Kako nema logike? Kao prvo - autorska prava za strani sadržaj koji nema prava emitiranja izvan Hrvatske odnosno Srbije, a kao drugo domaći program koji mogu prodati nekim crnogorskim TV kućama. Recimo seriju "Najbolje godine" Nova TV može prodati nekoj crnogorskoj TV kući i zaradit na tome, kao što Prva TV može prodati Fajront Republiku, ili ne znam već neku drugu emisiju. Niti jedna crnogorska tv kuća neće kupiti tu seriju ili emisiju ako te dvije kuće već to prikazuju na svojim kanalima preko kabla u CG jer će im gledanost biti nikakva pošto je već viđeno.
Itekako su mudre te dvije TV kuće, emitiranje u Crnoj Gori im donosi samo minus - nikakva zarada![]()
platice to milo ima on para...![]()
A nasim stipsama zao tih para, briga ih kad imaju ovce da placaju 13 eura za raspale domace kanale (sem Vijesti sto nesto vrede bar zbog informativnih emisija, mada su i oni poceli da ubijaju sa raznim Seherzadama) i za ove preostale slj kanale iz okruzenja, ali eto, ostavise dupli B92 da nam se nadje.
E da, bitno je da ostavise OBN pa mozemo pratiti onaj idiotluk od Lanine vremenske prognoze... Ooo, jos ne mogu da poverujem da postoji onakva emisija sa jos gorom ludacom i onim ko je pusti - jos kad pocne da mlati onim rukama... Sto je ono ljudi moji?
Pa pazi Prva emituje Seherezadu koja je skremblovana stalno jer je daje TV Vijesti,emituje Survivor koji je skremblovan zbog IN-a,da nece da prodaju Vece sa Ivanom Ivanovicem ili Ja volim Srbiju?Program im je vecinom dana skremblovan,znaci oce pare,a za sta,za crn ekran?
Isti je slucaj i uvijek ce biti i sa RTS-om,HRT-om...
Vise vrijedi NG Wild nego Nova+OBN+DM+CMC+SLO tv1
... Najlakši način da vam ime dospije u novine je da ih čitate dok prelazite ulicu ...
I meni se cini da nisu Emile :joint:
Ja ne znam sto se mi bunimo,imali smo vrhunske kanale za dzabe,nije ih bilo zvanicno u ponudi...
Pa kažem, nema tu neke prevelike filozofije, riječ je isključivo o autorskim pravima i zaradi na domaćim emisijama. Većim TV kućama tipa Prva i Nova se ne isplati zezat sa emitiranjem izvan svojih matičnih država jer im to može samo naštetit u vidu toga da nemaju plaćena autorska prava za strani sadržaj izvan svoje zemlje ali također i da svoj vlasiti program neće moči kasnije plasirat u zemljama u okruženju. To je kao da imaš američki FOX preko kabla, niti jedna domaća TV kuća ne bi otkupila poslije neku FOX-ovu seriju jer će gledanost poslije biti mizerna, serija će biti već viđena i program više neće biti ekskluzivan. Takav materijal niti jedna druga TV kuća ne bi otkupila! Tebi kao gledatelju je tako svejedno gdje ćeš nešto gledat, srpski, hrvatski ili crnogorski kanal .. no tom crnogorskom kanalu koji je skupo platio ta prava baš i nije svejedno
Ponovno kažem, meni je ovo sasvim logično sa nekog poslovnog gledišta. Na kraju krajeva to su komercijalne TV kuće i važna im je samo zarada, Prva TV nikakvu zaradu ne ostvaruje u CG, samo gubitak.
... Najlakši način da vam ime dospije u novine je da ih čitate dok prelazite ulicu ...
ALi ako se nalazi u ponudi kablovskih operatora onda mora imati neku zaradu,o tome se radi.E sad njihov signal je kako se ispostavilo nelegalno distribuiran i to mogu da razumijem,nisu dobijali nista od gledalaca u CG,mada kad malo pogledam njihova produkcija i n ije nesto,pricam za Prvu,a ono najvaznije sto imaju Survivor su prodali televizijama u BiH i CG,proslog puta i slovenackoj Tv3,ne znam jesu li sad...
Last edited by Jakuza; 10-12-10 at 21:45.
Vidim da je potpuno izostao osjecaj za sarkazam u ovoj hladnoj noci![]()
Sta je ovo, pola foruma radi za T-com.![]()
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks