje)...
    She is only here to annoy herself!

Thanks Thanks Given 
    162
    Thanks Thanks Received 
    1,743
    Thanked in
    1,094 Posts

@Jal Cargo:Zaboravljaš da Srbijanci baš imaju veliki problem po tom pitanju a pri tom sam mislio da su sve do potpisivanja sporazuma dosti njihovi likovi sa potjernica slobodno šetali po CG.Primjeri Subotića i još nekih faca koje se nisu baš krile.Onaj lik iz FSS je recimo slobodno iša na utakmice MOgrena i sastajao se sa prijateljima po Budvi.Bi li ti pohvalio susjednu državu a da po dostavljenim podacima u njoj se kriju ljudi koje tvoje sudstvo tereti za teška nedjela i milionske štete?!
    Svakako da je Srbiji cilj da održi uticaj na CG al zašto se sve mora potencirat u tome pravcu?!
    Pominješ Sandžak, jesi možda čuo za varijantu da se neki djelovi srbijanskog Sandžaka odvoje od njih i priđu nama? Ne ulazeći u to kakav je status tog stanovništva al ni oni gore ne vole da čuju takva nagađanja.
    Onda, pogledaj sva veća hapšenja u vezi sa narkoticima.Ne postoji praktično nijedna grupa u kojoj nema Crnogoraca.Iz CG su glavni ljudi za šverc kokaina,heroina i marihuane(sa prerađevinama) na Balkanu.

Thanks Thanks Given 
    691
    Thanks Thanks Received 
    1,201
    Thanked in
    475 Posts

Rekoshe,shef napusta prijesto prek$utra...
    "...Tu je slika Ive Lole Ribara"

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

.

Quote Originally Posted by NSX
    koliko ja shvatih on je urgirao kod amerikanaca da pritisnu CG da se jače bori
    Ne slazem se, zato sam ti objasnio kako sam ja shvatio, i zasto mislim da vas dvojica nijeste u pravu.

Quote Originally Posted by Dutch
    Svakako da je Srbiji cilj da održi uticaj na CG al zašto se sve mora potencirat u tome pravcu?! Bi li ti pohvalio susjednu državu a da po dostavljenim podacima u njoj se kriju ljudi koje tvoje sudstvo tereti za teška nedjela i milionske štete?!
    Naravno da bih. Ako vec imam ciste namjere i zelju da bas ambasadorki US objasnim odnos izmedju moje i susjedne drzave, ne bih propustio priliku da ukazem i na pozitivnu stranu, npr. ekonomske relacije (koje bi, ustvari, trebale biti najznacajnije) i cinjenicu da je trgovinska razmjena sa susjednom drzavom iznosila 400 miliona USD, i da je taj susjed, istovremeno, zemlja sa kojom ostvarujem najveci suficit u razmjeni.

Rekao sam da je problem kriminala mnogo ozbiljniji i kompleksniji u Srbiji (zato sto se radi o specificnom, privrednom kriminalu razornog dejstva na svim nivoima i u svim sferama privrede) i da je ovo obican Tadicev blef, ali o tome drugom prilikom, jer smatram da to nije poenta.

_____

Thanks Thanks Given 
    691
    Thanks Thanks Received 
    1,201
    Thanked in
    475 Posts

Quote Originally Posted by Dutch View Post
    Iz CG su glavni ljudi za šverc kokaina,heroina i marihuane(sa prerađevinama) na Balkanu.
    Nemoj mi rec da ih niko nije mogao sputat?
    Dje ih godj ima u toj mjeri,tu se ista ta vlast finansirala jednim dijelom od te rabote.
    "...Tu je slika Ive Lole Ribara"

Thanks Thanks Given 
    162
    Thanks Thanks Received 
    1,743
    Thanked in
    1,094 Posts

Quote Originally Posted by Sidewinder View Post
    Nemoj mi rec da ih niko nije mogao sputat?
    Dje ih godj ima u toj mjeri,tu se ista ta vlast finansirala jednim dijelom od te rabote.
    Neko jes bio podmazan al ko to je pitanje.Da je tako lako izborit se protiv šverca narkotika ne bi SAD,NJemačka,Britanija i ostale i dan danas muku mučile sa tim. Recimo, u Srbiju i sa Kosova stiže heroin a to im nije intres složićemo se pretpostavljam .Ako imaš "bazu" u blizini ne ide to tako lako.Sjutra i ovi naši da krenu sa čišćenjem ista bi priča bila.Opet bi bio problem u "bazama" iz okoline.

@Jal Cargo:Veći je problem privredni kriminal od sprege vlasti i sistema sa narko "baronima"?
    Sem toga,kod nas je privredni kriminal u procvatu takođe.Samo pogledaj đe su nam preduzeća i što se radi.Od kredita bez pokrića do lažiranja knjiga za poreze isl.Ako to rade sitni piljari što tek plekaju velike firme.

Sem toga,i dalje mi radimo sami sebe o glavi.Ja sam se sve nada e će posle referenduma bit završena ova priča.Srbija je tamo ostala mi idemo svojim putem dalje.Nego opet nam ove teme služe da se skrene pažnja sa onog bitnog da mi svaki dan sve više tonemo.
    Last edited by Dutch; 13-12-10 at 19:11.

Thanks Thanks Given 
    3,229
    Thanks Thanks Received 
    3,256
    Thanked in
    1,581 Posts

Quote Originally Posted by Jal Cargo View Post
    .

Ne slazem se, zato sam ti objasnio kako sam ja shvatio, i zasto mislim da vas dvojica nijeste u pravu.

Naravno da bih. Ako vec imam ciste namjere i zelju da bas ambasadorki US objasnim odnos izmedju moje i susjedne drzave, ne bih propustio priliku da ukazem i na pozitivnu stranu, npr. ekonomske relacije (koje bi, ustvari, trebale biti najznacajnije) i cinjenicu da je trgovinska razmjena sa susjednom drzavom iznosila 400 miliona USD, i da je taj susjed, istovremeno, zemlja sa kojom ostvarujem najveci suficit u razmjeni.

Rekao sam da je problem kriminala mnogo ozbiljniji i kompleksniji u Srbiji (zato sto se radi o specificnom, privrednom kriminalu razornog dejstva na svim nivoima i u svim sferama privrede) i da je ovo obican Tadicev blef, ali o tome drugom prilikom, jer smatram da to nije poenta.

_____
    Ukazivanje pozitivne strane ne donosi nikakve koristi(kao ni bilo koja druga konstatacija), a i ne znamo je li pomenuto ili nije (mada je mnogo vjerovatnije da nije). Problem je kompleksniji u Srbiji ali dio tog problema vuce korijene iz CG..

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Dutch View Post

@Jal Cargo:Veći je problem privredni kriminal od sprege vlasti i sistema sa narko "baronima"?
    Naravno da jeste, mada je ovo uopstena cjena, obzirom da se te dvije sfere, kao i akteri, cesto preplicu.

Privredni kriminal je sistemski parazit koji crpi resurse, dok je oblik organizovanog kriminala o kojem ovdje govorimo, proizvodnja ili promet narkotika, prvenstveno filozofsko pitanje drustvenog "morala", zatim statistike, i eventualno cinilac koji zanemarljivo moze uticati na biolosku susptancu nacije. Rekoh, ne bih da sad otvaramo ovo pitanje, ali bi mogao da razmislis - da li su Crna Gora i Srbija imale vise koristi ili stete od Sarica?

Uzmi Crnu Goru kao primjer: Saric je, logicno, ilegalni posao izmjestio sa malog, nerentabilnog trzista, ali je novac koji je ubirao od ilegalnog posla vracen u ekonomski devastiranu Crnu Goru, postajuci legalan novac, odnosno legalan biznis. Legalan biznis znaci doprinos drzavnoj kasi kroz placanje doprinosa i opadanje stope nezaposlenosti. Uz sve ovo, dodaj bonuse i provizije za drzavne cinovnike.

Prema tome, ilegalan biznis kojim se bavio Saric je zabranjen biznis, i on ne postoji kao kategorija u ekonomiji drzave, pa je, samim tim, ne moze ni ugrozavati, za razliku od falsifikovanja markica za prevoz ili kartica sa naplatnih rampi na autoputevima, sto su samo neki oblici privrednog kriminala od kojih drzava trpi direktnu i ogromnu stetu.

Ovo bi bio kratak i sirov prikaz, jer to uopste nije poenta cijele price i mislim da ne bi trebalo o tome da raspravljamo.

_________
    Last edited by Jal Cargo; 13-12-10 at 19:44.

Thanks Thanks Given 
    162
    Thanks Thanks Received 
    1,743
    Thanked in
    1,094 Posts

Kad smo došli do toga da je šverc kokaina dobar za CG tu naravno ni ne treba da bude druge priče.Škola Vesa Vukotića mi je dobro poznata.

Thanks Thanks Given 
    3,229
    Thanks Thanks Received 
    3,256
    Thanked in
    1,581 Posts

Quote Originally Posted by Jal Cargo View Post
    Naravno da jeste, mada je ovo uopstena cjena, obzirom da se te dvije sfere, kao i akteri, cesto preplicu.

Privredni kriminal je sistemski parazit koji crpi resurse, dok je oblik organizovanog kriminala o kojem ovdje govorimo, proizvodnja ili promet narkotika, prvenstveno filozofsko pitanje drustvenog "morala", zatim statistike, i eventualno cinilac koji zanemarljivo moze uticati na biolosku susptancu nacije. Rekoh, ne bih da sad otvaramo ovo pitanje, ali bi mogao da razmislis - da li su Crna Gora i Srbija imale vise koristi ili stete od Sarica?

Uzmi Crnu Goru kao primjer: Saric je, logicno, ilegalni posao izmjestio sa malog, nerentabilnog trzista, ali je novac koji je ubirao od ilegalnog posla vracen u ekonomski devastiranu Crnu Goru, postajuci legalan novac, odnosno legalan biznis. Legalan biznis znaci doprinos drzavnoj kasi kroz placanje doprinosa i opadanje stope nezaposlenosti. Uz sve ovo, dodaj bonuse i provizije za drzavne cinovnike.

Prema tome, ilegalan biznis kojim se bavio Saric je zabranjen biznis, i on ne postoji kao kategorija u ekonomiji drzave, pa je, samim tim, ne moze ni ugrozavati, za razliku od falsifikovanja markica za prevoz ili kartica sa naplatnih rampi na autoputevima, sto su samo neki oblici privrednog kriminala od kojih drzava trpi direktnu i ogromnu stetu.

Ovo bi bio kratak i sirov prikaz, jer to uopste nije poenta cijele price i mislim da ne bi trebalo o tome da raspravljamo.

_________
    Sve bi to bilo divno i krasno kad ne bi toliko mladih zivota u CG bilo unisteno od droge(a lijecenje narkomana je em skupo(svi ljekovi uvozni) em takva osoba vise bas i nije drustveno korisna..bar za neko vrijeme)..jeste to manje nego u Srbiji i vecini zemalja EU ali nisam siguran da bi to trebalo da nas tjesi. A ne znam zasto bih vjerovao saricu ili bilo kome da su oni samo vrsili tranzit i da nista nije zavrsilo na domacem trzistu.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    11
    Thanked in
    11 Posts

Default 24-11-2010 - broj 439

MEDICINSKI FENOMEN BIVŠE JUGOSLAVIJE, BRANKO CRNOGORAC KARELI, GUTAO SIJALICE, EKSERE, KONZERVE, TANJIRE...

Pojeo bicikl, pedala mu umalo došla glave

Po nekoj mojoj evidenciji, pojeo sam oko 25.000 sijalica, 6.000 gramofonskih ploča, 2.500 tanjira, 9.000 konzervi, oko 15.000 viljuški i kašika, te tridesetak kilograma eksera. Gutao sam punu šaku žileta, priča Branko

Sedamdesetosmogodišnji Branko Crnogorac Kareli (78.), jedan od najatraktivnijih ljudi u bivšoj Jugoslaviji, staračke dane provodi u Apatinu, pomalo zaboravljen... Još uvijek se sjeća velikih priredbi na kojima je pred publikom gutao kašike, viljuške, tanjire, spajalice, sijalice... Njegov želudac je vario sve osim zlata. Jednom je zarad opklade pojeo i čitav bicikl marke „Partizan“...
    -Dva dana sam grickao dio po dio čuvenog bicikla „Partizan“. Pedala mi umalo nije došla glave. Okrenula se kako nije trebalo i tada su me prvi put operisali. Poslije te pedale imao sam šest operacija na svake dvije godine. Punih 15 godina u stomaku sam nosio ogroman bruh od skoro deset kilograma. Prije dvadesetak godina ljekari su mi iz stomaka izvadili oko kilogram i po raznih nesvarenih predmeta. Tu je bilo svega i svačega. Najviše su me namučila dva veća eksera koja su se negdje sakrila popriječivši se, te su ih ljekari tek nakon nekoliko godina našli i izvadili. Umalo glavu zbog njih da izgubim! Poslije svega, zdravlje mi je narušeno, kaže Kareli, i dodaje da danas samo uživa u vožnji bicikla, a ne i u njegovom ukusu.
    A sva je krenulo davne 1956. godine kada je primijetio da s njim nešto nije u redu, jer je stalno bio gladan uprkos velikim količinama hrane koju je unosio... I onda se otvorio njegov put slave, novca i aplauza zadivljene publike.
    -U vojsci sam za jedan obrok jeo i po 30 porcija pasulja i šest vekni hljeba! Kad su vidjeli da ne mogu da me nahrane, napravili su velike medicinske analize i nakon njih me otpustili. Ja sam nastavio da jedem bez mjere, a ljekari su mi rekli da imam jaku želudačnu kiselinu koja sve vari. Tako sam saznao šta je uzrok moje naopisive gladi, priča Branko Crnogorac.
    Poslije izlaska iz kasarne, dok se nije snašao, jeo je sve i svašta, čak i šljunak.
    Ubrzo je unovčio svoju nezajažljivu glad. Išao je iz grada u grad i pred velikim brojem gledalaca gutao sve i svašta. Zarađivao je mnogo, pa je počeo i da rasipa novac. Jednom je od Budve do Splita putovao taksijem, a drugi taksista je vozio njegov kišobran i šešir. Ali, vremena su se mijenjala i sve manje ljudi se zanimalo za njega. Na putu slave dobio je nadimak Kareli u cirkusu „Adrija“, s kojim je nastupao po čitavoj Jugi, ali i u Beču. Kao predstavnik cirkusa „Adrija“, Kareli je u glavnom gradu Austrije učestvovao na takmičenju najboljih cirkuskih izvođača iz čitavog svijeta.
    -Zavezali su mi oči i na mene pustili kobru dugu dva metra. Prije nastupa popio sam oko 40 špricera. Pri ujedu sam osjetio samo blago peckanje. Kad su mi skinuli povez s očiju, zavrtjelo mi se u glavi i samo sam pomislio: ''Nije, valjda, da umirem?'' Srećom, brzo mi se razbistrilo i tako sam, valjda, postao jedini čovjek koji je ostao živ poslije ujeda kobre. Nagradu u iznosu od milion i po tadašnjih dinara poklonio sam ratnoj siročadi u Bugojnu, priča Branko, pokazujući ožiljak od zmijskog ujeda na desnoj ruci.
    Kobru je preživio, ali je gostovanje u Beču moglo da bude kobno za njega.
    Jedna gledateljka je željela da Branko pojede njen metalni sat. Tako mali predmet za njega je bio sitnica, ali se tog puta sve zakomplikovalo. Jedva je preživio, jer njegov čelični stomak nije mogao da vari zlato. A sat je bio dragocjen.
    -Ispalo je da sam prevarant. Tek tada sam saznao da jedino zlato ne mogu da varim, objašnjava Kareli.
    Zbog potrebe da jede sve i svašta umalo je završio i u zatvoru.
    -Naručio sam ćevape u nekadašnjoj apatinskoj kafani ''PIK''. Završivši obrok, nijesam izdržao, pa sam pojeo i tanjir i viljušku. Konobari su me prijavili i završio sam kod sudije za prekršaje. Čovjek ne vjeruje! Ja uzmem kutiju spajalica s njegovog stola, saspem u grlo, a sudija se krsti. Onako šokiran, pusti me bez kazne, a valjda jadnik nije imao ni zakonskog osnova da me kazni, prisjeća se Kareli.
    Pojeo je naš sagovornik mnogo toga, a kad nabraja šta je sve strpao u svoj organizam normalnom čovjeku se diže kosa na glavi...
    -Na gramofonske ploče sam mazao margarin, a papir sam koristio kao zamjenu za rezance. Po nekoj mojoj evidenciji, pojeo sam oko 25.000 sijalica, 6.000 gramofonskih ploča, 2.500 tanjira, 9.000 konzervi, oko 15.000 viljuški i kašika, te tridesetak kilograma eksera. Gutao sam punu šaku žileta. Moja želudačna kiselina je toliko jaka, pa je stomak vario sve, nabraja Branko Crnogorac.
    U seriji „Vruće plate“ Želimira Žilnika igrao je - samog sebe! To je bio poslednji put da Kareli Crnogorac nastupa pred publikom. Te, 2006. godine, na retrospektivu filmova Želimira Žilnika pozvali su ga studenti glume u Novom Sadu. Tada je, i poslije nekoliko operacija stomaka, pred studentima pokazao šta je nekad mogao da pojede. Stavio je sijalicu u usta i ona se na njegovom jeziku istopila.
    Studenti su bili zadivljeni i mnogi su tek tada
    povjerovali da je mogao još više.

A. Stevović

Želio da smaže i “fiću”

Kareli je godinama ubjeđivao rukovodstvo kragujevačke “Zastave” da mu omogući da pojede čitavu “fiću”. Žali što nijesu shvatili da bi to bila odlična reklama. Prethodno je pojeo bicikl, a problematična je bila samo pedala.
    Gdje god je nastupao publika je ostajala bez daha. Jeo je čak i poskoke.
    Novac od samo jednog nastupa bio mu je dovoljan da kupi kuću u Apatinu. Tvrdi da je imao para ''k'o blata“, ali da je novac trošio na provode, a dobar dio zarađenog davao je domovima za ratnu siročad. Još u danima slave i bogatstva njegova baka ga je upozoravala da će doći vrijeme kada će čistiti ulice, što se i dogodilo.

Jede bez pribora

Branko Crnogorac pasulj jede iz lonca, bez pribora, jer se boji da će opet da padne u iskušenje da pojede kašiku. To ne bi smjelo da mu se desi, jer njegov želudac nije što je nekad bio... Nakon šest operacija Branko danas nema dvije trećine želudca.

http://www.revijad.co.me/index.php?n...39&clanak=1627

Thanks Thanks Given 
    162
    Thanks Thanks Received 
    1,743
    Thanked in
    1,094 Posts

Odbor za politički sistem, pravosuđe i upravu Skupštine Crne Gore podržao je prijedlog zakona o prekršajima koji je podnio ministar pravde Miraš Radović.

Nova sankcija je rad u javnom interesu, koja se izriče umjesto zatvorske kazne, Uz saglasnost odgovornog lica.

Prema riječima ministra Radoviča, Ministarstvo pravde će afirmisati ovu vrstu kazne, kako bi je sudovi što češće izricali.

Registar novčanih kazni takode je jedna od novina, a predstavljaće bazu podataka o svim izrečenim kazama. Ovaj projekat realizovan je donacijom Vlade Norveške.

Licima sa neplaćenim kaznama neće se dozvoliti da registruju vozilo niti će moći da iz vade neka dokumenta. Na taj način izbjeći će se komplikovani sistem prinudnog izvršenja. Kazne zatvora u ovakvim slučajevima izricaće se samo ako se prinudnim i pasivnim izvršenjima ne može naplatiti kazna.

Tekstu prijedloga zakona o prekršajima, prema riječima Radovića, prethodio je akcioni plan za implementaciju strategije reforme pravosuđa.
    a dako uvedu i prinudni rad za teže osuđenike još,da ne džabalebare po spužu

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Berluskoni dobio podršku oba doma.
    Milslim da će naše Vijesti past u depru radi ovoga
    edit.
    evo pada tv vijesti u očaj,njihova dopisnica gdja Marinela,neće više da im bude dopisnik,jer su tražili od nje da izvještava kako joj oni pošalju scenario
    Last edited by minjo; 14-12-10 at 17:46.

Thanks Thanks Given 
    162
    Thanks Thanks Received 
    1,743
    Thanked in
    1,094 Posts

U Švedskoj se nastavlja intenzivna istraga nakon terorističkog napada u Stokholmu. I dalje je nejasno da li su dvije eksplozije u vezi sa upozorenjem da predstoje teroristički napadi koje je stiglo desetak minuta ranije.

U centru Stokholma, prolaznici su još bili pod šokom zbog subotnjeg atentata. Policijskim trakama je i dalje ograđeno mjesto na kome je eksplodirao atentatorov automobil. „Ovo me podsjeća na smrt Ulofa Palmea. Živim ovdje već 70 godina. Strašno je to što je teror stigao i do naše male prestonice”, kaže jedan penzioner. Jedan drugi prolaznik će: „Atentat nije uspio, a on više ne može da nanovo pokušava. I pored toga, ovo uznemirava… naposlijetku, tako nešto se prvi put desilo kod nas…“

„Prvi put“ i „baš ovdje“, izrazi su koji se vrlo često mogu čuti u vezi sa ovim atentatom. Još niko ne umije da objasni šta se tačno desilo – i šta bi se desilo da je eksplodiralo svih šest bombi koje je atentator navodno imao kod sebe. U tonskoj poruci, koju je policija dobila neposredno pred napad, i koju je možda poslao i sam počinilac, kao razlozi za napad se pominju švedski vojnici u Avganistanu, kao i crteži Larsa Vilksa, koji je ponovo pod jakom policijskom zaštitom. Glas sa trake poziva na „sveti rat“ protiv švedske kraljevine.

svedska1Zašto baš Švedska?: Magnus Remberg, stručnjak za unutrašnju bezbjednost, kaže da „nema jakih razloga zbog kojih bi švedska policija mogla da bude cilj terorista. O našem učešću u Avganistanu nema velikih diskusija, a slike Larsa Vilksa nemaju dejstvo kakvo su imale danske karikature”.

Stan vlasnika automobila je pretresen – on se nalazi u jednom malom mjestu na jugu Švedske. Da li je to stan samog počinioca, da li je on imao saučesnike, kakvi su motivi napada, sve su to pitanja na koja šef policije, Anders Tornberg, što prije želi da dobije odgovore: „Ovako nešto se kod nas nikada nije dogodilo; intenzivno radimo na rasvjetljavanju slučaja. Ako je to bio teroristički napad, onda je to prvi put…”

Zanimljivo, ni Šveđani ,ka ni mi što ne bi bili, nisu neki veliki faktor u NATO-u al mogu da plate neke troškove .

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Molim lijepo,najavio se pola sata ranije i digao se u vazduh,respect! Vidi se da je zivio u Engleskoj,gospodin čovjek.

Page 29 of 666 FirstFirst ... 192526272829303132333979129529 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)